Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bubu, a jak Łatek dzisiaj?
Wczoraj ,jak rozmawiałam z Irenka Łatek czuł się u niej żle.
Był zaniepokojony i podenerwowany nowym miejscem...W ogrodzie ciągnłł do płotu i szukał w nim dziury,żeby zwiać... /przezornie był na linewce/.
Jest kompletnie zdezorientowany nową sytuacją....
Widać brak mu poczucia bezpieczeństwa....

Transport do Opola potrzebny...pieniądze potrzebne.....!!!!!

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Agata_B
Posted

Biedny piesek, to musi być dla niego szok:(
Podnosze psinkę!

Posted

dzisiaj tez był niespokojny, popiskiwał jakby szukał właściciela. jakby sie zgubił. Widać że strasznie tęskni za poprzednim domem. nie ma się co dziwić.. po 17 latach :shake: jak się go głaszcze to się uspokaja.

Posted

Shell - ja myśle ze na początku może tak być. Ten psiak przeżył przecież koszmar. po 17 latach domowego zycia trafił do schronsika , na mróz do kojca. teraz jest w domu w Bielsku ale to dopiero pierwszy dzien.
To moze potrwac zanim sie uspokoi. Z pewnością towarzystwo ludzi dobrze mu zrobi. A przy innych psach tez będzie czuł sie razniej.
jednak jesli masz obawy, zastanów sie jeszcze. W każdej chwili mozesz zrezygnować. Tak naprawdę nikt z nas nie zna dobrze Łatka. Dopiero po tygodniu , dwóch będzie coś więcej wiadomo , jaki jest. Pierwsze dni zawsze są najtrudniejsze, psiaki róznie sie zachowują w takich sytuacjach , on bedzie zestresowany a Ty bedziesz musiała mu pomóc przez to przejśc, aby poczuł się bezpieczny.

Posted

Nie wycofam się, będziemy się starać by Łatek był u mnie szczęśliwy. Wiem, że to może trwać i trwać, że piesek może chcieć uciekać ale podejmę się tego. Z drugiej strony on i tak nie ma wyjścia, dom gdzie się wychował już nie wróci. :shake:

Posted

no właśnie.. on nie ma wyjścia.. Biedaczek nic na pewno z tego nie rozumie. Może myśli ze się zgubił, ze trzeba szukać drogi do domu.. nawet sobie nie wyobrażam jak on musi się czuć.
Shell, będziemy cały czas w kontakcie. Postaramy się doradzać na bierząco jeśli beda jakieś problemy. Jak tylko pojawią się jakieś wątpliwości - daj znac.

Posted

Shell napisał(a):
Dziewczyny tylko do środy, do środy ratunku! Bo ja mam dziurę z powodu wyjazdu akurat :placz: Albo od wtorku 2 grudnia.

Rany, Shell, wytłumacz o co co chodzi, bo ni w ząb nie kumam :roll:

Posted

każdy piesek na poczatku mysli, ze złapie trop do znanego mu miejsca... zmiany, nawet na lepsze, to stres. bęzie dobrze, pozna cie, zorientuje się, ż emu dobrze i zobaczysz. oby znaleźć transport. ani bielsko, ani opole to nie moje tereny, nie mam znajomych tam ani rodziny :shake:

Posted

Oj ,rzeczywiście biedny piesek.Ludzie są okrutni,bez serca,mam tylko nadzieję,ze to co mu zrobili wróci do jego właściciela podwójnie- brak serca,okrucieństwo i wyrzucenie z rodziny doświadczy na własnej skorze ten pseudo-czlowiek.Trzymaj się piesuniu.

Posted

Jeśli właściciel starszy i chory to przepraszam,ale czy nie powinien właściciel próbowac znależc pieskowi dom? Nie mogłabym spać spokojnie do końca swych dni żebym nie wiedziała co dzieje się z moim psem.No ale taak jak każdy pies jest inny tak samo ludzie różnią się między sobą.

Posted

Margo05 napisał(a):
Rany, Shell, wytłumacz o co co chodzi, bo ni w ząb nie kumam :roll:

Chodzi o to (a dziewczyny od Łatka już wiedzą), że ja w czwartek mam wyjazd za granicę i wrócę w grudniu. W sumie 4 dni, więc Łatek musi przyjechać do środy albo po moim powrocie.

Posted

Denisek napisał(a):
Oj ,rzeczywiście biedny piesek.Ludzie są okrutni,bez serca,mam tylko nadzieję,ze to co mu zrobili wróci do jego właściciela podwójnie- brak serca,okrucieństwo i wyrzucenie z rodziny doświadczy na własnej skorze ten pseudo-czlowiek.Trzymaj się piesuniu.

Denisek, nie wolno zle zyczyc, to moze obrocic sie przeciwko Tobie...
Nie wiemy i sie nie dowiemy dlaczego tak, a nie inaczej sie stalo, tez mam zal do wlasciciela, tez go cholera nie rozumiem, ale byc moze nie dal rady inaczej, a nie tylko nie chcial. .. A poniewaz wiemy, ze Łatek nie ma nikogo na swiecie to tym bardziej powinnismy sie skupic na tym, zeby mu pomoc i bedzie OK, a to sie liczy
TRANSPORT DO OPOLA Z BIELSKA jest potrzebny na dzis lub jutro:shake:

Posted

Kochani, czy wy ogłaszliście Łatka w gazecie METRO? Do mojej znajomej, która pod warszawą prowadzi hotel dla psów zadzwoniła pani, która bardzo chce przygarnąć 17oletniego Łatka ogłoszonego w Metrze. podobno był tam numet tej mojej pani Hani, ale ona o żadnym Łatku nic nie wie?

Ta pani ma dzwonić do mnie. Jesli ogłaszałyście Łatka w metrze, prosze o pilnego priva z namiarami na osoby, które odpowiadają za adopcję Łatka. pani ma dzwonić do mnie o 15.00.