Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś rano Boni miała atak padaczki (tego zupełnie nikt nie wiedział). Z apetytem kiepsko, choć pani daje jej same smakołyki, teraz na siłę karmi ją specjalną karmą. W poniedziałek badania...Spacerki - niekoniecznie kojarzy z załatwianiem swoich potrzeb, raczej rekreacyjnie. Strach pomyśleć, co by stało się z malutką, gdyby została w schronisku. Myślę, że zagłodziłaby się, skoro z jedzeniem taki problem. Boni trzymamy kciuki.

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Red, a jaki stosunek do tych wszystkich problemów, ma nowa opiekunka Boni?
Jeszcze ta padaczka, jakby innych problemów było mało...:shake:.
Opieka nad seniorami to poważne wyzwanie. Niektóre z nich wymagają stałej opieki i ogromnej cierpliwości. Moja Leda również do takich należy. Zdarza się jej np. zrobić sioo i koo w domu :razz:.
Są też wyjątki. Mój stareńki, ślepy Jurand, mimo swojej ułomności i zaawansowanego wieku, jest psem BEZPROBLEMOWYM.
Trzymam kciuki za maleńką starowinkę.

Posted

Nowa opiekunka, to wyjątkowa osoba, zdaje sobie sprawę, że sunia może długo nie pożyje, jej wyzwaniem było, żeby nie umarła w schronisku, w pudełku. Nie wiemy przecież, malutka może się wygrzebać z tych problemów i jeszcze żyć kilka lat, ale ona liczyła się z tym, że mogą byc problemy. Podziwiam tę osobę.

Posted

Biedne maleństwo, dobrze że trafiła na taka wspaniałą osobę. A na przykładzie mojej suni z padaczką wiem, że pieski z tą chorobą mogą naprawdę normalnie żyć. Moja Tina 2 razy dziennie dostaje mizodin, ale i tak zdarzają jej się ataki, mimo to jest pogodną sunią chociaż też wiekową i też nie wiem jaka była jej przeszłość. Dlatego wierzę, że Boni da radę.

Posted

Wyniki badań krwi są bardzo kiepskie. Rtg będzie dopiero wykonany, dziś nie dało rady. Dziś rano powtórzył się atak padaczki, sunia dostała leki, które powinny choć częściowo zapobiegać atakom.

Posted

Otrzymałam wiadomość, płuca czyste, serce trochę powiększone, guzki do operacji, wyglądają na niezłośliwe. Ale mała musi się wzmocnić. Jest karmiona na siłę, w schronisku umarłaby z odwodnienia. Jestem w stałym kontakcie z panią.

Posted

Wspaniała wiedomość ,że Goldi już w swoim domku, na swojej podusi pupkę grzeje :lol:
Oby zdrówko maleństwa u boku ukochanej osoby unormowało się .
Zdrowiej malutka ,teraz będzie tylko lepiej :lol:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
czyli brak apetytu nie zdrowotny? może jeszcze szok...

Zajrzyjcie jej w ząbki.Moja sunia wzięta ze schronu miała stan zapalny od zębów i też nie jadła...no ale teraz nadrabia:lol:No ,ale skoro była u weta,to pewnie zajrzał jej w pyszczek
Moja ataki padaczki też ma...:shake:

Posted

Ma bardzo cierpliwą opiekunkę, załatwia się gdzie chce i kiedy chce, spaceru nie kojarzy z załatwianiem potrzeb. Ataków padaczki narazie nie było, mała bierze leki. Jak się wzmocni wtedy lekarz podejmie dalsze kroki.

Posted

Pewnie biedulki nikt nigdy nie uczył, że w domu siusiu sie nie robi. Moja Tinka też nam się w domu długo potrafiła załatwić, ale w końcu nauczyła się i teraz woła. Najważniejsze, że Boni nie ma ataków i że Pani taka wyrozumiała :lol:

Posted

tula napisał(a):
Wiem, że upierdliwa jestem, ale czy masz Red jakieś nowe wieści o Boni?

Pozwolę sobie wyręczyć red, ponieważ wiem, że jest zmęczona podróżą.
Otóż, Boni w dalszym ciągu karmiona jest na siłę, bardzo lubi sernik. Niestety nie przybiera nic na wadze. Nadal sika w domu. W kantakcie z człowiekiem jest mało kontaktowa, w zasadzie nie szczeka tylko wyje:shake:

Posted

Spróbuje sie dowiedzieć, maiłąm podobny przypadek, staruszek wyjcował strasznie, mał podawne witaminy dla staruszków , podziałaly

A tak z innej beczki zajrzyjcie, dwa maile, mogą uratować niejedno życie