Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od 23 listopada nowy program "Ja albo mój pies" na TVN Style. Coś na kształt treserki psów pomagającej ludziom z ich psami.

Mam ogromne nadzieję, że program nie okaże się równie tandetny jak "Psi psycholog" :cool3:

• Replies 919
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie trochę zdziwił sposób przywoływania psa... Że niby trzeba się położyć i pies przybiegnie.. Załóżmy ze jesteśmy w garniturze albo sukni balowej. Pies uciekł nam z ogrodu.. I co wtedy położymy się na ziemi??:shake: Nie rozumiem[B][URL="http://www.wolfjar.pl/h,154,Baru_von_Haus_Yu.html"][/URL][/B]

Posted

[quote name='Marysia B.']No rewolucyjna to ta babka nie jest. A co do kładzenia się na trawie to przecież uległość... A przecież Ci państwo stracili pozycję lidera :cool1:[/quote]
stawiam że wzięli ją z powodu całkiem niezłej prezencji- w końcu to telewizja ;) żałuję, że przegapiłam

Posted

Co do metod szkolenia to się nie wypowiadam, bo dużo na ten temat do gadania nie mam, moim zdaniem dobrze zrobiła, że poleciła właścicielom wykastrować te psy.

[quote name='Toffuś']Załóżmy ze jesteśmy w garniturze albo sukni balowej. Pies uciekł nam z ogrodu.. I co wtedy położymy się na ziemi??:shake: Nie rozumiem[/quote]:icon_roc: W sukni balowej? ........Aż mnie zatkało...

Posted

dzisiaj obejrzałam i... porażka. Ta pani zaprezentowała piękne skupianie psa, ale na smakołyku a nie przewodniku. Za bardzo podkreśla rolę 'lidera' choć moim zdaniem to nie jest liderowanie kiedy to my narzucamy swoją pozycję.

Drażni mnie darcie ekhm znaczy uczenie 'eee' jak i tak w krytycznej sytuacji (pies skacze i chyba próbuje kopulować na dziecku które odwiedziło dom) drze paszczę z okrzykiem 'zostaw'.

Psy są niewychowane, niewybiegane, a nie dominujące. Fakt warto by je ciachnąć, a później zacząć z nimi pracować ale właściciele chyba liczyli na czarodziejską różdżkę:shake: No i odzielne spacery bo widać że właściciele nie są wstanie zapanować nad jednym psem, przy dwóch robi się masakra.

Pogreyzione obuwie to wina tylko i wyłącznie właścicieli - nie zabezpieczyli to niech cierpią za własną głupotę.

Po za tym psy straszliwie grube!

Nie podobało mi się również wspominanie o tym jak szkodliwe jest leżenie z psem na kanapie czy łóżku - pfff to czy leżymy razem na kanapie, czy śpimy w jednym łóżku i tak dalej nie ma wpływu na to co pies o nas sądzi jeżeli mamy normalne, zdrowe relacje.

Posted

Moim zdaniem nawet bardzo doświadczona osoba często nie jest w stanie odwołać psa, który pobiegł za suką w cieczce. To normalne, że w takich sytuacjach najlepiej pomaga kastracja, więc jeśli o to chodzi, to ta pani dobrze postąpiła wg mnie. Do reszty się nie wypowiadam z takiego samego powodu, co wcześniej tzn niewiedzy ;)

Posted

[quote name='Justys95']Moim zdaniem nawet bardzo doświadczona osoba często nie jest w stanie odwołać psa, który pobiegł za suką w cieczce. To normalne, że w takich sytuacjach najlepiej pomaga kastracja, więc jeśli o to chodzi, to ta pani dobrze postąpiła wg mnie. Do reszty się nie wypowiadam z takiego samego powodu, co wcześniej tzn niewiedzy ;)[/QUOTE]

Doświadczona osoba nie dopuści do sytuacji kiedy jej pies będzie bez kontroli.;)
Kastracja nie zawsze pomaga.
Samej kastracji się nie czepiam, choć nie jest to cudowna metoda na wszystko - chodzenia na smyczy na pewno psa nie nauczy;)

Posted

Zapomniałam dodać:diabloti:
Bania dla pani szkoleniowiec za:
-brak kontroli nad psami (kiedy jeden z psów nie wrócił na komendę, tylko poszedł molestować suki)
-źle wyregulowane szelki (wrzynające się pod pachy!)
-smycz automatyczną, przy psach nie umiejących chodzić na luźnej smyczy
-powtarzanie komend (puść,puść, PUŚĆ)

Kładzenie się na glebę metoda metoda całkiem całkiem, ale wątpie aby po pewnym czasie była skuteczna - pies zakuma że leżący właściciel to nic specjalnego.
A i wątpie aby ktoś wychodził z psami w sukni balowej;)

Guest Mrzewinska
Posted

Kiedyś, gdy chciano powstrzymać psy od pościgu za zwierzyną, wieszano im ciężki kół drewniany u szyi. Pies biegł, kołek tłukł po łapach, pies przestawał gonić, jakie proste, prawda?
Te szelki to zdaje się podobny wynalazek.

Co do reakcji na leżacego czlowieka - pies, ktory nie zna takiej pozycji ciała, moze zareagować bardzo nieufnie, lękowo.

Zofia

Posted

A ja myślę że z takich programów ludzie czerpią jakąś tam wiedzę i osobiście nie chciałabym spotkać takich ludzi z takimi pieseczkami.

Moon_light nie czepiam się Ciebie, po prostu jakoś nie mogę zrozumieć ideii easywalków wraz z flexi.