Marysia B. Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Od 23 listopada nowy program "Ja albo mój pies" na TVN Style. Coś na kształt treserki psów pomagającej ludziom z ich psami. Mam ogromne nadzieję, że program nie okaże się równie tandetny jak "Psi psycholog" :cool3: Quote
Martyna&Zara Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 uuu a kiedy dokładnie będzie ten program ?? Trzeba pooglądać ... Quote
anetta Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Szkoda że nie mogę odbierać TVN Style :shake: Ciekawa jestem tego programu. Toffuś. "Premiera 23 listopada o godz. 15.00." Quote
Martyna&Zara Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 I jak ktoś oglądał?? Ja tak, ale jakoś mnie nie zachwycił... A co wy o tym myślicie?? Quote
Martyna&Zara Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Mnie trochę zdziwił sposób przywoływania psa... Że niby trzeba się położyć i pies przybiegnie.. Załóżmy ze jesteśmy w garniturze albo sukni balowej. Pies uciekł nam z ogrodu.. I co wtedy położymy się na ziemi??:shake: Nie rozumiem[B][URL="http://www.wolfjar.pl/h,154,Baru_von_Haus_Yu.html"][/URL][/B] Quote
Martyna&Zara Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Znowu im się posty pomieszały... Quote
Kosmaty Gałganek Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Oglądałam ale też nie jestem nim zachwycona. Spodziewałam się czegoś lepszego. Quote
Marysia B. Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 No rewolucyjna to ta babka nie jest. A co do kładzenia się na trawie to przecież uległość... A przecież Ci państwo stracili pozycję lidera :cool1: Quote
Unbelievable Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Marysia B.']No rewolucyjna to ta babka nie jest. A co do kładzenia się na trawie to przecież uległość... A przecież Ci państwo stracili pozycję lidera :cool1:[/quote] stawiam że wzięli ją z powodu całkiem niezłej prezencji- w końcu to telewizja ;) żałuję, że przegapiłam Quote
Bewarka Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Co do metod szkolenia to się nie wypowiadam, bo dużo na ten temat do gadania nie mam, moim zdaniem dobrze zrobiła, że poleciła właścicielom wykastrować te psy. [quote name='Toffuś']Załóżmy ze jesteśmy w garniturze albo sukni balowej. Pies uciekł nam z ogrodu.. I co wtedy położymy się na ziemi??:shake: Nie rozumiem[/quote]:icon_roc: W sukni balowej? ........Aż mnie zatkało... Quote
WŁADCZYNI Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 dzisiaj obejrzałam i... porażka. Ta pani zaprezentowała piękne skupianie psa, ale na smakołyku a nie przewodniku. Za bardzo podkreśla rolę 'lidera' choć moim zdaniem to nie jest liderowanie kiedy to my narzucamy swoją pozycję. Drażni mnie darcie ekhm znaczy uczenie 'eee' jak i tak w krytycznej sytuacji (pies skacze i chyba próbuje kopulować na dziecku które odwiedziło dom) drze paszczę z okrzykiem 'zostaw'. Psy są niewychowane, niewybiegane, a nie dominujące. Fakt warto by je ciachnąć, a później zacząć z nimi pracować ale właściciele chyba liczyli na czarodziejską różdżkę:shake: No i odzielne spacery bo widać że właściciele nie są wstanie zapanować nad jednym psem, przy dwóch robi się masakra. Pogreyzione obuwie to wina tylko i wyłącznie właścicieli - nie zabezpieczyli to niech cierpią za własną głupotę. Po za tym psy straszliwie grube! Nie podobało mi się również wspominanie o tym jak szkodliwe jest leżenie z psem na kanapie czy łóżku - pfff to czy leżymy razem na kanapie, czy śpimy w jednym łóżku i tak dalej nie ma wpływu na to co pies o nas sądzi jeżeli mamy normalne, zdrowe relacje. Quote
Bewarka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Moim zdaniem nawet bardzo doświadczona osoba często nie jest w stanie odwołać psa, który pobiegł za suką w cieczce. To normalne, że w takich sytuacjach najlepiej pomaga kastracja, więc jeśli o to chodzi, to ta pani dobrze postąpiła wg mnie. Do reszty się nie wypowiadam z takiego samego powodu, co wcześniej tzn niewiedzy ;) Quote
Paatrycja Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Ja nie oglądałam, ale chyba nic tak świetnego nie przegapiłam widzę.. Kiedy kolejny odcinek, też w niedzielę o 15.00? Quote
WŁADCZYNI Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 [quote name='Justys95']Moim zdaniem nawet bardzo doświadczona osoba często nie jest w stanie odwołać psa, który pobiegł za suką w cieczce. To normalne, że w takich sytuacjach najlepiej pomaga kastracja, więc jeśli o to chodzi, to ta pani dobrze postąpiła wg mnie. Do reszty się nie wypowiadam z takiego samego powodu, co wcześniej tzn niewiedzy ;)[/QUOTE] Doświadczona osoba nie dopuści do sytuacji kiedy jej pies będzie bez kontroli.;) Kastracja nie zawsze pomaga. Samej kastracji się nie czepiam, choć nie jest to cudowna metoda na wszystko - chodzenia na smyczy na pewno psa nie nauczy;) Quote
moon_light Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 dzisiaj o 20 :30 powtorka :cool3:. moze nie zapomne, i obejrze.. Quote
WŁADCZYNI Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Zapomniałam dodać:diabloti: Bania dla pani szkoleniowiec za: -brak kontroli nad psami (kiedy jeden z psów nie wrócił na komendę, tylko poszedł molestować suki) -źle wyregulowane szelki (wrzynające się pod pachy!) -smycz automatyczną, przy psach nie umiejących chodzić na luźnej smyczy -powtarzanie komend (puść,puść, PUŚĆ) Kładzenie się na glebę metoda metoda całkiem całkiem, ale wątpie aby po pewnym czasie była skuteczna - pies zakuma że leżący właściciel to nic specjalnego. A i wątpie aby ktoś wychodził z psami w sukni balowej;) Quote
moon_light Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='WŁADCZYNI'] -źle wyregulowane szelki (wrzynające się pod pachy!) [/quote] ale to są szelki easy walk- takie mają być. Quote
Guest Mrzewinska Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Kiedyś, gdy chciano powstrzymać psy od pościgu za zwierzyną, wieszano im ciężki kół drewniany u szyi. Pies biegł, kołek tłukł po łapach, pies przestawał gonić, jakie proste, prawda? Te szelki to zdaje się podobny wynalazek. Co do reakcji na leżacego czlowieka - pies, ktory nie zna takiej pozycji ciała, moze zareagować bardzo nieufnie, lękowo. Zofia Quote
WŁADCZYNI Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 jak to easywalk? W sensie takie zapobiegające ciągnięciu? To po kant koła do nich flexi:hmmmm: Quote
moon_light Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 a czy ja mówie że te szelki są super ? Tlumacze tylko dlaczego byly tuż przy pachach psa . Prawidłowo założone. Reklamacje zgłaszajcie do tej babki. Quote
moon_light Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 tutaj przyklad szelek easy walk: [url]http://www.grzecznypies.pl/zdjecia/56.jpg[/url] Quote
olekg89 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Te easywalk to jak dla mnie makabra :angryy: A ogólnie to program na ciut wyższym poziomie od naszej polskiej wersji.:shake: Quote
PATIszon Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 A ja mysle, ze sie czepiacie i tyle. Quote
moon_light Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='PATIszon']A ja mysle, ze sie czepiacie i tyle.[/quote] Taka już mentalność dogomanii ;) Quote
WŁADCZYNI Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 A ja myślę że z takich programów ludzie czerpią jakąś tam wiedzę i osobiście nie chciałabym spotkać takich ludzi z takimi pieseczkami. Moon_light nie czepiam się Ciebie, po prostu jakoś nie mogę zrozumieć ideii easywalków wraz z flexi. Quote
Recommended Posts