jusstyna85 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 BARDZO PILNE !!!!!! Wątek zakładam na prośbe Kamili_S Wiem,ze umieszczajac kolejne zdjecie wiele z Was pomysli...o kolejna tragedia,kolejny biedny piesek......zdaje sobie sprawe ,iz ogladajac dosc czesto kolejna ofiare ludzkiej bezmyslnosci bardzo czesto popada sie w tzw."przywykniecie"....... .wiem tez,ze wszystkich pieskow nie uda nam sie uratowac,ale prosze Was mimo wszystko o pomoc.... .Oczywistym jest,iz w pierwszej kolejnosci szukamy domku i jezeli ktos moze go ofarowac chyle przed nim czolo.....oprocz tego mozesz nam pomoc robiac ogloszenia dla pieskow,kotkow(allegro i wiele stron internetowych)...lub tez drukujac zdjecie,ze wszystkimi danymi i umieszczajac je na przyklad w szkole,w pracy,w lecznicy dla zwierzat..to naprawde ogromna pomoc!!!!....... .Dzis umieszczam pieska,ktory obecnie znajduje sie na ulicy,wyrzucony z samochodu......dokarmia go Pani,ktora niestety nie moze go przygarnac posiadajac juz swoja gromadke pieskow......na ulicy zostac nie moze to jasne...w schronie tak mlodego pieska czeka raczej marna przyszlosc...zbliza sie zima...........:-(( (To młody pies, prawdopodobnie ma kolo roku lub 1,5. Bardzo przestraszony ale gdy nabierze zaufania do człowieka chce się bawić, liże po ręce, jest bardzo przyjazny, nie ma w nim nic agresji, łagodny nawet do innych zwierząt. Psiak potrafi chodzić na smyczy wiec być może mieszkał wcześniej w mieście. Lecz lepszy byłby dla niego dom bo jest żywym psem......................... PROSIMY O DOMEK DLA TEGO PIESKA....osoby zainteresowane adopcja prosimy o konatkt,pod numerem telefonu: 506554568...lub email:[email protected] Quote
jusstyna85 Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 fizia napisał(a):Biedactwo....:-( Fiziu dasz rade dać znać osobom z Krakowa o tym wątku? ja znam tylko Agamike... sprawa jest naprawde pilna... czy mam sugerować Kamili, żeby nakłoniła na zawiezienie do schroniska? nie wiem jak u Was sytuacja wygląda,a psa w każdej chwili może auto potrącić, noce i nawet dnie takie zimne :( Quote
Kamila_s Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Dziekuje Ci Justynko,ze zalozylas watek.... Dziewczyna,ktora go ratuje dzwonila juz do lokalnego schroniska i powiedzieli jej,ze nie moga go przyjac..nie wiem wlasciciwe nawet z jakiego powodu..moze przepelnienie..... bede dzis szukala pomocy...:shake: Quote
Lionees Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 O mój boże,cóż ja mogę?NIC:placz:.Mogę tylko podnieść...:-( Quote
Kamila_s Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Renatko dziekuje ,ze przyszlas tutaj,a podniesienie tez jest potrzebne;) lece zrobic allegro i szukam dalej pomocy:mad::diabloti: Quote
Ada-jeje Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Mam jeden nr. do faceta ktory chce psa na zaklad do strozowania, czy ten pies by sie nadawal:crazyeye: jezeli tak to prosze o kontakt na PW. Quote
Kamila_s Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Ada-jeje napisał(a):Mam jeden nr. do faceta ktory chce psa na zaklad do strozowania, czy ten pies by sie nadawal:crazyeye: jezeli tak to prosze o kontakt na PW. Dziekuje,ze przybylas na watek.....;) Czekam na ta dziewczyne,ktora pilnuje tego pieska i zna go....pisalam do niej i ma sie zarejestrowac na dogomani.... Najwazniejsze,ze jakas opcja juz jest....z tego co wiem piesek nie jest w najlepszej kondycji i pewnie za wiele czasu nie ma zeby go zdarzyc uratowac.... Ada.jeje..jak mozesz ,podaj mi prosze swoj numer tel.na priv,zeby ta dziewczyna mogla do Ciebie zadzwonic....i jeszcze raz bardzo,bardzo dziekuje!!! Quote
jusstyna85 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Nie pojawił sie tutaj nikt z Krakowa....:( Quote
Kamila_s Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 dzwonilam do Irminy,ale cisza na laczach...jeszcze nic nie pisze,ale cos sie tam kroi dobrego;) Quote
jusstyna85 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Kamila_s napisał(a):dzwonilam do Irminy,ale cisza na laczach...jeszcze nic nie pisze,ale cos sie tam kroi dobrego;) Oj,oby.... Quote
Kamila_s Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Mysle,ze blizej bede cos wiedziala wieczorem...:roll: Quote
jusstyna85 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Kamila_s napisał(a):Mysle,ze blizej bede cos wiedziala wieczorem...:roll: cały dzień czekać? :( jest szansa na dom? Quote
sati Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 melduje sie na watku........i bede myslec jak pomoc Quote
Soema Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 A płatny DT, albo hotel.. wiem, znowu pieniądze.. :roll: a taki ładny psiak.. Żeby wypaliło z tym "domem".. zawsze lepsze to niż obecna sytuacja :shake: Quote
Patia Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Nikt nie informował na naszym krakowskim watku o tym topiku , znalazłam go przez przypadek . Tu watek krakowski : http://www.dogomania.pl/forum/f98/krakow-watek-pom-plakat-rozlicz-dla-psow-kotow-bezd-w-kr-owie-linki-pwp-str-1-a-32052/ wklejcie link . Po pierwsze nie dzwonic do schronu , bo jesli to nie Kraków , to krak. schron nie przyjmie , pozostaje olkusz lub Nowy Targ a tam :shake: Po drugie gdzie dokładnie znajduje się pies , musimy wiedziec ,żeby móc pomóc . Quote
Yorija Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 podajcie dokładniejsze namiary tych okolic Krakowa Quote
jusstyna85 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Kamila tylko wie gdzie to to :( Quote
j3nny Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 śliczny młody psiak co za ludzie:angryy: Quote
Ank@ Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 U nas w Krakowie takie przepełnienie :placz::placz: Quote
Asior Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Kurcze, piękny... Niedawno jakaś babka w schronie szukała dla siebie psiaka w tym typie.. :roll: MYśle, ze długo by w schronie nie posiedział.... Chlerka, trzeba go ogłaszać :loveu: Quote
Patia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Asior ale to nie Kraków tylko okolice , krak schron go nie przyjmie , okolice Krakowa mają rejon w Olkuszu ( większość) lub Nowym Targu. W Olkuszu to on by długo nie posiedział , fakt ale nie dlatego ,zeby go ktoś adoptowal :-( Quote
j3nny Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 w pierwszym odruchu myślałam, że to ten psiak :( :( :( ale to niestety suczka i w dodatku ma bardziej czarny pyszczek TUTAJ Quote
Recommended Posts