Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna ta Dusia :p. ..... podziwiam wyrozumiałość opiekunów tego ancymona , .............. a ten drugi piesiu fajny kudłacz - mam słabosć do kudłatych zwierzaków.........

Posted

Cudne są te wasze psy .Dobrze,ze Amok ma tyle cierpliwości też jak i wy ,do Dusi i jakoś da się żyć razem w rodzinie.
Szkoda,że Amoczka oblicza nie widac ,ale może kiedyś pokaże się przy innej okazji. Na tej fot. z pobudki Dusia wygląda zjawiskowo .:p

Posted

Wysłałam Akrum kolejną porcję zdjęć Duśki i Amoka (tym razem go widać ;P ) z prośbą o ich wrzucenie na forum w wolnej chwili. Dusia jest bardzo mądrym psem - nauczyła się używać klamki i otwiera sobie drzwi. Nie wiem jakie są wcześniejsze losy Duśki, ale wydaje mi się, że musiała być gdzieś w domu i ktoś musiał się nią zajmować i uczyć, bo uwielbia łóżka, szybciutko zorientowała się jak otwiera się drzwi (Amok umie otworzyć sobie drzwi, które nie są zamknięte na klamkę i otwierają się na zewnątrz - po prostu je "popycha" i teraz Dusia umie to samo), dodatkowo ta sprawa z klamką - na początku po powrocie z pracy nie wiedzieliśmy co się dzieje - dlaczego psy czekają na nas w przedpokoju a nie w domu pomimo tego, że wszystkie drzwi są pozamykane. Któregoś dnia Piotrek zauważył, że Dusia wskakuje na klamkę i próbuje ją nacisnąć, a wczoraj widziałam jak Duśka jednym "naciśnięciem" łap przyciska klamkę i zadowolona wychodzi na zewnątrz. Poza tym dwa dni temu pierwszy raz słyszałam jak Duśka warczy na Amoka - do tej pory to on zawsze ją odpędzał od siebie warczeniem, bo nie jest już taki młody i skoczny jak Dusia i nie chce się bawić :) a ostatnio dałam im jak zwykle psie dropsy z olejkiem miętowym - Amok zawsze się na nie dosłownie rzuca, a Dusia nigdy ich nie jadła i Amok jej owe dropsy podkradał. Tym razem Dusia zabrała dropsik i wskoczyła z nim na łózko. Amok podszedł w nadziei, że jak zwykle dostanie mu się kąsek więcej a tu... Dusia trzyma ciasteczko koło siebie i warczy. Chyba nie muszę dodawać, że Amok miał minę nietęgą :)

Posted

A w boksie po Dusi, z Miśkiem, siedzi kolejna "nieśmiała" sunia - siedzi w budzie i obszczekuje :( Widać, że jak patrzy na Misia cieszącego się z głasków to też by chciała, ale się boi :(

Posted

A w boksie po Dusi, z Miśkiem, siedzi kolejna "nieśmiała" sunia - siedzi w budzie i obszczekuje Widać, że jak patrzy na Misia cieszącego się z głasków to też by chciała, ale się boi

jest jakaś nowa sunia :( oj długo mnie nie było muszę się w końcu zjawić a azylu

Posted

jeszcze 3 zdjęcia mam na mailu, takie fajne... ale wgrać ich na fotosika nie mogę bo za duże, a program do zmniejszania zdjęć mi nie działa.
próbowałam na www.zmiejszcz.pl, ale zmniejsza i zmniejsza i zmniejsza i guzik... nic z tego...

Posted

śliczne zdjęcia najbardziej podoba mi się to :loveu: http://images39.fotosik.pl/458/943ba5f80efed354med.jpg

koosiek
Ona jest już od jakiegoś czasu - chyba, że była podobna. Taka średniej wielkości, szara, chyba odrobinę szorstkowłosa.

aha to już wiem która nazywa się Umisia

koosiek
A w boksie po Dusi, z Miśkiem, siedzi kolejna "nieśmiała" sunia - siedzi w budzie i obszczekuje Widać, że jak patrzy na Misia cieszącego się z głasków to też by chciała, ale się boi

ale Umiśka nie jest wcale nieśmiała może Cię po prostu nie zna i dlatego bo to jest diabeł wcielony :-o

Posted

[quote name='Akrum']jeszcze 3 zdjęcia mam na mailu, takie fajne... ale wgrać ich na fotosika nie mogę bo za duże, a program do zmniejszania zdjęć mi nie działa.
próbowałam na www.zmiejszcz.pl, ale zmniejsza i zmniejsza i zmniejsza i guzik... nic z tego...

A próbowałaś przez imageshack? Zdjęcia super :)

[quote name='gosia1701']ale Umiśka nie jest wcale nieśmiała może Cię po prostu nie zna i dlatego bo to jest diabeł wcielony :-o

Nie no, to ja muszę być taka straszna, bo mnie widziała już któryś raz, a nadal się boi ;)

Posted

Super zdjęcia, nieźle się poszczęściło naszej Duśce. :)

Umisia nie miała wcześniej łatwego życia. Zabraliśmy ją z miejsca gdzie mieszka sporo alkoholików, na pewno od nich obrywała. Łańcuch którym była przywiązana do drzewa był bardzo krótki. :( Niewiele brakowało by mi zwiała przed samym azylem, bo tak bardzo przestraszyła się mężczyzny.
Marto chyba nawet widziałaś Umisie w azylu, wcześniej była w boksie z Imbirem.

Posted

Kurcze, nie pamiętam ani Umisi, ani Imbira. W którym boksie były? Amok, który w Warszawie podczas spacerów rzucał się na ludzi (co prawda tylko na niektórych, ale nigdy nie było wiadomo na kogo) zaniechał teraz tego procederu. A propos rozszarpywania karteczek - Duśka i Amok za każdym razem jak tylko zostawi się coś na stole to natychmiast to ściągają - Dusia do perfekcji opanowała otwieranie maselniczki i wylizywanie zawartości. Regularnie drą też na strzępy gazety. Ehhh. Umisia i Misiek się lubią? Duśka w Amoku jest zakochana ;P

• 4 weeks later...
Posted

Zagladam i ja do Dusi-rozrabiary.Na jednym z wątków spotkalam jej brata-bliżniaka ;) . Muszę poszukac i wkleję pozniej. Umisia biedulka pewnie byla bita przez tych pijaków cale swe życie tam i trudno się dziwić ,że przerażaja ją szczegolnie mężczyzni.Takich to trzeba by tak potraktować ,jak oni te swoje psy.
Pozdrawiam serdecznie Gabsonów oraz oba kudlacze.Sliczny jest też ten wasz Amok-taki spokojny i cierpliwy wobec szalonej Duśki.A razem niezle im idzie jednak chyba-no i razniej im ,niż w pojedynkę.Szaleństwa też.
To ten pies -podobny chyba do Dusi ,/no może futerko na szyji z przodu ma nieco inne/. Shetani (6967).
Shetani to średniej wielkości psiak, który do naszego schroniska trafił
28 lipca 2010 roku z ul. Krakowskiej.
Na początku bardzo się bał, teraz już się ośmielił - cieszy się do ludzi i chętnie wychodzi na spacery,

http://allegro.pl/psy-ktore-wyladowaly-w-schronisku-w-2010-i1375717371.html
Pies Shetani :

A to Dusia w czasie pobytu w Azylu -Psim Aniele. :)

Posted

O rany! Faktycznie podobny do Duśki - na początku myślałam, że to jakieś nowe zdjęcia "z przeszłości" duśkowej ktoś wstawił ;P Chętnie bym go przygarnęła, ale Amok nie toleruje innych samców. Duśka ma się już coraz lepiej - ostatnio odważyła się przy mnie bawić z Amokiem i śpi na łóżku tak mocno, że można koło niej przejść, a ona się nie budzi. Kiedyś zrywała się natychmiast jak tylko usłyszała szelest. Poza tym jest niesłychanie zazdrosna - jak tylko widzi, że głaszczę albo drapię Amoka to natychmiast podbiega i wsuwa się pod rękę żeby ją też poczochrać :)