Diegula Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Genesis napisał(a):A ta biszkoptowa suńka ma już domek? Tak biedna chowa ten kuperek w kąciku :-( Moja, jak ją skarcę to też zaraz takie siódme nieszczęście jest. Czy ktoś ma ją na uwadze? Chodzi ci o tą 6 miesięczną sunię? Jeśli tak to z tego co wiem właścicielka jakaś nieodpowiedzialna podobno obiecała /zaklepała ją kilku osobom a z tego co wiem ostatnia wersja jest taka że idzie sunia do jej znajomej:roll: w końcu. Na wątku suni na labradory.info jest więcej o tej całej sytuacji: Labradory.info :: Zobacz temat - 6-cio mies. sunia labcia-PILNE!!!!! Quote
Diegula Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 I znowu znalazłam na allegro taką aukcję:-(:-(:-(:-( Czarny labrador (487616541) - Aukcje internetowe Allegro Kto szuka czarnego pół rocznego labka? Quote
Betbet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 tez to widziałam. ja wlasnie dzownilam w sprawie oddania rodowodowego goldena...facet o malo co nie oddal...bez umowy, bez sprawdzenia...na piekne słowa i oczy... uch... jestem w trakcie negocjowania z nim tego, ze bedzie umowa. Quote
Genesis Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 dzięki za odpowiedź Diegula. wy to chyba stale przeczesujecie internet, żeby te psiaki znajdować. Podziwiam i pozdrawiam Quote
fridaoo Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 czarnuszkowi założyłam tu wątek. Jest śliczny;) Quote
Betbet Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Będzie kolejny czarny. Suczka, 7 lat, wysterylizowana. Książeczka, paszport wszystko. wyjazd za granicę, pies przygotowany a tam...tam mieszkanie i zakaz posiadania zwierzęcia. Smutek wielki Rodziny. Jeszcze jest czas do wyjazdu, ale przezornie zaczynają szukać więcej. Z opisu pies świetny-mądry i przyjacielski. Quote
Fundacja Medor Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 PLUTO, nr 315 numer: 315 numer chip: 953000005131747 imię: PLUTO płeć: pies wiek: ok. 1 roku wielkość: duza rasa: LABRADOR data przyjęcia: 2008-11-22 kwarantanna do 2008-12-06 przebywa w boksie: PAWILON 6 opis: Młody,wesoły psiak.Bardzo łagodny w stosunku do człowieka i innych psów.Pies ten idealnie nadaje się do domu w którym mieszkają małe dzieci bądź osoby niepełnosprawne.Rewelacyjny pies do towarzystwa i zabawy. Pies został znaleziony w Łodzi na ul.Dąbrowskiego Jeśli w ciągu 14 dni od chwili przybycia psiaka do schroniska (okres kwarantanny) nie zgłosi się po niego właściciel,pies po tym okresie zostanie wykastrowany i dopuszczony do adopcji. Kontakt w sprawie adopcji: Aśka -> [email protected], tel. 506-181-454, Ania -> [email protected], tel. 505-105-026 Quote
Fundacja Medor Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 YOGI, nr 41 numer: 41 numer chip: 953000005132945 imię: YOGI płeć: pies wiek: ok. 5 lat wielkość: duza rasa: LABRADOR data przyjęcia: 2008-11-23 kwarantanna do 2008-12-07 przebywa w boksie: ZWIERZĘTARNIA opis: Dorosły pies,ale bardzo radosny.Uwiekbia zabawe jak wszystkie psy tej rasy.Nie wykazuje grama agresji w stosunku do człowieka i innych psów.Pies idealnie nadaje się do domu w którym są dzieci. Jeśli w ciągu 14 dni od chwili przybycia psiaka do schroniska (okres kwarantanny) nie zgłosi się po niego właściciel,pies po tym okresie zostanie wykastrowany i dopuszczony do adopcji. Aśka -> [email protected], tel. 506-181-454, Ania -> [email protected], tel. 505-105-026 __________________ Quote
Diegula Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Jaki ładny biszkopcik i czarnuszek:loveu::loveu::loveu:. Coraz więcej tych labków w potrzebie.:-(:angryy::-(:angryy::placz: A jeszcze 2,5 roku temu jak szukałam labka dla siebie to w necie nie mogłam znaleźć żadnych aktualnych ogłoszeń a teraz pełno :shake: Quote
Betbet Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Nastepny cud: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bella-7-letnia-labradorka-nie-poleci-czarnula-do-adopcji-125790/ Imię psa: Bella Wiek: 7 lat Umaszczenie: czarne Chip: tak Paszport:tak Powód oddania: Rodzina przeprowadza się zagranicę. Pies ma wyrobiony paszport!!!! Miał lecieć...ale właściciel nowego mieszkania kategorycznie nie wyraził zgody na psa. Bella musi zostać. Zachowanie: wesoła, zna podstawowe komendy, przechodzi przez ulicę na pasach. Jest bardzo spokojnym i zrównoważonym psem. Nie lubi małych suczek, ale po bliższym poznaniu lubi się z nimi bawić i toletuje je. Za dużymi psami wariuje w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Sama jest masywna ale jest taka od małego. Na polecenie zostań, siada i cierpliwie czeka na właścicielkę. Jakiego domu szukamy? Najlepszego, takiego z wizytą i umową. Czas jest, ponieważ Właściciele rozsądnie szukają dużo wcześniej, nie na ostatnią chwilę. Quote
Folen Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Dzięki dziewczyny, że jesteście na wątku, ja narazie z przyczyn osobostych muszę wziąść "urlop"od dogo, więc pilnujcie wątku, jakby co, to proscie moda o zmianę tematu! Pozdrawiam Was i oby tych labów szukających domów było jak najmniej. Quote
Diegula Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Folen szkoda ze nie masz czasu bo przydałoby się uporządkować wątek ale oczywiście rozumiem;). Niestety zamiast mniej labków jest ich coraz więcej. Tutaj następny ,chociaż liczę że komuś zginął i właściciel sie odnajdzie: http://www.dogomania.pl/forum/f28/labrador-slaska-mordownia-pilne-dt-125834/ Quote
Diegula Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 i jeszcze jeden labkowy psiak szuka domku on ma wątek na dogo i labradory info tylko narazie jeszcze jest w dzia łach gdzie znalazł domek ale niestety znów go szuka http://www.dogomania.pl/forum/f85/dwu-letni-labladorek-juz-w-nowym-domu-wroclaw-toz-105217/ Quote
Diegula Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Tyle labków w potrzebie:-( trzeba podnosić wątek aby jak najwięcej ludzi zobaczyło go;) Quote
fridaoo Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi:podnoszę Quote
akucha Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Czy ten zaginiony labuś podobny jest do biszkopta z łodzkiego schronu? http://www.dogomania.pl/forum/f96/lodz-poszukiwany-labrador-tesknia-dzieci-z-domu-dziecka-124938/ Quote
Fundacja Medor Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 BLEKI, nr 557 numer: 557 numer chip: 953000005133535 imię: BLEKI płeć: pies wiek: ok. 1 roku wielkość: duza rasa: LABRADOR data przyjęcia: 2008-12-02 kwarantanna do 2008-12-16 przebywa w boksie: KWARANTANNA opis: Cudowny,młody labrador,bardzo wesoły.Kiedy weszłam do boksu skakał na mnie z tak ogromną radością,że nie miałam serca go tam zostawić.Psiak jest bardzo łagodny,nadaje sie jak najbardziej do domu w którym mieszkają dzieci.Gorąco polecamy. Jeśli w ciągu 14 dni od chwili przybycia psiaka do schroniska (okres kwarantanny) nie zgłosi się po niego właściciel,pies po tym okresie zostanie wykastrowany i dopuszczony do adopcji. Quote
Fundacja Medor Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Ja1 12:03:18 Medor - Przyjaciele Bezdomnych Zwierzat dziewczyny pomozciwe mi ludzie od sierpsia szukaja goldena w łiodzi mam dylemat czy to nie jest ten sam pies co ktorys z tych czarnych labradorow na marmurowej Quote
fridaoo Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 nie wiem czy Fred vel Psuj tu jest - w razie co to podniosę wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/starachowice-fred-vel-psuj-w-typie-labradora-szuka-domu-122721/ Psuj od lipca szuka domu i nie może znaleźć,....może tu mu się poszczęsci - nie jest w sytuacji bez wyjscia - ma dt...ale przez to dt nie może brać innych psiaków:-( Quote
KasiaO Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Wiem, ze dużo piesków w typie labradora... Niestety musze dodać kolejnego...:-( Jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/5-letni-labek-szuka-domu-127443/ Quote
Diegula Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Rzadko ostatnio jestem na dogo ale jak już jestem to przynajmniej wątek podniosę. Czy ktoś mógłby zrobić banerek? Quote
lidka_park Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Boniek w Ostródzie Jego pan umarł, a psiak pare lat temu trafił do schroniska. Ma ok.4 lat. Jest bardzo nieufny... :-( wątek na dogo ---> TU Quote
Linka Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 W Swarzędzu koło Poznania mamy dwa psiaki.. suczkę: Urocza około pięcioletnia labradorka. Jest szalenie łagodna i towarzystka. Niestety.. w schronisku przebywa już bardzo długi czas ze względu na to, że jest chora i nikt nie chce podjąć się nad nią opieki.. Psiak ma delikatne stadium padaczki - dostaje 'ataku' przy gwałtownych zmianach pogody, oraz gdy przechodzi cieczkę. (Suczka co prawa jest wysterylizowana, ale została poddana zabiegowi usunięcia jedynie jednego jajnika, przez co dalej dostaje cieczke, ale nie może zajść w ciąże). Zwierzak jest naprawdę przewspaniały. Żyje całkowicie normalnie - potrzebuje jedynie nieco większej uwagi niż przeciętny psiak. Dziś w XXI wieku dostępne są już leki, które znacząco zmniejszają ryzyko wystąpienia ataku. Suczka nie jest niczemu winna.. nie zasłużyła na dożywotni wyrok w schronisku! Może znajdzie się ktoś, kto ofiaruje jej Dom? i psiak który został przywieziony z połowie grudnia.. najprawdopodobniej zguba :-( młody, przyjazny i łagodny.. w kolczatce. troche nadpobudliwy seksualnie.. Quote
Recommended Posts