teresz10 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Podrzucam ogłoszenie Data dodania: 26/02/2009 Przyjmiemy chetnie psa w tybie labradora wyzla werminskiego (krotka siersc) w wieku do 1,5 roku. Niedawno pochowalismy nasza suczke (17letnia dalmatynka) i bardzo nam jej brakuje. Miaszkamy w Lublinie w fajnym miejscu blisko wawozu a w lecie wiekszosc czasu spedzamy na dzialce wiec pies moze sie wybiegac do woli. (olbrzymi ogrod i las) prosze o kontakt pod nr tele 504092992 lub gadu gadu 1494281 Quote
Fundacja Medor Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 SETAR, nr 820 numer: 820 numer chip: 953000005134271 imię: Setar płeć: pies wiek: ok. 2 lat wielkość: duza rasa: labrador data przyjęcia: 2009-02-24 kwarantanna do 2009-03-10 przebywa w boksie: KWARANTANNA opis: Piękny, spokojny i dostojny Setar mamy nadzieję,że chwilowo zamieszkał w naszym schronisku. Quote
Fundacja Medor Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 o tamtego szczeniaka miksa labradora dowiem sie czy jeszcze jest i dam znac Quote
Martali Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Napisała do mnie Pani, która chce zaadoptować labradora: Piesek miałby mieszkać w bloku, musi być przyjazny dla dzieci i dla zwierząt. Pani prosi o przesłanie jej opisu psa tzn. jaki jest, jak się zachowuje na smyczy, od jakiego czasu jest w schronisku itd. Pani mieszka w bloku z narzeczonym i planują powiększyć rodzinę. Jej rodzice mają labradora więc pisze że ma doświadczenie z tymi pieskami. Zainteresowana Pani mieszka w KRAKOWIE. Kontakt do Pani - [email protected] ;) Quote
Diegula Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Kolejny labkowy psiak w schronisku w Pawłowie :shake:http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-dziurami-w-glowach-pawlowo-k-ciechanowa-133628/index8.html Quote
Basia i Barni Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 potrzebuję kogos z wrocławia podobno pseudohodowca ma kilka ras w takich warunkach Labrador Retriver (590739154) - Aukcje internetowe Allegro myslę nad wykupieniem psa i zobaczenie w jakich warunkach psy żyją ,ewentualnie kontrolę toz-u pomocy Quote
Porta Nigra Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 My jesteśmy z Wrocławia, zaraz zobaczę wątek, który wkleiłaś. W razię czego zgłaszamy się, ale do przyszłego tygodnia siedzę z moją tymczasowiczką która jest po operacji. Quote
Porta Nigra Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Miejska Górka jest między Rawiczem, a Lesznem może ktoś jest bliżej ? Wrocławski TOZ nic tu nie zdziała. Quote
Basia i Barni Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Porta Nigra napisał(a):Miejska Górka jest między Rawiczem, a Lesznem może ktoś jest bliżej ? Wrocławski TOZ nic tu nie zdziała. więc jedyną możliwością jest wykupienie psa - dodam ,że cena 150 zł jest do negocjacji :roll: potrzebny jest tymczas ,ale można to zamienić na hotelik , nie ma osoby co by tam nie zajżała i to jest najgorsze Quote
Porta Nigra Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ja niestety jeszcze ponad tydzień się nie ruszę :shake:, mam sunię po operacji i z nią siedzę. Gdyby był potrzebny płatny tymczas to pod Wrocławiem w Szymanowie jest hotel Kubuś, przyjmują takie psiaki i są w stanie rozsądnie poobserwować psiaka i wydac opinię. Allegro zniknęło. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Postaram się zaglądać do labków. Quote
Laura1108 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Allegro zniknęło bo pewnie ktoś zgłosił naruszenie zasad :) i dobrze a piesek jeszcze jest . Czy jest ktoś kto może po niego chociaż pojechać a na hotel może by jakieś pieniążki zebrać . Ta kobieta , która zajmuje się sprzedażą tego pieska pewnie będzie chciała się szybko pozbyć "balastu" bo ma biszkopcika od roku jednak na nic jej się nie przydał jak to babsko dziś powiedziało , że kupiła go do "produkcji" :mad::mad:. Ogólnie to tam jest coś dziwnego bo za każdym razem kiedy tam się dzwoni to jest inna wersja co do tego gdzie piesek przebywa i czyj jest ostatnio kobieta mówiła , że piesek jest kuzyna a dziś mówiła , że piesek jest jednak u niej . Chyba wcześniej był wspominany jakiś hotel :) Jesetm tutaj tylko gościnnie ponieważ zupełnie niedawno zarejstrowałam się na tych stronach gdzie pomaga się psiaczkom. Zwykle jestem na labradory.info ale dopiero od około tygodnia jednak tam jest przerwa więc działam tu :D Quote
Basia i Barni Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/4-letni-labrador-ofiara-pseudohodowli-kto-go-pokocha-134611/ oto wątek jutro pojadę po niego ponad 4 godziny w jedną stronę ,bo nie było chętnych nawet na droge pół na pół tylko domu tymczasowego brak jeszcze czekam na odpowiedz madzi z fioletowego psa Quote
Psi Ratownicy Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Słuchajcie, ja jutro przejeżdżam, przez Miejską Górkę, więc mogę podjechać i się czegoś dowiedzieć i zrobić zdjęcia, a ewentualnie mógłbym go zabrać w stronę Dolnego Śląska. Jakby co to piszcie do mnie na [email protected]. siedzę dziś przy komputerze dość długo i jak otrzymam wszystkie dane, to mogę coś załatwić. Quote
Zaspa89 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Witam Wszystkich niedawno na tknełam sie na to forum od 2 miesięcy szukam Labladora do adopcji... jakos zawsze jak cos znalazłam bylo nie aktualne:placz: moim marzeniem jest czarny Labek :loveu: chciałabym adoptowac psiaka w wieku 1-4 lat jak by ktos cos wiedział prosze o kontakt 888197602 Quote
katia_w6 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Witam.Bardzo chciałabym przygarnąć labradorka lub goldenka wiek do roku,ponieważ mam małe dziecko troche bym sie bała brać starszego. Proszę o pomoc w znalezieniu pieska,Byłabym bardzo wdzięczna. Quote
Ewa i flatki Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Przy małym dziecku trudno znalezć czas na szkolenie młodego psiaka a poza tym jego żywiołowość może być poważnym problemem, natomiast pies dorosły, spokojniejszy, byłby -moim zdaniem - dużo odpowiedniejszy. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='Zaspa89']Witam Wszystkich niedawno na tknełam sie na to forum od 2 miesięcy szukam Labladora do adopcji... jakos zawsze jak cos znalazłam bylo nie aktualne:placz: moim marzeniem jest czarny Labek :loveu: chciałabym adoptowac psiaka w wieku 1-4 lat jak by ktos cos wiedział prosze o kontakt 888197602 Zaspa - tu jest wspaniały biszkoptowy 5-letni labuś Pucelek - cudo do adopcji http://www.dogomania.pl/forum/f28/5-letni-labrador-wyniszczony-schorowany-czlowiek-byl-tylko-zadac-bol-134301/ zajrzyj ! :thumbs::thumbs: Quote
Laura1108 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 W Azylu w Klembowie przebywa około dwu letnia labradorka koloru czarnego z białą plamką na szyi , jest mocno w typie . Jest tam około tygodnia . Bardzo kontaktowa , wesoła ,przyjazna , świetnie dogaduje się z innymi pieskami nie wiem jak jest z kotami . Jest bardzo łagodna i lgnie do człowieka . Przywitała mnie jak typowy labek wielkimi skokami na moja osobę po czym wnioskuję , że na pewno ma coś z labradora prócz wyglądu na pewno charakter . Poszukuję dla niej stałego kochającego domku najlepiej jak najszybciej schronisko nie jest miejscem dla niej zwłaszcza , że to bardzo przyjazna dziewczynka . Nie jest wysterylizowana jednak przed adopcją dobrze by było ją wysterylizować . Ogólny stan zdrowia Taury jest bardzo dobry , żadnych objawów chorobowych . W sumie można ja adoptować od zaraz . W sprawie ewentualnej sterylizacji to prosiłabym o jakieś wsparcie gdyby istniała taka możliwość . Taurunia jest cudna i w rzeczywistości wygląda stokroć lepiej . Quote
Laura1108 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 W tym samym Azylu w Klembowie co przebywa Taura jest też czarny labek mocno w typie . Ma około rok może ciut ponad rok . Labiszon przebywa w schronie około 2 miesiące jest wystraszony , boi się podejść . Nieufny bardzo . Niestety dzisiaj nie miałąm zbyt wiele czasu aby z nim pogadać bo byłam po wyżełkę aby przewieźć ją do DT i gonił mnie mocno czas jednak podjadę do niego jutro lub we wtorek i zerknę jak to z nim jest ale na teraz z tego co widziałam to na pewno jest bojaźliwy i to bardzo , nawet na zdjęciach widać jak przykucną do głaskania z takim strachem i szybciutko uciekł do swojej budy Wiem jedno On nie może tam dłużej siedzieć potzrebuje kontaktu z człowiekiem tak by móc zaufać , żeby schron nie zdążył go wypaczyć . Quote
Laura1108 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ten labek chłopczyk ma na imię Ruso . Przydałby się DT dla nich i pieniądze na sterylkę . Proszę Was o bazarki . Wczoraj rozmawiałam z właścicielką tego schronu i powiedziała , że Ruso bo tak ma na imie labek był agresywny jak go przywieźli , jest u nich od stycznia ale cos mi się nie podoba jego zachowanie jest zbyut przerazony , w zyciu nie widziałam takiego przestraszonego psa On się tylko kuli do mnie nie chciał podejść . Takie zachowanie musi byc spowodowane tylko i wyłącznie wyrządzona krzywdą musiał być bardzo bity , On jak podszedł do tego Pana wczoraj to tak wpół kucnięcia sie zatrzymał i pozwolił głaskać jednak to była taka pozycja , żeby jak najszybciej mógł uciec w razie niebezpieczeństwa i tak też zrobił , zwiał do swojego kojca a mnie serce aż ścisnęło Jednak ja od siebie o nim nic nie moge więcej powiedzieć , muszę z nim trochę pobyć . Podobno chodzi ładnie na smyczy nie ciągnie . to tez wiem od tej kobiety . Quote
Laura1108 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Taurunia jest w dużo lepszej formie psychicznej , nie jest wystraszona , garnie się do ludzi . Jednak schron nie jest dla nich najlepszym miejscem tam nikt nie ma czasu poświęcić im wystarczająco dużo uwagi tych psiaków jest za dużo , owszem mają kontakt z pracownikami schronu i są wypuszczane na wybieg mimo to potrzebny kochający domek dla Ruso i Tauruni ewentualnie DT , w którym przypomną sobie co to kochający domek . Proszę o bazarki . Quote
Recommended Posts