Olga132 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 teraz to musze stanać w obronie lolki i tych ludzi. 1 sprawa - jest tak że konkretny pies chwyta za serce - nie wiadomo dla czego więc akurat Ci ludzie wypatrzyli sunie i ta skradła im serce. Lolka użyła może troche niefortunnego słowa "zamówili". Jeśłi ktoś jest gotowy jechać tyle km po psa to na prawdę dobrze o nim świadczy. Z doświadczenia wiem, że tacy ludzie bardziej cenią sobie wtedy psa i w razie wystąpienia problemów sa bardziej skłonni pracować nad psem. 2 sprawa - pies może uciec każdemu bez względu na to czy dom był sprawdzony czy nie - to sa przypadki losowe. Loka musi tylko uprzedzić państwa aby nie wypuszczali suni na razie samej do ogrodu. A na spacery moga jej zakładać i obrożę i szelki wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo ucieczki Pozostaje sprawa sterylki - uważam że w takiej sytuacji lolka powinna wyznaczyć konkretny termin do kiedy sunia ma być wysterylizowana i uprzedzić ich że ktoś przyjdzie na wizytę pooadopcyjną i to sprawdzi. Powiedz im po prostu, że w razie niedopełnienia warunków umowy - sunia zostanie odebrana. Wydaje mi się, że teraz to jest juz trochę za późno na odwoływanie wszystkiego. Quote
Lidan Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Szerokiej drogi Lolka i bezpiecznego powrotu, bo warunki atmosferyczne nieciekawe :nerwy: Dredulko powodzenia :cool2: Quote
Betbet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Nie, ja nie mam takiej fobii, że adopcje nie do domów z dziećmi, adopcje nie na wieś... Nie stoję aż tak konserwatywnie. Ale, fakt faktem że sporo nas tu z Trójmiasta i o wizytę smiało można było prosić. A po drugie...ja po prostu ostrzegam. Jest tu grupka ludzi, podejrzewamy, że część nawet działa oddzielnie, na własne konto. Którzy w super miły sposób adoptują psy i sprzedają. Oby suni się poszczęściło, czekamy na relację po przekazaniu psa. Oby sterylka jak najszybciej. Quote
lolka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 właśnie wróciłam a nowa rodzinka dreduli z sunią jeszcze w drodze...........są nią zachwyceni, sunia śpi na kolanach wtulona w Panią Iwonke ludzie wspaniali, jak tylko ją ujrzeli to zamarli z zachwytu a P.Iwona miała łzy w oczach, tak długo na nia czekała jak ją zobaczyła w ogłoszeniu nie chciała juz żadnego innego psa tylko naszą dredule, oni tyle wydali łacznie pieniędzy na podróż i opłatę schrosniskową że za ta cenę mogli sobie kupic psiaka, jednka chcieli tylko ją może rzeczywiście źle uzyłam sformułowania zamówili, lecz prawdą jest ,że mnie nie było przez tydzien , P.Iwonka była na zabiegu w szpitalu i tak bardzo się bała że ktoś zabierze ze schrosnika dredule, że zadzwoniła i błagła o nie wydawanie nikomu innemu suni wszelkie umowy podpisane, jutro jestesmy umówione na telefon z relacją jak sunia czuje się w nowym domu , za kilka dni przesle mi zdjęcia..........wszelkie zabiegi i pielegnacyjne i sterylka zostana przeprowadzone jak dredulka poczuje się juz pewnie w nowym domu, nie mozna tak odrazu stresować psa kolejnymi nieprzyjemnymi przeżyciami Quote
Lidan Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Bardzo się cieszę, że Dredulka już ma nowy domek :multi: Mam nadzieję, że w dobrych kochających rękach nie będzie długo rozpaczała z powodu rozstania z Lolką ;) Czekam na zdjęcia z nowego domku. Quote
lolka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 oczywiście że są:loveu: sunia ma się świetnie, wybrała sobie do wielbienia męża P Sławka, P Iwonkę wielbi jedynie w kuchni a śpi z synem .............. napisali mi m.in że Aza została ich królową a oni to jedynie jej poddani:evil_lol: dogadzają jej na wszelkie sposoby, martwi ich tylko to że sunia malutko je wręcz skubie oraz że dużo śpi , starałam się wytłumaczyć ten odruchy szczególnie spania ............ale oni już lecą do weta bo nie daj boże coś jej dolega:roll: no kochają tą sunie.... mam fotki ale na nich sa Ci państwo równiez ujeci i nie chce je tu wstawiać z wiadomych przyczyn Quote
Olga132 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 no to tych państwa mozna ze zdjecia po prostu wyciąć Quote
lolka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Olga132 napisał(a):no to tych państwa mozna ze zdjecia po prostu wyciąć hmm a żebym to ja umiała:hmmmm: ..........poproszę kogoś o pomoc i fotencje do jutra się tu pojawią:lol: Quote
lolka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 oto zdjęcia Azy z nowego domku:lol:, sunia podbiła serca całej rodziny, wszyscy są nią zachwycenia..Aza jest w raju, mąż pani Iwonki traktuje ją jak kolejne dziecko a sunia odwdzięcza mu się wyjątkowym oddaniem, P.Sławek chodzi dumny jak paw że to właśnie jego Aza wybrała na swojego ulubieńca Quote
Poker Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 śliczna sunia :loveu: na skórzanych kanapach się wyleguje :evil_lol:,dobrze jej. Quote
wtatara Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Quote
Recommended Posts