Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

teraz to musze stanać w obronie lolki i tych ludzi.
1 sprawa - jest tak że konkretny pies chwyta za serce - nie wiadomo dla czego więc akurat Ci ludzie wypatrzyli sunie i ta skradła im serce. Lolka użyła może troche niefortunnego słowa "zamówili". Jeśłi ktoś jest gotowy jechać tyle km po psa to na prawdę dobrze o nim świadczy. Z doświadczenia wiem, że tacy ludzie bardziej cenią sobie wtedy psa i w razie wystąpienia problemów sa bardziej skłonni pracować nad psem.

2 sprawa - pies może uciec każdemu bez względu na to czy dom był sprawdzony czy nie - to sa przypadki losowe. Loka musi tylko uprzedzić państwa aby nie wypuszczali suni na razie samej do ogrodu. A na spacery moga jej zakładać i obrożę i szelki wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo ucieczki

Pozostaje sprawa sterylki - uważam że w takiej sytuacji lolka powinna wyznaczyć konkretny termin do kiedy sunia ma być wysterylizowana i uprzedzić ich że ktoś przyjdzie na wizytę pooadopcyjną i to sprawdzi.
Powiedz im po prostu, że w razie niedopełnienia warunków umowy - sunia zostanie odebrana.

Wydaje mi się, że teraz to jest juz trochę za późno na odwoływanie wszystkiego.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, ja nie mam takiej fobii, że adopcje nie do domów z dziećmi, adopcje nie na wieś...
Nie stoję aż tak konserwatywnie. Ale, fakt faktem że sporo nas tu z Trójmiasta i o wizytę smiało można było prosić.
A po drugie...ja po prostu ostrzegam. Jest tu grupka ludzi, podejrzewamy, że część nawet działa oddzielnie, na własne konto. Którzy w super miły sposób adoptują psy i sprzedają.

Oby suni się poszczęściło, czekamy na relację po przekazaniu psa. Oby sterylka jak najszybciej.

Posted

właśnie wróciłam a nowa rodzinka dreduli z sunią jeszcze w drodze...........są nią zachwyceni, sunia śpi na kolanach wtulona w Panią Iwonke
ludzie wspaniali, jak tylko ją ujrzeli to zamarli z zachwytu a P.Iwona miała łzy w oczach, tak długo na nia czekała
jak ją zobaczyła w ogłoszeniu nie chciała juz żadnego innego psa tylko naszą dredule, oni tyle wydali łacznie pieniędzy na podróż i opłatę schrosniskową że za ta cenę mogli sobie kupic psiaka, jednka chcieli tylko ją
może rzeczywiście źle uzyłam sformułowania zamówili, lecz prawdą jest ,że mnie nie było przez tydzien , P.Iwonka była na zabiegu w szpitalu i tak bardzo się bała że ktoś zabierze ze schrosnika dredule, że zadzwoniła i błagła o nie wydawanie nikomu innemu suni
wszelkie umowy podpisane, jutro jestesmy umówione na telefon z relacją jak sunia czuje się w nowym domu , za kilka dni przesle mi zdjęcia..........wszelkie zabiegi i pielegnacyjne i sterylka zostana przeprowadzone jak dredulka poczuje się juz pewnie w nowym domu, nie mozna tak odrazu stresować psa kolejnymi nieprzyjemnymi przeżyciami

Posted

Bardzo się cieszę, że Dredulka już ma nowy domek :multi: Mam nadzieję, że w dobrych kochających rękach nie będzie długo rozpaczała z powodu rozstania z Lolką ;) Czekam na zdjęcia z nowego domku.

Posted

oczywiście że są:loveu:
sunia ma się świetnie, wybrała sobie do wielbienia męża P Sławka, P Iwonkę wielbi jedynie w kuchni a śpi z synem .............. napisali mi m.in że Aza została ich królową a oni to jedynie jej poddani:evil_lol:
dogadzają jej na wszelkie sposoby, martwi ich tylko to że sunia malutko je wręcz skubie oraz że dużo śpi , starałam się wytłumaczyć ten odruchy szczególnie spania ............ale oni już lecą do weta bo nie daj boże coś jej dolega:roll:
no kochają tą sunie....
mam fotki ale na nich sa Ci państwo równiez ujeci i nie chce je tu wstawiać z wiadomych przyczyn

Posted

Olga132 napisał(a):
no to tych państwa mozna ze zdjecia po prostu wyciąć

hmm a żebym to ja umiała:hmmmm: ..........poproszę kogoś o pomoc i fotencje do jutra się tu pojawią:lol:

Posted

oto zdjęcia Azy z nowego domku:lol:, sunia podbiła serca całej rodziny, wszyscy są nią zachwycenia..Aza jest w raju, mąż pani Iwonki traktuje ją jak kolejne dziecko a sunia odwdzięcza mu się wyjątkowym oddaniem, P.Sławek chodzi dumny jak paw że to właśnie jego Aza wybrała na swojego ulubieńca

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...