malvaaa Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 na pierwszej stronie jest strona www, na stronie jest kontakt. Quote
Amadorka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Tak są numery,ale stacjonarny nie odpowiada a na komórkę trudno się dodzwonić a jak się w końcu dodzwoniłam i spytałam o aktualne psiaki do adopcji pani powiedziała ze są na ich stronie wszystkie stare,młode i szczeniak ale na stronie jest tylko 7 w średnim wieku psów chyba ze nie na tej stronie szukałam. Quote
gusia256 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Strona stowarzyszenia nigdy nie byla aktualna. Nawet teraz nie ma wszystkich psiaków z Klembowa na stronie. Na pierwszej stronie jest informacja, że w Klembowie przebywa 120 psów, a taki stan był jakieś 3 miesiące temu. Nawet to, czy psy, które są zamieszczone na stronie są psami, które nadal przebywają w "schronie" nie można być pewnym. Pewne jest to, co zobaczy się na własne oczy. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/123513-Bite-głodzone-ostatnia-szansa-Klembów-k-Wołomina-potrzebni-wolontariusze?p=19862554#post19862554"]Na wątku[/URL] wstawiłam zdjęcia kilku psów, ale czy one nadal są w Klembowie też nie mam pewności, bo 27.10 była wywózka do Niemiec. :( Quote
xxxx52 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 gusia256-czemu placzesz,powinnac byc szczesliwa ,ze wyjechaly i nie umra w tych skrzyniach ,chyba ,ze sie przygotowalas ,ze wszystkim dasz miejsce w domach ,oczywiscie nie mysle o budach czy kojcach i ze wszystkie wykastrujesz i wyleczysz? Po po co ten placz ,dziwne.Radosc jest wtedy jak umieraja,sie mnoza ,albo zamarzaja zima czy umieraja z przegrzania? Quote
gusia256 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 (edited) Ja jedna sunke z Klembowa zabralam - w grudniu 2011, kiedy w schronie bylo 350 psów. Byłam na miejscu i wiem jak tam jest. Nie wdaje się w dyskusję czy lepsze są skrzynki czy wywózki - to nic nie wnosi do sprawy i nie zmienia losu psów. Nie popieram braku przejrzystości prowadzonej działalności Stowarzyszenia i w związku z tym postanowiłam, że jedyne działania jakie podejmę to te, by promować psy przebywające w Klembowie, by znalazły domy w Polsce. Na profilu Stowarzyszenia na fb zamieszczono w sobotę zdjęcia szczeniaków podrzuconych do schronu: [IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/579225_258104750979480_621312855_n.jpg[/IMG] Cytat z wydarzenia: "Dzisiaj znaleźliśmy na nieczynnym już wybiegu dla psów 3 szczeniaki. Prawdopodobnie zostały podrzucone w nocy. Nasze ogrodzenie jest tak skonstruowane, że nie ma możliwości przejścia, więc pudło z Psiakami zostało dosłownie wrzucone na nasz teren. Szczeniaki nie są zaniedbane, przechodzą proces kwarantanny, odrobaczenia i zachipowania. Później zostana zaszczepione. PILNIE SZUKAMY DLA NICH DOMU! Nie wiemy jakie będa duże, ale raczej do kawalerki nie będa się nadawały. " Podobno cała trójka to kawalerowie :) Album: [url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.258103624312926.62923.243573185765970&type=1&refid=7[/url] Edited November 12, 2012 by gusia256 Quote
xxxx52 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 cyt"Nie zmienia losow psow"skad ty wiesz tak dokladnie ? To gdzie bylas ,ze nie pomoglas 350 psow uratowac ,a teraz wpisujesz moraly? No to jestem ciekawa czy tylko i nie tylko dla szczeniakow co rozchodza sie jak buleczki ,a dla 14 duzych psow miejsce w cieplych domach przed mrozna zima znajdziesz? czy to tylko sa obiecaniki cacanki?teraz masz pole do dzialania ,bo zostalo TYLKO pare psow.To miejsce nie ma istniec nie maja psow przyjmowac i pieniadze za psy kasowac. Quote
gusia256 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 A ty xxxx52 uważasz, ze dyskusje w necie zmieniają cokolwiek? Nie podejmuje debat. Edit: Ze zdjęć powyżej - do Klembowa trafiają nowe psy, w tym również szczeniaki. Nie analizuję powodów pojawiania się nmowych psów. Quote
xxxx52 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='gusia256']A ty xxxx52 uważasz, ze dyskusje w necie zmieniają cokolwiek? Nie podejmuje debat. Edit: Ze zdjęć powyżej - do Klembowa trafiają nowe psy, w tym również szczeniaki. Nie analizuję powodów pojawiania się nmowych psów.[/QUOTE] dyskusje pelnej miski nie czynia,ale szukaniem nowych opiekunow mozesz uratowac te biedne psy Quote
kasiek. Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='malvaaa']na pierwszej stronie jest strona www, na stronie jest kontakt.[/QUOTE] Telefony są nieaktualne tylko jeden chyba jest dobry ,strona jest nieaktualna ,tamtych psów to dawno juz nie ma ,albo sa pojedyncze sztuki ,jak sie dzwoni to tez nic konkretnego nie mozna się dowiedziec po za tym ze mozna przyjechać i zobaczyc jakie sa psy ,ja tez juz nie uzupełniam swojego albumu na fb bo przez wywózki album tez nie aktualny W Niemczech nie jest karana zoofilia ,sa foty z psich burdeli ..wstawione na fb i tez dlatego ja za wywożeniem psów do Niemiec nie jestem i nigdy nie byłam ..co do przyjmowania nowych psów oczywiscie jest zakaz ,ale kto to wszystko ma kontrolować było juz tyle kontroli ja nie mam zadnego pomysłu gdzie jeszcze mozna zgłosic to miejsce...pisałam o tym ze powinny byc powiadomione media jak ktos ma kontakty to jedyna droga w tej chwili to własnie media Quote
xxxx52 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='kasiek.']Telefony są nieaktualne tylko jeden chyba jest dobry ,strona jest nieaktualna ,tamtych psów to dawno juz nie ma ,albo sa pojedyncze sztuki ,jak sie dzwoni to tez nic konkretnego nie mozna się dowiedziec po za tym ze mozna przyjechać i zobaczyc jakie sa psy ,ja tez juz nie uzupełniam swojego albumu na fb bo przez wywózki album tez nie aktualny W Niemczech nie jest karana zoofilia ,sa foty z psich burdeli ..wstawione na fb i tez dlatego ja za wywożeniem psów do Niemiec nie jestem i nigdy nie byłam ..co do przyjmowania nowych psów oczywiscie jest zakaz ,ale kto to wszystko ma kontrolować było juz tyle kontroli ja nie mam zadnego pomysłu gdzie jeszcze mozna zgłosic to miejsce...pisałam o tym ze powinny byc powiadomione media jak ktos ma kontakty to jedyna droga w tej chwili to własnie media[/QUOTE] No to roboty ,na co czekasz ?jest duzo do zrobienia ,zabieraj te ca. 14 psow do siebie i schronisko bedzie zamkniete.Albo daj burmistrzowi do urzedu zeby je karmil ,zeby z glodu nie zginely.czy maja slome w tych skrzyniach?oczywiscie media powinny byc w tym nielegalnym miejscu przetrzymywania zwierzat, juz 5 lat temu ,a czemu nie byly?no????? Quote
gusia256 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Raport niemieckiej organizacji na temat pomocy w Klembowie (tłumaczenie google, wiec "składane": [url]http://translate.google.pl/translate?sl=de&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.hundehilfe-polen.de%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D548%253Ader-weg-nach-die-arbeit-in-und-der-abschied-von-klembow%26catid%3D46%253Aprojekte%26Itemid%3D67[/url] Quote
xxxx52 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 (edited) [quote name='gusia256']Raport niemieckiej organizacji na temat pomocy w Klembowie (tłumaczenie google, wiec "składane": [URL]http://translate.google.pl/translate?sl=de&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.hundehilfe-polen.de%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D548%3Ader-weg-nach-die-arbeit-in-und-der-abschied-von-klembow%26catid%3D46%3Aprojekte%26Itemid%3D67[/URL][/QUOTE] To tlumaczenie prosi o pomste do nieba,co to jest?nic sie kupy nie trzyma!Pojedyncze slowa mozna zrozumiec,lepiej poscic wersje orginalna. Pragne w imieniu wszystkich uratowanych psow klembowskich podziekowac wspanialym organizacjom tzn. HHP i Fundacj Mrunio-pionier dzialania i innym osobom prywatnym za pomoc dla tych umeczonych zwierzat polskich-klembowskich.Gdyby nie te org.i prywatne osoby psy by nadal "gnily"w tych skrzyniach ,sie mnozyly ,umieraly nie widzac co to jest prawdziwe zycie psow na wolnosci. Szkoda ,ze zadna polska organizacja nie pomogla, jak zwykle i czesto zawodza bo sie ciagle kloca zamiast wspolpracowac ze wszystkimi. Mam nadzieje ze to haniebne miejsce nie bedzie istnialo,ze zaden pies tam nie trafi. Edited November 20, 2012 by xxxx52 Quote
mimiś Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 xxxx52-a moze mogłabys potłumaczyc ze stron niemieckich,duzo osób ciekawi los klembowskich psów Quote
xxxx52 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) [quote name='mimiś']xxxx52-a moze mogłabys potłumaczyc ze stron niemieckich,duzo osób ciekawi los klembowskich psów[/QUOTE] To nic nie da te tlumaczenie ,bo psom nie jest potrzebne.Lepiej zajmijcie sie zorganizowaniem slomy,karmy do bud dla tej garstki psow bo z 20 mysle dacie sobie rade,skoro z 350 psami nie podolaliscie. .Nikt oprocz Fundacji Mrunio i HHP nie pomogl,zadna inna polska organizacja,tylko tylki wypiely,wiec teraz jak nikt z zagranicznych org.przez ciezka zime nie przyjedzie ,moze pomozecie.Nie mozna ciagle czekac na pomoc z zagranicy ,czy to nie wstyd? Na miejscu nie ma nikogo ,czy Klembowo to wyspa bezludna do ktorej nie mozna dotrzec.? PSY OCZEKUJA NA POMOC OD POLSKICH PROZWIERZECYCH ORGANIZACJI!!! Ps kiedy nauczycie sie wspolpracowac? Edited November 25, 2012 by xxxx52 Quote
Soema Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 A Ty kiedy? Jak tyle siedzisz przed komputerem i nawet pomóc w tłumaczeniu nie chcesz. Ile zrobiłaś dla tych psów, może się nie chwalisz? Jak Spora ilość osób które pomagają REALNIE, nie wirtualnie. Pofatygowałaś się i wykonałaś choć jeden telefon w tej sprawie? Quote
xxxx52 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='Soema']A Ty kiedy? Jak tyle siedzisz przed komputerem i nawet pomóc w tłumaczeniu nie chcesz. Ile zrobiłaś dla tych psów, może się nie chwalisz? Jak Spora ilość osób które pomagają REALNIE, nie wirtualnie. Pofatygowałaś się i wykonałaś choć jeden telefon w tej sprawie?[/QUOTE] ty masz blizej do Klembowa z Krakowa niz ja ,a mimo wszystko duzo uczynilam nie piszac tam czy tam.Nie po to jest dogomania zeby sie chwalic Zostawiam teraz pierwszenstwo dla org.w Polsce.Najwyzszy czas ,zeby i tym psom pomogli. Quote
kasiek. Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Psów jest około 40 ,a nie kilkanascie.na fb znów rozpaczliwy apel o wsparcie o karmę o wszystko bo jakl zwykle nic nie ma i nie ma zwiazku czy psow jest 400 czy 40 i tak na nic nie ma ,własciciel terenu znowu ten zły bo chce sie pozbyc nielegalu u siebie ,niektóre komenty na fb tak wulgarne ,ze nie moge tego zamieszczać to od tych którzy strasznie załują ,ze to miejsce nie moze dalej funkcjonowac w spokoju i ciszy ,wywózki nie moga isć swoim trybem tylko wszystko się pozmieniało .. Quote
mala_czarna Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 To nawet już nie stać ich na karmę dla 40 psów?? Masakra totalna po prostu. Idzie zima, psy znowu będa bez ocieplonych bud, czy ponownie zlitują się jakieś dobre dusze? No i tak się to kręci to piekiełko. Quote
xxxx52 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='mala_czarna']To nawet już nie stać ich na karmę dla 40 psów?? Masakra totalna po prostu. Idzie zima, psy znowu będa bez ocieplonych bud, czy ponownie zlitują się jakieś dobre dusze? No i tak się to kręci to piekiełko.[/QUOTE] Znowu przyjmuja ,co wy mowicie? moze nalezy powiadomic burmistrza i weterynarza powiatowego ,ze do klatek znowu wsadzaja psy i kasuja od gmin pieniadze za ich przyjmowanie,a psy nie maja jedzenia i nawet slomy.to musi wiedziec wojt,ale czy on lubi zwierzeta ,zeby sie przejac ich sprawa.Bylo 14 ,a juz jest 40.To za rok znowu bedzie 300. Quote
kasiek. Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='mala_czarna']To nawet już nie stać ich na karmę dla 40 psów?? Masakra totalna po prostu. Idzie zima, psy znowu będa bez ocieplonych bud, czy ponownie zlitują się jakieś dobre dusze? No i tak się to kręci to piekiełko.[/QUOTE] [h=5]INFO "Ludzie, ludziska, wszyscy zwierzoluby! PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla Klembowa! Sprawa wygląda następująco: Do 30 listopada br. trzeba zapłacić właścicielowi terenu za to by nie wywalił zwierzaków. Najnormalniej grozi im EKSMISJA!!! Właściciel nie chce rozmawiać polubownie, pomimo prawie regularnych wpłat (niestety nie wygląda to kolorowo). Niestety Stowarzyszenie wyczerpało już swoje zasoby opłacając różnorakie rachunki i zobowiązania. Do tego wszystkiego dochodzi energia elektryczna! Jeżeli nie z ostanie uregulowany rachunek, zostanie odłączony prąd. Jest jeszcze kwestia opału... Nie ma kompletnie grama węgla... są tylko jakieś brykiety, które też się kończą, a przecież psiakom codziennie gotowana jest karma... do tego trzeba ogrzać budynek. Nie da rady rozłożyć niczego na raty, ponieważ są już to sprawy przedawnione, a Stowarzyszenie utraciło płynność finansową przez osoby, które podstępem doprowadziły do tego stanu. Stowarzyszenie poda do publicznej wiadomości na tym wydarzeniu wszystkie wpłaty, które zostaną dokonane na numer rachunku z uwzględnieniem oczywiście ich przeznaczenia przedstawiając rachunki... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Reasumując wydatki na dzień Dług w elektrowni................ 1847,48 Dług u właściciela posesji..... 2600,00 (podatek) oraz 10 000,00 Czynsz (nienależny, ale płacić trzeba L ) Zapotrzebowanie na opał...... 1200,00 Bardzo przydałaby się również pomoc prawna. Mamy tu na myśli umowę użyczenia, która nie jest do końca umową darmową... Tutaj każda złotówka zbliża nas do załagodzenia sytuacji... Codziennie dostajemy telefony z zapytaniem- Kiedy zapłacimy? Często nachodzą nas właściciele i żądają zwrotu (naszym zdaniem) nienależnych im pieniędzy (o tu potrzebny Prawnik). xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx " Ja apeluje ,zeby nie pomagac ,nie płacic kasy ,nie dawac karmy ,zadnej pomocy rzeczowej ,przeciez jest pismo z NIK-u gdzi jest napisane ,ze dalsza likwidacja tego nielegalu bedzie pod kontrolą NIK ,jest 40 psów tylko tyle ,dziewczyna która chciała porobic foty zeby psy poszły do adopcji nie dostała zgody ,jak znów się bedzie pomagac to za rok bedzie taka sama sytuacja i juz nikt nie bedzie walczył chyba o to zeby to zlikwidować ja w każdym razie po ponad 2 latach walki ,zbierania materiałów ,pisania pism ,zbierania relacji ,rozmów i przeróznych innych rzeczy razem z grupą pewnych osób raczej nie ,ponieważ nasze wysiłki nic nie daja ,jeżeli im sie dalej pomaga i pisanie pism mozna zacząć od poczatku jak zostana sami to jest jakas szansa na koniec ..wiem ,ze szkoda psów ,kazdemu szkoda psów ale czy bardziej szkoda teraz tych 40 czy przez kolejne lata następnych 400..... podaje przykład pies którego chciałam by został odebrany interwencyjnie nie został odebrany bo go cały czas dokarmiałam i nie wygladał jak pies głodzony ..,potem zrobiłam eksperyment nie karmiłam go 3 msc porobiłam foty jeśli bedzie potrzeba mozna go odbierać bo teraz jej podstawa to nie są łatwe decyzje ,ale czasami własnie tak trzeba ,mysle ze napisałam dosyc jasno dlaczego apeluję mimo wszystko o wstrzymanie się z pomocą [/h] Quote
xxxx52 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) [quote name='kasiek.'][B]INFO "Ludzie, ludziska, wszyscy zwierzoluby! PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla Klembowa! Sprawa wygląda następująco: Do 30 listopada br. trzeba zapłacić właścicielowi terenu za to by nie wywalił zwierzaków. Najnormalniej grozi im EKSMISJA!!! Właściciel nie chce rozmawiać polubownie, pomimo prawie regularnych wpłat (niestety nie wygląda to kolorowo). Niestety Stowarzyszenie wyczerpało już swoje zasoby opłacając różnorakie rachunki i zobowiązania. Do tego wszystkiego dochodzi energia elektryczna! Jeżeli nie z ostanie uregulowany rachunek, zostanie odłączony prąd. Jest jeszcze kwestia opału... Nie ma kompletnie grama węgla... są tylko jakieś brykiety, które też się kończą, a przecież psiakom codziennie gotowana jest karma... do tego trzeba ogrzać budynek. Nie da rady rozłożyć niczego na raty, ponieważ są już to sprawy przedawnione, a Stowarzyszenie utraciło płynność finansową przez osoby, które podstępem doprowadziły do tego stanu. Stowarzyszenie poda do publicznej wiadomości na tym wydarzeniu wszystkie wpłaty, które zostaną dokonane na numer rachunku z uwzględnieniem oczywiście ich przeznaczenia przedstawiając rachunki... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Reasumując wydatki na dzień Dług w elektrowni................ 1847,48 Dług u właściciela posesji..... 2600,00 (podatek) oraz 10 000,00 Czynsz (nienależny, ale płacić trzeba L ) Zapotrzebowanie na opał...... 1200,00 Bardzo przydałaby się również pomoc prawna. Mamy tu na myśli umowę użyczenia, która nie jest do końca umową darmową... Tutaj każda złotówka zbliża nas do załagodzenia sytuacji... Codziennie dostajemy telefony z zapytaniem- Kiedy zapłacimy? Często nachodzą nas właściciele i żądają zwrotu (naszym zdaniem) nienależnych im pieniędzy (o tu potrzebny Prawnik). xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx " Ja apeluje ,zeby nie pomagac ,nie płacic kasy ,nie dawac karmy ,zadnej pomocy rzeczowej ,przeciez jest pismo z NIK-u gdzi jest napisane ,ze dalsza likwidacja tego nielegalu bedzie pod kontrolą NIK ,jest 40 psów tylko tyle ,dziewczyna która chciała porobic foty zeby psy poszły do adopcji nie dostała zgody ,jak znów się bedzie pomagac to za rok bedzie taka sama sytuacja i juz nikt nie bedzie walczył chyba o to zeby to zlikwidować ja w każdym razie po ponad 2 latach walki ,zbierania materiałów ,pisania pism ,zbierania relacji ,rozmów i przeróznych innych rzeczy razem z grupą pewnych osób raczej nie ,ponieważ nasze wysiłki nic nie daja ,jeżeli im sie dalej pomaga i pisanie pism mozna zacząć od poczatku jak zostana sami to jest jakas szansa na koniec ..wiem ,ze szkoda psów ,kazdemu szkoda psów ale czy bardziej szkoda teraz tych 40 czy przez kolejne lata następnych 400..... podaje przykład pies którego chciałam by został odebrany interwencyjnie nie został odebrany bo go cały czas dokarmiałam i nie wygladał jak pies głodzony ..,potem zrobiłam eksperyment nie karmiłam go 3 msc porobiłam foty jeśli bedzie potrzeba mozna go odbierać bo teraz jej podstawa to nie są łatwe decyzje ,ale czasami własnie tak trzeba ,mysle ze napisałam dosyc jasno dlaczego apeluję mimo wszystko o wstrzymanie się z pomocą [/B] [/QUOTE] a co wojt na to? czemu przyjmuja jak nie maja pieniedzy? czy ciagle beda psy beda narzedziem w tych przetargach? Glupota ludzka biedaki maja placic zyciem? Przeciez schronisko mialo byc zamkniete ,gdyz nie jest legalne i nie ma warunkow na przetrzymywanie zwierzat,a oni znowu sie lasza na pieniadze ,przeciez to robia ze szkoda zwierzetom.Kto tym psom pomoze ,jak HHP sie wycofala,gdyz bylo powiedziane ,ze pomga ,ale nie wolno nowych psow przyjmowac,no i co znowu slowa nie dotrzymali! Edited November 27, 2012 by xxxx52 Quote
gusia256 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Potrzebna pomoc dla Bafii zabranej z Klembowa w lipcu. Ma szanse na dom, ale nie ma transportu: [url]http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?t=3334[/url] [url]http://www.fundacjaprima.pl/forum/printview.php?t=3227&start=0&sid=535f2b8421c0a6ca66a0015a53583b4e[/url] Quote
mala_czarna Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 gusia, sprawdź na wątku transportowym na Dogo, ewentualnie na FB!! Jak daleko Bafii musiałaby jechać? I jakie to rejony? Czasem organizowane są transporty łączone, i taniej wychodzi za paliwo. Quote
UlaFeta Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 [quote name='mala_czarna']gusia, sprawdź na wątku transportowym na Dogo, ewentualnie na FB!! Jak daleko Bafii musiałaby jechać? I jakie to rejony? Czasem organizowane są transporty łączone, i taniej wychodzi za paliwo.[/QUOTE] Czytalam na watku KATOWICE,zaraz napisze do jolam,bo to Ona chyba ogarnia temat Quote
gusia256 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 przeklejam z fb: "Pomagamy w transporcie!!! Bafia, szukająca domu sunia z okolic Wołomina,znalazła go na Śląsku. Potrzebna jest pomoc w transporcie na trasie Wołomin-Katowice (Pyrzowice). Obecna właścicielka może dowieź psa na trasie do 150km. Osoby mogące pomóc prosimy o kontakt lub [email][email protected][/email] lub bezpośrednio [email][email protected][/email]" Jest już tak blisko swojego domku! Quote
Recommended Posts