Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam.... bo nie ma jak w nocy zrobić fot, żeby nie były w klatkach.

Mam kilka fot byle jakich psów z przodu podwórka, dla których szukamy miejsca.. moim zdaniem jeden ma początku nużycy, ma też problemy z łapką...

Posted

KOCHANI POTRZEBUJĘ KOGOŚ DO WIZYTY P/A W MIEJSCOWOŚCI ŁOCHÓW. pomoże mi ktoś?sprawa bardzo pilna bo sunia natychmiast musi opuścić obecny ds i znaleźc się w nowym najlepiej tym w Łochowie:) będę wdzięczna za info na pw
pozdrawiam i sory za offa

Posted

Hej, mogę prosić o zdjęcia i tekst do ogłoszeń dla jakichś 3 psiaków na razie? Za kilka dni będę miała z głowy większość zaliczeń na uczelni i mogłabym poogłaszać. Aha i podajcie mi też jakiś kontakt.

Posted (edited)

mala_czarna napisał(a):
Bo jak są w klatkach to mają mniej ruchu, tuczą się szybciej żeby przerobić je w trybie pilnym na smalec.

i na to pozwolicie?
mowi nowelizacja ,ze pies nie moze byc nawet 13 godziny na lancuchu,a lancuch ma byc min.3 metrowy ,a w tych klatkach na myszy nawet pies nie ma 1metra kwadratowego dla siebie .przeciez nie tylko pies tyje ,zanikna mu miesnie i bedzie kaleka.No i sie tam w tych klatkach psy plodza.
wiesz zarty z tym samlcem ,ale siedzenie w klatkach jak szczury doswiadczalne to przestepstwo na zwierzetach.To schronisko powinno byc zamkniete ,wszystkie psy wykastrowane wyadoptowane zabrane ,nie powinno byc podpisywanych nowych umow z gminami.
Jak mozna nie pozwolic na stworzenie wybiegow?temu co zakazaje to bym do takiej skrzyni wsadzila.
Gdzie sa org.prozwierzece ???????Ach byla akcja strazy dla zwierzat ,i co narobili halasu i odeszli!Nic z tego psy nie mialy.Wstyd.Macie p.wypycha i co?Czy to znowu rece macza TOZ?
Lepiej juz tych zdjec nie bede ogladala ,bo ..........!Bo ten widok psow klembowskich mnie przeraza i nie daje mnie spokoju,bo juz wiele widzialam ,ale psy w klatkach,ojej.

Edited by xxxx52
Posted

xxx52, czy Ty tam byłaś już?
Wiesz od jakiegoś czasu, jak obserwuje dogo - wiem jedno, nie widziałaś, nie znasz, nie wypowiadasz się. Nie wolno ufać.... internet, a to forum szczególnie - wszystko przyjmie.
I nie raz widziałam, jak przyklaskiwałaś podmiotom, które potem okazywały się nie do końca fair.
Załóż własną Fundacją, czy może już masz, wykastruj, wyadoptuj i zamknij wszystkie schroniska. Będziemy z Ciebie dumne.
Bo większość ludzi na dogo trudni się w klepaniu na forum, przyklaskiwaniu oszustkom i krytykowaniu tych, którzy odważyli się coś więcej zrobić.

Posted

Soema napisał(a):
xxx52, czy Ty tam byłaś już?
Wiesz od jakiegoś czasu, jak obserwuje dogo - wiem jedno, nie widziałaś, nie znasz, nie wypowiadasz się. Nie wolno ufać.... internet, a to forum szczególnie - wszystko przyjmie.
I nie raz widziałam, jak przyklaskiwałaś podmiotom, które potem okazywały się nie do końca fair.
Załóż własną Fundacją, czy może już masz, wykastruj, wyadoptuj i zamknij wszystkie schroniska. Będziemy z Ciebie dumne.
Bo większość ludzi na dogo trudni się w klepaniu na forum, przyklaskiwaniu oszustkom i krytykowaniu tych, którzy odważyli się coś więcej zrobić.

jezeli uwzasz ze psy maja tam dobrze to brawo!!!!!!!!!!!!!!!
To po co nowelizacje splodziliscie ,jezeli sie jej nie przestrzega?
odpowiedz tylko na pytanie czy psy siedzac w tych drewnianych i innych klatkach bez wybiegow maja dobrze,czy w takich warunkach sie psy trzyma????????????
Nic innego mnie nie interesuje ,bo ten smalec czy handlowanie to celowe odchodzenie od tematu.
A co kastrowanie to zly pomysl ,czy adopcje ,wybudowanie wybiegow,czy wstrzymanie zabierania psow z gmin ,zeby tym co sa pomoc i wyadoptowac ,wyleczyc wykastrowac?Moje drogie zamyka sie schronisko po to ,zeby polepszyc tam znajdujacym psom zycie,zmodernizowac ,a nie likwidowac.Likwidacia ,a zamkniecie to dwie rozne sprawy.Gdzie napisalam o liwkidacji?

Posted

[quote name='xxxx52']

A co kastrowanie to zly pomysl ,czy adopcje ,wybudowanie wybiegow,czy wstrzymanie zabierania psow z gmin ,zeby tym co sa pomoc i wyadoptowac ,wyleczyc wykastrowac?Moje drogie zamyka sie schronisko po to ,zeby polepszyc tam znajdujacym psom zycie,zmodernizowac ,a nie likwidowac.Likwidacia ,a zamkniecie to dwie rozne sprawy.Gdzie napisalam o liwkidacji?

Powiedz mi, czy Ty jesteś tak głupia, czy tylko udajesz? Naprawdę masz taki ciasny umysł? Gdzie u licha wyczytałas, że nie ma adopcji w Klembowie, że w miarę możliwości i finansów psy nie są kastrowane, a suki sterylizowane??
Szlag człowieka trafia jak czyta te Twoje wypociny, i jeszcze ciśnienie mi się niebezpiecznie podnosi. Rób porządek na swoim podwórku, a jak będziesz mieć jakieś pozytywne rezultaty to się nimi pochwal.

Posted

a ja jeszcze dodam dla jasności że psy są wypuszczane na wybieg...
więc radze ci przeczytać cały wątek i dopiero później się wypowiadać bo wprowadzasz nie potrzebny zamęt...

Posted

Każdy z nas chciałby żeby schroniska nie istniały, żeby nie było debili którzy psa czy kota traktują jak zabawkę , tylko co z tego żebyśmy chciały. Na Paluchu tez psy w klatkach siedzą...
I radze poczytać cały wątek bo jesteś kolejną osobą która wyskakuje jak Filip z konopii a później znika ...

Posted

Kinia1984 napisał(a):
Każdy z nas chciałby żeby schroniska nie istniały, żeby nie było debili którzy psa czy kota traktują jak zabawkę , tylko co z tego żebyśmy chciały. Na Paluchu tez psy w klatkach siedzą...
I radze poczytać cały wątek bo jesteś kolejną osobą która wyskakuje jak Filip z konopii a później znika ...

Ona wyskakuje co jakiś czas z tymi tekstami, na zasadzie: o mamusiu, psy w klatkach siedzą, jak one źle mają!! Na tym wątku (nie chce mi sie już teraz szukać), kilkakrotnie wpadała jak po ogień tylko po to żeby walnąć taki tekst i zaraz zabierała du.. w troki.

Posted

[quote name='mala_czarna']Ona wyskakuje co jakiś czas z tymi tekstami, na zasadzie: o mamusiu, psy w klatkach siedzą, jak one źle mają!! Na tym wątku (nie chce mi sie już teraz szukać), kilkakrotnie wpadała jak po ogień tylko po to żeby walnąć taki tekst i zaraz zabierała du.. w troki.
Bo tak jest najwygodniej.
Jak przyjechaliśmy akurat psy były karmione, pracownicy niechętnie chcieli żebyśmy wchodzili, bo akurat trwało wypuszczanie psów. Ale pai z Celina z drugim Panem przyjęli nas bardzo serdecznie i pokazali wszystko co chcieliśmy albo nawet nie chcieliśmy ;)
kociarnia jak bajka,,, szpitalik sterylny, psy znają, dbają jak tylko mogą mimo utrudnionych finansów.
Byłam niedawno w Nowym Targu,gdzie nawet nie zostałam wpuszczona "bo jestem z krakowa i na pewno coś knuje etc.." pozwolono koledze wejść i zrobić zdjęcia JEDNEMU psu na 500.l.. i kazali brać boksery i jechać... zero współpracy.
Więc wkurza mnie takie podejście, bo tu żadnych utrudnień nie ma. I na pewno się tam wybierzemy... jak maluchy pojadą do domów i będziemy mieli miejsca na kolejne.

pw zapchane -m mój mail [email protected]

Posted

mala_czarna napisał(a):
Powiedz mi, czy Ty jesteś tak głupia, czy tylko udajesz? Naprawdę masz taki ciasny umysł? Gdzie u licha wyczytałas, że nie ma adopcji w Klembowie, że w miarę możliwości i finansów psy nie są kastrowane, a suki sterylizowane??
Szlag człowieka trafia jak czyta te Twoje wypociny, i jeszcze ciśnienie mi się niebezpiecznie podnosi. Rób porządek na swoim podwórku, a jak będziesz mieć jakieś pozytywne rezultaty to się nimi pochwal.

Od glupich to nie ublizaj ,bo pokazujesz tylko swoja niemoc.oczywiscie suczki nie sa kastrowane ,qalbo sporadyczniegdyz tam tyle rodzi sie szczeniakow.stanowczo za duzo.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Od glupich to nie ublizaj ,bo pokazujesz tylko swoja niemoc.oczywiscie suczki nie sa kastrowane ,qalbo sporadyczniegdyz tam tyle rodzi sie szczeniakow.stanowczo za duzo.

Niemoc to mnie ogarnia jak czytam te Twoje brednie.
Dobra, bez odbioru.

Posted

[quote name='xxxx52']Od glupich to nie ublizaj ,bo pokazujesz tylko swoja niemoc.oczywiscie suczki nie sa kastrowane ,qalbo sporadyczniegdyz tam tyle rodzi sie szczeniakow.stanowczo za duzo.
Tyle? To znaczy ile? Bo z tego co mi wiadomo, szczeniaki są usypiane.. nawet dokumenty widziałam, a Ty?
Widziałam w szpitaliku suki po sterylkach, a Ty?
Po to jest wątek, po to się coś robi, żeby tam było LEPIEJ.

pokażę Wam foty z wczoraj, bo musieliśmy maluch odświeżyć - kilka fot :)