Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Raport o stanie zdrowia Frodo :

Frodo dostaje antybiotyk , rana pokastracyjna wyglada brzydko , sączy się z niej , trzeba ją przemywać w dalszym ciągu .

Jeśli chodzi o wyniki badania krwi i morfologia i biochemia w porządku .

Frodo ma niewielki guzek na tylnej prawej łapie , w przyszłości , jak już Frodo dojdzie do siebie , powinno się go wyciąć i wysłac do badania , nalezy też usunąć brodawkę z powieki , bo ona zawija się do środka i może drażnić oko ( Frodo ma na ciele parę takich brodawek ) przy okazji narkozy trzeba też będzie prześwietlić lewą przednią łapę , Frodo kuleje na nią podczas biegania .

Frodo ma już książeczkę założoną , już chyba pisałam , że został odrobaczony .

Kiniiaa , nie wiem co z wizytą , bo forum DDB nie ma tam nikogo , ponoć mieszka tam któraś z Dogomaniaczek ale ja jej nie znam zupełnie .
Jeśli chodzi o zachowanie w domu , zachowuje czystość , jest spokojny , lubi spać w pontoniku . Gdy wychodzę zostawiam go w kuchni , po powrocie zastaję radio wyłączone z kontaktu lub otwartą szufladę , nic nie jest zniszczone ale widać , że Frodo nie spał , tylko coś kombinował :cool3:
Dziś spróbuję sprawdzić co będzie robił gdy wyjdziemy ale nie zamknę go w kuchni tylko zostanie z innymi psami . Ja wyjdę tylko do ogródka i będę obserwować co się dzieje w domu . Może on po prostu nie chce być sam w kuchni .

Ewusek , z kotami super , z psami też nie było żadnych niesnasek ,wszystko jest ok choć powiem , że jeszcze nie wiem tak do końca jaki jest jego stosunek do innych psów .

Idusiek , mam 6 psów , gdybym miała mniej pewnie zostałby :p

Posted

kiiniaa napisał(a):
Dziewczyny a co z wizytą przedadopcyjną?

a gdzie ta wizyta? moze chociaż miejscowość napiszecie, nie musi byc od razu cały adres ;)

Patia - jeden w ta jeden w tamtą... juz nie robi wielkiej różnicy;)

Posted

Jeszcze wam zapomnialam napisać , że frodo urodził się z ogonkiem , jego ogonek został obcięty i to w bardzo , że tak powiem delikatnie , nieprofesjonalny sposób :-(

Posted

Patia napisał(a):
Jeszcze wam zapomnialam napisać , że frodo urodził się z ogonkiem , jego ogonek został obcięty i to w bardzo , że tak powiem delikatnie , nieprofesjonalny sposób :-(

czyli tak jak SP Fałdka... ona tez miala "obciety" ogonek...
Widocznie poprzedni wlasciciel nie chcial w domu miec psa, ktory przejawia jakiekolwiek oznaki zadowolenia...

Posted

kochani, miejmy na uwadze ze Frodo wlasnie przejechal przez prawie cala polske ze schronu do Patii. jest u osoby ktora swietnie zna sie na psach co pozwoli nam dowiedziec sie o Frodo wiecej niz wiemy (i o zdrowiu i o zachowaniu) jak rowniez ma swietna reke do adopcji. jesli sie uda to warto psu oszczedzic ponownej bardzo dlugiej podrozy.

Posted

Mam pytanie do forumowiczów. Czy Frodo może liczyć na pomoc finansową?

Frodo u Pati jest od dwóch tygodni i jest na jej utrzymaniu, a także Patia płaci za badania i opieke lekarska psa narazie z własnej kieszeni.

Frodo dotychczas nie otrzymał żadnej pomocy finansowej oprócz forum DDB, które nie może wiecej dofinansować psa.

Sytuacja finasowa w tech chwili jest patowa.
Co dalej?

Dzisiaj przeczytałam cały watek Frodo od początu do końca, i niestety przykro mi , ale napisze. Były deklaracje pomocy dla psa , ale na deklaracjach sie skończyło.
kiiniaa, co z ksizeczka zdrowia Frodo, czy sie znalazła? Jezeli nie to do tej pory Patia powinna dostać zaświadczenie od lekarza uprawnionego , że Frodo był szczepiony przeciwko wściekliźnie.
Czy Pan z okolic Mrągowa dostał od Ciebie nr. telefonu do Pati. Jezeli jest zainteresowany adopcja to nalezy dzwonic do Pati i pytac o zdrowie psa. Ona w tej chwili ma psa pod opieka, poznaje jego zachowanie poza schroniskiem i najwiecej może o nim powiedziec.
A może Pan czeka na dobra sprawe nie wiedzacy nic o psie na dzień dzisiejszy żeby zdrowego, wyleczonego, wykastrowanego, w trakcie socjalizacji psa przywieść , " podać panu na talerzu"?
A dług rośnie.

Posted

kiiniaa napisał(a):
Mam hotelik 50km. od Wawy i opłacić mogę wstępnie tylko 3 doby (60PLN)

kiiniaa czy Twoja deklaracja co do wspomożenia Froda jest aktualna? Frodo ma dług...

Posted

a tak przy okazji. moze przestanmy oglaszac Froda jako doga de bordeaux. Frodo to rudy pies w typie molosa. i tyle.

Frodo na allegro byl oglaszany pod "szyldem" stowarzyszenia Niczyje. czy mozna sprawdzic czy na konto stowarzyszenia wplynely jakies pieniadze na Frodo?
jesli nie mozna sprawdzic to moja prosba jest taka aby psa nie oglaszac jakoby byl pod opieka tego Stowarzyszenia bo to nie jest prawdą.
swoja droga - on nawet nie jest ogloszony na ich stronie. jest to juz ktoras sytacja przy ktorej mam osobiscie olbrzymie watpliowosci co do dzialan tego stowarzyszenia i mysle ze w przyszlosci chyba nie chce miec z nim nic do czynienia.

Nicol - zakladlas watek dla Frodo na forum tosowym - czy moze tam pojawiala sie jakas deklaracja pomocy? jesli tak to zapraszamy na nasze bordoze forum.

Posted

[quote name='blue.berry']a tak przy okazji. moze przestanmy oglaszac Froda jako doga de bordeaux. Frodo to rudy pies w typie molosa. i tyle.
Nicol - zakladlas watek dla Frodo na forum tosowym - czy moze tam pojawiala sie jakas deklaracja pomocy? jesli tak to zapraszamy na nasze bordoze forum.
blue.berry nie oszukujmy się,jak Frodo jest ogłoszany jako pies w typie ddb lub tosy to zdecydowanie ogłoszenia cieszą się większym powodzeniem. Ja osobiście nie widzę nic w tym złego...
Co do wątku na molosach to na bieżąco go aktualizuję w dziale tos...niestety ponad 300 wyświetleń i ani jednej odpowiedzi,zainteresowania,chęci pomocy....

Posted

Haker , bardzo dziękuję :loveu:

Frodo został dziś zaszczeiony przeciwko wściekliźnie i nnym chorobom zakaźnym . Boczki już mu się zaokrągliły , wyglada coraz piękniej :loveu: