Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwonił do kiiniaa pan z okolic Mrągowa ( chyba z Gąsek )bardzo poważnie zainteresowany zaadoptowaniem Frodo. Zrobił dobrze wrżenie w rozmowie. Miał już duże psiaki które odeszły za TM ze starości.
kiiniaa powiedziała jaki to psiak , i żeby pan podjął ostateczną decyzje. O ile sie zdecyduje ma dzisiaj zadzwonić do niej.
Napewno bedzie potrzebna osoba do sprawdzenia domu.

Kto mieszka w okolicach Mrągowa?

Posted

Frodo dojechał , PATI C WIELKIE DZIĘKI :loveu: ( szkoda , ze nie miałysmy okazji się spotkać ) .

Z lecznicy dostałam kartę informacyjną :

" stan ogólny dobry , ma apetyt , pije wodę , dużo spi . Moszna obrzęknięta , zaczerwieniona ale dzięki kołnierzowi w mniejszym stopniu niż wczoraj ."

Frodo kombinuje wokół rany ale jak nie będzie lizał to , mam nadzieję , szybciutko się wszystko zagoi .

Frodo jest bardzo pięknym psem !

Posted

Spokojnie przespał całą noc , zachowuje czystosć , załatwił się na spacerze . Je chętnie suchą karmę , poniewaz powinien trochę przybrac na wadze dostaje bardziej kaloryczną karmę dla juniorów ras dużych .

Wazy 42,600 , pobrano mu krew do badania , zobaczymy co tam u niego słychać w środku ;) Dziś jeszcze będą wyniki , jesli wszystko będzie w porządku , Frodo zostanie odrobaczony . Ranę trzeba przemywać .

Jest łasy na smakołyki , w gabinecie najpierw chciał wychodzić ale po otrzymaniu porcji psich ciasteczek nie chciał wracać do samochodu :lol:

Posted

Dziewczyny, trochę mi głupio,ale przeliczyłam się z kosztami :oops::oops:
W-wa -Wieliczka -W-wa wyszło 750km (a nie 600 jak zakładałam) -czyli 210zł, no i nie wzięłam pod uwagę,że w Polsce płaci się za autostrady -26zł

Trzymam kciuki za dobry domek dla psiaka :)

Posted

Dzwonił Pan z Mrągow, są zdecydowani- decyzje podejmowali całą rodziną. Człowiek jest bardzo o.k. Z niecierpliwością czeka na wizytę przedadopcyjną
Uprzedziłam że na razie Frodo jest pod obserwacją

Posted

ewusek napisała post nr.70 18.11.br.
Poza tym nie łapie kilku srok za ogon, bo nie proponowalam dt, bo w tej chwili nie mam warunkow ani lokalowych ani finansowych.
Na razie 8 na utrzymaniu mi wystarczy...

ewusek napisała post nr.95 17.11.br.
mam nadzieje, ze jak bedzie potrzeba uzycze sie jeszcze innym buldożkom, o ile jeszcze mogę sie nazwac domem tymczasowym z prawdziwego zdarzenia :smile:

Tak wiec Lavinio pamietaj o mnie i zawsze mozesz dzwonic jak w dym

:smile:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/buldozki-do-adopcji-watek-zbiorczy-123985/index10.html

Ewa, przykro że piszesz w dwóch tematach całkowicie sprzeczne posty dotyczace mozliwości DT u Ciebie.
Bardzo mi przykro że DT u Ciebie jest dla wybranych.

Ta sunia została bardzo skrzywdzona przez los. Pomogłas , ale na DT u Ciebie dla niej nie było miejsca.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/suka-amstaff-chca-ja-zastrzelic-122100/index11.html#post11280425

Pozostawie to bez komentarza.

Dobrze że Frodo grzeje juz dooopkę w DT u Pati w Wieliczce.

Posted

Ula ... nie przesadzaj... buldożek, ktory wazy 8 kg to nie jest pies ktory wazy ponad 40...
Mam dwojke malych dzieci i nie mam kojcy. Wszystkie psy sa z nami w domu. Pokoj goscinny przeznaczylam na tzw pokoj psi i mieszka tam Ringo, Karat i Horke. Jak bedzie kiedys bulwa na DT to nic sie nie stanie ani towarzystwu ani dzieciom.
Duzego psa boje sie brac bo nie mam go gdzie trzymac i w razie czego jak odizolowac.
Z amstafami nigdy nie mialam do czynienia i tez nie wsadzilabym nawet najspokojniejszego do mojego stada bo sie boje.
Beata tez sie boi puszczac ja ze swoimi sukami mimo, ze sa duze.

Wiem na co moge sobie pozwolic.

Teraz jestem na etapie szukania budowlancow, bo bede chciala postawic budynek i przeznaczyc go na hotel - wtedy prosze bardzo.

Czasami lepiej napisac cos na GG albo zadzwonic a nie od razu sledzic moje posty i doszukiwac sie niawiadomo czego...

Posted

Ewusek. Było pytanie , jest odpowiedź.

Czasami lepiej napisac cos na GG albo zadzwonic a nie od razu sledzic moje posty i doszukiwac sie niawiadomo czego...

Czy nie możemy czytać tych samych tematów?
Nie sledze Twoich postów , należy także pamietac że jako uzytkownik tego forum moge czytać posty te które mnie interesuja, a że trafiłam na Twój , nie widze w tym nic dziwnego.

Pozdrawiam.

Posted

Pati-C zaraz pzresle brakujaca kwote za transport Frodo Warszawa-Kraków.
Mam pytanie do forumowiczów. Czy Frodo może liczyć na pomoc finansową?

Jak już wiadomo forum dogue de Bordeaux pokryło koszt noclegu Frodo w Warszawie w lecznicy na Gagarina 50 zł, i sfinansowało w całosci 240,00 zł koszt zwrotu za paliwo dla Patia-C
w sumie 290 zł
Forum DDB nie może wiecej dofinansować Frodo.

W chwili obecenej pies Frodo nawt nie przebywa w Krakowskim hotelu. Grzeje dupke w DT u patii w Wieliczce. Jednym słowem szcześciarz. czesto jest karmiony ( ma niedowagę) , i odsypia na mieciutkim posłaniu.

Frodo miał zrobione badania , potrzebuje karmy , być może szczepień.
Nie wiadomo kiedy znajdzie sie dla niego transport Wieliczka-Warszawa i kto pokryje tego koszty?

kiiniaa- prosze odezwij sie . Czy kontaktowałas sie z osoba która ma pojechać na wizyte przedadopcyjna do domu chetnego na przyjecie do siebie Frodo?

Posted

Załozyłam frodkowi wątek na molosach w dziele ddb,bo w dziale Tosa inu dużo wyświetleń ale zero zainteresowania. Wiem że na molosach Frodo domu raczej nie znajdzie ale może chociaż ktos pomoże finansowo.

Posted

Nikt do mnie nie dzwonił poza panem który czeka na Frodo z utęsknieniem.
Mam parę ładnych książek dla dzieci i jeszcze jakieś gadżety zrobię bazarek.
Na razie (po 1.12) na 100% moge dać 50,-

Posted

Wiedziałam, wiedziałam, że jak Frodo pojedzie do Patii to zacznie zycie po Pańsku.
Jeszcze raz wielki ukłon dla Ciebie i Twojej rodziny za wspaniała opieke nad zwierzetami w potrzebie.
Frodo przechodzi pierwsza metamorfoze.

Posted

w schronie to surowe ..czasami zamarznięte mięso....przed - nie wiadomo:-(

psy często mają starte zeby od kamieni ( jak sie nimi bawią), od wiezienia w jakims miejscu ( jak gryzą kraty czy ogrodzenie), od niewłaściwego jedzenia....:roll:

Jejku jak on super wyglada :loveu: nie moze u Ciebie zostać na zawsze? :cool3:

Posted

Frodo czuje się dobrze , wita nas już bardzo wylewnie , zaczepia paszczą do zabawy , także podczas spaceru trąca nosem i często ogąda się za prowadzącym .
Zęby Froda są tak starte , że jeszcze czegoś takiego nie widziałam nawet u najstarszych staruszków , co on jadł ?:shake:

wieczorem napiszę co mówił lekarz o wynikach , bo spóźnię się do pracy