Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wózki są świetne ( nie wspomnę o cudownej zawartości). Isadora zbiera na rower z przyczepką , żeby na wycieczki wozić bandeczkę w przyczepce(ma teraz 3 jamolki).:diabloti:
Zdjątka są na którymś z jej bazarków, jak również wózeczki dla psinek. Śmiałyśmy się do łez, bo opisałam co by się działo jak Isadora i ja obie z pełnymi wózkami idziemy na spacer. Sine czoła od pukania i połamane kończyny od oglądania się do tyłu itp. , wolskie szpitale oblężone przez poszkodowanych.:lol::evil_lol: Bo niestety Warszafka to teraz ogromna wiocha :evil_lol:

Posted

[quote name='yunona']Wózki są świetne ( nie wspomnę o cudownej zawartości). Isadora zbiera na rower z przyczepką , żeby na wycieczki wozić bandeczkę w przyczepce(ma teraz 3 jamolki).:diabloti:
[/QUOTE]
Już 3 na stałe??? :p

Posted

[quote name='yunona']Wózki są świetne ( nie wspomnę o cudownej zawartości). Isadora zbiera na rower z przyczepką , żeby na wycieczki wozić bandeczkę w przyczepce(ma teraz 3 jamolki).:diabloti:
Zdjątka są na którymś z jej bazarków, jak również wózeczki dla psinek. Śmiałyśmy się do łez, bo opisałam co by się działo jak Isadora i ja obie z pełnymi wózkami idziemy na spacer. Sine czoła od pukania i połamane kończyny od oglądania się do tyłu itp. , wolskie szpitale oblężone przez poszkodowanych.:lol::evil_lol: Bo niestety Warszafka to teraz ogromna wiocha :evil_lol:[/QUOTE]

Dokładnie tak by było.
U mnie już się pukają w czoło :):):)

[quote name='Wisełka']Już 3 na stałe??? :p[/QUOTE]
No nie, Ganga jest na tymczasie.

Posted

Fotki i komentarze boskie...też sobie o mało krzywdy nie uczyniłam-okulary mokre,monitor opluty,zachrypnięty głos....:diabloti:.Nie kameruj tak blisko bo mi zmarszczki widać...hihihi

Wiolu mnie też dziwią a nawet ostro wkurzają to ciemniactwo niektórych ludzi-ja ostatnio zostałam zapytana gdzie moje psy mają budy...powiedziałam,że szkoda mi kasy na budy i śpią sobie pod krzaczkami :shake:.

Jutro Wikusia oddaje mi swój głęboki wózek-wyrosła już z niego i idę na wieś na spacer z 3 metrowcami.Niech mają ludzie o czym gadac,bo jakiś zastój w plotkach ostatnio.

Posted

Jeśli to zrobisz Celinko to na bank będziesz na ustach wszystkich. I dzięki świetnemu pomysłowi zostaniesz gwiazdą . :lol::evil_lol:
Nie dość , że wozisz pieski wózkiem, to nie mają biedne budek! :diabloti: Mało tego nie są na łańcuchach! :angryy::shake::diabloti:
Co to za dom też coś :p:evil_lol: !

Posted

Wiola, napisałabyś co z Filipkiem się dzieje. Mam go cały czas w głowie. Może ktoś zlitował się nad bidulą. Obiecałaś nowe zdjęcia .:mad::eviltong:

Posted

A niech to jasssssssny gwint. Autentycznie mam w oczach łzy. Żeby nie Harutek to bym go wzięła. Biedna psina, nie trafił na swojego ludzia.:-( Pewnie całkiem się wycofał i żyje w swoim światku, a na każdą ingerencję w jego życie reaguje kłapaniem. To ten sam syndrom co był u Harutka. (strach,odrzucenie i bicie). Woli zawczasu użyć zębów.:shake:
Boże , cały czas siedzi mi to we łbie. Ale wsród znajomych nie mam takich kamikadze jak ja. Zmarnuje się psina i to przez porypanych, durnych ludzi. Myślą, że pies to dodatek i zabawka. Obserwuje właścicieli psów na spacerach, to sama bym kilku zapakowała do schronu.:mad: Ech.... mówić się nawet już nie chce.:placz:
Czekam na zdjątka.

Posted

ech...widzisz ja się zakochałam w Niuni. Widziałaś Niunie? To nic, że ma 100 lat... i nie mogę mieć Niuni...bo jestem zbyt sama i zbyt pracująca. Dziecka mi trzeba,najlepiej od razu dużego...żeby mi wyprowadziło psa pod nieobecność, pobawiło się z nim.

filipka nie pokochałam ale mam jego foto w głowie. Taki sympatyczny...no i się zmarnuje chłopak... chyba że znajdzie się kolejna petarda taka jak Ty.
Wzięła i naprawiła...

Posted

[quote name='Betbet']yunona...a nie chcesz trzeciego jamnika?:diabloti: no bo nad Harutkiem tez sie NIKT nie zlitował...[/QUOTE]
Myślisz, że nie rozpatrywałam takiej możliwości ? Ale przypuszczam , że zestresowała bym Harutka i mogłoby być ostro. Powiem szczerze, że nie jestem w stanie przewidzieć co by się tu działo. A może właśnie dobrze. Nie wiem. Myśli mam różne.
Spanie jest , bo dostałam przy zakupie po 2 sztuki, michy są, gorzej z kasą niestety , pomijając jedzenie to jeszcze wet.
Czarna rozpacz.:-(

Posted

[quote name='brazowa1']Ja bym tego nie zrobiła-ze względu na Harrego[/QUOTE]
I pewnie nie zrobię, bo skrzywdziłabym może obydwu a i Ferkę też trzeba wziąć pod uwagę, choć ona to złoto nie jamnica.:lol:

Acha, przeczytałam cały wątek o skundlonym yorku, którego masz w podpisie. Co się z nim dzieje? Został na stałe w DT?

• 3 weeks later...
Posted

Byliśmy wczoraj u weta na szczepieniach i badaniach ogólnych. Fercia jest w porzo,co prawda ma 2 guzki na cysiach, których ja nie namacałam ale mam obserwowac.:-o Natomiast Harutek ma szmery w serduchu, ponoć jest to przypadłość większości jamników. Wetowi poopowiadałam trochę o Harutku, zresztą też sam zauważył, że nerwusek i nie da się dotknąć. On chyba już taki zostanie.:-o Ja poprostu już go znam więc mam spokój, on jak chce to przychodzi do mnie, puka nochalem w nogę i każe się głaskać. Jak siedzę na kanapie zaraz mi się coś czarnego do d...y przykleja. On nie lubi zainteresowania przesadnego, dotykania go w łóżeczku swoim, bo kły pokazuje i okropnie warkoli. Fajnie się sam bawi kostką, każda nowa zabaweczka jest dotąd molestowana, aż nie wyszarpie guziczków imitujących oczy (brrrrr....... ) i wyciągnie zawartość środka. Typowy jamnior. :mad:Ale jest b. posłuszny, zawsze wykonuje moje polecenia i choć jak się wkurzy na Ferkę i na nią warczy to muszę to kiedyś nagrać, zawsze jestem czujna, żeby nie było zwarcia. Ferka robi sprężynę - czyli spina się ,stawia ogon uszy i staje naprzeciw niego zjeżona i tak jakby pokazywała, że ma go gdzieś i się nie boi.:evil_lol:
- No chodź tu gnojku sopocki, ja elblążanka ci pokażę gdzie raki zimują-, jak Harry odwróci się ona idzie i zagradza mu sobą drogę. Ja w tym czasie jak zaklęta wpatrzona jak moja karmela świetnie sobie go ustawia, zamiast szybko kamerować.
Ale ogólnie to się lubią, Fercia zawsze pierwsza wchodzi do domu i wychodzi, co ponoć świadczy, że go zdominowała ,a nie że on gentelman- choć ja tak mówię :evil_lol::diabloti:
Jak tylko jest okazja to trawnik przekopie , obsika wszystko co jest do obsikania na spacerku, i bardzo się pilnuje, jest na każde moje gwizdnięcie,no chyba, że zatrzyma go boczek wyrzucony przez kogoś przez okno (plaga! gdzie ci ludzie przedtem mieszkali? ). Czasem kocyk pogryzie z nudów. Teraz śpi na kanapie dupka wystaje a kocyk koniecznie zarzucony na łepek. Ferka urzęduje u Michała. I jest git! :evil_lol:

Posted

Relacje między Ferką a Harutkiem podobne jak u mnie między Ruda a Rambusiem. Z tym że u mnie dzielą się dominacją, jednego dnia jedno drugiego drugie żadne nie ustąpi. A i tak za uszy wodzi ich Ganga.

Posted

Uwielbiam je obserwować i tak jak piszesz ,że ta dominacja zmienia się, też to zauważyłam ,ale to tylko wtedy kiedy Harutek obudzi się rano (jak to się mówi do góry doopką) i warkoli.:diabloti: Wtedy on rej wodzi.:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie rozpoczęliśmy leczenie Harutka. Po zrobieniu echa serca okazało się , ze ma niedomykalność zastawki dwudzielnej i pogrubiony przedsionek serca. Wszystko oglądałam na ekranie z fachowymi objaśnieniami. Harutek dostaje Fortekor 5 na razie po pół tabletki, a jak dobrze zniesie zwiększymy dawkę. Waży 10 kg i vet powiedział, że jeszcze trzeba trochę zgubić, żeby dostał ładnego wcięcia i na zdrówko mu wyjdzie.:lol: Fercia o 1 kg więcej. :eviltong: Zakupiłam karmę light Puriny Pro Plan z jagnięciną, kurczakiem i łososiem wg sugestii veta i nawet chętnie chrupały. Dostały mniej niż zaleca producent o 20 g i okazało się , że jeszcze połowa została w miskach. Jest już prawie 19.00, od 17.00 śpią jak zabite, bo były na spacerku w lesie 5 godz.,kopały , biegały a teraz cisza jak makiem zasiał.:loveu: Czyste poprane kocyki w łóżeczkach i słodkie chrapanko. :evil_lol: Dziwne bo Harutek śpi cichutko, natomiast Fercia chrapie jak stary wilk.:diabloti:
Cieszę się, że zdecydowałam się na zmianę veta bo wyczuwałam , że w lecznicy poprzedniej było tylko wyciąganie kasy. W tej obecnej jest zupełnie inne podejście,
zarówno do pacjenta jak i właściciela. :multi: I tak powinno być.