Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote=Betbet;

Chyba wyczuła zołza, że mam zaszczepioną przez Was słabość! Była urocza, rudaśna i taka radosna!

Sama widzisz, że jamnior to piesek, który pewnie w przyszłości będzie tym dzielącym sie swoim wesołym usposobieniem z Twoją rodzinką. Dobrze, że już teraz /między wierszami ja to tak odczytuję/ sama masz do paróweczek ciągoty.:lol:
A wracając do do eskapady w sierpniu to nie ma sprawy kazdy termin jest dobry, ja mam wspaniałego szefa / zresztą robię dla niego super robótkę/ więc mam fory i jak to się mówi- nie ma takiej przeszkody, której nie można przeskoczyć :evil_lol: .
Przekazałam pozdrowienia Harutkowi od Ciebie, zrobił super minę i leżąc na pleckach z łapkami w górze przeciągnął się rozkosznie i tak pozostał uśmiechnięty - to jego ulubiona pozycja.:loveu: Chciałam cyknąć zdjęcie ale nie zdążyłam.
Odezwij się jak już będziesz wiedzieć wszystko na 99,9999999999999999%

• 3 weeks later...
Posted

yunona,zostalas wyznaczona do sklonowania,przykro mi,ale jak mus,to mus.Coraz wiecej jamnikow gryzacych na Dogo.Robak,Filipek...chociaz mam wrazenie,ze Harry i tak byl od "lepszy",od nich obojga razem wzietych.

Posted

brazowa1 napisał(a):
yunona,zostalas wyznaczona do sklonowania,przykro mi,ale jak mus,to mus.Coraz wiecej jamnikow gryzacych na Dogo.Robak,Filipek...chociaz mam wrazenie,ze Harry i tak byl od "lepszy",od nich obojga razem wzietych.

No tak klonowanie potrzebne, a tymczasem może jakieś zdjęcia?

Posted

Harutek po 5 godzinnym przekopywaniu wałow na Redutowej nie miał siły na swoją ulubioną zabawę, czyli zgniatanie buteleczek po napojach :evil_lol:

Ferka w nowym legowisku , które Harutek omija z daleka

Posted

A tu Harutek zamyślony! Ciekawe co się w tym łebku kołacze?

Zaraz wywącham kto się na mój wątek wpycha!!!

Tak jak myślałem, że to ta czekoladowa pinda.....

I znowu kara, bo wściekle warczałem na odkurzacz i gryzłem szczotkę, no i dobra, najwyżej się uspokoję.

Posted

To wreszcie troszkę można pooglądać. Ale będą jeszcze ciekawe zdjęcia z wykopalisk na Redutowej. Co prawda widziałam tylko kilka, ale Michał robi bardzo fajne zdjęcia. Ja to miernotka, ale dobre takie jakie są.:eviltong:

U nas leniwie i spokojnie (tfu! tfu!) a Harutek jest super gościachą, nikt w życiu by nie przypuszczał, że prześcignie Ferkę w ułożeniu i posłuszeństwie. U Harutka była taka potrzeba, a Ferka jest ropuszczona jak dziadowski bicz i za cholerę jest niereformowalna. Jak mówię do niej siad, to najpierw ocenia ,czy coś mam do dania, a jak nie mam to robi głupie maślane oczy jakby nie rozumiała o co mi chodzi.:evil_lol: Ale jak idę do lodówki i wracam mówiąc siad, to jest mistrzostwo świata w gracji i szybkości wykonywania polecenia. Uśmieję się nieraz setnie bo jedno i drugie zawsze coś wesołego wykombinuje.;)

Piszecie Cioteczki o klonowaniu. Klonowanie jest zabronione!!!!!:eviltong:
Boże gdybym miała kasę, to te biedne jamniczki na pewno miałyby domek. To , że pies gryzie z jakichś powodów to zawdzięcza li tylko człowiekowi - pożyczając od kolegi co mi Harutka rozcharatał - p o r y p a n e m u. To ludzie są odpowiedzialni za stan duchowy swojego psiaka. Ja już pisałam gdzieś, że za złe traktowanie zwierząt powinny być kary adekwatne i takie jak za maltretowanie ludzi. Przecież to jest żywe stworzenie.
Traktowane są jak przedmioty kupić, kopnąć - wygnać jak jest taka potrzeba. Mnie się marzy rok ochrony zwierząt, polegający na nauce miłości do nich, umiejętności układania i zyciu w harmonii. Musiałyby to być
dość agresywne i zmasowane ataki prasy, telewizji, internetu, ulotek, organizowania spotkań ze zwierzakami ze schronisk , akcje charytatywne na szeroką skalę.
Tylko trzeba by wiedzieć komu podsunąć taki temat i w jakim momencie.
Co prawda poprawiło sie trochę w tym względzie, bo jednak środki masowego przekazu od czasu do czasu odkrywają jakąś okrutną aferę, ale lepiej by było zapobiegać takim sytuacjom a pisać o tych dobrych. Za to cenię Violettę Villas. Ona chciała dobrze, a że jej nie wyszło -to brak kasy i poparcia ze strony władz miejscowych.
Ale próbowała, a ludzie żądni sensacji zrobili z niej wariatkę. Ona też już ma swój wiek a każdy wiek ma swoje prawa.
No, no ja też chyba już zaczynam coś pierniczyć. Ale młode i prężne kobitki a takich na dogo jest sporo mogłyby pomyśleć nad realizacją marzeń ciotki yunony?!:eviltong:

Posted

To był jedyny sposób by się uspokoił. Ale mnie samej serce się kraje i po 10 minutach był już bez tego. On w kagańcu robi się strasznie smutny i dosłownie kamienieje. Nie rusza się itp. Ale był tak rozjuszony, że to mu pomogło się wyciszyć. Szkoda, że nie widziałaś go w akcji, to pewnie byś szybko uciekła. Staram się odkurzać wtedy kiedy Michał zabiera dziatki na spacer, żeby unikać takich sytuacji , on po prostu wpada w jakiś trans i szczeka okrutnie bez opamiętania.
Ech, żeby kazdy się tak żnęcał!:eviltong::lol: