PiSdZ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='xxxx52']Laluna-hodowla horor "Maskotki Zuzanny" dziala i produkuje psy od 15 lat.[/quote] Musze niestety uciekac na 30 min. Colaka zamieszcze jak wrócę. Quote
xxxx52 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 kontrole ZK-jakie kontrole,-to marzenie scietej glowy:cool3: Quote
LALUNA Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='xxxx52']Laluna-hodowla horor "Maskotki Zuzanny" dziala i produkuje psy od 15 lat.[/quote] No to gdzie są te stare psy :razz: Przciez takie małe rasy, to długowieczne rasy. [QUOTE]To był Cavalier - bardzo, bardzo chory. Pani powiedziała, że nie może go wyleczyć mimo wielu starań. [/QUOTE] No tak i najlepiej go wywalic na deszcz i jesienna pluche. I poczekac aż sam padnie. :angryy: To nawet na morbitalu się zaoszczedzi. A i lepiej przykryć, coby nie trzeba było szukac, gdzie odpełznie i padnie. Zakopałoby się i nikt by sie nie kapnał. Mam nadzieje że ta Pani już nie będzie mieć żadnego zywego stworzenia. Quote
xxxx52 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Laluna- wiem ,ze rozmnozyciele ,kiedy piesek juz nie przynosi korzysci jest sprzedawany na jarmarku tzw.sielance w Poznaniu.Ta pseudohodwczyni sprzedawala raz z papierami drugi raz bez.Te bez na jarmarku niedzielnym. Quote
d_orka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Czy to ten tricolor ze zdjęć na rękach wolontariuszy i w lecznicy?????:-(:-(:-( Nie wiem jak on w takim stanie tam przeżył - ... ludzie jak można wątpić w winę tej "osoby"... Quote
xxxx52 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Zdjecia mowia za siebie:placz::placz::placz::placz: Quote
Berek Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Agata-air - bardzo, bardzo dziękuję za PW. :lol: Daje do myślenia (zwłaszcza w dziedzine nieznajomości przez obywateli przysługujących im praw). Quote
Guest monia3a Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='LALUNA']No tak i najlepiej go wywalic na deszcz i jesienna pluche. I poczekac aż sam padnie. :angryy: To nawet na morbitalu się zaoszczedzi. A i lepiej przykryć, coby nie trzeba było szukac, gdzie odpełznie i padnie. Zakopałoby się i nikt by sie nie kapnał. Mam nadzieje że ta Pani już nie będzie mieć żadnego zywego stworzenia.[/quote] Tą Panią zamknąć w klatce w minimalnych wymiarach bez możliwości wyjścia, ciekawe jak ona by się czuła :angryy: Quote
Ninka iXi Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Cavaliery sa stosunkowo nowa rasa w ...(naprawde, nie moge uzyc slowa hodowla) w domu p. Zuzanny. O ile dobrze pamietam, chyba pierwszym byla suczka majaca obecnie trzy i pol roku. W kazdym razie takie informacje otrzymala hodowczyni. Wczesniej pod egida Maskotki Zuzanny rodzily sie glownie yorki. Do dzis pamietam ogloszenie z poznanskiego katalogu sprzed lat, gdzie reklamowano jakiegos tyciutkiego reproduktora (tzw.miniaturowe yorki sa nie do konca pozadane wg wzorca, ale byl okres, kiedy sie rewelacyjnie sprzedawaly - do dzis ludzie wola "malutkie") Yorki sa przerazliwie biedna rasa jezeli chodzi o ich ilosc w rekach namnazaczy (z rodowodami i bez), chyba przoduja w skali krajowej i to o kilka dlugosci. Quote
Vectra Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Ninka iXi'] Yorki sa przerazliwie biedna rasa jezeli chodzi o ich ilosc w[/quote] No i ludzie się nabierają :shake: zobaczcie TO [url=http://www.allegro.pl/item468594420_york_szczenie.html]York szczenię (468594420) - Aukcje internetowe Allegro[/url] za to powinien być paragraf , świadome oszustwo Quote
Diuna B. Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Przecież ten szczeniak to się o yorka nawet nie wytarł:angryy: Quote
xxxx52 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 ten szczeniak to terrier ,ale ale nie york terrier Quote
Zuza i Noddy Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Vectra']No i ludzie się nabierają :shake: zobaczcie TO [URL="http://www.allegro.pl/item468594420_york_szczenie.html"]York szczenię (468594420) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] za to powinien być paragraf , świadome oszustwo[/quote] Zgadzam się przecież to kłamstwo w żywe oczy. Quote
Guest monia3a Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 W głowie się nie mieści, mogliby choć napisać, że mix :shake: ludzie są beznadziejni :shake: Quote
AgaZ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Jeżeli widzicie coś takiego - trzeba zgłaszać naruszenia zasad... Quote
PiSdZ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote=d_orka;1115l6167]Czy to ten tricolor ze zdjęć na rękach wolontariuszy i w lecznicy?????:-(:-(:-( Nie wiem jak on w takim stanie tam przeżył - ... ludzie jak można wątpić w winę tej "osoby"...[/quote] Tak to jest ten sam, on był bardzo mocno zabiedzony i bardzo chory. Aktualnie jest w DT sam. Śpi na swoim mini wyrku w pokoju. W przyszłym tygodniu zamieszczę fotki. Quote
Ninka iXi Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Na mini wyrku w pokoju??? Ot, i nieznajomosc rasy wyszla ;) (to oczywiscie zart). Cavisie spia w LOZKACH!!! LUDZKICH... i najlepiej czuja sie, jesli maja kolo siebie swojego ludzia i drugiego cavisia. Najbardziej sposrod innych psow kochaja przedstawicieli wlasnej rasy... (tacy psi nacjonalisci). Ale on na pewno slaby i roznosi wciaz jakas zaraze... Quote
xxxx52 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ninka-co Ty mowisz ,moje psy spia w lozku ,jeden przy drugim i kochaja sie jak pieski:lol:chociaz to wielorasowce:loveu:(moje nie sa rasistami) Quote
Ninka iXi Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ale Cavisie naprawde spanie w lozku maja w genach. Kto je ma, ten wie :) I jak maja do wyboru stado psow i tak skumpluja sie z drugim cavisiem... Quote
PiSdZ Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nasi inspektorzy w Poznaniu Weronika Jezierska i Magda Kaźmierczak ustaliły dane nowych świadków, którzy zakupili psy u p. Zuzanny 4 i 8 lat temu. Z ich relacji wynika, że psy pozamykane w klatkach były także wtedy. Były zapchlone i także chore a odchodów w domu nie było wcale mniej co na filmie… Osoby te zgodziły się zeznawać w sprawie karnej. Zgodnie przyznały, że gdy pytały w ZK w Poznaniu, o to czy warto kupić psa np. yorka u p. Zuznany, pracownicy powiedzieli „raczej nie polecamy tego miejsca”. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nasza organizacja postara się wyjaśnić, czy i ewentualnie od kiedy ZK w Poznaniu miało informacje o nieprawidłowościach u p. Zuzanny.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla mnie wyjaśnienia tych osób (niezależnych od siebie) są wiarygodne, bo szczegółowo opisały pomieszczenia w domu, wiec na pewno tam były.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Więc ten koszmar nie trwał ostatni rok, czy dwa…[/SIZE][/FONT] Quote
agata-air Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Mam nadzieję, że uda się doprowadzić by Zuzanna dostała na co zasłużyła. Gratuluje nowych świadków. ps. pytaliście w ZK kto zarejestrował swojego psa pochodzącego z tej hodowli? Wiem, że jedna z suń jest wystawiana i to z powodzeniem. Pewnie to zrobiliście no ale na wszelki wypadek pisze. Quote
PiSdZ Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='agata-air']Mam nadzieję, że uda się doprowadzić by Zuzanna dostała na co zasłużyła. Gratuluje nowych świadków. ps. pytaliście w ZK kto zarejestrował swojego psa pochodzącego z tej hodowli? Wiem, że jedna z suń jest wystawiana i to z powodzeniem. Pewnie to zrobiliście no ale na wszelki wypadek pisze.[/quote] Czekamy na odpowiedzi jeszcze od kilku ZK. Mysle ze ok. 2 tygodnie bedzie wszystko wiadomo. Quote
Karmi Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='PiSdZ'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nasi inspektorzy w Poznaniu Weronika Jezierska i Magda Kaźmierczak ustaliły dane nowych świadków, którzy zakupili psy u p. Zuzanny 4 i 8 lat temu. Z ich relacji wynika, że psy pozamykane w klatkach były także wtedy. Były zapchlone i także chore a odchodów w domu nie było wcale mniej co na filmie… Osoby te zgodziły się zeznawać w sprawie karnej. Zgodnie przyznały, że gdy pytały w ZK w Poznaniu, o to czy warto kupić psa np. yorka u p. Zuznany, pracownicy powiedzieli „raczej nie polecamy tego miejsca”. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nasza organizacja postara się wyjaśnić, czy i ewentualnie od kiedy ZK w Poznaniu miało informacje o nieprawidłowościach u p. Zuzanny.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla mnie wyjaśnienia tych osób (niezależnych od siebie) są wiarygodne, bo szczegółowo opisały pomieszczenia w domu, wiec na pewno tam były.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Więc ten koszmar nie trwał ostatni rok, czy dwa…[/SIZE][/FONT][/quote] Dwie sprawy: wiedzieli a mimo to kupili...:shake: Póki tak będzie się rozumowało to będzie walka z wiatrakami... Druga rzecz: ,,raczej nie polecamy tego miejsca" Domyślam się, ze takiej hodowli znalazłoby się więcej. Może nie we wszystkich byłyby takie warunki ale są sytuacje wymagające działania. Nie spotkałam się - jeśli się mylę proszę mnie poprawić-natomiast z przypadkiem ukarania członków z powodu takich i podobych niehumanitarnych działań w stosunku do zwierząt przez ZK. [url=http://www.polityka.pl/archive/do/registry/secure/showArticle?id=3115754]Polityka - Archiwum - Artyku Quote
xxxx52 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 takich hodowli skandalicznie prowadzonych w ktorych zwierzeta sa dzikie,chore,trzymane w klatkych (np.chinskie grzywacze -golaski ,francuskie buldozki)sa trzymanie na dworze w budach,na betonie)znam 2 ,pinczery w budach 1,Tez czekaja na ratunek:placz::placz::placz: Quote
PiSdZ Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='xxxx52']takich hodowli skandalicznie prowadzonych w ktorych zwierzeta sa dzikie,chore,trzymane w klatkych (np.chinskie grzywacze -golaski ,francuskie buldozki)sa trzymanie na dworze w budach,na betonie)znam 2 ,pinczery w budach 1,Tez czekaja na ratunek:placz::placz::placz:[/quote] Proszę na PW o adresy tych hodowli. Postaramy się sprawdzić warunki. Quote
Recommended Posts