maciaszek Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Tydzień temu do katowickiego schroniska trafiła suczka zaadoptowana jakiś czas temu ze schronu chorzowskiego. Została oddana przez właścicieli. Powód: zmiana mieszkania... Piszę tak tylko informacyjnie. Jeśli wiecie coś więcej o charakterze tej suni to powiedzcie, poszerzę info na stronie schronu. http://www.katowice.schronisko.net/ adopcja31692-0.html (trzeba zlikwidować spację/przerwę między "/" a "adopcje" lub kliknąć na to, co wyświetla się jako podkreślone i znaleźć sunię nr 714/09) Quote
kako80 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 czy moge prosic o pomoc? dwa tygodnie temu w katowicach uciekla sunia, moze byc juz wszedzie.. czy mozecie sprawdzic czy suni u Was nie ma? bardzo prosze.. wklejam fotki poszukiwanej suni: okolo 3/4 lata(znajda) miala na sobie obroze przeciw robalom wszelkim sterylizowana gdyby u Was byla, dajcie znac prosze Quote
Jaaga Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Na prośbę Jusstyny85 chciałam podać informację o biegającym miedzy samochodami dalmatynczyku na obwodnicy przy Piekarach Śląskich od strony Chorzowa. Pies wyglądał na zadbanego, ktoś może szukać takiego w Waszym schronisku. Justyna jechała na lotnisko, wiec nie mogła nic zrobić, by zdążyć na samolot. Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 jeżeli będzie jakiś labrador w schronisku proszę o priv . Quote
maciaszek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Ten pies trafił do chorzowskiego schroniska. Jakby były potrzebne szersze informacje o nim oto one: Pies w sierpniu ukończy 3 lata. Jest wychowany przy dzieciach nie jest agresywny, nadaje się do domu z dziećmi. Z psami się dogaduje, z większością, bo jest kilka takich, których nie lubi. Kontaktu z kotami nie miał, nie wiadomo czy mógłby mieszkać z nimi pod jednym dachem. Potrafi zostawać sam w domu. Nie jest kastrowany. Posiada paszport, wszystkie szczepienia oraz czip !!! W ogródkach działkowych koło chorzowskiego schroniska znaleziony został około roczny dog de beardaux, pies, z kolczatką. Gdyby ktoś go szukał służę namiarami na ludzi, u których teraz jest (tylko do środy, 12.08., potem trafi do schronu). Quote
Jasza Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 O tego pieska pytał dzisiaj Pan z ogloszenia z Allegro. Podałam mu namiary na schronisko w Chorzowie!!! Ponawiam pytanie ktore padło wyżej, kilka postow temu... Czy Iskierka jest ciągle w schronisku? Czy ktoś wie co się z nią dzieje? Quote
Natussiaa Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Niestety nie wiem czy Iskierka nadal jest w schronisku.Byłam dzisiaj w schronisku ale nie można robic już na terenie schroniska zdjęc. Jeżeli jest domek dla Iskierki to najbliższym czasie mogę jechac do schroniska i o nią zapytac. Ale można również zadzwonic w jej sprawie i pytac o nr 770305,wybieg 134 z tego co wiem to tam przebywa Quote
Jasza Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Nie mam dla niej domku niestety, ale mi tak zapadla w pamięć... Jak będziesz wiedziała, daj znać jak sobie radzi... Może to będzie pierwszy pies ktoremu założę wątek... Quote
Jasza Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Jeżeli ktokolwiek z Chorzowa może mi powiedzieć cokolwiek o Iskierce, czy przebywa jeszcze w schronisku i jak się ma, to chciałabym jej założyć wątek i znaleźć dom. Proszę o pomoc. Quote
Natussiaa Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 [quote name='Jasza']Jeżeli ktokolwiek z Chorzowa może mi powiedzieć cokolwiek o Iskierce, czy przebywa jeszcze w schronisku i jak się ma, to chciałabym jej założyć wątek i znaleźć dom. Proszę o pomoc. Iskierke ostatni raz widziałam w październiku na ogólnym wybiegu. Od tamtego czasu minęło sporo czasu,więc ciężko ją będzie teraz znaleźc,jeżeli została przeniesiona.Za niedługo pojadę do schroniska i się o nią zapytam czy jeszcze jest w schronisku.... Ale możesz też wysłac email do schroniska z jej zdjęciem ale jej imię Iskierka to tylko na dogo jest jak by co;). [email protected] Quote
Jasza Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Wyślę jutro rano e-mail do schroniska. Ale jakbyś mogła to sprawdź to proszę jak będziesz w schroniksu. Nie mogę o niej przestać myśleć... Ale nie ma sensu jej robić ogłoszeń, jeżeli jej nie ma.. Może ją ktoś adoptował, taką kruszynkę... Quote
Jasza Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Napisałam e-mail do schroniska. Mam nadzieję, że odpiszą. Quote
Natussiaa Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 [quote name='Jasza']Napisałam e-mail do schroniska. Mam nadzieję, że odpiszą. ok;) (10 znaków) Quote
Jasza Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Mam nadzieję, że taka maluszka znalazła domek i już jej nie ma w schronie...:shake: Quote
Jasza Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Iskierka jest w schronisku. Założyłam jej wątek! http://www.dogomania.pl/forum/f28/malutka-przestraszona-iskierka-potrzebujemy-dt-ds-144058/#post12781013 Dziewczyny z Chorzowa, jeżeli któraś z Was będzie w schronisku, zobaczcie kruszynkę, jest przeniesiona w inne miejsce, nie wiadomo jakie! Quote
Tengusia Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 zdaje mi sie ze widzialam tego psa dzis w tramwaju 6 jechal w strone Brynowa, ludzie wysiedli na rynku w Katowicach ... dziewczyny prosze miejcie oczy otwarte !!!! ja zbyt pozno sie zorietnowalam i nawet foty nie pstryklam :angryy: Kliknij tutaj, by zobaczyć cały obrazek. Quote
Bjuta Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Przeklejam z zaginionych (Właściciele szukają z wielkim oddaniem, całe Katowice są oplakatowane): Zaginął trzyletni piesek rasy West Highland White Terrier, popularnie zwany Westie. Błąka się po Górnym Śląsku. Rozpoczął wędrówkę w Czeladzi. 11.09. z całą pewnością widziano go w samym centrum Katowic. Łatwo go zidentyfikować ponieważ w lewym uchu ma tatuaż. Posiada również wszczepiony microchip. Oba identyfikatory są zarejestrowane w internetowych bazach danych. Proszę pomóżcie Państwo odnaleźć WESTONkowi drogę do domu. Proszę zwróćcie Państwo uwagę, czy ktoś z waszych znajomych nie przygarnął w ostatnich dniach takiego pieska. To u nas wciąż jeszcze rzadka rasa i zakup dorosłego psa jest praktycznie niemożliwy, przecież nikt z nas nie sprzedał by członka swojej rodziny! WESTON mieszka na wsi pod lasem i nienawidzi chodzić na smyczy, strasznie się wtedy szarpie i wyrywa – to bardzo zwraca na niego uwagę przechodniów! ZA ODNALEZIENIE PSA LUB WSKAZANIE MIEJSCA JEGO POBYTU WYZNACZONO NAGRODĘ W WYSOKOŚCI 1000zł! kontakt tel. 0503 093 802 Quote
Dorota_Phoenix Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 zapraszam do wzięcia udziału a akcji organizowanej przez Tesco, możecie powalczyć o karmę i pieniądze dla Waszego schroniska! :-) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/tesco-pomagajmy-zwierzetom-147296/[/URL] Quote
__Lara Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Ciotki, kto działa w schronisku w Chorzowie? tam jest wolontariat? można przyjechać i np. wyjść z psem? Znalazłam dzisiaj przemoczonego biedaka w Chorzowie, w tą śnieżycę. Normalnie serce mi się łamało :( Zadzwoniłam na Straż Miejską, czekałam chyba z pół godziny w tej śnieżycy! jeszcze psiak mi uciekał. Ale w końcu schowałam się z nim pod takie schody, a on zaczął się tarzać, a potem złożył się w kulkę i zasnął :loveu: taki misiek fajny, duży, czarny, ale łagodny strasznie! wręcz bał się momentami. Smutne miał oczka, rozglądał się za wszystkimi... nie powiem jak potraktowano mnie z nim MOPSIE... chciałam się tam z nich schować, ale zaraz wrzeszczeć zaczęli, że tu z psami nie wolno...ochroniarz, że on sobie zaraz pójdzie... jasne, zostawię go, całego przemoczonego, zziębniętego :angryy: jak dałam mu kanapkę to całą połknął. Kto u Was prowadzi stronę schroniska? jak często aktualizujecie ją? Chciałabym mu ogłoszenia porobić. Mam jego numer: 5841 - to się sunia okazała, z całego zamieszania nie sprawdziłam do końca czy to pies czy sunia :oops: Quote
maciaszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Nie wiem czy się czegoś dowiesz na tym wątku. Jest z lekka martwy... Tutaj jest strona chorzowskiego schroniska: schronisko w Chorzowie Quote
__Lara Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Właśnie dzwoniłam do schroniska maciaszku, oni nie mają wolontariatu... ktoś od nich aktualizuje stronę, ale Pani jest obecnie na urlopie... ale Pan powiedział, że cały czas jest aktualizowana. Nie zrobiłam jej zdjęć, bo mi telefon padał i nie miał już baterii do zrobienia zdjęć :/ będę czekała na jej zdjęcia, a potem ruszę z ogłoszeniami. Quote
iwona213 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Lara psiak pojechal do schroniska?? zrobiłas mu jakies zdjęcia?? Quote
__Lara Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 iwona213 napisał(a):Lara psiak pojechal do schroniska?? zrobiłas mu jakies zdjęcia?? Tak, pojechał do schroniska, nie miałam wyjścia, bo ja psa wziąć nie mogę... a to lepsze niż ma ganiać po ulicy w tą zamieć. Właśnie nie zrobiłam, bo mi telefon padał :( Sunia cała czarna, duża, posturą właściwie owczarkowata, ale bardzo łagodna, jak baranek. Pogodna, machała do mnie ogonkiem. Ma ufne oczka, szukała swojego człowieka. Młoda. Miała troszkę śmieszne uszka, bo jedno takie do góry postawione, a drugie na bok. Quote
Natussiaa Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 __Lara napisał(a):Ciotki, kto działa w schronisku w Chorzowie? tam jest wolontariat? można przyjechać i np. wyjść z psem? Niestety nie ma wolontariatu i nie można wychodzic na spacery z psami. Najlepiej w sprawie schroniska w Chorzowie kontaktowac się z Pokahontas z dogomanii. Quote
Talcott Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Natussiaa']INNE PSIAKI Strasznie przyjacielski psiak,z chęcia rozdawałby całusy na prawo i lewo.[FONT=verdana] [/FONT]Inne psy toleruje i nie ma raczej konfliktów.Ma około 4 lat. Łagodny do ludzi i innych psów. Z widocznymi zmianami skórnymi. Jednak zasługuje na domek.Jest strasznie przyjacielski. Czarny piesek spokojny.Ma około 3 lat Pies średni ok. 1,5roku jest wykastrowany, nie nadaje się dla dzieci,jedno oko ma niebieskie. piesek mały wykastrowany około 3 lat Czy ten psiak ostatni z Twojego postu jeszcze jest? To jest chyba Jagdterrier szorstkowłosy! Quote
Recommended Posts