kamixx Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Na szarym końcu, w ostatnim boksie schroniska, gdzie ludziom już za daleko aby dojść, wciśnięty w kącik budy, przestraszony, pogryziony, wygłodniały siedział Fredzik. Fredzik nie miał prawa wychodzić z budy, bo w boksie rządziły dwa wielkie psy, duże jak owczarki kaukazkie, co Fredzik wychylił główkę z budy to one go trach swymi wielkimi kłami, więc Fredzik nie jadł, nie pił przez wiele dni. Fredzik już zupełnie się poddał, czekał na śmierć. Ale pewnego dnia pojawił się promyczek nadziei nad losem Fredka, dostrzegła go pewna wolontariuszka i choć sama nie mogła go wziąć postanowiła obdzwonić wszystkich swoich znajomych w nadziei na ratunek dla Fredka, i znalazł się dom, który przygarnął Fredzia - tymczasowy, ale dom, w którym Fredzik może spać w ciepełku i jeść i pić do woli. Niestety w domku tym Fredzik musi być sam od 10 do 12 godzin, a on tak pragnie towarzystwa, więc szuka Domu Stałego. Mimo swych nie miłych doświadczeń wciąż ufa ludziom Fredzik był dzisiaj w lecznicy, lekarka stwierdziła że jest strasznie zmaltretowany, na całym ciele powbijane ślady po kłach, odwodniony, osłabiony, ma przetrąconą nóżkę niestety nie wiadomo czy złamana bo w Pobiedziskach gdzie teraz Fredzik mieszka nie ma możliwości prześwietlenia. Dostał leki wzmacniające, w łapce na którą kuleje miał ropę, rana została oczyszczona. Właśnie gdy to piszę śpi koło mnie i coś okropnego mu się śni, bo tak przez sen popiskuje, że aż serce pęka. Weterynarz ocenił Fredka na 9 lat, waży 9 kg i jest wielkości i kształtu jamnika szorstkowłosego. Czy znajdzie się ktoś kto mu poświęci swój czas? Kto się nim zaopiekuje? I przy kim będzie mógł już tylko cieszyć się że życiem? Tel. 605-997-558 Email: [email protected] pozostałe zdjęcia str. : 3, 10, 13, 15, 17, 19, 20 filmiki str.: 4, 20 Fredzik ogłoszony jest na: allegro adopcje.org Quote
jotpeg Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 rety, jaka bieda!!! :cry::cry::cry: gdzie on teraz jest, w DT? Quote
kamixx Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 tak od wczoraj w DT w Pobiedziskach woj. wielkopolskie prosimy o pomoc w zrobieniu banerków! ja nie potrafię :( Quote
KasiaO Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Fredzik szybko zdrowiej kochany!!! A dom na bank się znajdzie!! Jeszcze będziesz przebierał w propozycjach:eviltong::eviltong: Kochana psina, od razu podbiła moje serducho...:loveu::loveu::loveu: Ja ogłosze go na adopcjach i allegro, czy znajdzie się jakaś dobra cioteczka i pomoże ogłaszać małego? Może jakiś banerek..... Prosimy.... Quote
kamixx Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Fredzik chodzi coraz lepiej, strasznie boi się sam zostawać na ogrodzie, w pokoju również. Zjadł wczoraj koć znakomicie sobie nią poradził, choć miałam wahania jak mu ją dawałam. Nie ma w nim za grosz agresji. Niestety nie myrda jeszcze ogonkiem, w oczach ma ogromny smutek. Słucha jak się do niego mówi, patrzy w twarz. Nie załatwia się w domu tylko na ogrodzie. Quote
kamixx Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Fred to pies w 100 % do kochania i przytulania uwielbia się wtulać Quote
KasiaO Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Kochana psina:loveu::loveu::loveu: Teraz musi dojść do siebie a potem do domku stałego!! Cioteczki ponawiam prośbę o ogłoszenia....:oops: Quote
mru Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 ojejku śliczności zaraz zrobię banerek :eviltong: Quote
kamixx Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 bardzo dziękuje mru ja nie umiem banerków robić Quote
KasiaO Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 mru napisał(a):ojejku śliczności zaraz zrobię banerek :eviltong: Super!! Dzięki:loveu: Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 A ja zapytam co to za schronisko i gdzie się znajduje?? Bo tam chyba pracują psychiczni, żeby wsadzić maleńkiego pieska do dwóch dużych samców!:angryy: Popierd***ni kaci! Quote
Koperek Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 kamixx dziękuję Ci bardzo za tymczas dla Fredzika! Następne istnienie ocalone od bezsensownej śmierci! Quote
KasiaO Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 a jak mam teraz wrzucic do siebie banerek? :oops: Quote
KasiaO Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 [quote name='Koperek']A ja zapytam co to za schronisko i gdzie się znajduje?? Bo tam chyba pracują psychiczni, żeby wsadzić maleńkiego pieska do dwóch dużych samców!:angryy: Popierd***ni kaci! ............................................ Quote
Miśka84 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Z tą pomocą we wrzucaniu banerka to trzeba czekać na doświadczine cioteczki;) chętnie bym pomogła, ale nie umiem. Raz mi się udało a teraz mi nie wychodzi:roll: Quote
mru Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 robisz tak :) 1. wybierasz banerek (hehe który tam się podoba) 2. zaznaczasz go tak, jakbyś chciała zaznaczyć tekst (trzymając prawy przycisk myszy ciągniesz i on się podświetla) 3. kiedy jest podświetlony już klikasz go prawym i wybierasz z listy "kopiuj" 4. idziesz do "panelu użytkownika" 5. stamtąd do "edytuj podpis" (z prawej) 6. tam w pole edycji klikasz prawym i dajesz "wklej" 7. na dole klikasz "zapisz zmiany" i już :) możesz mieć w podpisie max 100x500 pixeli banerków ten ma jakieś 100 na 100 więc 5 takich max :p niestety Quote
Miśka84 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 O matko... nie wiem co powiedzieć...:-(:-(:-( Tych de...... ze schroniska to bym:chainsaw::boom::ak-shot::snipersm::x:grab: Quote
Miśka84 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Jak ta mała bida to wszystko przeżyła?:placz: Quote
mru Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 niewyobrażalne :angryy: granda i tyle... a ile psów tak cierpi i nikt im nie pomoże :( Quote
Recommended Posts