Jump to content
Dogomania

Suka, czy maciora? Pitbullowa ofiara rozmnażacza. Już w nowym domu! :)

Recommended Posts

• Replies 801
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Serdecznie dziękuję za odświeżenie ogłoszeń :loveu:

Teraz po kolei:

1. to, że niektóre 'hodowle' trzymają pitbulle w warunkach kojcowych - zewnętrznych (lub po prostu na łańcuchach przy budzie), nie oznacza, że jest to właściwy sposób utrzymania tych psów - psów z krótką, gładką sierścią, bez podszerstka, z gołymi brzuchami... :roll: Może doddy uważa to za normalne - dla mnie to niehumanitarne i niewłaściwe;

2. kubraczek niestety nie sprawdzi się w kojcu zewnętrznym, tak samo, jak nie sprawdzają się wyściółki bud inne, niż słoma (ewentualnie siano), czyli np. koce, szmaty. Po prostu materiał nawilga i psu będzie jeszcze gorzej w takim kubraczku;

3. termofor to dobry pomysł, będę jej wkładać na noc do budy

Posted

sliczna jest naprawde piekna :loveu::loveu::loveu:

przepraszam nie czytam na biezaco wiec zapytam jak wyglada wizja operacji cyckow ??? czy jest taka mozliwosc ??? czy sunia moglaby miec ten zabieg bedac u ciebie (ze wzgledu na pobyt w kojcu pewnie nie :-( )??? ile kosztuje taki zabieg ???

sunia jest naprawde sliczna wiec jesliby przeprowadzic taki zabieg to z pewnoscia szybciej znalazlaby domek :roll:

Posted

Sandra, nikt z nas by nie chciał aby bullowate spały w budach tylko w łózkach. Stad wydajemy je na kanapy i przebieramy w domach.
Ale z tego co widzę, to na razie nie ma wizji na lepsze warunki i sunia jest u Ciebie - chyba, że jest coś poza forum.
Stąd jeśli sunia ma być u Ciebie na zimę to pomyśl o przygotowaniu jej do tego. Warto wtedy zasięgnąć informacji od hodowców.

Posted

[quote name='agaga21']Sandra a masz termofory?Myślę że przydały by się z 3 takie większe 2 litrowe.Napisz czy masz, jeśli nie to zamówię na allegro i ci przyślę.[/quote]
Sandra nie ma termoforów. Rozmawiałyśmy na ten temat. Doszłyśmy do wniosku że nie będą trzymały ciepła zbyt długo, ale w sumie... Lepsze to niz nic. Jak się owinie w kocyk to jakiś czas bedzie suni ciepło.
Byleby tylko nie zaczęła traktowac tego jak zabawki bo wtedy będzie zalana buda i jeszcze zimniej niż bez termoforka.

Posted

[quote name='ksenka1']Sandra nie ma termoforów. Rozmawiałyśmy na ten temat. Doszłyśmy do wniosku że nie będą trzymały ciepła zbyt długo, ale w sumie... Lepsze to niz nic. Jak się owinie w kocyk to jakiś czas bedzie suni ciepło.
Byleby tylko nie zaczęła traktowac tego jak zabawki bo wtedy będzie zalana buda i jeszcze zimniej niż bez termoforka.[/quote]

Ja wyslę te termofory jak tylko dostanę od niej adres .
Nie sądzę żeby mamcia potraktowała je jako zabawkę-w końcu nie jest szczeniakiem co wszystkochce gryźć ale może się mylę bo jej nie znam osobiście.już pisałam Sandrze że na spód budy można włożyć np.karimatę(nie nasiąka a utrzymuje ciepło i izoluje),na to termofory i sianko i myślę że wtedy-izolowane od spodu i od góry ogrzewane ciałem mamci będą kilka godzin trzymały ciepło.tylko trzeba by je wkładać tuż przed pójściem mamci spać żeby jak najdłużej ją grzały i nie stygły za wczesnie.
dobrze by było zawiesić też coś(koc,ręcznik,grubą folię?) nad wejściem do budy tak zeby jej nie wiało z zewnątrzCoś jak zamknięcie które ona otworzy sobie wchodząc i wychodząc

Posted

Adres wyślę Ci na PW.
Karimata to bardzo dobry pomysł, myślałam nad czymś na spód, ale karimata bije wszystko :)
Wejście do budy Sandra na bank zabezpieczy (ja swojej once zawiesiłam "klapkę z wykładziny") a i tak tam nie ma tragedii, ponieważ budka jest tak zbudowana ze ma korytarzyk :)
A moze zrobić mini zbióreczkę i kupic z 4-5 termoforów? Karimaty też pewnie u Grev nie znajdziemy, ja nie mam, ale moze ktoś ma?

Posted

Jeśli zakładacie że sunia nie pogryzie "wkładek" w budzie to styropian bije na głowę wszystkie izolacje typu karimaty itd
No i jest o niebo tańszy;)

Posted

Nagrzana cegła/y szczególnie szamotowa ( koszt za szt w granicach 2-4 zł) bardzo długo oddaje ciepło. Nagrzać mozna np. na płycie kuchennej - tylko uwaga żeby nie przesadzić :diabloti:

Posted

[quote name='taks']Jeśli zakładacie że sunia nie pogryzie "wkładek" w budzie to styropian bije na głowę wszystkie izolacje typu karimaty itd
No i jest o niebo tańszy;)[/quote]

no tak a styropianu nawet nie będzie szkoda jeśli pogryzie.

co do tych termoforów to najlepiej żeby je jednak czymś owinąć bo tam sie wlewa wrzątek i jeśli mamcia rozkopie sianko to moze sie nawet poparzyć jak położy sie bezpośrednio na gumie.
aha i BARDZO WAŻNE!!!
Sandra,nie wlewa się do samego końca wody.powietrze przed zakręceniem trzeba wycisnąć z termoforu-wtedy nie pęknie pod naciskiem.
mam nadzieję ze szybko dojdą i się sprawdzą.

Posted

[quote name='taks']Nagrzana cegła/y szczególnie szamotowa ( koszt za szt w granicach 2-4 zł) bardzo długo oddaje ciepło. Nagrzać mozna np. na płycie kuchennej - tylko uwaga żeby nie przesadzić :diabloti:[/quote]
oj,widzę że poważnie zaczynamy myśleć o zimie w budzie...mam jednak nadzieję że wszystkich nas zaskoczy los i mamcia jednak znajdzie domek przed zimą.

Posted

[quote name='ksenka1']Adres wyślę Ci na PW.
Karimata to bardzo dobry pomysł, myślałam nad czymś na spód, ale karimata bije wszystko :)
Wejście do budy Sandra na bank zabezpieczy (ja swojej once zawiesiłam "klapkę z wykładziny") a i tak tam nie ma tragedii, ponieważ budka jest tak zbudowana ze ma korytarzyk :)
A moze zrobić mini zbióreczkę i kupic z 4-5 termoforów? Karimaty też pewnie u Grev nie znajdziemy, ja nie mam, ale moze ktoś ma?[/quote]
Ja mam karimate i dla mamci moge sie poswiecic i ja oddac:cool3:Kwestia tylko dowozu karimaty.

Posted

No pomysle moze akurat kogos znajde kto bedzie jechal moze moja mama bedzie tate odbierac ze szpitala :roll: Ksenka a ty bys odebrala w szczecinie ja?Ona jakas rewelacyjna niejest bo w sumie taka cienka gabka ale zawsze cos.

Posted

[quote name='agaga21']te budy rzeczywiście wyglądają nieźle ale ciepło w taką pogodę to mamci na pewno nie jest.[/quote]

Te zdjecia nie oddają tego jakie naprawdę są te budy. Racja-jej tak czy inaczej będzie zimno, dlatego narazie mozna ją dogrzewać tym co już wymyśliliście, ale niestety na zimę domek potrzebny będzie :-(

Czyli szukamy domku, a póki co dogrzewamy :oops: