magda222 Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Na pewno Negrusia zostanie wysterylizowana zanim trafi do ewentualnego nowego domu.Rozmawiałam już o tym wstępnie z weterynarzem. Narazie musimy skupić się na jej leczeniu bo pierwsze wyniki badań wykluczyły co prawda nużycę ale za to potwierdziły gronkowca. Quote
magda222 Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Negrusia w plenerze Z moją siostrą-Danielką... ...i ze mną... Quote
ARKA Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 [quote name='magda222'] Narazie musimy skupić się na jej leczeniu bo pierwsze wyniki badań wykluczyły co prawda nużycę ale za to potwierdziły gronkowca. :shake: no jeszcze tego brakowalo. Czyli biedactwo czeka dluga seria antybiotykowa, tak? Quote
irenaka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Znowu ktoś podmienia psiaki;) To nie to sunia:evil_lol: Madzia jak idzie leczenie? Quote
kaja555 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 A ja dzisiaj widziałam Negrę, zawołałam ją po imieniu, a ona wstała, zaczęła machać ogonem i wystawiła pychol przez kratki do głaskania! :loveu: Quote
magda222 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 ARKA napisał(a)::shake: no jeszcze tego brakowalo. Czyli biedactwo czeka dluga seria antybiotykowa, tak? Niestety.Czeka ją długie leczenie.Czekamy jeszcze na pozostałe wyniki badań. Quote
magda222 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 irenaka napisał(a):Znowu ktoś podmienia psiaki;) To nie to sunia:evil_lol: Madzia jak idzie leczenie? Na pewno zmieniła się odkąd przywiezlismy ją z Krężela ale jest jeszcze bardzo przerażona.Staram się z nią chodzić na spacery tam gdzie nie ma zbyt wiele ludzi ale jak tylko kogoś zobaczy to robi w tył zwrot i biegiem do lecznicy.Prawie frunę za nią tak mocno ciągnie.Bardzo boi się ludzi a zwłaszcza mężczyzn. Na razie dostaje tylko jakies specjalne witaminy i preparat wzmacniający.Z tego co mówił weterynarz muszą zrobić antybiogram czy coś takiego(nie wiem czy dobrze zapamiętałam). Nie chce jeść żadnej suchej karmy.Chciałam jej zamówić jakąś specjalną weterynaryjną z Royala ale to chyba nie ma sensu.Gotuję jej sama albo mieszam mięso z puszki z makaronem lub ryżem i marchewką. Quote
magda222 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 kaja555 napisał(a):A ja dzisiaj widziałam Negrę, zawołałam ją po imieniu, a ona wstała, zaczęła machać ogonem i wystawiła pychol przez kratki do głaskania! :loveu: Widziałam Kasiu kociaki,które przywiozłaś do lecznicy. Ten mały słodziutki :loveu: Wypieściłyśmy go bo strasznie się żalił w klatce :-( Quote
magda222 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Negrusia od dziś dostaje Amoksiklav i osłonowo lakcid oczywiście. Badania wykryły u niej 3 rodzaje bakterii. Quote
ARKA Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 magda222 napisał(a):Negrusia od dziś dostaje Amoksiklav i osłonowo lakcid oczywiście. Badania wykryły u niej 3 rodzaje bakterii. No tak, zawsze przy zmianach skornych sa stany zapalne, bakteryjne:shake: A czy ona byla odrobaczna, wszyscy mowia,ze psiaki krezlowskie trzeba drontalem "potraktowac' jeszcze. Jak i zalecaja badania koopska bo podobno mogą miec tez włosoglowki lub w ciemno podanie czegos tam na to swinstwo. Ojawy: luznneee koopy.. Quote
magda222 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Nie odrobaczalismy jej.Kupy normalne robi. Jutro powiem weterynarzom o tym.Dzieki! Quote
Belula Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Negruniu - ciocia pozdrawia! 3m się mała! Miałaś wiele szczęścia! Całuj noskiem z wdzięczności Magdusię Quote
magda222 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Za tydzień Negrusia zostanie wysterylizowana. Quote
magda222 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 [quote name='Belula']Negruniu - ciocia pozdrawia! 3m się mała! Miałaś wiele szczęścia! Całuj noskiem z wdzięczności Magdusię Ale ładnie to napisałaś :-( Magdusia... Dziadek tak do mnie mówił...Wychował mnie...:-( Quote
magda222 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Negra się przypomina.Szukamy domu dla ślicznotki!!! Quote
kaja555 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 a wiecie jak Negra się cieszy, jak Magda przychodzi zabrać ją na spacerek! Cała się wije ze szczęscia merdając ogonkiem! Quote
magda222 Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 kaja555 napisał(a):a wiecie jak Negra się cieszy, jak Magda przychodzi zabrać ją na spacerek! Cała się wije ze szczęscia merdając ogonkiem! Kasiu ona nie tylko na mój widok tak się cieszy.To po prostu taka radosna i pozytywna sunia :) Ktoś kto ją przygarnie będzie miał z niej pociechę :) Quote
magda222 Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Negra z dnia na dzień wygląda coraz piękniej.Sierść jej błyszczy. Na spacerkach uśmiechnięta,zadowolona.Tylko strachajło z niej straszne jeszcze.Ale pracujemy nad tym :) Quote
magda222 Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Nikt nie zagląda do Negrusi...Aaa to sama hopsnę ja na 1-szą ;) Quote
magda222 Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Dzisiaj wreszcie była ładna pogoda i łaziłyśmy z Negrą po lesie. Ale była zadowolona :loveu: Quote
magda222 Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Wznowione allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=453574655 Quote
kaja555 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Negra chyba lubi koty. Podobno śpi razem z moją małą kotką Frajdą w lecznicy. Frajda przechodzi przez kraty do Negry i tak śpia całą noc;) Quote
ARKA Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 kaja555 napisał(a):Negra chyba lubi koty. Podobno śpi razem z moją małą kotką Frajdą w lecznicy. Frajda przechodzi przez kraty do Negry i tak śpia całą noc;) :loveu: czyli tzw. kociara!!:p Quote
Recommended Posts