Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w moim pojeciu szczeniak to psiak ktorey lata , nic nie robi tylko je i demoluje :diabloti: Iskierka jest mloda ale na pewno nie jest malym szczeniaczkiem, ktory sam w domu zostac nie moze na 3 godziny.
Prosze was kazdy gdzies cos robi, pracuje , studiuje malo ktory pies ma ta wygode ze jego wlasciciel jest z nim caly czas. Moim zdaniem pies moze zostaw w domu sam na te 8 godzin i jest to janjajbardziej normalne. Niestey do jego miski tzreba wlozyc jedzenie, zaplacic rachunki, albo wyuczyc sie na mechanika.
Jak pislam juz wczesniej gdyby Iskierka byla agresywna w stosunku do kotow widzialabym to od razu. Oczywiscie tzreba jej dac ze 2 dni w towarzystiwe kotkow i tak tez zrobie ( 2 dorosle i jednen maluch)
Mala jest grzeczna , nie piszczy a jak lize , jak sie tuli , jaka radosna pzrekochana MOZE zostawac w domu sama nie widze w tym problemu. . Mysle , ze ludzie beda sie o nie zabijac :eviltong:

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie trzymam kciuki:diabloti:
Pewnie będą, bo jest śliczna:lol: A ja dzisiaj kilka miejsc muszę odwiedzić, w tym świebodzki targ i wrocławski schron - kilka psów mnie tam magicznie przyciąga.

Posted

ze sliczna to kazdy widzi ale to pies ktory nie piszczy, nie szczeka, zachowuje czystosc, robi tance polamance, zalizuje na smierc i jest caly czas pogodny.
Toleruje inne zwierzaki. Mylse ze ten kto mial psa wie jak wiele to znaczy.

Posted

Naamahs!
A nie chciałabyś tej labki z rozszczepem łapki? :roll: Zastanów się nad jej adopcją.... Masz już goldenkę, teraz może czas na labkę!:p
A ta mała ma niewielkie szanse na dom - w końcu komu potrzebny kaleki pies! Labka jest psiakiem dla dogomaniaka-konesera a Iskierka prędzej czy później znajdzie dom, bo jest śliczna i pełnosprawna!!
Proszę Cię, przemyśl to!! A my będziemy szykać DS dla Iskierki! Na razie jest już bezpieczna w hoteliku u pati a my mamy czas na szukanie!

Dziewczyny! Zapomniałam napisać! Iskierka to już zdecydowanie nie szczeniak, ale jej zachowanie...... :evil_lol: typowo szczenięce i to mnie zmyliło!
Powinnam być bardziej doświadczona, bo mój 11-letni ON do końca zachowywał się jak dziecko!!! Wg mnie po ząbkach ma 2-3 lata! :eviltong:

Posted

Ok, w takim razie piszę wszystko, to, co mogę dać Iskierce:eviltong:

Przede wszystkim - siebie, swoje serce - dogomaniaczki od urodzenia, kochającej psy nade wszystko, specjalizującej się w ich leczeniu. Za tym serce stoi pragnienie dania jej tego, co najlepsze - poczynając od wysokiej jakości karmy (jestem zwolenniczką Acany), kończąc na pielęgnacji i akcesoriach. Jako kobieta, która, nolens-volens rozpieszcza zwierzaki - Iskierka będzie jadła nie tylko gotową karmę, ale i domowe jedzonko.
Ponieważ jestem studentką weterynarii oferuję jej kompleksową opiekę samych fachowców, większość zabiegów będę wykonywać sama - mam już czteroletnią praktykę za sobą. Odrobaczenia, odpchlenia, szczepienia, wreszcie sterylizacja - są dla mnie pojęciami oczywistymi. Mam przygotowaną dla psiaka książeczkę zdrowia.
Dając jej siebie, daję jej mój czas, moją pasję, moje natchnienie - wspólne spacery, także wyjścia na uczelnię - jeśli to polubi, na niektóre zajęcia można przychodzić z psiakami, poza tym, uczelnia często organizuje różne szkolenie i kursy dla psiaków.
Jestem tylko studentką i wiadomo, że z diamentowych misek jeść nie będzie - ale to chyba nie jest najważniejsze.
Mieszkam w wynajętym mieszkaniu - 50 m kw, trzypokojowe, kuchnia, łazienka, jest przytulne i przestronne (na wizycie przedadopcyjnej możecie przekonać się jak bardzo, ale pewien profesor, który dawał mi na dt kociaka - grzejącego się właśnie mi na kolanach - był nim zachwycony). Właścicielka i sąsiedzi zostali poinformowani o tym, że będę mieć malucha i nie mają nic przeciw, wręcz odwrotnie.

Oczywiście, podpiszę umowę adopcyjną i wszystko, co jest wymagane.

Coś jeszcze chcecie wiedzieć?

Posted

NaamahsChild, widzę, że jesteś zdecydowana na adopcję Iskierki! Warunki, które oferujesz są idealne! :loveu: Wydam Ci ją bez wahania.
Myślę, że wizytę przedadopcyjną można zrobić w momencie przekazania suni Tobie, żeby nie nabijać pieniędzy na hotelik.
Czyli... szukamy transportu do NaamahsChild! Do Wrocławia...

A tak w ogóle, to sunia wg. mnie ma rok, może półtora.

Posted

Iskierka boi sie innych ziwerzat , jest dosc bojazliwa na poczatku.
To super szukajcie transportu i do domu malenka pojedzie wlasnego osobistego !!!

Posted

NaamahsChild napisał(a):
DIF, a czy Bounty nie znalazł domku dla małej przypadkiem?

Znalazł, nie znalazł!! Domek się nie odzywa! :shake:

Ale jeśli o mnie chodzi .... masz moje poparcie!! :eviltong:
Bierz Iskierkę jak się zakochałaś... !!!!! Ale będę Cię miała na oku.... ;):evil_lol:!!!
W końcu z Halinowa jest!!! :mad:

Posted

Super,ze Iskierka jedzie do Cioteczki z Trudnym Nickiem!:loveu::loveu::loveu:
Bounty az tą labradorką nie ma nic do czynienia...podobno założycielka wątku się nie odzywa w ogóle,a sunia nadal jest do adopcji gdzieś pod Wrocławiem...

Posted

NaamahsChild napisał(a):
DIF jakto? Z tego, co czytałam na wątku, to nie odzywa się właścicielka labka?

chyba to miało być do mnie,ale okej.;PP
nie wiem czy właścicielka,wiem,że nadal jest do adopcji podobno ..

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...