pati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 w moim pojeciu szczeniak to psiak ktorey lata , nic nie robi tylko je i demoluje :diabloti: Iskierka jest mloda ale na pewno nie jest malym szczeniaczkiem, ktory sam w domu zostac nie moze na 3 godziny. Prosze was kazdy gdzies cos robi, pracuje , studiuje malo ktory pies ma ta wygode ze jego wlasciciel jest z nim caly czas. Moim zdaniem pies moze zostaw w domu sam na te 8 godzin i jest to janjajbardziej normalne. Niestey do jego miski tzreba wlozyc jedzenie, zaplacic rachunki, albo wyuczyc sie na mechanika. Jak pislam juz wczesniej gdyby Iskierka byla agresywna w stosunku do kotow widzialabym to od razu. Oczywiscie tzreba jej dac ze 2 dni w towarzystiwe kotkow i tak tez zrobie ( 2 dorosle i jednen maluch) Mala jest grzeczna , nie piszczy a jak lize , jak sie tuli , jaka radosna pzrekochana MOZE zostawac w domu sama nie widze w tym problemu. . Mysle , ze ludzie beda sie o nie zabijac :eviltong:
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 W takim razie trzymam kciuki:diabloti: Pewnie będą, bo jest śliczna:lol: A ja dzisiaj kilka miejsc muszę odwiedzić, w tym świebodzki targ i wrocławski schron - kilka psów mnie tam magicznie przyciąga.
pati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 ze sliczna to kazdy widzi ale to pies ktory nie piszczy, nie szczeka, zachowuje czystosc, robi tance polamance, zalizuje na smierc i jest caly czas pogodny. Toleruje inne zwierzaki. Mylse ze ten kto mial psa wie jak wiele to znaczy.
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ja mam 2,5 roczną goldenkę. Cudowna, rozpieszczona, ale zachowująca się dokładnie tak jak Iskierka:loveu:
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Pati, a jak malutka radzi sobie z zachowywaniem czystości w domu? Podłapuje powoli?:razz:
Hotel KADIF Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Naamahs! A nie chciałabyś tej labki z rozszczepem łapki? :roll: Zastanów się nad jej adopcją.... Masz już goldenkę, teraz może czas na labkę!:p A ta mała ma niewielkie szanse na dom - w końcu komu potrzebny kaleki pies! Labka jest psiakiem dla dogomaniaka-konesera a Iskierka prędzej czy później znajdzie dom, bo jest śliczna i pełnosprawna!! Proszę Cię, przemyśl to!! A my będziemy szykać DS dla Iskierki! Na razie jest już bezpieczna w hoteliku u pati a my mamy czas na szukanie! Dziewczyny! Zapomniałam napisać! Iskierka to już zdecydowanie nie szczeniak, ale jej zachowanie...... :evil_lol: typowo szczenięce i to mnie zmyliło! Powinnam być bardziej doświadczona, bo mój 11-letni ON do końca zachowywał się jak dziecko!!! Wg mnie po ząbkach ma 2-3 lata! :eviltong:
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 DIF, a czy Bounty nie znalazł domku dla małej przypadkiem?
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ok, w takim razie piszę wszystko, to, co mogę dać Iskierce:eviltong: Przede wszystkim - siebie, swoje serce - dogomaniaczki od urodzenia, kochającej psy nade wszystko, specjalizującej się w ich leczeniu. Za tym serce stoi pragnienie dania jej tego, co najlepsze - poczynając od wysokiej jakości karmy (jestem zwolenniczką Acany), kończąc na pielęgnacji i akcesoriach. Jako kobieta, która, nolens-volens rozpieszcza zwierzaki - Iskierka będzie jadła nie tylko gotową karmę, ale i domowe jedzonko. Ponieważ jestem studentką weterynarii oferuję jej kompleksową opiekę samych fachowców, większość zabiegów będę wykonywać sama - mam już czteroletnią praktykę za sobą. Odrobaczenia, odpchlenia, szczepienia, wreszcie sterylizacja - są dla mnie pojęciami oczywistymi. Mam przygotowaną dla psiaka książeczkę zdrowia. Dając jej siebie, daję jej mój czas, moją pasję, moje natchnienie - wspólne spacery, także wyjścia na uczelnię - jeśli to polubi, na niektóre zajęcia można przychodzić z psiakami, poza tym, uczelnia często organizuje różne szkolenie i kursy dla psiaków. Jestem tylko studentką i wiadomo, że z diamentowych misek jeść nie będzie - ale to chyba nie jest najważniejsze. Mieszkam w wynajętym mieszkaniu - 50 m kw, trzypokojowe, kuchnia, łazienka, jest przytulne i przestronne (na wizycie przedadopcyjnej możecie przekonać się jak bardzo, ale pewien profesor, który dawał mi na dt kociaka - grzejącego się właśnie mi na kolanach - był nim zachwycony). Właścicielka i sąsiedzi zostali poinformowani o tym, że będę mieć malucha i nie mają nic przeciw, wręcz odwrotnie. Oczywiście, podpiszę umowę adopcyjną i wszystko, co jest wymagane. Coś jeszcze chcecie wiedzieć?
Cekinka13* Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 NaamahsChild, widzę, że jesteś zdecydowana na adopcję Iskierki! Warunki, które oferujesz są idealne! :loveu: Wydam Ci ją bez wahania. Myślę, że wizytę przedadopcyjną można zrobić w momencie przekazania suni Tobie, żeby nie nabijać pieniędzy na hotelik. Czyli... szukamy transportu do NaamahsChild! Do Wrocławia... A tak w ogóle, to sunia wg. mnie ma rok, może półtora.
pati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Iskierka boi sie innych ziwerzat , jest dosc bojazliwa na poczatku. To super szukajcie transportu i do domu malenka pojedzie wlasnego osobistego !!!
Hotel KADIF Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 NaamahsChild napisał(a):DIF, a czy Bounty nie znalazł domku dla małej przypadkiem? Znalazł, nie znalazł!! Domek się nie odzywa! :shake: Ale jeśli o mnie chodzi .... masz moje poparcie!! :eviltong: Bierz Iskierkę jak się zakochałaś... !!!!! Ale będę Cię miała na oku.... ;):evil_lol:!!! W końcu z Halinowa jest!!! :mad:
polciuaa Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Super,ze Iskierka jedzie do Cioteczki z Trudnym Nickiem!:loveu::loveu::loveu: Bounty az tą labradorką nie ma nic do czynienia...podobno założycielka wątku się nie odzywa w ogóle,a sunia nadal jest do adopcji gdzieś pod Wrocławiem...
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 DIF jakto? Z tego, co czytałam na wątku, to nie odzywa się właścicielka labka?
polciuaa Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 NaamahsChild napisał(a):DIF jakto? Z tego, co czytałam na wątku, to nie odzywa się właścicielka labka? chyba to miało być do mnie,ale okej.;PP nie wiem czy właścicielka,wiem,że nadal jest do adopcji podobno ..
Marcik Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 W razie czego Wyjątek jedzie 10 października do Krakowa. Nie wiem czy ma już jakiegoś psa do zabrania. To zawsze bliżej niż Wwa-Wrocław.
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Dogomanko - i do DIFa i do Ciebie:razz: Jeśli coś - mogę służyć dla niej dt, jeśli są z tym problemy.
Cekinka13* Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Założyłam wątek w dziale transportowym i zmieniłam tytuł!
Cekinka13* Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Iskierka chce jechać do domku! W górę!
NaamahsChild Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Właśnie! Czekam na Iskierkę, a ona na domek?
Doda_ Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Super ze suńka jedzie do do Naamahs :multi: Więc w góre !!
Recommended Posts