Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z newsów: Blanche została wykąpana. Jakie ma śliczne, miękkie i puszyste futerko:loveu:
Z niepokojących spraw - ona chce usilnie kopulować z moim kocurem:crazyeye: Ku jego ogromnemu zaskoczeniu.

Posted

co jatu widze?, ze przefarbowalas sunie na Blanche...

bardzo mi sie to podoba to imie na opak
a jak pieknie brzmi...

oj przewrotna Naamahschild..

Posted

pixie - Twoja znajomość francuskiego bardzo mnie ucieszyła:diabloti:
Uwielbiam to imię, jak kilka innych zresztą - często tak nazywa się bohaterka moich opowiadań.

Blanche zmienia się z dnia na dzień! Jest roześmiana, radosna i pełna zapału. A na spacerach - to już nie jest ten sam pies. Ogon do góry, uszy nietoperka postawione na sztorc, ciekawość świata w oczach.. A jak goni gołębie:razz:
Na spacerkach grzecznie siusiu i kupka, apetyt ma nijaki i to mnie nieco dziwi, ale ponieważ wyjada kotkom z miski - stwierdzam, że daje sobie radę. No i wyjada ciastka.
Obgryza też zeszyty i książki. Ma wyraźny dystans do facetów. I pcha się, burżuj mały, do bogatych biurowców, z oszklonymi rozsuwanymi drzwiami.

Posted

NaamahsChild napisał(a):
pixie - Twoja znajomość francuskiego bardzo mnie ucieszyła:diabloti:
Uwielbiam to imię, jak kilka innych zresztą - często tak nazywa się bohaterka moich opowiadań.

Blanche zmienia się z dnia na dzień! Jest roześmiana, radosna i pełna zapału. A na spacerach - to już nie jest ten sam pies. Ogon do góry, uszy nietoperka postawione na sztorc, ciekawość świata w oczach.. A jak goni gołębie:razz:
Na spacerkach grzecznie siusiu i kupka, apetyt ma nijaki i to mnie nieco dziwi, ale ponieważ wyjada kotkom z miski - stwierdzam, że daje sobie radę. No i wyjada ciastka.
Obgryza też zeszyty i książki. Ma wyraźny dystans do facetów. I pcha się, burżuj mały, do bogatych biurowców, z oszklonymi rozsuwanymi drzwiami.

jest kilku frankofonow na dogo...mnie tez bardzo cieszy jak cos zabrzmi w jezyku znad Sekwany
niedawno hmmm widzialam bardzo ladny podpis u kogo hmmmm zaraz chyba Starlette piekny fragment wiersza widzialas?

nie nie na temat Blanche ale en francais...
i to sporo tego bylo , i piękne... niechybnie nastepna milosniczka

Posted

Najnowsze wieści od NaamahsChild:
Blanche zeżarła kilka okładek z zeszytów i nadal roznosi po domu i je kocie odchody :mad:. Ale ogólnie jest bardzo grzeczna.... :loveu: Już się zaaklimatyzowała :razz:. Dziś poszła z panią na zajęcia z behawiorystyki... :loveu:

Posted

Oto prosze państwa, jesteście pierwsi, którym to pisze..
LABRADORKA została uratowana! Na dodatek, czekoladowa, z hodowli Adekatos - tej samej, co moja goldenka:crazyeye: Hodowca poinformowany, ma nowy domek, wykąpałam ją, nakarmiłam i napoiłam, wysikała mi się w kuchni:mad:

A Blanche.. uwaga.. Zaatakowała ją! Rzuciła się z kłami i furią! Wiecie jak szczekała?:crazyeye: Totalna wściekłość:angryy:

Posted

NaamahsChild napisał(a):
A Blanche.. uwaga.. Zaatakowała ją! Rzuciła się z kłami i furią! Wiecie jak szczekała?:crazyeye: Totalna wściekłość:angryy:

Nie znałam jej od tej strony :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Blache nadal ją atakuje?

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Nie znałam jej od tej strony :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Blache nadal ją atakuje?

Blanche ostro dalej atakuje, dwa razy większy od niej szczeniak labradora ucieka z podkulonym ogonem. Tak więc Blanche spała dzisiaj z nami, a labka w przedpokoju. Na szczęście dziewczyna dziś po nią przyjedzie - bo tego na dłuższa metę nie da się zrobić:shake: ..
Wczoraj dzwoniła do mnie Pani z TOZu i prosiła o tymczas dla ślicznej rottki, lubiącej koty i psy. Ale co, jeśli Blanche zareaguje identycznie? Przecież ta, grzeczna przecież, rottka bez problemu przywali jej i to porządnie.

Posted

pati napisał(a):
u mnie zyła w gromadzie było ok moze Pancia nie alfa :eviltong:

Taa.. ta Pańcia właśnie zeżarła mojemu chłopakowi szynkę z serem z bułki:eviltong:
Strasznie boi się klapsów - musiała dostawać.

Posted

Właśnie wróciłam ze spaceru z Blanche - przejawia teraz agresję także w stosunku do psów na smyczy:cool1:
Wczoraj wieczorem z warczeniem i ujadaniem zaatakowała moją buraskę:mad: Myślę, że to dlatego, że ona zawsze przychodzi się do nas przytulać i miziać, a Blanche jest strasznie zazdrosna i męczy te kociaki.

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Właśnie wróciłam ze spaceru z Blanche - przejawia teraz agresję także w stosunku do psów na smyczy:cool1:
Wczoraj wieczorem z warczeniem i ujadaniem zaatakowała moją buraskę:mad: Myślę, że to dlatego, że ona zawsze przychodzi się do nas przytulać i miziać, a Blanche jest strasznie zazdrosna i męczy te kociaki.

wydaje mi sie , ze suczka u ciebie dominuje i stad te problemy.

Posted

Sunia traktuje Was jako stado, do którego niedawno dołączyła i w którym zajęła jakąś pozycję, atakując i gryząc inne psy po prostu "walczy" o utrzymanie swojej "nowej" pozycji w "nowym" stadzie.

Posted

Ja po wakacjach nabrałam niezwykłej stanowczości w kontaktach z psami (to przez to, że opiekowałam się dobermanem). Blanche trzymam krótko, czasami wręcz mam wyrzuty sumienia. Poza tym, że śpi pod łóżkiem, czasem wskakuje do mnie, ale NIGDY już nie spędza tam nocy - ma jasno postawione, co jej wolno, a co nie. Widzę w jej oczach zawód, gdy znowu coś kombinuje, a jedno moje krótkie "NIE!" łamie plany w podstawach. Reaguje na mnie natychmiast, ale mimo to po raz kolejny zaczyna te same sytuacje, by zaraz potem mnie przepraszać.
Na kota warknęła tylko raz, wczoraj, po mojej ostrej i krótkiej reakcji sytuacja się, póki co, nie powtórzyła.
Ale na spacerach zaczyna stawiać się na psy, godzinę temu na uroczą bokserkę, która chciała się z nią przywitać.
Wydaje mi się, że ona uwierzyła już, że ma dom, tylko panicznie boi się go stracić. Teraz leży mi pod nogami grzecznie i śpi. Gdy wracam z zajęć wita mnie czarny pocisk, kręcący tyłeczkiem, śmiejący się od ucha do ucha. Dam jej czas, on jest najlepszym z wyznaczników.

Posted

Kolejna, piątkowa seria Blanche. Od 2 w nocy, dzisiaj, zamieszkała z nami na dt rottka z TOZu. Po początkowych aferach.. suki zaakceptowały się w miarę i rozumieją! A Sonia jest przesłodka i polecam do adopcji:razz:
Dzisiaj młoda była ze mną calutki dzień na uczelni, jest niezwykle spokojna i mogę z nią wszędzie wchodzić:cool3: Dzisiaj starosta roku powiedział mi, że ona jest we mnie zapatrzona jak w obrazek:loveu:

Miziajcie mnie:diabloti:

I słodki cheez do obiektywu:loveu::

Posted

A tutaj senna Blanche..

Każdy kolejny dzień spędzony z Blanche, Sonią, Ikarem, Hekate i moim TZ.. Sprawia, że moje życie nabiera sensu:loveu: Dzień, w którym się poznałyśmy był przełomem - żyjemy dla siebie nawzajem - ja i mój kudłaty diabełek:diabloti:
A tu moje dwa przesłodkie kocie maleństwa..

Posted
Posted

O cholera, zapomniałam wysłać. Jutro wyślę na 100%, bo dziś nie mam możliwości.
Co to w ogóle za właściciel, co się sam o umowę adopcyjną upomina? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...