jusstyna85 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Alaa napisał(a):I jak nasz slodziak? Dzielnie sie odchudza?:razz: Mam dobre i gorsze wieści...nie miałam kiedy nawet napisać,bo sprawa z kotami daje mi sie we znaki :( Kola przez weekend miała problemy żółądkowe,konieczna była wizyta u weta i leki...kolejny koszt 45 zł :( a z lepszych wieści...pojechała do nowego domku wczoraj ,który jest w Niemczech.Wyszło idealnie,bo nie musiała mieć sterylki,a więc odpadało ryzyko wykrwawienia sie:multi:dostałam wiadomość o jej transporcie ok 16 00,a na 18 30 musiała być w schronisku,bo trzeba było zaczipować ją...Ania musiała zawieźć ją taxi :( nie napisze nawet ile to kosztowało...nie było wyboru,bo transportu nie dało sie zmienić... Bąbel uwielbia jeśc i to jest jego wieeeeelki problem...Ania dała mu troche sie najeść,ale wie że musi być twarda i nieugięta...to fajny psiak dla każdego,nie sprawia żadnych problemów i dobrze pilnuje... Skleciłyśmy z Anią tekst do ogłoszeń,ale z powodu kotów nie miałam kiedy powystawiać ich...spróbuję teraz... Quote
Alaa Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 A nowy dom w Niemczech nie partycypuje w kosztach? Quote
jusstyna85 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Alaa napisał(a):A nowy dom w Niemczech nie partycypuje w kosztach? Brałyśmy ją na własną odpowiedzialność,bo źle znosiła schronisko.Dom przy jej chorobie skóry,to mały cud...w Polsce w takim wieku nie miałaby takiej szansy...ja sie ciesze, że w końcu będzie szczęśliwa,zasługuje na to...z tego,co wiem,to czeka ją naprawde super przyszłość, do towarzystwa staruszek z tego samego schroniska zabrany wcześniej...Trzeba sie cieszyć..Dom i tak zgodził sie na brak sterylki,bo było duże ryyzko wykrwawienia sie, zrobi to na własny koszt,do tego dochodzi jeszcze leczenie skóry,które może potrwać nawet z 4 miesiące... teraz tylko Bąbelek chodzi mi po głowie... Quote
jusstyna85 Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 MAŁY, cudem uratowany, w domu tymczasowym czeka (465661113) - Aukcje internetowe Allegro Może ktoś ma jakieś sugestie...Ania musi popracować nad super fotkami... Quote
jusstyna85 Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Pojawił się pierwszy obserwator...:) Quote
Kasia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Śliczna aukcja. Trzymam kciuki aby przyniosła nowy domek!!! Quote
jusstyna85 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='Alaa']Jaka jest miesieczna oplata za DT Babla? ........240 zł... Na 1. stronie jest zawsze rozliczenie... ROZLICZENIA DT staruszka (250 zł.) 1.X- 1.XI Wpłaty: 30 zł - Kasia 10 zł - Agat21 10 zł - Aga i Eto 10 zł - Beatka 10 zł Madzia828 100 zł Alaa 30 złAb-Agnieszka 10 zł Alchemia 10 zł kamila_S 220zł :smile: Wypłaty: - stopniowe pokrywanie kosztów DT SALDO KOŃCOWE: -20zł. Na suczke Kole: Wpłaty: 20 zł - Kasia 20 zł Ab-Agnieszka 30 zł Kasia Wypłaty: zeskrobiny, usg ,wizyta-107 zł pobranie krwi + badania w szpitalu-51 zł 40 zł wizyta u weta i leki (problemy żółądkowe) taxi 80 zł (nie wliczam) SALDO KOŃCOWE: -127. Sunia drogo kosztowała,ale było warto...jest w nowym domu szczęśliwa i wpatrzona w nową Panią...Nie wliczylam taxi w rachunki,bo to nie byloby fair...nie było jednak wyboru,bo w tym momencie domek przepadłby... Będziemy sie starały odzyskać te 127 przy pomocy bazarków,bo wtedy Bąbel mogłby mieć badania,na które czeka... Quote
jusstyna85 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Alaa napisał(a):Wplace w listopadzie 150 zl Aluuu nie jest jeszcze tak tragicznie, bywało gorzej :) bardzo dziękujemy za pomoc,ale Twoja wpłaca i tak jest bardzooooo wielka,sumienie i rozum nie pozwala... Damy radę... Quote
Alaa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Heheheh bedzie dobrze, tak, jak mowilam przeleje 150, nadrobimy dlug w pazdziernika;) Musze poczytac na watku gdzie jest Babel, znaczy sie u kogo na tymczasie bo nic a nic sie nie orientuje:oops: Quote
jusstyna85 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Alaa napisał(a):Heheheh bedzie dobrze, tak, jak mowilam przeleje 150, nadrobimy dlug w pazdziernika;) Musze poczytac na watku gdzie jest Babel, znaczy sie u kogo na tymczasie bo nic a nic sie nie orientuje:oops: jest tam,gdzie Misiu był... Quote
jusstyna85 Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 od Annaq doszła wpłata 40 zł za 4 miesiące... dziękujemy... z Bąblem nie jest najlepiej, bardzo kaszle :( :( Będzie następny dług,bo nie ma co zwlekać z wetem i badaniami... Quote
Ania z Bytomia Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Bąbelek nauczył się siadać na komendę i podawać kolejno łapki, raz jedną raz drugą :cool3: ale żeby podać drugą łapke musi usiąść na drugiej stronie zadku bo inaczej się przewraca z okrągłości :evil_lol: a spust to ma ogromny :shake: potrafi za 1 posiedzeniem zjeść 2 półkilowe mielone albo np piersi z 2 kurczaków opiekane w delikatnej panierce - dokładnie wypluwając ryż :diabloti: niezły z niego Gargamel :p Quote
ab-agnieszka Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 na moja wplate bedziecie musialy poczekac jestem na wakacjach Quote
jusstyna85 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Ab-agnieszka nie musisz sie śpieszyć...już i tak wszyscy tak pomagacie Bąbelkowi... Quote
jusstyna85 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 agat21 napisał(a):comiesięczna cegiełka wysłana ;) bardzo dziękuje w imieniu Bąbelka Quote
Alaa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Aniu a czy Babel przynajmniej troszke schudl?:razz: Quote
Ania z Bytomia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Alu... :oops: minimalnie schudł, on ma taki apetyt jak za 3 psy jego wielkości, nie mam pojęcia co mu dawać lekkostrawnego co pomogłoby mu troche sie odtuczyć, myśle że trzeba mu koniecznie badania zrobić, ograniczam go z jedzeniem jak mogę ale za to dostaje bardziej wartościowe (mięsko, filety z kurczaka, mielone, ryżyk, suchą eukanube na zmiane z innymi suchymi bo jak ma za długo jedną to leży w misce i leży :roll: Quote
BoUnTy Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 wzięłam się dzisiaj za siebie i swój aparat, no i zrobilam zwierzakom (nie wszytskim) drobną sesje zdjeciową ;) Na pierwszy rzut zaprezentuje się Babel: Quote
Recommended Posts