Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alaa napisał(a):
I jak nasz slodziak? Dzielnie sie odchudza?:razz:

Mam dobre i gorsze wieści...nie miałam kiedy nawet napisać,bo sprawa z kotami daje mi sie we znaki :(

Kola przez weekend miała problemy żółądkowe,konieczna była wizyta u weta i leki...kolejny koszt 45 zł :(

a z lepszych wieści...pojechała do nowego domku wczoraj ,który jest w Niemczech.Wyszło idealnie,bo nie musiała mieć sterylki,a więc odpadało ryzyko wykrwawienia sie:multi:dostałam wiadomość o jej transporcie ok 16 00,a na 18 30 musiała być w schronisku,bo trzeba było zaczipować ją...Ania musiała zawieźć ją taxi :( nie napisze nawet ile to kosztowało...nie było wyboru,bo transportu nie dało sie zmienić...

Bąbel uwielbia jeśc i to jest jego wieeeeelki problem...Ania dała mu troche sie najeść,ale wie że musi być twarda i nieugięta...to fajny psiak dla każdego,nie sprawia żadnych problemów i dobrze pilnuje...

Skleciłyśmy z Anią tekst do ogłoszeń,ale z powodu kotów nie miałam kiedy powystawiać ich...spróbuję teraz...

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alaa napisał(a):
A nowy dom w Niemczech nie partycypuje w kosztach?

Brałyśmy ją na własną odpowiedzialność,bo źle znosiła schronisko.Dom przy jej chorobie skóry,to mały cud...w Polsce w takim wieku nie miałaby takiej szansy...ja sie ciesze, że w końcu będzie szczęśliwa,zasługuje na to...z tego,co wiem,to czeka ją naprawde super przyszłość, do towarzystwa staruszek z tego samego schroniska zabrany wcześniej...Trzeba sie cieszyć..Dom i tak zgodził sie na brak sterylki,bo było duże ryyzko wykrwawienia sie, zrobi to na własny koszt,do tego dochodzi jeszcze leczenie skóry,które może potrwać nawet z 4 miesiące...

teraz tylko Bąbelek chodzi mi po głowie...

Posted

[quote name='Alaa']Jaka jest miesieczna oplata za DT Babla?

........240 zł...

Na 1. stronie jest zawsze rozliczenie...

ROZLICZENIA

DT staruszka (250 zł.)

1.X- 1.XI

Wpłaty:
30 zł - Kasia
10 zł - Agat21
10 zł - Aga i Eto
10 zł - Beatka
10 zł Madzia828
100 zł Alaa
30 złAb-Agnieszka
10 zł Alchemia
10 zł kamila_S

220zł :smile:

Wypłaty:
- stopniowe pokrywanie kosztów DT

SALDO KOŃCOWE: -20zł.

Na suczke Kole:

Wpłaty:
20 zł - Kasia
20 zł Ab-Agnieszka
30 zł Kasia

Wypłaty:
zeskrobiny, usg ,wizyta-107 zł
pobranie krwi + badania w szpitalu-51 zł
40 zł wizyta u weta i leki (problemy żółądkowe)
taxi 80 zł (nie wliczam)

SALDO KOŃCOWE: -127.

Sunia drogo kosztowała,ale było warto...jest w nowym domu szczęśliwa i wpatrzona w nową Panią...Nie wliczylam taxi w rachunki,bo to nie byloby fair...nie było jednak wyboru,bo w tym momencie domek przepadłby...
Będziemy sie starały odzyskać te 127 przy pomocy bazarków,bo wtedy Bąbel mogłby mieć badania,na które czeka...

Posted

Alaa napisał(a):
Wplace w listopadzie 150 zl

Aluuu nie jest jeszcze tak tragicznie, bywało gorzej :) bardzo dziękujemy za pomoc,ale Twoja wpłaca i tak jest bardzooooo wielka,sumienie i rozum nie pozwala...

Damy radę...

Posted

Heheheh bedzie dobrze, tak, jak mowilam przeleje 150, nadrobimy dlug w pazdziernika;)
Musze poczytac na watku gdzie jest Babel, znaczy sie u kogo na tymczasie bo nic a nic sie nie orientuje:oops:

Posted

Alaa napisał(a):
Heheheh bedzie dobrze, tak, jak mowilam przeleje 150, nadrobimy dlug w pazdziernika;)
Musze poczytac na watku gdzie jest Babel, znaczy sie u kogo na tymczasie bo nic a nic sie nie orientuje:oops:

jest tam,gdzie Misiu był...

Posted

Bąbelek nauczył się siadać na komendę i podawać kolejno łapki, raz jedną raz drugą :cool3: ale żeby podać drugą łapke musi usiąść na drugiej stronie zadku bo inaczej się przewraca z okrągłości :evil_lol: a spust to ma ogromny :shake: potrafi za 1 posiedzeniem zjeść 2 półkilowe mielone albo np piersi z 2 kurczaków opiekane w delikatnej panierce - dokładnie wypluwając ryż :diabloti:
niezły z niego Gargamel :p

Posted

Alu... :oops: minimalnie schudł, on ma taki apetyt jak za 3 psy jego wielkości, nie mam pojęcia co mu dawać lekkostrawnego co pomogłoby mu troche sie odtuczyć, myśle że trzeba mu koniecznie badania zrobić, ograniczam go z jedzeniem jak mogę ale za to dostaje bardziej wartościowe (mięsko, filety z kurczaka, mielone, ryżyk, suchą eukanube na zmiane z innymi suchymi bo jak ma za długo jedną to leży w misce i leży :roll:

Posted

wzięłam się dzisiaj za siebie i swój aparat, no i zrobilam zwierzakom (nie wszytskim) drobną sesje zdjeciową ;)

Na pierwszy rzut zaprezentuje się Babel: