Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niedawno bodajże Epe powiedziała, żebym najlepiej nie wychodziła z domu...posłuchałam...na nic mi sie to zdało,bo kiedy ściągałam żaluzje PATRZE- PIES PRZELATUJE NA TEJ GŁUPIEJ RUCHLIWEJ ULICY pod autobusem, dosłownie pod,GDZIE W TAMTYM TYG PRZEJECHAŁO KOTKE I PSA :(

Ja go widziałam już od 1,5 tygodnia, ale patrze- pies dosyć gruby, więc pomyślałam, że pewnie ma dom,a nie chce, żeby ktoś mi powiedział, że zbieram wszystkie psy z ulicy :( a wierzcie, że po ilości tak to wygląda...

Zapięłam go i pochodziłam, pytałam ludzi -każdy widział, że biega,ale nikt nie kojarzy.Popatrzyłam mu w oczy i nie mogłam go zostawić na tej ulicy w deszczu,a leje już od paru dni...

Pies jest wymęczony, zziębnięty- to STARUSZEK... w schronisku nie ma szans, psy go zdominują,a on sie załamie...Gdybyście widziały jak on sie wtulił we mnie :(

TO JESZCZE NIE KONIEC...

Kiedy szukałam ewentualnych właścicieli,to pewnien facet powiedział mi, że od 5 dni na ulicy pod kościołem przebywa ranny pies.Dałam staruszka kierowcy ze schroniska i pobiegłam..:( szukałam przez ponad godzine w deszczu w około kościoła i w lesie,bo niecałe 100 m jest duży las...spotkałam tylko dzika, który o dziwo popatrzył ze zdumieniem i poszedł...psa nie znalazłam...kiedy już wracałam do domu, to ludzie rzeczywiście potwierdzili, że taki psiak tam przebywa i biega do wszystkich...oczywiście nikt mu nie chciał pomóc...:( facet,który mi o tym powiedział widząc mnie całą mokrą, brudną stwierdził, że jak go znajde,to on go zabierze :) jedno pocieszenie...

wetka oceniła go na 7-8 lat,ale po wyglądzie ja dałabym mu więcej

BŁAGAM O TYMCZAS DLA STARUSZKA- ON JEST MAŁY I KOCHANY,AKCEPTUJE PSY, CIESZY SIE NA WIDOK KAŻDEGO PRZECHODZĄCGO człowieka.NIE WYKLUCZAM, ŻE GDZIEŚ MA DOM,ALE jak to możliwe, że pies o tej godzinie jest wypuszczony, biega po ulicy, wczoraj go widziałam popołudniu,a potem o 21 10...wiem na 100 %, że 2 noce spędził pod sklepem...

koszt DT 250-300 zł

DEKLAROWANE WPŁATY (MIESIĘCZNE):

100 zł - Alaa
10 zł - madzia828
10 zł - beatka
30 zł - Kasia
10 zł - Aga i Eto
30 zł - Ab-Agnieszka
10 zł - Agat21
10 zł - Aniua 1959
10 zł - kamila_s
10 zł - Annaq
-------------------
RAZEM: 230 zl.

ROZLICZENIA

DT staruszka (230 zł.)

ROZLICZENIE
LISTOPAD
2008-11-05 BAZAREK AGNIESZKI Bąbel (13 zł.)
2008-11-06 Kasia + staruszek 30,00 zł
2008-11-06 agat21 - staruszek 10,00 zł
2008-11-17 AB-AGNIESZKA 50,00 zł
2008-12-03 AB-AGNIESZKA 100,00 zł
2008-12-04 Kasia + staruszek 30,00 zł
2008-12-04 OD BEATKI ZA TYMCZAS STARUSZKA 10,00 zł
2008-12-08 NA STARUSZKA-GRUBASKA -ALAA-LISTOPAD I GRUDZIEN 200,00 zł
2008-12-18 KAMILA-S 20,00 zł
2009-01-05 AB-AGNIESZKA na staruszka 50,00 zł
(....)

SALDO KOŃCOWE: -20zł.

listopad

Alaa 100 zł
ab-agnieszka 50 zł
agat21 10 zł
Kasia 30zł
bazarki 13 zł
ab-agnieszka 50 zł

240 zł (niestety nie wszyscy wpłacili) dodatkowe wpłay wyrównały.

grudzień
Alaa 100 zł
Beatka 10 zł
kasia 30 zł
ab-agnieszka 50 zł
agat21 10 zł

200 zł

wypłaty

pobieranie krwi 10 zł
badanie w szpitau 38 zł
ekg 40 zł

badania-

Na suczke Kole:

Wpłaty:
20 zł - Kasia
20 zł Ab-Agnieszka
30 zł Kasia

Wypłaty:
zeskrobiny, usg ,wizyta-107 zł
pobranie krwi + badania w szpitalu-51 zł
40 zł wizyta u weta i leki (problemy żółądkowe)
taxi 80 zł (nie wliczam)

SALDO KOŃCOWE: -127.

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Matko jedyna!
Ty Justyna chyba przyciagasz te psiaki do siebie-wiedzą,że będziesz biegała w deszczu nawet,aby im pomóc!:lol:
Teraz muszę Ci jeszcze napisać,abyś przez okno też nie patrzyła!:evil_lol:

Posted

epe napisał(a):
O Matko jedyna!
Ty Justyna chyba przyciagasz te psiaki do siebie-wiedzą,że będziesz biegała w deszczu nawet,aby im pomóc!:lol:
Teraz muszę Ci jeszcze napisać,abyś przez okno też nie patrzyła!:evil_lol:

Wiesz jakie to wszystko dziwne...jeszcze dzisiaj na gg rozmnawiałam z Kamilą i zastanawiałyśmy sie,czy to pech,czy przeznaczenie...nie spodziewałam sie znowu :( jestem zła na siebie :( im bardziej chce unikać dogo,tym więcej tragedii...

W czerwcu odwiedził mnie Owczarkowaty psiak-wyobraź sobie, że otworzył sobie drzwi do klatki,a potem drzwi do mnie...sam przyszedł...tyle mieszkań,tyle bloków...moje psy nie ucieszyły sie,kiedy zobaczyły w przedpokoju tak dużego psa,a mama zachłystnęła sie herbatą z wrażenia...

prosze wszystkich o DT :(

Posted

Renata5 napisał(a):
kto da domek sierotce?Qrde,szkoda,że nie ma fotek

Poprosze o nie...ja mam na komórce 2,ale takie niewyraźne, widać tylko jego posture, nie umiem jednak zrzucić je na komputer

Najgorsze, że tego psiaka z raną nie moge znaleźć,a ten facet,który miał go wziąć też sie nie odezwał...

Ide zaraz szukać, dzisiaj niedziela, mnóstwo ludzi tam sie kręci ....

Posted

psa nie znalazłam, facet,który zarzekał sie że go zabierze też sie nie odezwał...:( wszystko źle :( na dodatek chłopcy dzisiaj urządzili sobie zabawe z kotkiem tej kotki,która została przejechana i wrzucali do niego petardy :(

Posted

jakie pomysly oprocz podnoszenia sa?

opiekunowie watkow - zaprosic tutaj
ogloszenia
DT pisac pisac do wszystkich do kogo sie da..z linkiem do watku no ale fotki i inof o psiaku czy dyuzy czy maly etc potrzebna

vide Mapa Pomocy Dogo / w podpisie/ ofert pomocy duzo w tym zakresie

fotki
czy przebadal go juz weterynarz
cos wiemy na jego temat - lata, stan zdrowia

Posted

pixie napisał(a):
jakie pomysly oprocz podnoszenia sa?

opiekunowie watkow - zaprosic tutaj
ogloszenia
DT pisac pisac do wszystkich do kogo sie da..z linkiem do watku no ale fotki i inof o psiaku czy dyuzy czy maly etc potrzebna

vide Mapa Pomocy Dogo / w podpisie/ ofert pomocy duzo w tym zakresie

fotki
czy przebadal go juz weterynarz
cos wiemy na jego temat - lata, stan zdrowia

Fotek na razie nie ma, jedyna osoba,która mogłaby zrobić będzie w schronisku po czwartku, jest mały, posturą przypomina jamnika, grzeczny...nie moge robić ogłoszeń bez DT.On jest na pewno stary :(

POjawiła sie szansa DT, ale to koszty ...Trzeba opłacić jedzenie,badania i ewentualne leki... To cud, że w ogóle chce go ktoś wziąć na DT...

czy ktoś mógłby pomóc?

5 -10 zł miesięcznie,to chyba nie duży wydatek?