Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to Ania nas powaliła fotkami :)

a nie powiem ile je wgrywała....:)

widać,jaki nasz grubasek jest gruby :( a jego uzębienie...:(

dzisiaj miałam telef z ogłoszeń o jego znalezieniu- myślałam, że właściciel dzwoni.... na ogłoszeniu jednak nie dałam zdj, tylko sczegółowy opis...wysłałam jej na maila zdj i potwierdziła, że chodzi nam o tego samego.

A więc...grubasek vel Bąbel od stycznia prowadzi swoją tułaczke po Halembie, już od stycznia ona go widziała chodzącego po śmietnikach i wtedy jeszcze tak nie wyglądał:roll: był chudziutki, spał pod klatką :(

ja sie dziwie, że nikt nie zadzwonił do schroniska :(

Moja wiara, że ktoś jednak sie nim opiekował upadła...:(

Posted

po Halembie biega jeszcze 1 bardzo podobny psiak, z tym że ten ma obroże...kiedy go zobaczylam przez okno,to zamarłam...podobny, tylko nie ma takiego siwego pyszczka...

ciekawa jestem co znaczą te wyniki...

Posted

do salda minusowego doszło 51 zł za pobranie i wyniki krwi w szpitalu...

Dziękuje za wpłate Ab-Agnieszka (50 zł), czy moge 20 zł dać na Kole? już tak zrobiłam,ale i tak decyzja należy dla Ciebie.

Kasiu dzięki Tobie minusik nie jest taki wielki :) bardzo dziękujemy
DT staruszka (250 zł.)

1.X- 1.XI

Wpłaty:
30 zł - Kasia
10 zł - Agat21
10 zł - Aga i Eto
10 zł - Beatka
10 zł Madzia828
100 zł Alaa
30 złAb-Agnieszka

200zł :smile:

Wypłaty:
- stopniowe pokrywanie kosztów DT

SALDO KOŃCOWE: -70 zł.

Na suczke Kole:

Wpłaty:
20 zł - Kasia
20 zł Ab-Agnieszka
30 zł Kasia

Wypłaty:
zeskrobiny, usg ,wizyta-107 zł
pobranie krwi + badania w szpitalu-51 zł

SALDO KOŃCOWE: -87zł.

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
dobrze zrobilas postaram sie cos wplacic jeszcze w tym tygodniu:lol:

Na razie nie jest jeszcze tak tragicznie...już tyle wpłaciłaś, dziękujemy.

Sunia w poniedz lub wtorek będzie miała sterylke i pojedzie do nowego domu do Niemiec.Wyniki z usg, zeskrobin i krwi zostały przekazane schronisku.Pozostaje trzymac kciuki, żeby sterylka dobrze poszła,bo nawet nie wyobrażam sobie inaczej.Żaden wet nie potwierdził, że to cieczka, ropomacicze,czy śluzomacicze.Tak naprawde to loteria...

Sunie czeka nowe życie,zasługuje na to...z tego,co wiem,to bardzo przywiązała sie do Ani.

Ania wkleiła wyniki- zeskrobiny wykazały, że prawdopodobnie wyturlała sie w czymś,co ją uczuliło + brud też zrobił swoje.Powinna dostać antybiotyk,ale nie można go przerwać,dlatego leczona będzie dopiero w swoim domku.

Posted

Alaa napisał(a):
Koniecznie trzeba dziadzia odchudzic bo z taka tusza wysiadzie mu szybko serducho, stawy:shake:Rany gdzie on sie tak spasl?

Spasł się odwiedzając po kolei wszystkie śmietniki każdego dnia...to było jego życie... Trzeba odchudzić i porobić badania, szczególnie ekg, Bąbel krztusi sie czasem..a tak to zabawny psiaczek...

Czy ktoś potrafi zrobić plakat ze zdj? chciałabym jednak porozwieszać po Halembie , może czegoś więcej sie dowiemy...nie potrafie dodać fotki :(

Posted

Bąbel nawet nie wiesz co cię czeka...:p

Ja od 2 tydni odchudzam swojego Fidlaka - jest na mnie potwornie obrażony bo nie rozumie, że to dla jego dobra...ale powiem Wam że ciężko jest, normalnie muszę kombinować aby coś zjadł i chyba wykombinowałam, bo od 3 dni zjada wszystko co mu daję.
Miałam mu dawać tylko suchą karmę sama (royala) ale nie chciał więc mieszam z mięsem mielonym gotowanym (w proporcji 3/4 karmy reszta mięsa), zalewam wywarem z tego mięcha i normalnie miska aż lśni po jego jedzeniu :lol: