Kora Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Murka czy Na Paluchu bylo wpisane ogloszenie o szukani suni moge Ci sprawdzic, nastepnie nie wiem na jakiej zasadzie Psi Aniol przyjmuje psy, czy spisuje sie dane oddajacych na Paluchu tak lub spisuje Straz Miejska odbierajac od kogos. Quote
Kora Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='tanitka']Murka, to nie gra. Ani Azyl, ani Paluch nie przyjmuje psów "od właścicieli", wręcz przeciwnie ludzie udają, że to nie ich pies, że go znaleźli.[/QUOTE] Cos kobitka kreci, Na Paluchu spisuja z dowodu. Quote
dara9 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 To wszystko robi się coraz dziwniejsze... Quote
Olena84 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Byloby super, gdyby okazalo sie, ze to Maja, ale mam pytanie, czemu my mielismy na szybko odbierac Ruda, bez dowodow, bo babka oddala do budy Maje i cos zrobila z dwoma psami, a teraz jak okazalo sie ze Maja chyba jest schronisku to sprawa 2 poprzednich psow jest juz nie wazna. Nie chce po prostu potem uslyszec, ze to moja wina jesli z Ruda cos sie stanie za jakis czas. Dziwne, ze nagle ufacie tej kobiecie. Zrobicie jak chcecie, ale jesli pies raz uciekl i okolica nie jest za wesola, moze lepiej nie ryzykowac z tak lekliwym psem tam. Quote
monikapf Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [url]http://milanowek.schronisko.net/adopcja-id-58875.html[/url] Dziewczyny zajrzyjcie tutaj czy to nie jest przypadkiem Maja Quote
Murka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 [B]monikapf[/B], to nie Maja, Maja jest w Falenicy. [B]Olena[/B], nikt nie napisał, że ufamy babie i oddajemy jej Maję. Pisałam, że nie wiem co robić. Quote
Ulka18 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 A kiedy bedziemy wiedziec czy to nasza Maja jest w Falenicy ? Quote
Murka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 To już jest pewne, że Maja jest w Falenicy. Można jeszcze poczekać na info o sterylizacji, ale niepodważalnym dowodem jest obróżka. Nie mówię już o tym, że w Azylu Rubi (ta sunia) ma opinię "trudnej". Nie wiem jeszcze na jakie potwierdzenie trzeba czekać. Quote
tanitka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 gosia1701 jesteś juz na forum, byłaś może w Azylu, wiesz coś o sterylizacji i historii jej trafienia do schroniska? Quote
Ulka18 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 A azyl w Falenicy bedzie chcial ja wydac, gdybysmy chcieli ja odebrac ? Chodzilo mi o potwierdzenie naoczne, kogos, kto byl w azylu i na 100% potwierdzi,ze to Maja. Quote
tanitka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 ja byłam dziś w Azylu, ale byłam za wcześnie i nie zostałam wpuszczona, rozmawialam z p. Brzezińską. Opowiedzialam całą historię Maji, a ona miala do mnie oddzwonić i powiedzieć jak to było ze sterylizacją suki i jej pochodzeniem. Jeszcze nie dzwoniła. Ja mogę jutro znó pojechać "w lepszej porze", zeby sukę zobaczyć. Quote
gosia1701 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 jestem na forum jutro dowiem się więcej bo dziś było takie zamieszanie nie było w ogóle chwili odpoczynku. koleżanka miała mi przysłać smsa ale chyba zapomniała :( podejrzewam że z Agnieszką będzie podobnie. Tanitka najlepszym czasem żeby przyjechać do azylu będzie godzina koło 13 bo będzie trochę czasu no chyba że będzie tak jak dziś :( Quote
halcia Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Murka jakby były problemy np z wydaniem Mai ,Kierownik schroniska moze jechac po Maje...dogadajcie sie z P.Iza. Quote
sleepingbyday Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 nie wierzę, zeby był problem w wydaniu mai. a jeśli chodzi o info o psach, to naprawde lepiej pytac wolontariuszek, niz p. agnieszkę... jutro spróbuje dowiedzieć się, jak ot było z oppowieścia o budzie. najlepiej byłoby panią skierowac do falenicy. chyba maja ja rozpozna, no nie? Kora, prosze, możesz sprawdzić zgłoszenia o zaginięciach pod tym kątem, co pisałaś? Quote
danka4u1 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='sleepingbyday'][B]najlepiej byłoby panią skierowac do falenicy. chyba maja ja rozpozna, no nie? [/B][/QUOTE] Proponowałam to kilka postów wyżej, ale pewnie umknęło w natłoku innych... Quote
Murka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Nie umknęło, tylko jest podstawowy problem: ona będzie chciała ją zabrać i co wtedy? Ja mogę w każdej chwili zadzwonić do babki i dać jej znać, że w Falenicy jest Maja, tanitka może ją tam zawieźć. Ale to tylko w wypadku jeśli decydujemy się, że Maja wraca na Grochów. Quote
danka4u1 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='Murka']Nie umknęło, tylko jest podstawowy problem: ona będzie chciała ją zabrać i co wtedy? Ja mogę w każdej chwili zadzwonić do babki i dać jej znać, że w Falenicy jest Maja, tanitka może ją tam zawieźć. Ale to tylko w wypadku jeśli decydujemy się, że Maja wraca na Grochów.[/QUOTE] To chcecie zostawić Maję u tej nieodpowiedzialnej podobno osoby, czy nie? Nic juz nie rozumiem.. A[B] zostawić sobie psa kobiete może chcieć. Przecież była umowa adopcyjna, która nie jest spisana na zawsze, tylko warunkowo[/B]. Warunki nie zostały spełnione i kobieta może sobie dużo chcieć. Chyba, że Wy chcecie.. Jesli pies pozna kobietę, to będzie stuprocentowa pewność, że to Maja. Chyba, że taką pewność już macie, ale na jakiej podstawie? Jesli dojdzie do konfrontacji, baba powinna zmięknąć i może wtedy " pod dobrowolną presją" dowiemy się, jak było z psem zanim znalazł się w schronie. Tak to widzę. Quote
tanitka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 cały czas myślę o tej sytuacji i wydaje mi się, że jeśli kobieta specjalnie usilnie jednak Maji nie szukała i szybko w jej głowie nastała myśl o adoptowaniu innego psa, to chyba Maja nie była zbytnio kochanym psem.... nie zapominajmy że pomiędzy Mają i Rudzią były jeszcze jakieś dwa inne psy. Maja zginęła w czerwcu a w kolejnych dwóch miesiącach były już dwa inne psy, a teraz Rudzia..... Quote
halcia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ja do baby nie mam zaufania,nie zawiadomiałabym o Mai,ani nie dawała tam. Quote
Ulka18 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ja tez jestem przeciwna oddawaniu Mai do tego babona. Mamy karme u Murkow, mamy w schronisku karme jeszcze do odebrania, na pewno damy rade z Maja, jesli wroci do Murkow. Quote
tanitka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ja jade do Azylu na 13.00 mam nadzieję Rubi zobaczyć, zrobić zdjecia i dowiedzieć sie tego o co prosiłam wczoraj. Ja jestem za nie oddawaniem Maji tej kobiecie. Ulka powiem, że ją zabierzemy, tylo transport potrzebujemy zorganizować,tak? Quote
Ulka18 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Jak to sie okaze Maja, to jakos pewnie zorganizujemy transport, jesli Murka znajdzie miejsce dla Mai. No bo co innego mamy zrobic? Zostawic ja w azylu? Oddac babie? Mam nadzieje, ze azyl wyda Maje, jesli bedziemy miec zgode Murki oraz polaczenie do Janowa. Quote
sisay Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Myślę, że spokojnie można tej pani zasugerować, ze Maja bedzie szukać nowego domu. Jej reakcja powiem Wam, czy pani zależy na psie. Jesli będzie chciała ją zabrac, będzie jej zależało - to mała szansa, że sunia trafiła rzeczywiście do budy. A jeśli się zgodzi na nowy dom, to wszystko jasne... Quote
tanitka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 [B][COLOR=red]To JEST Maja!!!.[/COLOR][/B] Widzialam ją osobiście i serce mi pękło:-(. Sunia wklejona w budę, zestresowana. Jak mi opowiadała p. Ania która zajmuje sie adopcjami w Azylu suczka, która nie odnalazła się wogóle w schornisku:-(. Odżywa tylko na spacerze poza nim. Maja nie jest już taka szczupła jak na zdjęciach z Azylu, które były robione zaraz po jej przybyciu. Na wikcie schroniskowym się zaokrągliła:crazyeye:. Cały czas ma na sobie parcianą obrożę w zielone dwa paski, tylko tych pasków mało co widać teraz z brudu. [COLOR=red]I teraz[/COLOR][COLOR=red] rewelacja:[/COLOR] została oddana przez starszą panią, niskiego wzrostu, która "dokarmiała tę sunię na działkach na Grochowie", której dane osobowe to dane prześwietnej właścicielki [COLOR=red]Pani ZOFII !!!!!:angryy::angryy::angryy: [/COLOR] No i stało się jasne, ze opowieść, ze oddała Maję do budy była jedyną prawdziwą wersją wydarzeń, tylko ze do budy na wsi Falenica do schroniska!!!:angryy::angryy::angryy: Ją trzeba jak najszybciej zabrać do Murki, jak najszybciej!!!:placz: Fundacja mielecka proszona o bezpośredni kontakt z Panią Brzezińską z Azylu. Quote
eloise Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Murko, co teraz? czy powinniśmy zbierać fundusze na transport? i kto powinien kontaktować sie z Azylem? P.Iza czy Murka? Quote
Recommended Posts