Jump to content
Dogomania

Sochaczew - Dżery- jest DT -nie ma kasy. Prosze o szansę dla niego

Recommended Posts

Posted

Jestem i ja wreszcie:)Mam problemy z komputerem po niedawnym włączaniu i wyłączaniu światła i wszystko mi padło,używam teraz trybu awaryjnego z obsługą sieci:watpliwy:Niestety nie mogę wrzucać fotek i nieraz wcale mi nie działa komp,takze jestem teraz rzadziej.Niedługo naprawie,to powstawiam fotki:)
Niestety nasz Dżeruś znowu ma nawroty swędzenia,byłam u wetki,dostał znowu leki.No i moja wetka oceniła go na około 10 lat:-oA ze schroniska przyszedł z wiekiem 5 lat.Ktoś go źle ocenił wiekowo:roll:.No i wetka powiedziała,ze z roku na rok alergia będzie sie nasilać.Nie wiem,może by go przerzucic na karmę hypoalergiczną?W fazie nasilenia objawów,to i apetytu nie ma nasz Dzeruś:shake:
Tym czasem jak ktoś ma chwilkę,to niech poczyta sobie ten wątek
http://www.dogomania.pl/threads/137627-Uczulenie-na-py%C5%82ki-traw

Jakbym o Dzerusiu czytała,objawy prawie identyczne...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dorcass']to pieknie, z pieciu 10 zmienic ten wiek w aukcjach??? to dosyc wazne...
No własnie nie wiadomo komu zaufać w tej sprawie,bo ogladał go wet schroniskowy i dał mu 5 lat(u mnie jest rok,no to ma niby 6),a moja wetka dała mu teraz 10 lat,głównie oceniając wiek po zębach,a zęby Dzeruś ma liche.No ale wisiał na łańcuchu na wsi jakiś czas,więc to może byc tez sprawa złego odżywiania.Także nie wiem co napisać w allegro i ile on ma tak naprawdę latek:roll:
[quote name='madcat1981']Jeśli wpłata od kochanej Pokerowej przyjdzie tak jak zwykle w tym miesiącu, to Dżery będzie miał 75 zł zapasu. Może na coś w tej uczuleniowej sprawie się przyda?
Na razie zastrzyki wzięłam finansowo na siebie,kupię mu też taką karmę hypoalergiczną

http://www.krakvet.pl/eukanuba-daily-care-sensitive-skin-12kg-p-6636.html

,może będzie jakiś efekt,jak myślicie?Obliczyłam że dzerusiowi starczy ten worek na dwa miesiące z kawałkiem.Karma może byc gówniana,bo nie jest droga,ale te lepsze kosztują po 250zł:shake:.Ale jednak spróbuję,są tam wszystkie witaminy i mikroelementy w odpowiednich proporcjach,zawsze to dzeruś się troszkę wzmocni.
A zapas pieniązków na Dzerusiowym koncie niech zostanie,różnie to bywa jak psiak zaczyna niedomagać:roll:

Posted

To może przyjąć, że ma 7-8 i juz.
Faktycznie, ten pobyt na wsi na łańcuchu mógł miec wpływ na jego zęby. Nieraz psy gryza łańcuch i zęby łamią się, wypadają, a te, co zostają, sa czarne, chore...

Pzdr.

Posted

Ja zrobię przelew na Dżerego w przyszłą niedzielę bo tu gdzie teraz jestem jest tak wolny internet, że nie udaje mi się tego zrobić. Będę jeszcze próbowała. Renatko czy przyjęłabyś na hotelik malutkiego pieska? Jednego z tych http://www.dogomania.pl/threads/187955-KA%C5%BBDA-POMOC-NA-WAG%C4%98-Z%C5%81OTA!-Trzy-porzucone-psiaki-sunia-nr-1-ma-dom!
Sprawa jest pilna bo gmina chce je zabrać. Wczoraj przysłali ludzi z workami.

Posted

Zajrzyjcie tam, szkoda takich maluśkich piesków. Trudne życie mają te duże, niebezpiecznie wyglądające, stare... ale takie malizny? Powinny znajdować domy od ręki :sad:

Renatko, czy lepiej wysłać 175 zł w poniedziałek (a potem resztę) czy poczekać aż będę miała pełną kwotę za DT Dżerusia? Mnie obojętne.

Posted

madcat1981 napisał(a):
Zajrzyjcie tam, szkoda takich maluśkich piesków. Trudne życie mają te duże, niebezpiecznie wyglądające, stare... ale takie malizny? Powinny znajdować domy od ręki :sad:

Renatko, czy lepiej wysłać 175 zł w poniedziałek (a potem resztę) czy poczekać aż będę miała pełną kwotę za DT Dżerusia? Mnie obojętne.

Możesz wysłać tyle co jest a potem dosłać,a możesz tez wysłac całosć.Jak Ci wygodniej:)

Posted

madcat1981 napisał(a):
To wysyłam już 175 zł, a na resztę poczekamy - doślę jak tylko się pojawią na koncie.

Dostałam,dziekuję:)
W przyszłym tygodniu z urlopu wraca nasza wetka,to polecę z dzerusiem na wizytę

Posted

madcat1981 napisał(a):
I ja już "rozliczyłam" Dżerego - uzupełnione w 2. poście.

Już dostałam-dziękuję:)
Dzwoniłam wczoraj do naszej wetki,ale po jej urlopie ma teraz ludzi,a ludzi,godzinami trzeba czekać w kolejce.Ja teraz wyjeżdżam na tydzień,to po powrocie udam sie z dzerusiem na kontrolę.Ale póki co swędzenie prawie ustało,daję mu wapno do wypicia.Mam nadzieję,że wszystkie trawy i drzewa juz sie kończą pylić:roll:Jak przyjadę,to porobię fotki.Buziaczki:loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Jestem cała,zdrowa i wypoczęta:)
Dzeruś ma sie dobrze,chyba skończyły się pylenia,bo już się nie drapie,a sierść zrobiła się lepsza:)
Ogarnę się z pozostałymi wątkami,powstawiam tam zdjęcia i porobię dzerusiowi nowe fotki,to wkleję.

• 2 weeks later...
Posted

Obleciałam już wszystkie swoje wątki,a dzisiaj w dzień wstawię fotki Dżerusia:)Swędzenie minęło,apetyt wraca,a domku jak nie było,tak nie ma,a to takie kochane psisko jest.Wierne,kochające,wdzięczne...tylko jak to zrobić,żeby dotarło to do ludzi:roll::shake:

Posted

luka1 napisał(a):
a odwiedzisz ty mnie czasem?

Ło jesooo,Lukuś Słońce-zapomniałam:splat:.Odwiedzę Cie Kochana,odwiedzę i zadzwonię-słowo:)
A teraz nasz chłopaczek,zobaczcie jaki przystojniacha:razz:.Już się nie drapie,wszystko pięknie porosło sierścią,kaszelek minął,oczka nie łzawią ,z noska nie leci-kawalerek jak cukierek:):loveu:
Czasami jest poważny...;)