Marta_Ares Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='furciaczek']Dzieki Martus:loveu: Moze napisz ze w woj Lubelskim:p[/quote] tak napisalam;) Mam nadzieje ze uda sie im znalezc domki. Piesek jest sliczny:loveu: :loveu: :loveu: Quote
ANETTTA Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 usunac inf o zamosci ..tylko napisac np okolice krasynystaw tomaszów lub Quote
Marta_Ares Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 juz usuniete, faktycznie nie pomyslalm o tym... juz jest samo woj Quote
furciaczek Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Jeszcze raz dziekuje Martus:loveu: Doslalam kilka maili od zainteresowanych...niestety wszyscy chca wiedziec jak pies reaguje na inne psy itd Quote
funia Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Suka sporo schudła .Dalsze przebywanie w schronie pokreci ją jeszcze bardziej niż to ,że jej kochany pan darował jej życie i zawiózł do schronu .Dzisiaj byłam na giełdzie samochodowej Lublin-Elizówka,bałam się iść i patrzec jak handlują psami,ale te piski które słyszałam .......musiałam zobaczyć.Psów od cholery ,szczeniaków wszelakiej ''rasy'',wielka suka CC z małymi oczywiście od ręki do sprzedania .KIedy to się skończy ,było dzisiaj rano minus 1 i zajebisty lodowaty wiatr ,ale nie był to problem handlarzy bo co im tam że szczeniaki szczękają zębami z zimna .Jeden typ miał ok.6 owczarków w wieku na oko 8m-cy przywiązał wszystkie do płotu i niech tam sie przyglądają jakie on ma pieski śliczne .......Moze ,ktoś by sprawdził legalność tego handlu???? Quote
furciaczek Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ehhh, noz mi sie w kieszeni otwiera a na usta cisna przeklenstwa:angryy: Jestem w kontakcie z bardzo milym Panem zainteresowanym adopcja psa, czekam na odp czy zgadza sie na podpisanie umowy adopcyjnej i wizyte przed/po adopcyjna... tak wiec kciuki potrzebne! Niestety w sprawie suczki cisza... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/cztery-7-miesieczne-suczki-cane-corso-123420/[/url] Quote
Tola Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Psa nie ma juz w schronie, wczoraj pojechał do nowego domu. Jego nowy właściciel zna podobno rasę. Mieszka w Zamościu, zostawił swoje dane. Przykro mi.... Sunia nadal czeka. Modlę się o jak najszybszy odpowiedzialny DT:-( Quote
furciaczek Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ajjjj a taki dobry domek mi sie zapowiadal...porozmawiam telefonicznie z tym Panem i dowiem sie...moze zechce adoptowac suczke. Quote
Tola Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Czy są jakies dobre wiesci w sprawie DT dla suni? Ona tam jest, nadal przerażona, bez szans na dom:-( Quote
Tola Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 [IMG]http://img363.imageshack.us/img363/4773/p1010077dv5.jpg[/IMG] Quote
furciaczek Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Tola']Czy są jakies dobre wiesci w sprawie DT dla suni? Ona tam jest, nadal przerażona, bez szans na dom:-([/quote] Rewelacyjnych wiesci niestety nie mam ale...kciuki sie napewno przydadza:cool3: Powinnismy powoli zaczac zbierac pieniazki na transport;) Quote
Tola Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Zaznaczę to w tytule. Trzymam kciuki. Quote
funia Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Zachowanie suki moim skromnym zdaniem zmieniło się na korzyść, na osoby pracujące w schronie reaguje czymś w rodzaju zadowolenia .Gdy do niej mówię nie reaguje tak jak dawniej warczeniem ,tylko patrzy i patrzy.....Nie zmienia to faktu,że musi szybko opuścić to miejsce jakim jest schron.Ona od momentu kiedy jest w schronisku nie była na wybiegu... siedzi cały czas na tej mokrej zimnej terakocie,albo w zgniłej zagrzybiałej skrzyni pełniącej funkcję budy [dawno powinni ja spalić ,pamięta jeszcze początki tego ''raju '' czyli 10 lat temu]Jest biedna i strasznie zalękniona ,myslę że odpowiedzialna osoba poczyni z nią cuda .....Abyśmy tylko zdążyli jej pomóc,słyszałam głosy już ojej ewentualnym uśpieniu bo nawet obsługa boi się do niej podejść,nie mówiąc o innych zabiegach. Quote
furciaczek Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Mamy zalatwiony hotel na 4 tygodnie jak narazie, bedzie mozna tam zrobic sterylke, szczepienia itp. Lece zalatwiac allegro cegielkowe, bazarek tez by sie jakis przydal.... wszytko jest tylko kasy brak:placz: Quote
funia Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ile kosztuje doba hotelowa ,gdzie ten hotel jest??? Quote
sacred PIRANHA Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 trzeba tez szukac transportu z autem do ktorego zmiesci sie wielka klatka:( Quote
Tola Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Zakupiliśmy dużą metalowa klatkę, ale chyba ta sunia nie zmieści się w niej... Quote
furciaczek Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Klatka nie bedzie chyba wiekszym problemem, przepraszam ja tylko na chwilke. wszytko napisze wieczorem Quote
furciaczek Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Hotel znajduje sie w Gorzowie, tak wiec na drugim krancu Polski. Mamy zalatwione 4 tygodnie pobytu w hotelu i oplacona sterylke. Doba hotelowa kosztuje 10zl + karma. Ide szukac transportu Jest propozycja transportu z Wawy do Poznania w najblizszy piatek. Potrzebuje wymiary klatki zeby sprawdzic czy wejdzie do terenowki... Quote
Tola Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Zminiłam tytuł, wrzucę jeszcze na transportowy... Quote
furciaczek Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Suczka musi byc w hotelu w sobote najpozniej, inaczej miejsce hotelowe i sterylka nam przepadnie:placz: Quote
Tola Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 No niestety:roll: Nie udało sie nam znaleźc transportu w ciągu tych paru dni - duża odległość i auto, z którym zmiesciłaby się duza klatka okazały się nie do pokonania:-( Quote
furciaczek Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Ciotki nie poddawajcie sie jeszcze, walcze o to zeby sunia dostala troszke wiecej czasu na dojechanie do hoteliku!!! Quote
Recommended Posts