Jump to content
Dogomania

Cane corso w schronisku - Selma już w DS w Olsztynku:)

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suka sporo schudła .Dalsze przebywanie w schronie pokreci ją jeszcze bardziej niż to ,że jej kochany pan darował jej życie i zawiózł do schronu .Dzisiaj byłam na giełdzie samochodowej Lublin-Elizówka,bałam się iść i patrzec jak handlują psami,ale te piski które słyszałam .......musiałam zobaczyć.Psów od cholery ,szczeniaków wszelakiej ''rasy'',wielka suka CC z małymi oczywiście od ręki do sprzedania .KIedy to się skończy ,było dzisiaj rano minus 1 i zajebisty lodowaty wiatr ,ale nie był to problem handlarzy bo co im tam że szczeniaki szczękają zębami z zimna .Jeden typ miał ok.6 owczarków w wieku na oko 8m-cy przywiązał wszystkie do płotu i niech tam sie przyglądają jakie on ma
pieski śliczne .......Moze ,ktoś by sprawdził legalność tego handlu????

Posted

Ehhh, noz mi sie w kieszeni otwiera a na usta cisna przeklenstwa:angryy:

Jestem w kontakcie z bardzo milym Panem zainteresowanym adopcja psa, czekam na odp czy zgadza sie na podpisanie umowy adopcyjnej i wizyte przed/po adopcyjna... tak wiec kciuki potrzebne!

Niestety w sprawie suczki cisza...

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/cztery-7-miesieczne-suczki-cane-corso-123420/[/url]

Posted

Psa nie ma juz w schronie, wczoraj pojechał do nowego domu. Jego nowy właściciel zna podobno rasę. Mieszka w Zamościu, zostawił swoje dane.

Przykro mi....
Sunia nadal czeka.
Modlę się o jak najszybszy odpowiedzialny DT:-(

Posted

[quote name='Tola']Czy są jakies dobre wiesci w sprawie DT dla suni?
Ona tam jest, nadal przerażona, bez szans na dom:-([/quote]

Rewelacyjnych wiesci niestety nie mam ale...kciuki sie napewno przydadza:cool3:

Powinnismy powoli zaczac zbierac pieniazki na transport;)

Posted

Zachowanie suki moim skromnym zdaniem zmieniło się na korzyść, na osoby pracujące w schronie reaguje czymś w rodzaju zadowolenia .Gdy do niej mówię nie reaguje tak jak dawniej warczeniem ,tylko patrzy i patrzy.....Nie zmienia to faktu,że musi szybko opuścić to miejsce jakim jest schron.Ona od momentu kiedy jest w schronisku nie była na wybiegu... siedzi cały czas na tej mokrej zimnej terakocie,albo w zgniłej zagrzybiałej skrzyni pełniącej funkcję budy [dawno powinni ja spalić ,pamięta jeszcze początki tego ''raju '' czyli 10 lat temu]Jest biedna i strasznie zalękniona ,myslę że odpowiedzialna osoba poczyni z nią cuda .....Abyśmy tylko zdążyli jej pomóc,słyszałam głosy już ojej ewentualnym uśpieniu bo nawet obsługa boi się do niej podejść,nie mówiąc o innych zabiegach.

Posted

Mamy zalatwiony hotel na 4 tygodnie jak narazie, bedzie mozna tam zrobic sterylke, szczepienia itp.
Lece zalatwiac allegro cegielkowe, bazarek tez by sie jakis przydal.... wszytko jest tylko kasy brak:placz:

Posted

Hotel znajduje sie w Gorzowie, tak wiec na drugim krancu Polski.
Mamy zalatwione 4 tygodnie pobytu w hotelu i oplacona sterylke.
Doba hotelowa kosztuje 10zl + karma.
Ide szukac transportu

Jest propozycja transportu z Wawy do Poznania w najblizszy piatek.
Potrzebuje wymiary klatki zeby sprawdzic czy wejdzie do terenowki...

Posted

No niestety:roll:
Nie udało sie nam znaleźc transportu w ciągu tych paru dni - duża odległość i auto, z którym zmiesciłaby się duza klatka okazały się nie do pokonania:-(