furciaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 sacred PIRANHA napisał(a):test "na oko" :evil_lol::diabloti: pies sie lasi przez kraty i nastawia do głaskania...wynik-pies ostry:diabloti: a niestety wyprowadzic go nie mozna...bo ktos sensu nie widzi:shake: Ja sie boje opini wydawanych na "oko"...istnieje duze prawdopodobienstwo ze moze byc bledna:diabloti: dokladnie sprawdzic psa mozna jedynie w warunkach domowych i potrzeba na to kilku dni przynajmniej...a najlepiej miesiaca;) niestety nie zawsze jest to mozliwe:shake: Nie wiem jak Wy myslicie ale zaczynam szukac psom DT... trudno jest wyadoptowac psa tego typu nie wiedzac jak reaguje na inne psy, dzieci itp bo to sa podstawowe pytania zadawane przez zainteresowanych adopcja... no ale nie musze wam ciotki tego mowic:loveu: Quote
Basia i Barni Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 To macie 2 cane corso? Ata na zdjeciach tojest suka? Jaki ma charakterek Quote
Tola Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Zdjęcia psa sa w 19 poscie; to o nim szkoleniowiec mówiłó, ze "ostry".. Quote
sacred PIRANHA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Basiu sa dwa psy...suka i pies...suka jest potwornie przerazona, chowa sie w kacik (na tych fotkach ją ledwo widac taka przerazona) powarkuje truno powiedziec jak zachowa sie w jakiejkolwiek sytuacji ... pies na fotkach pcha sie przez kraty do ludzi, jest sympatyczny i wesoly...obydwa CCty siedza pojedynczo w boksach wiec reakcja na inne psy jest niewiadoma...co do ludzie suka z dlaeka warczy ostrzegawczo...pies lasi sie i nastawia do glaskania...ale to wszytsko przez kraty, po wyprowadzeniu...nie wiadomo.. Quote
Tola Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Suka to ta prestrszona; zostałą oddana, bo podobno zagryzła psa i jest agresywna. Ale - pisałam juz o tym - jak sie chce oddac psa do schronu to kazdy powód jest dobry. Pare miesięcy temu tez mielismy przypadek agresywnego psa, a teraz nie am z nim problemu...zaraz podam watek Quote
sacred PIRANHA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 furciaczek napisał(a): Nie wiem jak Wy myslicie ale zaczynam szukac psom DT... trudno jest wyadoptowac psa tego typu nie wiedzac jak reaguje na inne psy, dzieci itp bo to sa podstawowe pytania zadawane przez zainteresowanych adopcja... no ale nie musze wam ciotki tego mowic:loveu: dokladnie, szukaj DT...trzeba je wyciagnac sprawdzic w warunkach domowych i wtedy bedzie wiadomo jakiego dokladnie domu z jakim doswiadczeniem szukac...jesli chodzi o DT to musza miec doswiadczenie szczegolnie w przypadku suki i warunki przynajmniej na poczatku na calkowita izolacje od innych domownikow dwu i czterolapych, ale tego to ja tobie mowic nie musze kochana:loveu: Quote
Tola Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 To ten watek: http://www.dogomania.pl/forum/f85/shar-pei-pomocy-grozi-eutanazja-nord-juz-w-swoim-domu-104241/ Quote
Basia i Barni Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 FAKTYCZNIE TERAZ DOPATRZYŁAM PODPISY POD ZDJĘCIAMI:mad::oops: TE PSY SĄ BOSKIE - TRZEBA WYCIĄGAĆ JE Z TAMTĄD. TO OGROMNE PSY ,WŁAŚCICIEL MUSI MIEĆ DOŚWIADCZENIE-WIADOMO JAKI JEST CC A DT JAK NA LEKARSTWO:placz: Quote
furciaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Basia i Barni napisał(a):FAKTYCZNIE TERAZ DOPATRZYŁAM PODPISY POD ZDJĘCIAMI:mad::oops: TE PSY SĄ BOSKIE - TRZEBA WYCIĄGAĆ JE Z TAMTĄD. TO OGROMNE PSY ,WŁAŚCICIEL MUSI MIEĆ DOŚWIADCZENIE-WIADOMO JAKI JEST CC A DT JAK NA LEKARSTWO:placz: Fakt DT jak na lekarstwo:shake: A i nie demonizujmy CC;) to bardzo emocjonalne psiaki...no duze troche i sa, ale przy podstawowych zasadach nie powinny sprawiac problemu:loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 furciaczek napisał(a): ale przy podstawowych zasadach nie powinny sprawiac problemu:loveu: odezwal sie laik...co Ty tam studiowalas? ze jakie kursiki robilas?:eviltong: Quote
furciaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 sacred PIRANHA napisał(a):odezwal sie laik...co Ty tam studiowalas? ze jakie kursiki robilas?:eviltong: Kurs WCGZW:diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 furciaczek napisał(a):Kurs WCGZW:diabloti: wlasnie:evil_lol: przy zachowaniu podstawowych ble ble ble...co dla ciebie jest podstawa dla innych jest wyższa szkołą jazdy nie zapominaj:eviltong: Quote
furciaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 sacred PIRANHA napisał(a):wlasnie:evil_lol: przy zachowaniu podstawowych ble ble ble...co dla ciebie jest podstawa dla innych jest wyższa szkołą jazdy nie zapominaj:eviltong: Fakt, ale nie lubie kiedy okresla sie CC jak nie wiadomo jak trudnego psa... bez przesady pies jak kazdy inny...tylko ze wiekszy i potencjalnie moze zrobic wieksza krzywde wiec do wychowania trzeba sie przylozyc nieco bardziej:diabloti: A wiesz co to WCGZW??:diabloti: Quote
vena&vivi Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Podrzuce dwie piękności a ten "ostry" pies jest cudo, uwielbiam takie fafle:evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 furciaczek napisał(a): A wiesz co to WCGZW??:diabloti: czy wiem? ba! ja nawet nie chce wiedziec...zatruje mi to umysł, zazdrosc zezre rozsadek i znienawidze cie juz doszczetnie:eviltong: ja bym powiedziala ze CCty sa latwiejsze niz yorki z charakterku...tylko te gabaryty...rozwydrzony york ci kostke najwyzej obcyndoli...z CCtem rozwydrzonym juz tak lekko nie bedzie:diabloti: Quote
furciaczek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Vena witam sasiadke:loveu: sacred PIRANHA napisał(a):czy wiem? ba! ja nawet nie chce wiedziec...zatruje mi to umysł, zazdrosc zezre rozsadek i znienawidze cie juz doszczetnie:eviltong: ja bym powiedziala ze CCty sa latwiejsze niz yorki z charakterku...tylko te gabaryty...rozwydrzony york ci kostke najwyzej obcyndoli...z CCtem rozwydrzonym juz tak lekko nie bedzie:diabloti: WCGZW- wyciaganie cctowych glutow z wlosow:eviltong::evil_lol: Znasz mnie i wiesz ze powaznie podchodze do kwesti odpowiedniego wychowania i dobierania psa do wlasciciela pod wzgledem doswiadczenia tego drugiego;) ino te CC takie slodkie :evil_lol: Dobra ide zebrac o DT;) Quote
sacred PIRANHA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 furciaczek napisał(a): Dobra ide zebrac o DT;) klekaj jak trzeba!!!!:diabloti: Quote
vena&vivi Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Witam witam kurcze nie łatwo bo ludzie jak warczy to myślą, ż agresor i zagryzie wszystko co się rusza. Ludzie nie pojmują, że pies nie będzie przeklinał jak my ludzie:diabloti: gdy sie demerwujemy - nie pojmuja ze warczenie nie oznacza odrazu agrsji, że ma różne podłoża wrrr warcze na nich:diabloti: Quote
furciaczek Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 vena&vivi napisał(a):Witam witam kurcze nie łatwo bo ludzie jak warczy to myślą, ż agresor i zagryzie wszystko co się rusza. Ludzie nie pojmują, że pies nie będzie przeklinał jak my ludzie:diabloti: gdy sie demerwujemy - nie pojmuja ze warczenie nie oznacza odrazu agrsji, że ma różne podłoża wrrr warcze na nich:diabloti: Tak czy siak sucz musi isc do kogos doswiadczonego, a najlepiej wyslac ja na wakacje do DT:p Znasz moze kogos takiego sasiadko:cool3: Quote
vena&vivi Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 furciaczek napisał(a):Tak czy siak sucz musi isc do kogos doswiadczonego, a najlepiej wyslac ja na wakacje do DT:p Znasz moze kogos takiego sasiadko:cool3: Jaaasne opędzić się wręcz nie moge od tak doświadczonych ludzi, musze ich pałami odganiac:mad: Taki ludzi to se świecą szukać - wydaje mi się że musi bć to osoba z "towarzystwa" - zacznijcie kogoś namawia:evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 tak na szybko allegro dla psiakow: Pies i Suka w typie Cane Corso szukaja domu!!! (468299459) - Aukcje internetowe Allegro jesli cos zmienic to piszcie;) Quote
furciaczek Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Nie wiem czy nie trzeba by usunac info o tym ze psy w Zamosciu, mozna by tak bardziej ogolnikowo napisac;) Dzieki Martus:loveu::loveu: Quote
furciaczek Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Marta_Ares napisał(a):okej za chwilke to zmienie Dzieki Martus:loveu: Moze napisz ze w woj Lubelskim:p Quote
Recommended Posts