WeronikaM Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 ja musze nowe szelki kupić, bo tamte podczas prania się jakoś zaplątały i nie da się psu normalnie włożyć, a miałam model taki [IMG]http://www.psiaki.pl/sklep/images/trixie/I_1136_g.jpg[/IMG]
Dogha Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Mi się często plątały takie szelki z Ami Play. Przekładałam jedną stronę zapięcia przez dziurę na łapkę i jest OK. Imieniny były to i się bez nowych obróżek nie obyło :eviltong: Psiska mają po komplecie Muscata z niby skórki. Pomarańczowy i czarny :razz: [SIZE=1]No i dziś Jazz kończy rok![/SIZE]
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='WeronikaM']ja musze nowe szelki kupić, bo tamte podczas prania się jakoś zaplątały i nie da się psu normalnie włożyć [/quote] Mi też się te szelki plątały i z nich zrezygnowałam, teraz pies biega w ósemkach z EzyDog i guardach
Cristal Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Witam Jestem na etapie kupna obroży i mam problem:shake: Pies ma 53 obwód karku wiec jaka wziąć obrożę: - obwód karku [B]49 - 57 - [/B]obwód karku [B]54 - 62 [/B]Dziewczyna:roll: ma teraz 10 miesięcy wiec moze troszkę urosnąć jeszcze:p
gops Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 to kup obroze regulwoana na zatrzask ;) maja duzow iekszy zakres regulacji
WeronikaM Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Cristal'] Pies ma 53 obwód karku wiec jaka wziąć obrożę: - obwód karku [B]49 - 57 - [/B]obwód karku [B]54 - 62 [/B][/quote] ja bym na twoim miejscu [SIZE=1](tak jak[B] gops[/B] mówiła) [SIZE=2]kupiła na zatrzask takie obroże mają regulację 15-20 cm. :cool3: a jeśli wybierać z tych co podałaś to ja bym wolała kupić tą[B] 49 - 57 [/B]w tym przypadku pies ci cię nie wyślizgnie i nie ucieknie podczas spaceru [/SIZE][/SIZE]
Cristal Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Dokładnie to chodzi mi o taka obroże [url=http://pitman.pl/obroze/obro_zaciskowa_czarna]Obroża zaciskowa czarna w OBROŻE PARCIANE pitman.pl power dog acessories[/url]
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ja również jestem za zatrzaskiem np rogz Xlka ma od ok. 41 do ok. 66
Marta_Ares Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Doszła w końcu paczka od Gops:multi: :multi: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/134/8874c67734f7ccc1.jpg[/IMG][/URL]
Arden Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Może mi ktoś pomoże... Mam za zadanie dobrać obrożę dla jednego drania, który był w stanie wyjść nawet z amberowego półzaciskowego rogza - a ja myślałam, że jak moja suka tego jeszcze nie dokonała, to jest to niemożliwe. :shake: A zatem: potrzebuję obroży, na psa o obwodzie szyi 40-41 cm, czerwonej (bo tak), najchętniej bez wzorków/napisów, [B]nie[/B] zacisk, im szersza tym lepsza i generalnie taka, żeby dało się ją jak najdokładniej dopasować do szyi psa. Istnieje takie coś w ogóle? :roll: Myślałam nad ezydogiem, bo odpowiada wizualnie właścicielowi, ale tam S-ka ma wymiary 35-38cm, a M-ka to już 42-46cm - brakuje mi czegoś po środku :roll:
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 hehe szalejesz Marta :evil_lol: Funky retro :loveu: ja też chcę :placz:
Marta_Ares Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Onomato-Peja']hehe szalejesz Marta :evil_lol: Funky retro :loveu: ja też chcę :placz:[/quote] hehe wiekszosc rzeczy to dla Mayki, dla Aresa tylko obroza:eviltong: a co do funky retro, jest swietna!!!!:loveu: :loveu: [IMG]http://images49.fotosik.pl/134/226922a23c0895f8.jpg[/IMG] [IMG]http://images48.fotosik.pl/134/b9b8844b77754f7c.jpg[/IMG] [IMG]http://images41.fotosik.pl/130/50bdc63988cd6db1.jpg[/IMG]
Talia Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Tinka:)']czemu nie zacisk? zacisk jest lepszy dla wyrywającego się psa. Można wyrgulować inaczej- tak, żeby po pełnym zacisku nie było już luzu, nawet żeby lekko podduszała. nic innego nie przychodzi mi do głowy :shake:[/quote] Dokładnie. Bo jeśli pies ma taką budowę jak moja (szyję na równi z łebkiem) to ciężko jest dopasowac obroze nie zaciskowa tak żeby sie nie wyrwał. Jak wyszedł z rogza to wyjdzie i z kazdej innej tak zapinanej. Chyba, że obroża będzie tak ciasno założona, że cały czas będzie go dusić.
Unbelievable Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Arden']Może mi ktoś pomoże... Mam za zadanie dobrać obrożę dla jednego drania, który był w stanie wyjść nawet z amberowego półzaciskowego rogza - a ja myślałam, że jak moja suka tego jeszcze nie dokonała, to jest to niemożliwe. :shake: A zatem: potrzebuję obroży, na psa o obwodzie szyi 40-41 cm, czerwonej (bo tak), najchętniej bez wzorków/napisów, [B]nie[/B] zacisk, im szersza tym lepsza i generalnie taka, żeby dało się ją jak najdokładniej dopasować do szyi psa. Istnieje takie coś w ogóle? :roll: Myślałam nad ezydogiem, bo odpowiada wizualnie właścicielowi, ale tam S-ka ma wymiary 35-38cm, a M-ka to już 42-46cm - brakuje mi czegoś po środku :roll:[/QUOTE] czemu nie zacisk? zacisk jest lepszy dla wyrywającego się psa. Można wyrgulować inaczej- tak, żeby po pełnym zacisku nie było już luzu, nawet żeby lekko podduszała. nic innego nie przychodzi mi do głowy :shake:
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 szelki i smyczka rogz od 1zł :cool3: chciałam kupić dla kota, ale po co mi budka i swetry :eviltong:
Kasia&Rika Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Onomato-Peja']szelki i smyczka rogz od 1zł :cool3: chciałam kupić dla kota, ale po co mi budka i swetry :eviltong:[/quote] to znaczy?
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Kasia&Rika']to znaczy?[/quote] to znaczy, ze za 1zł licytujesz szelki i smycz rogz S, budkę i sweter i chyba jakąś bluzę dla psa
Bewarka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/super-psie-rzeczy-k-smakule-szelki-smycz-rekawica-na-szczeniaki-do-06-06-a-138834/[/url] Tu są szelki rogza i skórzane oraz smyczka - na szczeniaczki ;)
Arden Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Tinka:)']czemu nie zacisk? zacisk jest lepszy dla wyrywającego się psa. Można wyrgulować inaczej- tak, żeby po pełnym zacisku nie było już luzu, nawet żeby lekko podduszała. nic innego nie przychodzi mi do głowy :shake:[/quote]Miałam go na takiej wyregulowanym zacisku rogza mojego psa - moment w którym przypięłam go do bramy, cały czas stojąc obok, żeby spokojnie otworzyć furtkę, wystarczył mu żeby z tego wyleźć :shake: nie myślałam że to możliwe, ale potwierdziła się opinia kilku znajomych, że o ile pies na zacisku prowadzony przez człowieka z obroży nie wyjdzie, tak po przypięciu do "martwego przedmiotu" ryzyko jest większe :roll: Natomiast chyba podsunę pomysł z szelkami, bo to mi w pierwszej chwili do głowy nie przyszło, a chyba dla wariata będzie najlepsze :roll:
Erica Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 A widzieliście takie coś ? :cool3: :roll: [url=http://www.maxiboo.pl/cat-pol-1233235487-Akcesoria-dla-psow-Obroze-Autorskie-obroze.html]Autorskie obro
Unbelievable Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Arden']Miałam go na takiej wyregulowanym zacisku rogza mojego psa - moment w którym przypięłam go do bramy, cały czas stojąc obok, żeby spokojnie otworzyć furtkę, wystarczył mu żeby z tego wyleźć :shake: nie myślałam że to możliwe, ale potwierdziła się opinia kilku znajomych, że o ile pies na zacisku prowadzony przez człowieka z obroży nie wyjdzie, tak po przypięciu do "martwego przedmiotu" ryzyko jest większe :roll: Natomiast chyba podsunę pomysł z szelkami, bo to mi w pierwszej chwili do głowy nie przyszło, a chyba dla wariata będzie najlepsze :roll:[/QUOTE] jaki jest wniosek? nie przypinać nigdzie ;) chociaż mój tak przypięty nie wychodzi. Za to spokojnie wychodzi z szelek- guardy, czyli te dwuobręczowe- wystarczy żeby się pies cofnąłi wszystko złazi, a te zapinane na górze- wystarczy łapę do góry podnieść, reszta sama pójdzie. Tylko to też zależy od gibkości psa- jeżeli to jest jakiś molos to nie sądzę żeby wyszedł ;)
diabelkowa Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 a ja rozwalilam smycz sznurowa i szukam nowej czarnej 10 mm srednica widzial ktos?
Arden Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='Tinka:)']jaki jest wniosek? nie przypinać nigdzie ;) chociaż mój tak przypięty nie wychodzi. Za to spokojnie wychodzi z szelek- guardy, czyli te dwuobręczowe- wystarczy żeby się pies cofnąłi wszystko złazi, a te zapinane na górze- wystarczy łapę do góry podnieść, reszta sama pójdzie. Tylko to też zależy od gibkości psa- jeżeli to jest jakiś molos to nie sądzę żeby wyszedł ;)[/quote]Nie jest zostawiany nigdzie sam i na dluzej, ale jak widac czasem są takie a nie inne sytuacje... ja na przykład nie przewidziałam takiego czegoś :lol: Molos to to nie jest - owczarkopodobny, ale szczuplejszy, czarny kundel... ;)
Recommended Posts