Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

g.... nie komp :angryy:

No nic, w końcu wygram z ustrojstwem... na razie najnowsze info- łapka Gapci wygląda, zgodnie z przypuszczeniem na zadawniony uraz, niestety są zwyrodnienia w stawie i zaniki mięśni :-( Jeszcze trzeba będzie zrobić rtg w jakimśtam ustawieniu- umówione na piątek.
Do tego Gab zaziębiła sobie pęcherz- sika jak fontanna!!! Schody odpotapiałam już dwa razy.... :mad:

A tak ogólnie jest świetnym, kochanym, nienachalnym psem, z resztą stada sie godzi, z Krą podbierają sobie posłania, albo leżą tzw. pokotem- i trza skakać przez "wilki" ;) Jest łagodna, daje sobie robić wszystko, nawet wypychanie ciwekawskiego dzioba z łazienki (dosłownie wzięłam z dziób i wypchnęłam), nie spowodowało buntu ;)

Pierzy się hmm... owczarkowato- całym podszerstkiem, co niestety skutkuje lekkim sajgonem. Czesanie daje efekt w postaci rekalmówek sierści i... dalszego pierzenia :evil_lol:

Posted

Jeśli to Gapa jechała tramwajem "17" w poniedziałek w towarzystwie jasnorudego szczeniaczka zawiniętego w kocyk, to ja ja widziałam !!! Jest bardzo duża, ciemnowłosa i grzeczna jak anioł. Za to jej opiekunka wyglądała na ostrą :evil_lol:- z miejsca objechała starsza panią, której nie podobał się zapach psicy (wyczuwalny).
Pod taką opieką Gapcia nie musi sie niczego bać ( chciałam napisać - włos jej z grzbietu nie spadnie, ale w tym wypadku to byłoby niefortunne określenie)!

Posted

Tak, tak to my :oops: a ta "ostra" łosoba to ja.... :oops: no fakt, młoda troche pachniała, ale czy ja np. napadam na wszystkich starszych ludzi, którzy mówiac brzydko- smierdzą? a ta pani była wyjątkowo antypatyczna i widać było, ze nie lubi psów, a zapach jest jedynie pretekstem...

Mruczka ten przelew to od Ciebie?

Posted

A to zapraszam w moje zabałaganione progi.... ;)

Gapulka jest coraz fajniejsza- na spacerach pilnuje sie bardzo starannie, a dzis na wołanie zareagowała tak entuzjastycznie, że udało jej się mnie posadzić na trawie :evil_lol:
Tylko mam pytanie- czy wszystkie owczarki chrapią???? KrA chrapie, Dżeki chrapał, a Gapa wręcz trąbi podczas spania....

Posted

No ładnie, nikt nawet do nas nie zajrzał.... :mad:

Gapunia miała dziś dwa rentgeny. Nawet nie trzeba jej było znieczulać, dała sioę grzecznie ułożyć :loveu: Łapka po obadaniu okazał się w całkiem niezłym stanie- zwyrodnienia sa niewielkie i faktycznie pourazowe. Sam staw jest w porządku wszystko siedzi jak trzeba, powierzchnie gładkie :multi: Mamy dobrz karmić plus odżywianie preparatami na stawy i powinno byc dobrze :multi::multi::multi:

Mruczka, kupiłam wysokojakościowy olej lniany dla Gabi jako odżywkę, paczuszkę jedzonka i pozwoliłam sobie kupić reszcie też preparaty lecznicze- maść dla kotów do oczu (tobrex), maść dla Kry (Solcoseryl) itd...:oops:

Posted

Nadal kuleje, ale chyba bardzo Gapci nie przeszkadza, bo tempo w jakim Gapcia lubi sie poruszac potrafi dać do wiwatu (szczególnie poranny bieg do trawnika :lol:)
Niestety Gapunia jest jednak solidnie zaziębiona, dostaje antybiotyk, na razie kosztowało to 35 zł.