Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoskaGoska napisał(a):
no to co ty ciotka nic nie piszesz zeby cos organizowac, cudne psiaki a wiadomo, ze leczyc za cos trzeba. dawaj jaki masz dlug a wspolnymi silami postaramy sié go spłacic jakos:p

Magdy dług przekracza 2 tysiące...

Posted

[quote name='Korenia']Magdy dług przekracza 2 tysiące...
Trzy i pół. :-( Przekracza.
W nocy urósł o kolejne, spore pieniądze, przy próbie ratowania Pysia, który się chyba zatruł, nie wiemy czym (wygląda na pestycyd, ale my nie stosujemy... chyba że kwiatek z kwiaciarni był zapaćkany). Pysio niestety odszedł, a koszty zostały. I co- wiedząc jak małe są szanse miałam nie podjąć próby ratowania kociaka? :-(

Posted

A i Gapcia i dwa małe kocięta są leczone w tej chwili, jak wyzdrowieją, to dziewczynke czeka zabieg amputacji oka lub zeszycia powieki, Piku musi mieć sterylkę (a ona wymaga specjalnej narkozy i monitorowania podczas zabiegu), za to kastrację Mikesza i sterylkę Korn postaram się załatwić w schronie....
Z dobrych stron, to mam zapas witamin i preparatu na stawy, więc jest czym paść dzieciaki.
Z niedobrych- kończy sie karma Gapci, muszę kupić. Tzn. mokrą jeszcze trochę mam, ale chcę dokupić duży wór suchej i to jakiejś odzywczej by sie przydało.

No, a teraz weselsze wieści. Gapa była dzis z nami na długim spacerze na takim dzikim terenie (poligon). Fajne, bo miękkie ścieżki, trochę las, trochę łąka itp... Była z Pałkiem i z Krą, więc stadko juz całkiem niezłe....
;) No i po pierwsze- Gapa jest boska!!!! Żeby te moje cholery tak się pilnowały i słuchały, to bym była szczęśliwa. Po drugie Gabinka nareszcie się rozluźniła i zaczyna się bawić. I zachowuje się chwilami jak głupi dzieciak :evil_lol: Podbiega, podskakuje, delikatnie łapie za rękaw "no chodźmy się ganiać", nawet usiłowała zakosić KrA patyka (ale chyba jeszcze nie załapała o co z tymi kłodami biega :evil_lol:). Niestety szybko sie męczy, jeszcze kompletnie nie ma kondycji. Więc reszte popołudnia spędziła chrapiąc w trawie w towarzystwie mojej cioci, podczas kiedy ja latałam z moimi diabłami po chaszczach, nadwerężając sobie skaleczoną nogę. Skaleczoną, bo mi kot zwalił na ziemię miskę ze szkła i rozharatałam sobie paskudnie mały palec u nogi... Aha- Gap pięknie jeździ autem, nie jęczy, nie łazi, a zostawiona nie usiłuje wyjść z szybą (jak Pao), ani nie zjada auta od środka (jak KrA) :p
Aaaa- i jeszcze plus dla Gapy. Tam jeździli goście na motorach (cross kurde sobie urządzili) i quadach. Psy oblukały i stwierdziły, że to nic ciekawego. Ale w pewnym momencie gość pojechał motorem akurat ta ścieżką, którą myśmy sobie szli... wyjechał zza krzaków niezbyt szybko, ale z zaskoczenia widokiem (no fakt, dziwacznie ubrana osobnica plus trzy psy, w tym Kraksa) mało nie spadł z motoru... Psy rozproszone, więc ich nawet nie łapałam, tylko mówię "spokojnie, wszystko ok", psy gapią się jak na debila, gość przejechał (chyba z lekkim strachem), a psy ani drgnęły!!! Moje to normalne, ale Gapcia zdała na szóstkę :multi:

Posted

Ja Ci na spacer Rokusia wypożyczę :cool3: Motocylkiści będą leżec plackiem . Ja juz nie mam siły do niego . On nawet usiłuje wyciągnąc ludzi przez okna aut :roll:. Zamienimy sie na Gapi ?:evil_lol:

Posted

Jak na ONka to ma ładne zęby, tzn. mało starte np. w porównaniu do Aksy(gdzieś w 10tym pokoleniu jakiś owczar:P) zębów - tej po zębach daliby z 8-10, a ma nicałe 4 :evil_lol: Ja ją oceniam (Gabi) tak na ok.5. Kondycja bardzo słaba, ale jest strasznie chuda, anatomii można się uczyć, no i do tego kulawizna, z wyglądu to 'babcia'.