lawinia Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 W czwartek mieliśmy kłopot z oczkiem Farcika.Tak harcował,że zakłół sobie oko patykiem.Spuchło mu biedakowi i wyglądał jak Dzwonnik z Notr Dam,ale pozwalał sobie zakraplać lekarstwo i już w piątek było lepiej.Malwina bez zmian.Nadal się lęka,mimo tego,że dużo czasu spędzam z nią na podwórku.Pewnie zejdzie nam kolejne pięć miesięcy na złagodzeniu skutków przebywania w dzikim środowisku.Z takim długotrwałym skutkiem stresu u psa jeszcze się nie spotkałam.Mam czas poczekam.Wyobraźcie sobie ludzie,że prokuratura umorzyła dochodzenie w sprawie potwora,który spalił 3 szczeniaki w październiku ub.roku.Ale zawzięłam się i walczę dalej o ukaranie babsztyla.Powiadomiłam o sprawie wszystkie lokalne media.Tyle na razie,Malwina i Fart machają wszystkim łapą. Quote
mtf zalesie Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 to paskudnie ze strony tych sedziow-mysle ze warto napisac do organizacji viva bo oni kilka razy organizowali publike na tego typu procesach oraz podac adres emilowy sadu i bedziemy pisac. Quote
lawinia Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Dzisiaj Fart znowu spacerował.Wszystko szło dobrze,dopóki nie przyplątał się do nas duży pies,który zaczął mnie lizać po rękach.Fartowi sierść stanęła na grzbiecie i warcząc zaczął go przeganiać.Co do sprawy tego umorzenia,to na pewno skorzystamy z pomocy wszystkich,którzy mogą wywrzeć nacisk na odpowiednie organa sprawiedliwości,aby sprawę doprowadzić do końca,tzn.skazania sprawczyni.Pozdrawiamy i poniżej prezentujemy wygłupy Malwiny i Farta na wczorajszym śniegu.Jest zmiana w jej zachowaniu,co widać na filmie.Malwina jest radośniejsza.Będziemy pracować dalej. Quote
rafali910 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Jakiś czas temu jeszcze tak wyglądałem Malutki byłem prawda ? Quote
gunia Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Serce rosnie patrząc na te psy. Ciekawe czemu teraz ani Lulek ani vvv się nie wypowiadają :) Quote
LULEK Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 gunia napisał(a):Serce rosnie patrząc na te psy. Ciekawe czemu teraz ani Lulek ani vvv się nie wypowiadają :) Witam wszystkich Odpowiedz mi GUNIA co ma na celu twoja wypowiedz, bo chyba nie za wiele wprowadza do tematu. Myślę, że chcesz znowu wsadzić kij w mrowisko i doprowadzić do sytuacji gdzie wszyscy znowu są obrażeni i skłóceni. Quote
gunia Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Nie wsadzam kija w mrowisko tylko spójrz na zdjęcia i sobie odpowiedz na to jak mają się psiaki u P.Prezes. Twoja wypowiedź również nie wniosła dużo do tematu i nikt się tutaj z Tobą już kłócić ani dyskutować nie będzie. Pozdrawiam. Quote
magda222 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Może się nie wypowiadają,ale zaglądają tu.Przynajmniej LULEK ;) Quote
vvv Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Nie wypowiadam się ponieważ to co miałem Wam do przekazania zostało już napisane, a ja w koło o tym samym klepać nie zamierzam. Swoje zadanie uważam za wykonane, po takiej "reklamie" na początku, szanowna Pani Mieczysława nie odważy się zaniedbać tych psów. Mam tylko nadzieję, że o wszystkie swoje zwierzęta dba tak samo. Quote
mtf zalesie Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 fart to juz ogromne psisko -przerosl mamusie Quote
rafali910 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Malwina ciągle kopie nowe dołki i musimy je wyrównywać. Quote
lawinia Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Dziękujemy Pani Annie C z Kielc za systematyczne wpłaty na Malwinę.Właśnie w tej chwili Malwina i Fart pilnują podwórka,głośno szczekając pod oknem.Pozdrawiamy i czekamy na wiosnę. Quote
magda222 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Dzisiaj przelałam na konto Rafała 100 zł. Zaległe 50 zł za luty (miałam poślizg i w lutym wpłaciłam za styczeń) i 50 zł za marzec.Przepraszam,ale miałam chwilowe problemy finansowe :oops: Teraz jestem na bieżąco ;) Quote
lawinia Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Dziękujemy za pomoc finansową.Malwina zaprasza wszystkich,którzy nas wspierają finansowo i duchowo do odwiedzin.Nie jest już tak agresywna jak na początku.A Fart rozrabia jak szalony.Wiosna jakoś nie może nadejść.Czekamy na nią z utęsknieniem.Pozdrawiamy Quote
rafali910 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 No to gdzie ta karma dla mnie ? Malwina obok swojego domu. Quote
mtf zalesie Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 czy mnie sie wydaje ze ona przytyla wreszcie Quote
rafali910 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 No wkońcu dostałem karmy. Wszystko jest pod kontrolą Quote
lawinia Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Nasza kochana Malwinka małymi kroczkami odzyskuje zaufanie do człowieka.W czasie zabawy z Fartem podchodzi wąchać moją rękę,ale nie pozwoli się pogłaskać.Czekam cierpliwie ,aż się przełamie i da się przytulić.A Fart jest strasznym huliganem.Psoci aż miło Malwina polubiła bardzo Rafała i on też już się jej nie boi. Quote
gunia Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Malwina wygląda fenomenalnie na tych zdjęciach ostatnich! Zupełnie inny pies :loveu: Quote
Recommended Posts