wiosna Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Nieprzekupny, skubaniec ;) Tzn przekupny, ale nie aż tak. Obszczekuje mnie, jak "pozwalam sobie na za dużo" ;) Ale jest wyraźnie spokojniejszy, ja też nie specjalnie naciskam i chcę, żeby czuł się całkiem spokojnie. Kojec jest spory, mam nadzieję, że Niko nie czuje się tam zciśnięty. Strasznie z niego radosny psiak ;) Quote
wiq Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 może podawaj smaki z tej samej ręki, w której trzymasz smycz? żeby trącał ją? jak przyzwyczajałyśmy go do obroży musiał np. wkładać łeb do niej, żeby coś dostać i tak stopniowo dał sobie spokojnie ją założyć ;) Quote
wiosna Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 tak robię właśnie - daję tak, aby "niechcący" dotknął ręki czy smyczy. Rano złapałam go za pasek obroży, ten zwisający, mając nadzieję, że uda się zapiąć smycz i wynagrodzić chłopakowi chwilę strachu spacerkiem - źle zrobiłam, wystraszył się potwornie i nie chciał już podejść tak łatwo, tak spokojnie. To chyba jeszcze nie czas na to, my obcy, miejsce obce, psy obce - tego jest dużo i biedak się boi. Trudno- po prostu posiedzimy z nim w kojcu, będziemy karmić z ręki, bez pośpiechu. Nie ma co straszyć chłopaka. Quote
Lu_Gosiak Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 dzisiaj wpłynęło 60zł na Niko od Beaty, nie było nicku ale to pewnie od betki:lol::lol: dziekujemy pieknie:multi: Quote
nescca Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Pracuj nad nim wiosenko....chłopak wart jest zachodu. Jak go wykąpiemy. wyczeszemy....to szpic prawie :razz: czystej rasy. Pozdrawiam. Quote
irenaka Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Nie będę "buczeć" ze szczęścia na tym wątku, ale każdy kto mnie zna, to wie, że znowu mi się łezka kręci w oku ( albo dwie):multi: W końcu się spełniło marzenie Gosi:loveu: Quote
nescca Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Wiosno...... lae masz talent. I dobry sprzet fotograficzny..... dzięki za fotki. Widzę ,że Nikoś pyskuje.....ale zawsze miał nie wyparzony dziób. Myślę ,że jak Cię już pokocha i zaufa..... to stuli go na pewno. Quote
Lu_Gosiak Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 irenaka napisał(a): W końcu się spełniło marzenie Gosi:loveu: jest na dobrej drodze do spełnienia;);), bo marzy mni sie Niko biegajacy wolno po łąkach.....a potem po swoim podwórku Quote
Lu_Gosiak Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 jako, że do cierpliwych nie należę /miałyśmy odwiedzic Niko w przyszłym tygodniu;)/ jak zobaczyłam jego smutną minkę zza krat to do auta i za 1,5 godzinki byłyśmy z Nesca u Wiosny....I taki Nikus niby zawsze zamknięty w sobie i nie szukający kontaktu by sie zdawało z człowiekiem, takie młynki zaczął wywijać ogonem na nasz widok że szok - tak sie ucieszył:evil_lol: i poszlismy wszyscy na spacer...zdjęcia tylko 3 bo nie szło go uchwycic tak se latał i wąchał U Wiosny super:loveu::loveu: bardzo mi sie podobało, boks duzy /2 razy spokojnie to co miał w schronisku/ czysty że aż pachnący:eviltong::eviltong: ogólnie super...dzieki Wiosna za opieke nad Niko!!!!!!! Quote
nescca Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Niko cudny....miejsce cudne..... ludzie cudowni....... i wszystkie pozostałe zwierzęta.......Dzięki Wiosno.....i Twemu TZ. Quote
marysia55 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 do was kochane juz był przyzwyczajony, a u wiosny musi zaczynac od początku, ale na pewno da radę i Niko i wiosna :evil_lol::evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 marysia55 napisał(a):do was kochane juz był przyzwyczajony, a u wiosny musi zaczynac od początku, ale na pewno da radę i Niko i wiosna :evil_lol::evil_lol: no dokładnie - do mnie przyzwyczajał sie blisko pół roku:evil_lol::evil_lol: ale z podejściem Wiosny do zwierząt na pewno o wiele szybciej sie tam zaaklimatyzuje jestem pewna:lol::lol: Quote
wiosna Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 a my sobie dziś z Nikodemkiem na spacerku bylośmy! :bigcool: Quote
Lu_Gosiak Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 wiosna napisał(a):a my sobie dziś z Nikodemkiem na spacerku bylośmy! :bigcool: superrrrrrrrr:Cool!::Cool!::Cool!: napisz coś wiecęj;);) Quote
nescca Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 WIOSNA............................... I LOVE YOU!!!!!!!!!!!! chłopak się przełamał. Zrozumiał do czego służy Wiosna. :) Quote
Lu_Gosiak Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='nescca'] Zrozumiał do czego służy Wiosna. :) :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: a do czego służy??????:diabloti: Quote
wiosna Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 :lol: To wszystko dzięki lince, którą mu wczoraj przypięłyśmy - przy obroży gmerać sobie nie daje narazie. Dopinam smycz do linki i tram tylko mogę zapiąć, ale możemy wychodzić, i to najważniejsze. Spacerek dzisiaj krótki, bo pada, wieje i paskudnie jest... Odrobaczyliśmy Niko - koszt to 10zł. Quote
Lu_Gosiak Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 najważniejsze, że chodzi na spacerki:laola: trzeba to :knajpa: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Olena84 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Ale tak mamy :beerchug: :chlup: za każdym razem jak na spacer pójdzie? Oj nie skończy się to dobrze. Quote
Lu_Gosiak Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 A co tu tak cicho i pusto???:-(:-( Co tam u Niko?? Szaleje w sniegu??:cool3::cool3: Quote
marysia55 Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 na pewno szaleje i do tego z wiosną .. nie każdy psiak ma taką szansę aby mieć pod łapką "wiosnę" i "zimę" równocześnie :evil_lol::evil_lol: Quote
nescca Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Nikosiu....lataj sobie zimą z Wiosną :) za tydzień jesteśmy u Was :Dog_run::Dog_run::cunao::cunao::laola::laola::BIG::BIG::BIG::BIG::BIG::BIG::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly: :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
Recommended Posts