Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nieprzekupny, skubaniec ;)
Tzn przekupny, ale nie aż tak. Obszczekuje mnie, jak "pozwalam sobie na za dużo" ;)
Ale jest wyraźnie spokojniejszy, ja też nie specjalnie naciskam i chcę, żeby czuł się całkiem spokojnie. Kojec jest spory, mam nadzieję, że Niko nie czuje się tam zciśnięty.
Strasznie z niego radosny psiak ;)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może podawaj smaki z tej samej ręki, w której trzymasz smycz? żeby trącał ją?

jak przyzwyczajałyśmy go do obroży musiał np. wkładać łeb do niej, żeby coś dostać i tak stopniowo dał sobie spokojnie ją założyć ;)

Posted

tak robię właśnie - daję tak, aby "niechcący" dotknął ręki czy smyczy. Rano złapałam go za pasek obroży, ten zwisający, mając nadzieję, że uda się zapiąć smycz i wynagrodzić chłopakowi chwilę strachu spacerkiem - źle zrobiłam, wystraszył się potwornie i nie chciał już podejść tak łatwo, tak spokojnie.
To chyba jeszcze nie czas na to, my obcy, miejsce obce, psy obce - tego jest dużo i biedak się boi. Trudno- po prostu posiedzimy z nim w kojcu, będziemy karmić z ręki, bez pośpiechu. Nie ma co straszyć chłopaka.

Posted

Nie będę "buczeć" ze szczęścia na tym wątku, ale każdy kto mnie zna, to wie, że znowu mi się łezka kręci w oku ( albo dwie):multi:
W końcu się spełniło marzenie Gosi:loveu:

Posted

Wiosno...... lae masz talent. I dobry sprzet fotograficzny..... dzięki za fotki. Widzę ,że Nikoś pyskuje.....ale zawsze miał nie wyparzony dziób. Myślę ,że jak Cię już pokocha i zaufa..... to stuli go na pewno.

Posted

jako, że do cierpliwych nie należę /miałyśmy odwiedzic Niko w przyszłym tygodniu;)/ jak zobaczyłam jego smutną minkę zza krat to do auta i za 1,5 godzinki byłyśmy z Nesca u Wiosny....I taki Nikus niby zawsze zamknięty w sobie i nie szukający kontaktu by sie zdawało z człowiekiem, takie młynki zaczął wywijać ogonem na nasz widok że szok - tak sie ucieszył:evil_lol: i poszlismy wszyscy na spacer...zdjęcia tylko 3 bo nie szło go uchwycic tak se latał i wąchał

U Wiosny super:loveu::loveu: bardzo mi sie podobało, boks duzy /2 razy spokojnie to co miał w schronisku/ czysty że aż pachnący:eviltong::eviltong: ogólnie super...dzieki Wiosna za opieke nad Niko!!!!!!!

Posted

marysia55 napisał(a):
do was kochane juz był przyzwyczajony, a u wiosny musi zaczynac od początku, ale na pewno da radę i Niko i wiosna :evil_lol::evil_lol:

no dokładnie - do mnie przyzwyczajał sie blisko pół roku:evil_lol::evil_lol: ale z podejściem Wiosny do zwierząt na pewno o wiele szybciej sie tam zaaklimatyzuje jestem pewna:lol::lol:

Posted

:lol:

To wszystko dzięki lince, którą mu wczoraj przypięłyśmy - przy obroży gmerać sobie nie daje narazie. Dopinam smycz do linki i tram tylko mogę zapiąć, ale możemy wychodzić, i to najważniejsze.

Spacerek dzisiaj krótki, bo pada, wieje i paskudnie jest...

Odrobaczyliśmy Niko - koszt to 10zł.

Posted

Nikosiu....lataj sobie zimą z Wiosną :) za tydzień jesteśmy u Was :Dog_run::Dog_run::cunao::cunao::laola::laola::BIG::BIG::BIG::BIG::BIG::BIG::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly:
:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: