Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

no właśnie przy 'obcych' on jest aż zanadto śmiały - wylatuje z ryjem..

mało kto widzi, że to lękowa reakcja..

a w schronie przybyło znów nowych mieszkańców - niskopodłogowy podpalaniec, duży pies w stylu maliny, wilczasta przerażona suka i średniej wielkości sympatyczny młody czarnuch.

jakoś po niedzieli będą ich zdjęcia

• 2 weeks later...
Posted

Gosia!:loveu:
Ja myślę, że należy w końcu ogłosić "pospolite ruszenie" i wyciągać Niko ze schronu. Tak nie może być:-(.
Wiem, że może przeginam, bo mogę dać miesięczną deklarację 10,00.
Naprawdę dla mnie Niko to kolejny wyrzut sumienia:-(.
Mogłabym z Bożenką porozmawiać czy jak się zbierze stałe wpłaty to znajdzie miejsce.

Posted

No ja też uważam że w końcu coś trzeba zrobić z tym biedakiem, bo tak naprawdę to nie wiadomo ile jeszcze mu tego życia zostało i co do końca ma siedzieć w klatce....jakoś nie umiem tego sobie wyobrazić

a najlepsze że On już sie otworzył, oswoił, zaufał człowiekowi, nie chce mysleć, że na darmo

a jaki jest koszt w Niepołomicach, bo musimy wiedzieć ile trzeba by pozbierać

bardzo dziekuje Irenko za pomoc, tylko czy znajda sie ludzie chętni wspomóc Niko, tyle biedaków dookoła:shake::shake:

Posted

Gosia!:loveu:
Pewnie Niko nie jest duży, wg. mnie średni. Trzeba liczyć 450,00 hotel + ewentualnie leczenie.
A czym ryzykujemy jak spróbujemy biedaka wyciągnąć?
Tylko tym, że będziemy rozczarowane, że się nie uda.
A jak się uda, to Niko będzie miał trochę przestrzeni i szansę na dom.
Przecież ta klita w której siedzi to dramat.
Jak tylko uporam się z ogłoszeniami ( mam teraz 11 psów do ogłoszeń) i sprawami Krzyczek, to melduję się na wątku Niko.
Czytam cały czas.
Porozmawiam dzisiaj z Bożenką.

Posted

super dziekuje Irenko:loveu:

tylko czy uda sie zebrać tyle deklaracji?? porozsyłam wątek może uzbieramy wystarczajacą kwotę..

byłam dzis z nim na krótciutkim spacerku i wspomniałam, że może ma szanse na lepsze zycie;);)

Posted

Byłoby wspaniale;)

Dla niego domek to raczej na dworze jakaś ciepła buda i duże podwórko do biegania, ona chyba nigdy w domu nie mieszkał......

troche sie martwie jego stanem zdrowia tzn. ja tego nie widze bo jestem tam dziennie, ale ostatnio Nesca stwierdziła, że Niko schudł a przyczyna mogą być przerzuty..... oby nie!!!

Posted

Niko schudł naprawdę.
Rozwala mnie ten psiak......widziałam go zawsze rozszczekanego......skaczącego na siatkę. Teraz już się wyciszył....chyba posmutniał. Boję się ,że w ogóle zatracił nadzieję na lepszy los. Bardzo wzruszyłam się kiedy po otwarciu jego boksu podbiegł do Gosi i nastawił główke do założenia obróżki. Zawsze był z tym ogromny kłopot. Gosia....jesteś Wielka. Twoje serducho i cierpliwość sprawiają cuda. Niko to śliczny pies...... Proszę....niech ktoś zechce dać mu jeszcze chwile szczęścia na tym świecie. On jest naprawdę tego wart. Pamiętam go sprzed kilku ładnych lat....zaraz po tym jak trafił do schronu. Był śniezno biały.... puszysty.....piekny. Teraz zmieniaja sie tylko psy dookoła.... jego sąsiedzi w niedoli.....trwa tam tylko On. Biedny ,zapomniany,nieszczęsliwy. Jedynym pocieszeniem jest jego Gosia ,która pogłaszcze, pospaceruje i powie coś czułym głosem. Może znajdzie sie ktoś kto zechce dać mu tę szansę?.... Prosimy pieknie.................

Posted

rusza kolejna tura ogłoszeń dzięki cichaczem działającym ;)
nawet nie wiem, kto je robi, ale bardzo dziękuję w imieniu Nika :Rose: ;)