Negri_2008 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Miśka84']Dziń dybry ;)[/quote] Dziń dybry :megagrin: Quote
Becia66 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Negri_2008']Dziń dybry :megagrin:[/quote] nie taki dybry bo wiatrem hula tak że w chałupie huczy....:eviltong: Quote
Negri_2008 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Pani coś do mnie nie pisze :razz: Może tak na wszelki wypadek pomyślmy nad tekstem samodzielnie. Mamy do dyspozycji 13 linijek po 22 znaki każda, licząc spacje i przecinki :razz: Może przyda się taki skrót do pracy nad tekstem. ;) Pani tych piesków umarła i psy zostały samotne. Są razem od szczenięcia więc nie należy ich rozdzielać. Potrzebny jest dom dla tej dwójki. Bardzo cierpią w schronisku i tęsknią za człowiekiem. Są nieduże, mogą mieszkać zarówno w bloku jak i w domu z ogrodem, Mają około 7 lat, są pogodne, energiczne, niekonfliktowe i ułożone. Przebywają w schronisku w Orzechowcach. [URL="http://www.schronisko-orzechowce.szi.pl/"]www.schronisko-orzechowce.szi.pl[/URL] Tel. do kontaktu 782-670-611 Quote
SZPiLKA23 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [url=http://allegro.pl/item564141282_psia_przyjazn_ile_jest_warta_bez_domu.html]Psia przyjaźń ile jest warta bez domu? (564141282) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
Negri_2008 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Dostałam maila od Pani :multi: Witam, Przepraszam, że to tak długo trwało, ale zdążymy, czas jest do piątego, proszę treść poprawić wg Państwa sugestii, wychodzi 13 linijek. Treść: Propozycja I Dwa łagodne pieszczoszki, niekonfliktowe, ułożone mają ok. 7 lat. Łączy ich wielka psia przyjaźń. Bardzo cierpią w schronisku, Pani ich poprzednia zmarła i tęsknią za opieką. Przygarnij je, a miłość ich i wdzięczność będzie podwójna, [URL="http://www.schronisko-orzechowce.szi.pl/"]www.schronisko-orzechowce.szi.pl[/URL] Tel. 0782-670-611 Napiszcie co myślicie o treści. Ja teraz zasuwam w pracy :diabloti: Quote
Miśka84 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Chyba lepiej brzmi : ....ich poprzednia Pani zmarła.....??? Quote
Negri_2008 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='Negri_2008'] Dwa łagodne pieszczoszki, niekonfliktowe, ułożone mają ok. 7 lat. Łączy ich wielka psia przyjaźń. Bardzo cierpią w schronisku, Pani ich poprzednia zmarła i tęsknią za opieką. Przygarnij je, a miłość ich i wdzięczność będzie podwójna, [URL="http://www.schronisko-orzechowce.szi.pl/"]www.schronisko-orzechowce.szi.pl[/URL] Tel. 0782-670-611 [/quote] Mnie jakoś wyraz "pieszczoszki" trochę razi i ten szyk przestawiony w cześci o śmierci Pani rzeczywiście chyba jest do zmiany :razz: A gdzie poszła reszta ciotek? :mad: Quote
Becia66 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 jakoś tak na odpieprz mnie sie wydaje.....:roll: Quote
figa33 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 może tak?:hmmmm: Czy widziałeś taką przyjaźń jak nasza? Dwa serduszka bijące jednym rytmem. Taka przyjaźń na wieki. Niestety nasza Pani umarła i oddano nas do schroniska jak nikomu niepotrzebne zabawki. A my kochamy ludzi. Jesteśmy niekłopotliwi i tolerancyjni. I mamy tylko siebie. Quote
Becia66 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Figa ty to się jakaś poetka robisz...:eviltong::evil_lol:...no pewnie cos w tym stylu, w każdym razie dużo to lepsze od tego co napisała Pani z redakcji.....:siara: A tak w ogóle to jestem zażenowana jej tekstem trochę......:mdleje: Quote
black_cat Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 nie miala widać motywacji wystarczającej Quote
Becia66 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Ja tam pisarka nie jestem :eviltong: ale może cos z tego uklecić....? [COLOR=DarkRed]2 nieduże, przemiłe ok.7-letnie pieski przyjaciele od zawsze grzeczne, ułożone i niekonfliktowe bardzo cierpią w schronisku gdzie trafiły po śmierci swojej Pani. Bardzo tęsknią za człowiekiem Daj im dom a miłośc ich i wdzięczność będzie podwójna. [COLOR=Black]Może cosik w tym stylu - już sama nie wiem i nie umiem policzyć tych wszystkich znaków czy trzeba coś dodać czy ująć....:eviltong: No to kto następny ? :evil_lol: jak pozbieramy do kupy to może coś wyjdzie...:eviltong: [/COLOR][/COLOR] Quote
Negri_2008 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='black_cat']nie miala widać motywacji wystarczającej[/quote] otóż to, w tekście tej Pani nie ma emocji i więzi z psami, jaką my posiadamy ;) Quote
Negri_2008 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 ;)[quote name='becia66']Ja tam pisarka nie jestem :eviltong: ale może cos z tego uklecić....? [COLOR=darkred]2 nieduże, przemiłe ok.7-letnie pieski[/COLOR] [COLOR=darkred]przyjaciele od zawsze[/COLOR] [COLOR=darkred]grzeczne, ułożone i niekonfliktowe[/COLOR] [COLOR=darkred]bardzo cierpią w schronisku[/COLOR] [COLOR=darkred]gdzie trafiły po śmierci swojej Pani.[/COLOR] [COLOR=darkred]Bardzo tęsknią za człowiekiem[/COLOR] [COLOR=darkred]Daj im dom [/COLOR] [COLOR=darkred]a miłośc ich i wdzięczność będzie podwójna.[/COLOR] [COLOR=darkred] [/COLOR][/quote] cosik pokombinuję :razz: Ten tekścik, który podrzuciła ciocia Figa jest śliczny ale troszkę przydługaśny :oops: Quote
Miśka84 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='becia66']jakoś tak na odpieprz mnie sie wydaje.....:roll:[/quote] Beciu chyba masz rację.... Quote
Negri_2008 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [COLOR=darkred][FONT=Verdana]Tofi i Ciapek to para [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]przyjaciół od zawsze. [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]Są grzeczne, ułożone i[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]bardzo miłe. Zostały [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]samotne po śmierci [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]swojej Pani. Bardzo [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]cierpią, bo tęsknią za [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]człowiekiem. Daj im[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]dom a ich wierność [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]będzie podwójna. [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]Czekają już od dawna.[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]Tel. 782-670-611[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana][URL="http://www.schronisko-/"][I][URL="http://www.schronisko-orzechowce.szi.pl/"]www.schronisko-[/I][/URL]orzechowce.szi.pl/[/URL][/FONT][/COLOR] Może tak? :razz: Dla ułatwienia podzieliłam to na linijki. Ale mamy problem - adres www nie zmieści się w jednej linijce. Możemy np. zrezygnować z linijki "czekają już od dawna" Quote
Becia66 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Negri tylko tam nie ma ich wieku, a to ważny ,,szczegół''. Nie wiem tez czy dobrze że namiar jest na schronisko bo jak odbierze kierownik to dobrze, jak ktos inny.....:shake: Quote
figa33 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 też mi się wydaje ,że lepiej jak jest namiar na osobe prywatną:lol: Quote
Negri_2008 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='Negri_2008'][COLOR=darkred][FONT=Verdana] Tofi i Ciapek to para [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]przyjaciół od zawsze. [/FONT][/COLOR][COLOR=darkred][FONT=Verdana] Pieski mają ok. 7 lat.[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]Są grzeczne, ułożone i[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]bardzo miłe. Zostały [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]samotne po śmierci [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]swojej Pani. Bardzo [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]cierpią, bo tęsknią za [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]człowiekiem. Daj im[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]dom a ich wierność [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana]będzie podwójna. [/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=darkred][FONT=Verdana]Tel. ?????????????[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkred][FONT=Verdana][URL="http://www.schronisko-/"][/URL][I][URL="http://www.schronisko-orzechowce.szi.pl/"]www.schronisko-[/URL][/I]orzechowce.szi.pl/[/FONT][/COLOR] [/quote] No to może tak :p No i co robimy z adresem strony, który nie mieści się w jednej linijce? Opcje są dwie: rezygnujemy lub dokupujemy linijkę Quote
MagdaH Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Ja bym linijke kupiła:roll: Nie ma co burczeć na Panią Redaktor, przecież ona w życiu ich na oczy nie widziała, na wątek Dogo też pewnie nie wchodzi a takich potrzebujących bidulków ma na kopy i pęczki, jakby się angażowała emocjonalnie w każdą sprawę chyba by jej w końcu na mózg padło...piszę z własnego doświadczenia, jak czytam zbyt wiele wątków to mi siada na mózg i ludziowych bliźnich zaczynam mocno nielubić... Quote
figa33 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 chętnie dokupię linijkę do ogloszenia:lol: Quote
Negri_2008 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='figa33']chętnie dokupię linijkę do ogloszenia:lol:[/quote] Dziekujemy cioteczko :loveu: Nr konta zachowałaś, czy podrzucić? Czy ten tekst, który zaproponowałam jest do zaakceptowania dla Was? Jeżeli nie - napiszcie nowy :evil_lol: pamiętając o zasadach (14 linii - 22 znaki) Jeżeli tak - dajcie znać i koniecznie podajcie nr tel. do kontaktu i finalizujemy sparwę :cool1: Quote
figa33 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 poproszę jeszcze raz nr konta i napisz mi ile mam dopłacić , dzięki:lol: a tekst mi się podoba:lol: Quote
Neczka Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Ja myślę, że tekst Negri jest ok :) kontakt: tel. 782 670 611 mail: [email][email protected][/email] ;) Quote
Recommended Posts