anouk92 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 M@d i Orpha z nieba mi spadłyście:loveu:. Dzisiaj po pracy jadę odebrać małą i możemy przywieźć ją do Orphy. Juto po pracy odbierzemy małą od Orphy i możemy zabrać ją do Mod. M@d proszę o nr telefonu na pw lub o kontakt 513-077-146. Orpha podaj adres na pw. Mała była w większym stadzie psów i nie powinno być problemów. Na początkątku trochę się boi większych psów ale jak widzi że pies nie robi jej krzywdy to sama zaczepia do zabawy. Z kotem też myślę że nie powinno być problemów - to jeszcze dziecko i szybko się przyzwyczai do kota. Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 elainfo napisał(a):Orpha ty w tym maczałas palce? im palce ?? nieeeeee , to bez mojego udziału no pozatym ze gorąco zyczyłam małej zeby sie ktos znalazł Quote
elainfo Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 M@d napisał(a):W piątek możemy się umówić i wziąć małą sznaucię. Jeżeli zgodzi się ze spokojnym kastrowanym Sznupkiem Olbrzymem Lumpem. (referencje Lumpa jako wychowawcy w Lumpowych historyjkach w Galerii działu Sznaucerów), oraz jego wychowankiem prawie rocznym kotem-dchowcem, to ma dom do końca życia... GDYBY wynikła jakaś nieprawdopodobna afera i któryś z rezydentów stawił nieprzełamywalny opór, to GWARANTUJEMY DT na minimum tydzień (choćby po to aby spróbować przełamać ewentualne lody) W ekstremalnej sytuacji najwyżej będziemy je izolować na czas naszej nieobecności do czasu znalezienia innego DT... Stawiamy sprawę uczciwie. Mamy domek z ogrodem i wyjściem dla zwierząt, więc z NASZEJ strony głupot typu (nie mam czasu) nie będzie. Wychowywaliśmy przez 5 lat Sznupka Mini (do jego przedwczesnej śmierci - patrz w podpisie). Jedynym krytycznym kryterium jest dogadanie ię zwierzaków, ale wg. mnie nie powinno być problemów (tego jednak pewien być nie mogę) Adopcja ma pełną akceptację TZ. Prosimy o namiary na PM z kom mozna dogadywać sprawę odbioru suni. Preferowany termin to piątek wieczorem, ale i inny jest jakoś do uzgodnienia - ten termin dawał by nam najdłuższy czas na aklimatyzację suni do nowego domu przy naszej obecności) oooooojesooooo ty masz Olbszyma??????..kocham olbrzymy... Quote
elainfo Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 anouk92 napisał(a):M@d i Orpha z nieba mi spadłyście:loveu:. Dzisiaj po pracy jadę odebrać małą i możemy przywieźć ją do Orphy. Juto po pracy odbierzemy małą od Orphy i możemy zabrać ją do Mod. M@d proszę o nr telefonu na pw lub o kontakt 513-077-146. Orpha podaj adres na pw. Mała była w większym stadzie psów i nie powinno być problemów. Na początkątku trochę się boi większych psów ale jak widzi że pies nie robi jej krzywdy to sama zaczepia do zabawy. Z kotem też myślę że nie powinno być problemów - to jeszcze dziecko i szybko się przyzwyczai do kota. ona non stop wykłada sie na plecach brzusiem do góry...ciezko pogonic kota w tej pozycji albo połknąc olbrzyma..:evil_lol::evil_lol: Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 dziewczyny , ale jakas obróżke i smyczke to macie co ??? :p bo ja mam smyczycha a nie smycze a Setka wogóle nie jest smyczowa :cool3: Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 anouk92 napisał(a):M@d i Orpha z nieba mi spadłyście:loveu:. taaa ja metal -satanista :razz: i z nieba ,no chyba ze chciałam sie tam wbic i ktos mnie zepchnął :eviltong: Quote
anouk92 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Ups przepraszam ale teraz doczytałam że M@d to wujek a nie cioteczka:evil_lol: Quote
elainfo Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 orpha napisał(a):dziewczyny , ale jakas obróżke i smyczke to macie co ??? :p bo ja mam smyczycha a nie smycze a Setka wogóle nie jest smyczowa :cool3: .. ..ja woze codzien w plecaku do pracy smycz i obrózke z moim nr tel w razie jakby była decyzja ,że Merlin jedzie do nowego domu - ok- przeznacze ją dla małej Fruzi..zaznaczam,ze smycz jest kocia.. ale to to mniejsze niz kot.. kurcze ,żeby Merlin miał takiego farta..:placz::placz: Quote
M@d Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 "M@d jestes wielka :loveu: , a w sobote z mała na bulwarek ?? :oops:" Jeżeli już to ... wielki :razz: A olbrzym wygląda tak: Lump z kotem (kot już podrósł) Referencje Lumpa tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108265 UPDATE: Smycz, 3 obróżki, szeleczki, kaganiec, posłanko, małe zabawki, 4 komplety ubranek (chyba niestety za duże) mamy po wujku Beksie, więc no stress! (i 1001 innych mini sznaucerzych szpejów) Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 no wlasnie sie dowiedziałam ze Ty to on a nie ona :evil_lol: Quote
GrubbaRybba Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 elainfo napisał(a):COOOOO????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nosz k...wa !!!!!!! .. choroba.. no niewiem co z nia zrobic mozna Grubba rybe zahaczyć raz jeszcze.. bo teraz to juz nie trzea wymyslac zadenj historyjki.. zycie samo nam ja na tacy podało.. ale trzeba by ja najpierw do weta zabrac koniecznie!!! Widzę, że sytuacja się wyjaśniła, ale Ela, chyba muszę cię ochrzanić. W takiej kryzysowej sytuacji po prostu przyjeżdżasz do mnie z psem i radzimy na miejscu. PS - Dobrze jednak, że się wszystko ułożyło, bo jedna z moich suniek prawdopodobnie wraca z adopcji (po raz 3) i prawdopodobnie wyląduje u mnie. Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 olbrzym jest sueprancki :loveu: i ta mina na pierwszym zdjęciu ...:evil_lol: Quote
anouk92 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Rany ale będzie piękna para - tylko proporcje nie te:evil_lol: Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 dziewczeta jak bedziecie do mnie pedzic to jakiegos smsa z 15 minut wczesniej plizz , zebym zdążyła z łak zleciec do domu Quote
elainfo Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 orpha napisał(a):dziewczeta jak bedziecie do mnie pedzic to jakiegos smsa z 15 minut wczesniej plizz , zebym zdążyła z łak zleciec do domu dobrze dobrze kolezanko.. od ktorej ty jestes w domu? Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 bede w chałupie za jakies pewnie 1,5 godziny max a potem to bede gdzies obok na ugorach okolicznych Quote
diuna_wro Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 To na dogo są i wujki:multi:? Rzadkość chyba, rzekłabym rodzynki:eviltong: Dobrze, że to sreberko ma dom, bo opcja u moich znajomych odpadła, nawet mi się pisac nie chce dlaczego:angryy: Quote
anouk92 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Malutka już u cioci Orphy -zapoznanie ze stadem przebiegło bezproblemowo. Jutro sunia jedzie do domu wujka M@d:multi:. Sunia ma albo podrażnione jelita albo ich zapalenie. Niestety ma biegunkę i jest tam trochę krwi. Byliśmy na Gagarina - małą ma zrobione badania. Dostała antybiotyk i po nim biegunka i zapalenie powinno zniknąć. Czekamy na relację Orphy czy jej psiaki nie zjadły małej;) Quote
orpha Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Ja wlazlam na net przez tel.teraz się męcze pisząc na tel. Sunia ma sie dobrze, puche jadła tak jakby głodowała przez ostatnie dni,wydzielałam jej na raty zeby sie jej brzuszek niewściekł.leki przeszły bezproblemowo, ze stadem jest już zakolegowana ,najbardziej spodobała się jej lady. Acha miała dwa spacerki a biegunki ani widu Quote
M@d Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Biegunkę może ze stresu złapała, ale krew to już chyba z czego innego. Dobrze, że to nie wirusy, bo wolał bym swoich nie pozarażać, szczególnie, że Lump tez ostatnio coś chyba w lesie zeżarł w chwili naszej nieuwagi i niedawno skończył antybiotyki ... (biegunka - tyle że bez krwi) Kolega się przez rok wydelikacił i nie może już jak za czasów bezdomności śmietnikowej diety stosować :D Quote
malawaszka Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 anouk92 napisał(a):Ups przepraszam ale teraz doczytałam że M@d to wujek a nie cioteczka:evil_lol: NO! i to JAKI wujek :loveu::loveu::loveu::multi: M@d cudownie!!! Musicie wiedzieć kochane cioteczki, że Lump - nowy braciszek małej Waszej suni też jest ze schroniska :loveu: mała lepiej trafić nie mogła :laola: Quote
madziamn Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 no domek super trafiła. M@d jesteś cudownym wujkiem:loveu: Quote
anouk92 Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Tak, tak powoli czytam opowieści z życia Lumpa i jestem przekonana że mała lepiej nie mogła trafić:multi: Quote
Recommended Posts