Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anouk92 napisał(a):
Wstęnie mam domek dla trikolorki ale Pańśtwo mogą ją zabrać dopiero po 20-tym. Państwo raczej odpowiedzialni więc raczej nie powinni się rozmyślić.
Boję się tylko żeby w schronie jej nikomu nie wydali - no i jeszcze trzeba ją wysterylizować przed adopcją.

A więc chyba została już tylko ruda sunia do adopcji.

Jejku, a co z suniami do 20 tego?

Posted

Właśnie dzwonili Państwo szarej suni że już jej nie chcą bo nie mają czasu się nią zajmować.
Na początku Pan mówił że ma jeżdżącą pracę i pare razy dziennie możę zaglądać do suni. Teraz stwierdział wprost że mu się po prostu nie chce.
Stwierdzili że jednak nie mają czasu zajmować się psem.:angryy:

Dla mnie to jest tragednia bo przecież nie mogę odwieźć jej do schronu:shake:

Posted

COOOOO?????????????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nosz k...wa !!!!!!! .. choroba.. no niewiem co z nia zrobic mozna Grubba rybe zahaczyć raz jeszcze.. bo teraz to juz nie trzea wymyslac zadenj historyjki.. zycie samo nam ja na tacy podało.. ale trzeba by ja najpierw do weta zabrac koniecznie!!!

anouk92 napisał(a):
Właśnie dzwonili Państwo szarej suni że już jej nie chcą bo nie mają czasu się nią zajmować.
Na początku Pan mówił że ma jeżdżącą pracę i pare razy dziennie możę zaglądać do suni. Teraz stwierdział wprost że mu się po prostu nie chce.
Stwierdzili że jednak nie mają czasu zajmować się psem.:angryy:

Dla mnie to jest tragednia bo przecież nie mogę odwieźć jej do schronu:shake:

Posted

:-( raany to co z nią będzie w razie czego moja propozycja jest aktualna Ela ma moj numer w razie czego dzwoncie , a moze by sie udalo przez te 4 dni znaleźć kogos innego na DT ? zawsze to wiecej czasu niz 1 dzien , a niewykluczone ze mogłaby zostac u nas dłuzej ; generalnie chodzi o mojego tz ktory probuje byc bardziej rozsadny niz ja , kocha zwierzeta ale tłumaczy mi ze juz wiecej nie jestesmy w stanie ..... moze i nie jestesmy , ale czy to wazne ?

Posted

orpha napisał(a):
:-( raany to co z nią będzie w razie czego moja propozycja jest aktualna Ela ma moj numer w razie czego dzwoncie , a moze by sie udalo przez te 4 dni znaleźć kogos innego na DT ? zawsze to wiecej czasu niz 1 dzien , a niewykluczone ze mogłaby zostac u nas dłuzej ; generalnie chodzi o mojego tz ktory probuje byc bardziej rozsadny niz ja , kocha zwierzeta ale tłumaczy mi ze juz wiecej nie jestesmy w stanie ..... moze i nie jestesmy , ale czy to wazne ?

orpha powinnysmy przybic piatala z Anouk i Toba-- znamy ten problem z autopsji.. TZ tz TZ albo tz- i ich racjonalne myslenie..dlatego ja mam tylko 3 koty i psa.., a anuk 3 psy...
i wszelkie podstępy juz nie działają....

Posted

elainfo napisał(a):
orpha powinnysmy przybic piatala z Anouk i Toba-- znamy ten problem z autopsji.. TZ tz TZ albo tz- i ich racjonalne myslenie..dlatego ja mam tylko 3 koty i psa.., a anuk 3 psy...
i wszelkie podstępy juz nie działają....

ech u mnie nie jest tak źle z moim Tz , on ma tylko kompleks tego ze jest mniej mądry niz ja :evil_lol: i musi to jakoś tuszować biedaczek :eviltong:
Słuchajcie zeby bylo jasne napisałam ze do poniedziałku bo mam po prostu urlop ,a poniewaz u mnie cale stado wiec wolałabym zeby mała nie została w razie co sama zwlaszcza z Amonem , ktory krtzywdy nie zrobi ale potrafi zameczyc na smierc zmuszajac do zabawy z nim , mam opcje ze urlop moge przeciagnac o wtorek , w srode zeby nie wiem co musze byc w robocie

Posted

na mojego nic nie działa. Męczę temat codziennie, że przecież drugi pies nic nie zmieni, że chociaż na tymczas bierzmy czasem, że są takie ogromne potrzeby, tyle psich nieszczęść, i ja nieszczęśliwa przez to, ale jest nieugięty, czasem myślę, że chyba powinnam zmienić partnera... :roll:

Wieczorem będę miała odpowiedź od ludzi, którzy szukają młodego sznaucerka. Rozmawiałam z nimi, powiedziałam, że pilne.

Posted

orpha napisał(a):
ta malutka jest podobna do naszej Seci a secia jest ukochana swojego Pana .... :diabloti:

...a z której strony ty to podobienstwo widzisz??:evil_lol::evil_lol:

Posted

W piątek możemy się umówić i wziąć małą sznaucię.
Jeżeli zgodzi się ze spokojnym kastrowanym Sznupkiem Olbrzymem Lumpem. (referencje Lumpa jako wychowawcy w Lumpowych historyjkach w Galerii działu Sznaucerów), oraz jego wychowankiem prawie rocznym kotem-dchowcem, to ma dom do końca życia...
GDYBY wynikła jakaś nieprawdopodobna afera i któryś z rezydentów stawił nieprzełamywalny opór, to GWARANTUJEMY DT na minimum tydzień (choćby po to aby spróbować przełamać ewentualne lody)
W ekstremalnej sytuacji najwyżej będziemy je izolować na czas naszej nieobecności do czasu znalezienia innego DT...
Stawiamy sprawę uczciwie. Mamy domek z ogrodem i wyjściem dla zwierząt, więc z NASZEJ strony głupot typu (nie mam czasu) nie będzie.
Wychowywaliśmy przez 5 lat Sznupka Mini (do jego przedwczesnej śmierci - patrz w podpisie).
Jedynym krytycznym kryterium jest dogadanie ię zwierzaków, ale wg. mnie nie powinno być problemów (tego jednak pewien być nie mogę)
Adopcja ma pełną akceptację TZ.
Prosimy o namiary na PM z kom mozna dogadywać sprawę odbioru suni. Preferowany termin to piątek wieczorem, ale i inny jest jakoś do uzgodnienia - ten termin dawał by nam najdłuższy czas na aklimatyzację suni do nowego domu przy naszej obecności)

Posted

M@d napisał(a):
W piątek możemy się umówić i wziąć małą sznaucię.
Jeżeli zgodzi się ze spokojnym kastrowanym Sznupkiem Olbrzymem Lumpem. (referencje Lumpa jako wychowawcy w Lumpowych historyjkach w Galerii działu Sznaucerów), oraz jego wychowankiem prawie rocznym kotem-dchowcem, to ma dom do końca życia...
GDYBY wynikła jakaś nieprawdopodobna afera i któryś z rezydentów stawił nieprzełamywalny opór, to GWARANTUJEMY DT na minimum tydzień (choćby po to aby spróbować przełamać ewentualne lody)
W ekstremalnej sytuacji najwyżej będziemy je izolować na czas naszej nieobecności do czasu znalezienia innego DT...
Stawiamy sprawę uczciwie. Mamy domek z ogrodem i wyjściem dla zwierząt, więc z NASZEJ strony głupot typu (nie mam czasu) nie będzie.
Wychowywaliśmy przez 5 lat Sznupka Mini (do jego przedwczesnej śmierci - patrz w podpisie).

Jedynym krytycznym kryterium jest dogadanie ię zwierzaków, ale wg. mnie nie powinno być problemów (tego jednak pewien być nie mogę)
Adopcja ma pełną akceptację TZ.
Prosimy o namiary na PM z kom mozna dogadywać sprawę odbioru suni. Preferowany termin to piątek wieczorem, ale i inny jest jakoś do uzgodnienia - ten termin dawał by nam najdłuższy czas na aklimatyzację suni do nowego domu przy naszej obecności)

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: