anouk92 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Tragedia Rudzia po 4 miesiącach została oddana. Nie znam konkretnego powodu. Podobno była agresywna do innych psów na spacerach. Dla nas to bzdura. Rudzia jest teraz w hoteliku z innymi psami i ani razu nie pokazała agresji. Wcześniej w schronisku i w hoteliku też nie było żadnych problemów. Rudzia jest bardzo grzeczna. Nie niszczy. Słucha się. Idealna do dzieci. Rudzia jest już drugim psem którego Państwo oddali. Nie wiem czego oni szukają. A cierpią psy. Proszę chociaż o DT dla Rudzi. Teraz jest w hoteliku ale u mnie ciężko z finansami. Rudzia jest wysterylizowana. Kontakt: 513-077-146 Rudzia została adoptowana. Została opiekunką 9 misięcznej dziewczynki. Podobna daje ze sobą robić wszystko. Rudzia obecnie przebywa w hoteliku u Pati. Jest już po sterylizacji. Cierpliwie czeka na nowy dom. Te 3 sunie przybywają w podwarszawskim schronisku. Każda ma swoją oddzielną historię której pewnie nidgy nie poznamy. Bardzo pilnie trzeba im znaleźć nowe domy lub chociaż tymczasy. Te suczki nie mogą zostać w schronisku:shake:. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu suniek. Kontakt 513-077-146 Quote
anouk92 Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 2) Terierkowata ruda sunia - bardzo młodziutka. Bardzo skromna i spokojna dziewczynka. Quote
anouk92 Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 3) Najmłodsza sunia - w typie sznaucerka miniaturki ale jeszcze mniejsza. Myślę że ma ok. 6-7 miesięcy. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. ADOPTOWANA!!! Quote
anouk92 Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Prosimy o pomoc w ogłoszeniach.:oops: Quote
Reno2001 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Psiaczki śliczne. I pewnie długo na domki nie będą musiały czekac. Jest jakakolwiek szansa na ich sterylki????? Quote
elainfo Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Sunia nr 3 - sznupcia- to istne żywe sreberko - torebkowej wiekości..;-)) jest poprostu przkochana niemalże sika ze szczęscia jak widzi człowieka.. od razu wywala brzuszek do miziania , wdrapuje sie na kolana i chce wycałowac z kazdej strony.. to jest poprostu CUDO- którego nie da sie niekochac!!! Grzechem byłoby aby ta mała siedziała w ciemnym schroniskowym boksie...;-(((( Śliczne maleńkie - kanapowe stworzonko wielości kieszonkowej- idealna do bloku. jak to sie mówi : miód malina i orzeszki;-)) Komu takie cudo??? Quote
Sylwia K Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 mozemy dac jednej tymczas bez limitu czasowego, tylko posiadam prawie połtorarocznego bullteriera miniature, ktory uwielbia sie bawic z psami, czyli moge dac dt suni, ktora lubi zabawy z psami. Nie moze to byc cicha i spokojna suczka. Moj pies uwielbia mlode pieski a jesli chodzi o szczeniaki to jest bardzo delikatny nawet wzgledem malych -w sensie niewielkiego wzrostu. Tylko nie jest jeszcze kastratem, planujemy zabieg za poł roku, ale mozemy zawsze to przyspieszc. Ja nie pracuje bo jestem w 4 miesiacu ciazy wiec mam bardzo duzo czasu. Mieszkamy pod wawa w domu z ogrodem. Quote
elainfo Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Sylwia K napisał(a):mozemy dac jednej tymczas bez limitu czasowego, tylko posiadam prawie połtorarocznego bullteriera miniature, ktory uwielbia sie bawic z psami, czyli moge dac dt suni, ktora lubi zabawy z psami. Nie moze to byc cicha i spokojna suczka. Moj pies uwielbia mlode pieski a jesli chodzi o szczeniaki to jest bardzo delikatny nawet wzgledem malych -w sensie niewielkiego wzrostu. Tylko nie jest jeszcze kastratem, planujemy zabieg za poł roku, ale mozemy zawsze to przyspieszc. Ja nie pracuje bo jestem w 4 miesiacu ciazy wiec mam bardzo duzo czasu. Mieszkamy pod wawa w domu z ogrodem. a skąd jestes dokładnie? Quote
Sylwia K Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Celestynow pod Otwockiem, to jest ok godz. drogi do centrum wawy. Mozemy dac tymczas jakiejkolwiek suni, nie musi to byc jedna z tych. Udzielamy sie głownie na bullterier forum pomaranczowym i troche na ast-pitt forum pod tym samym nickiem -to tak jakby ktos chcial wiedziec. I z gory przepraszam, mam awarie klawiatury i nie moge pisac wszystkich znakow polskich. Quote
Sylwia K Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 co tu taka cisza? chyba wystraszylismy wszystkich razem z moim bullem... Quote
agusiazet Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Jeśli nikt nie ogłosił na Allegro suczki nr 3 mogę to zrobić! Quote
anouk92 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 agusiazet napisał(a):Jeśli nikt nie ogłosił na Allegro suczki nr 3 mogę to zrobić! Bardzo proszę - dziękuję!!!:loveu: Quote
anouk92 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Sylwia K napisał(a):co tu taka cisza? chyba wystraszylismy wszystkich razem z moim bullem... Najbardziej zabawowa jest sunia nr3 ale ona chyba jest za mała na zabawy z bulkiem:shake:. Musimy pilnie porobić ogłoszenia i zobaczymy jaki będzie odzew. Quote
agusiazet Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Namawiam córkę na wzięcie tej najmniejszej na tymczas, ale jakoś nie bardzo, więc chociaż ją poogłaszam:) Quote
elainfo Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Sunia nr 3 jest poprostu boska.......nawet nasza Anouk sie rozkleiła przy niej- bo to poprostu słodziak , który da mnóstwo radosci przyszłym opiekunom. Ale sunia nr 2 - foksiowata biała w łatki tez jest super.. a sunia nr 1. potzrebuje troszke czasu aby sie otworzyć i zakumplowac z obcym człowiekiem.Jest poprostu bardziej ostrozna w kontaktach z nowo poznanyi osobnikami. Ale temperamencik oczewiściście terierkowaty;-))) ogólnie te trzy sunie sa fajniuchne i bardzo adopcyjne. Idelane jako towarzyszki do mieszkania.. i na kanapcię;-) Quote
Sylwia K Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Moj pies jest miniaturowy a nie standardowy. Wazy ok 23 kg, wzrost ok 40 cm w kłebie. Obecnie prawie codziennie bawi sie z malymi astami. Zapozanl je jak mialy 9 tyg. a teraz maja prawie 3 miesiace -sa ye 3 razy mniejsze i mniej sprawne od niego. Jest bardzo delikatny w zabawach ze szczeniakami. Ma kolezanke jamniczke ktora go tłucze i umie dac sobie z nim rade. Nie pilnuje miski ani zabawek przed psami i nie jest zaczepny. On bardzo lubi niskie psy i suczki i samce. Zdecydowanie woli bawic sie z mniejszymi psami. Jesli uwazacie, ze sie nie nadajamy jako dt dla zadnej z tych suczek, to pamietajcie o nas jak beda jakies inne w potrzebie. Quote
GrubbaRybba Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ciotki, wy zawsze jakieś cuda macie. Ta sunia szara jest kropla w kroplę, jak moja Andzia kilka miesięcy temu. Tylko umaszczenie inne, ale charakter ten sam. :loveu: Taka mała miłośnica kochająca cały świat. Quote
elainfo Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Ciotki, wy zawsze jakieś cuda macie. Ta sunia szara jest kropla w kroplę, jak moja Andzia kilka miesięcy temu. Tylko umaszczenie inne, ale charakter ten sam. :loveu: Taka mała miłośnica kochająca cały świat. Zgadza sie Rybo, to jest wykapana twoja Andzia tylko jej szara wersja;-))) jakby co masz czas na decyzje do 17.00 i przywozimy ci ja pod same drzwi;-)))) .. wiem gdzie mieszkasz:evil_lol: Quote
agusiazet Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Oto Allegro psiaczka - szczeniaczka nr 3: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=425575421 Jak się skończy ten miesiąc, a pozostałe suczki nikt nie wystawi, postaram się pomóc, teraz już niestety nie mam kasy:) Quote
GrubbaRybba Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 elainfo napisał(a):Zgadza sie Rybo, to jest wykapana twoja Andzia tylko jej szara wersja;-))) jakby co masz czas na decyzje do 17.00 i przywozimy ci ja pod same drzwi;-)))) .. wiem gdzie mieszkasz:evil_lol: Cioteczko, ale ja muszę jakiś fortel obmyśleć, bo mój TZ chyba by mnie ukatrupił. Jak macie jakiś pomysł, dajcie znać. Nie mogę powiedzieć, że psiaka znalazłam na ulicy, bo jeżdżę metrem do pracy. ;) Chyba, że ty do mnie zadzwonisz, że sprawa podbramkowa, ja w panice powiem TZowi, że musisz ją przywieźć, bo właśnie ją znalazłaś i nie masz jej gdzie zabrać, a ty przyjedziesz i przywieziesz małą. Może na takie szybkie działanie nie zdąży zareagować vetem. :razz: Quote
diuna_wro Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 GrubbaRybba napisał(a): Chyba, że ty do mnie zadzwonisz, że sprawa podbramkowa, ja w panice powiem TZowi, że musisz ją przywieźć, bo właśnie ją znalazłaś i nie masz jej gdzie zabrać, a ty przyjedziesz i przywieziesz małą. Może na takie szybkie działanie nie zdąży zareagować vetem. :razz: he he, dobre:cool1: Jakby co - będzie mozliwość podesłania mi kępki kłaczków tej małej nr 3? Wysłałam ją do ludzi, którzy chcą sznaucerka, ale facio ma alergię i trzeba by zrobić test. Quote
Ulaa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Kilka miesięcy temu miałam na DT sunię mix Jack Russel Terriera. Do tej pory są o nią telefony i dzięki niej domy znalazło kilka innych piesków, niekoniecznie do JRT podobnych ;) Ogłaszając tą pierwszą wpiszcie koniecznie, że to mix Jack Russel Teriera, w sumie jest w typie rasy :cool3: Napewno znajdzie dom! A może i przy niej inne! Quote
elainfo Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 diuna_wro napisał(a):he he, dobre:cool1: Jakby co - będzie mozliwość podesłania mi kępki kłaczków tej małej nr 3? Wysłałam ją do ludzi, którzy chcą sznaucerka, ale facio ma alergię i trzeba by zrobić test. hmmm może i dałoby rade ją oskubać..tylko,że jak facet nawet niema uczelenia teraz na nią .. to za m-c albo rok moze nagle sie okazac ,że ja nabyl... Z reguły z tego co sie orientuje ,ze sznaucki naleza do psiaków ,kótrę raczej nie uczulają. Psy ,które nie mają podsierstka a jedynie włos okrywowy nieuczulaja.. jakoś to tak chyba było.;-)) Quote
Recommended Posts