Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bonsai mi to obojętne czy Bash czy Bosh. Zwykła literówka. Sory :eviltong:
To jest jeszcze nic. Na dogo jest taka jedna fajna kobietka Ewa i Flatki. Kiedyś koleżanka odpisując jej na posta napisała "Ewa i Flaki" :evil_lol: Oczywiście nie to że chciała ją urazić! Nie! Nie! Boże broń...Ot. Zwykła literówka, ale potem edytować tego nie mogła i ubaw mieliśmy po pachy. Ja się o tym dowiedziałam smsem prawie że w środku nocy, więc TZ też spojrzał na mnie jak na stwora z innej planety kiedy zaczęłam się śmiać w głos :evil_lol: a potem powiedział "wariatka" i poszedł spać :roll: Rano na szczęście nie pamiętał :razz:
No takiej literówki to ja bym nie chciała mieć :evil_lol:

Posted

To może dla jasności żeby nie było...mi się skojarzyła z latarką którą dostałam od TZ-a żebym się czuła bezpiecznie na wieczornych spacerach z psami :evil_lol:
Jest wielka, daje dużo światła i wchodzi do niej 6 bateri. Służy mi do przyświecania sobie drogi (latarni tu niema) i do samoobrony, bo podejrzewam że z rozmachu mogłabym zęby nią wybić, ale na szczęście jeszcze nie miałam okazji jej użyć :evil_lol: firmy Bosh :evil_lol:

Posted

Agmarek aż mi się przypomniał mój pierwszy telefon komórkowy - Samoobrona na niego mówiłam :D... Wcześniej mieszkałam w okolicy średnio bezpiecznej i jak kiedyś szwendałam się po lesie to kumpel nie przypadkiem wypatrzył. Postanowił mnie wystraszyć - nie docenił skromnego telefoniku w mojej kieszeni, którym walnęłam w samoobronie nawet nie patrząc kto mi na plecy skoczył ;). Cóż, już nigdy więcej chłopak takich głupich pomysłów nie miał :).

Posted

Wcześniej to ja mieszkałam w bloku, to nawet nie bardzo wiedziałam co to jest latarka :evil_lol:
Żartuję oczywiście. Przez pierwsze 15 lat mieszkałam z rodzicami w...lesie :roll: i czułam się tam super hiper bezpiecznie :eviltong: bardzo przeżyłam wyprowadzkę do bloków, więc po następnych piętnastu z powrotem wróciłam do "prawie" lasu :eviltong:
Jest tylko jedna różnica. Tam gdzie mieszkaliśmy wcześniej nie mieliśmy tak pier....ch sąsiadów jak tutaj :-( i to jest jedyny minus tej okolicy.

Posted

Koleżanka planuje wziąć psiaka [za jakiś czas - najwcześniej za jakieś pół roku]. Obiecałam jej pomóc... tak więc gadamy sobie i ustalamy co i jak - w sensie jaki charakter, wielkość, budowa ciała, odpadające ubarwienie [kiedyś ją pogryzł obcy pies - chodzi o to, żeby jej psiak nie był tego koloru co tamten] i nagle słyszę... "Hania, taki jak ten co tam przez pasy przechodzi byłby idealny".

Tak, gadałyśmy przez telefon - poległam :evil_lol:... I jak ja mem jej teraz wytłumaczyć, że będąc ponad 100 km dalej nie widzę tego co ona :diabloti:?

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Koleżanka planuje wziąć psiaka [za jakiś czas - najwcześniej za jakieś pół roku]. Obiecałam jej pomóc... tak więc gadamy sobie i ustalamy co i jak - w sensie jaki charakter, wielkość, budowa ciała, odpadające ubarwienie [kiedyś ją pogryzł obcy pies - chodzi o to, żeby jej psiak nie był tego koloru co tamten] i nagle słyszę... "Hania, taki jak ten co tam przez pasy przechodzi byłby idealny".

Tak, gadałyśmy przez telefon - poległam :evil_lol:... I jak ja mem jej teraz wytłumaczyć, że będąc ponad 100 km dalej nie widzę tego co ona :diabloti:?

:grin: No coś Ty, a telepatia? :diabloti:

Posted

Niestety telepatia nigdy mi za dobrze nie wychodziła :(... ale obiecuję poprawę i codzienne ćwiczenia :D.

Pochwalę wam się - po długich i gorących rozmowach ustaliłyśmy, że coś w stylu BOSa byłoby dobre :). Psiak ma być duży [większy od Birmy], sierść półdługa, raczej nastawiony na pracę z człowiekiem, w razie czego zdolny do obrony, ale nie atakujący bez powodu [jak to ładnie kumpela określiła - z obroną jak u Birmy :D], wiek 6-12 miesięcy... Tak więc przypuszczalnie w ciągu roku albo będę siedzieć i szukać jakiegoś BOSo-podobnego psiaka z DT albo peta ;).

Posted

[quote name='bonsai_88']Niestety telepatia nigdy mi za dobrze nie wychodziła :(... ale obiecuję poprawę i codzienne ćwiczenia :D.

Pochwalę wam się - po długich i gorących rozmowach ustaliłyśmy, że coś w stylu BOSa byłoby dobre :). Psiak ma być duży [większy od Birmy], sierść półdługa, raczej nastawiony na pracę z człowiekiem, w razie czego zdolny do obrony, ale nie atakujący bez powodu [jak to ładnie kumpela określiła - z obroną jak u Birmy :D], wiek 6-12 miesięcy... Tak więc przypuszczalnie w ciągu roku albo będę siedzieć i szukać jakiegoś BOSo-podobnego psiaka z DT albo peta ;).

Nie pisz tego głośno, bo Cię cioteczki zarzucą propozycjami :evil_lol: A Frotka nr 2 byś nie chciała? :eviltong: http://i36.tinypic.com/2zfn4lh.jpg Daję 95%, że to jego brat :roll: W Brzegu jest, blisko mnie, więc jest to bardzo prawdopodobne :cool1:

Posted

No proszę! Proszę! Jakie cudne wieści!
Ja jakbym tylko wspomniała o następnym psie (dla którego NA PEWNO) znalazłoby się miejsce, to by mnie TZ :snipersm:
Jak ostatnio oglądałam z synem zdjęcia z wizyty u NiJaSe i zachwycałam się Lady, to potem mały męczył ojca żebyśmy kupili Mainecoona. TZ się zaczerwienił i powiedział że jest na tym podwórku wystarczająca ilość sierściuchów do głaskania i następnego nie będzie :angryy:
Wiecej tego tematu nie poruszalismy :roll:

Posted

Asiaczek napisał(a):
...a dlaczegóż-to się zaczerwienił szanowny TZ...?

pzdr.

Mój? Ze złości :evil_lol: Mamy w domu kota, 2 psy (owczarek miał być podwórkowy) i kotkę którą "tylko" dokarmialiśmy to w ramach wdzięczności przyniosła nam troje dzieci :evil_lol: półdzikusów które dają się głaskać tylko mnie i znoszą myszy które musi sprzątać TZ :diabloti:
Koty miały być oddane, ale jeden nas odrapał, ugryzł TZa i potencjalnego właściciela, po czy zwiał. Ma dzisiaj 4 lata i mieszka w ocieplanej budzie przed domem, a zimą w garażu (tak jak reszta jego rodzeństwa) poza tym jest notorycznie gryziony przez jakiegoś obcego kota, a co za tym idzie wiecznie odwiedza nas weterynarz, a kot śpi coraz częściej w garażu i kiedy TZ tam wchodzi szanowny pan Bucuś zamyka oczy i udaje że go nie ma, a TZ udaje że go nie widzi :evil_lol:
I oto jest kompromis :diabloti:
Poza tym ja i TZ śpimy na jednej połówce łóżka, bo na drugiej śpi jego kot. Teraz ja śmiem się zaczerwienić, bo mi ciasno :angryy:

Posted

Śpieszę donieść niezadowalającą wieść....

komplecik przepadł...

Brzydal "zajął się" smyczą podczas transportu do Warszawy, na miejscu śmiał kontynuować dzieło i w efekcie - wetka go wyrzuciła... :roll:
Psiak dotarł do niej w sobotę późnym popołudniem, ja dowiedziałam się w niedzielę wieczorem, że komplet ma być do zwrotu... więc już po ptokach.

Pytam się zatem - co z tym fantem zrobić?

Posted

Cóż zrobić - ponieważ zależało mi na tym konkretnym kompleciku to zostało mi tylko pójść do kącika i pochlipać za stratą ;).

Po prostu mam nauczkę do końca życia, że nie można z psiakiem dać absolutnie nic, na czym mi zależy żeby wróciło.

Posted

Alicja napisał(a):
Agamarek :roflt:

Oj :mad: nie prowokuj mnie Alicja :mad:
Masz kota? Bo jak nie, to zdobędę Twój adres i Ci go łachudrę wyślę pocztą. Zobaczysz jak się rozpycha :evil_lol:

Agucha napisał(a):
Brzydal "zajął się" smyczą podczas transportu do Warszawy, na miejscu śmiał kontynuować dzieło i w efekcie - wetka go wyrzuciła

A to paskudnik jaki :mad:

bonsai_88 napisał(a):
zostało mi tylko pójść do kącika i pochlipać za stratą ;).

Bonsai nie płacz :lol: kupię Ci hehłacz :evil_lol:

Posted

Agmarek daj hehłacz to przestanę :D...

Swoją drogą nie chcesz kolejnego kota? Bo na jakieś pół roku ma mi dodatkowy kot na kark spaść - mama wyjeżdża i obiecałam się nim zająć.