Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

t_kasiek napisał(a):
ale one sa piekne !!!!!!!!!!!! nie wiedzialabym ktorego wybrac !!!!!!

Są rzeczywiście piękne, ale ja chybabym wiedziała... Muszkę . Zżyłam się z nią i teraz jak patrzę na jej piękne zdjęcia to lecą mi łzy...Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko dobrze.

Posted

kASIU, TEKST DO ALLEGRO, popraw jesli uznasz za stosowne. I daj jakiś ładny tytuł, ja mam dzisiaj jakies zaćmienie. Chyba jestem zmęczona. Psy mi sie śnią po nocach; kurcze musze sobie zrobić urlop:loveu:.
Żartowałam......

Muszka
Muszka, maleńka sunia z bardzo smutna historią, napewno miała kiedyś dom i kochajacego człowieka, ponieważ doskonale wie jak zachować sie w domu, na spacerze a takze do czego służą kolanka pani. Z obserwacji wynika , ze Muszka mogła mieszkać ze starszymi ludźmi, bo na spacerze właśni tacy starsi ludzie budza jej zainteresowanie i radość. Być może państwo Muszki odeszli na zawsze....
A tymczasem bezduszny człowiek wyrzucił sunię na jednym z osiedli. Muszka około 3 m-ce spała na betonie, nik jej nie głaskał i nikt nie przytulił.
Czekała na powrót swojego pana - bezskutecznie. Po kilku miesiacach Muszka oszczeniła się w przydrożnym rowie.
Przychodziła nadal na osiedle , niektórzy ludzie czasami rzucali jej coś do jedzenia, inni przeganiali, rzucali kamieniami. Ot, ludzie...
Na szczęście Muszka znalazła tymczasowy kat u dobrych ludzi, gdzie mogła w normalnych warunkach odchować swoje dzieci. Szczeniaczki znalazły juz swoje domy. Teraz o dom prosi Muszka.
Suczka sprawia wrażenie b. łagodnego i potrzebującego miłości pieska
Jak opowiadaja o niej jej tymczasowe opiekunki Muszka jest ostrożna w okazywaniu uczuć, zdystansowana, ale po
niedługim czasie nabiera zaufania. Wynika to prawdopodobnie z faktu , że była źle traktowana i
porzucona. Jednak powoli i systematycznie odzyskuje wiarę w ludzi. Jest spokojna, łagodna, zna się
na ludziach (wyczuwa kiedy ktoś jest jej niepewny lub ma złe zamiary -
może to skutek tego, że tyle czasu mieszkała na ulicy?). Uwielbia dotyk, szczególnie drapanie za uchem, lubi być blisko człowieka, położyć łepek na stopie, popatrzeć w oczy, zawsze towarzyszyć, aż po grób.
Sunia jest pieskiem gotowym do adopcji; nie brudzi w domu, slicznie chodzi na smyczy, puszczona luzem, pilnuje sie człowieka.
Jest zaszczepiona i odrobaczona. Przed wydaniem do adopcji zostanie wysterylizowana.
Czeka, wierzy , ze jej nie zawiedziemy.

Posted

Szczeniaczki dzielnej suni Muszki

Te psie dzieci nie miały najlepszego startu w życiu. Ich wyrzucona przez bezdusznego człowieka mama urodziła je w rowie. Codziennie przemierzała ruchliwa ulicę , zeby zdobyć cos do jedzenia. Ludzie czasami cos jej rzucali, częściej przeganiali.
Na szczęście sunia znalazła tymczasowy kąt, gdzie mogła maluchy wychować.
Teraz te sliczne psie dzieci; 3 suczki i 2 chłopców bardzo ładnie prosi o miłość człowieka i nowe, odpowiedzialne domy dla siebie.
A oto one:

"bernardynka" - Molly, ciekawa świata i ludzi, spokojna, ale potrafi
pokazać pazurki, towarzyska, lubi kontakt z człowiekiem, wygląda niemal jak
mała księżniczka, która wykorzystuje to, gdy coś zbroi, robiąc słodkie
oczka. nie można się jej oprzeć...

biały - Kajtek, jest ciekawski, ale ostrożny, najmniejszy z miotu,
przez co często jest gryziony, ale nie daje się innym, potrafi się odgryźć.
wygląda jak świnko-krówka

najmniejsza - Akra, niepozorna, cicha woda, ale tak naprawdę rozrabia
najwięcej, żywiołowa, mała akrobatka, zadziorna - odgania pozostałe psiaki
od miski

beżowa - Beatka, najbardziej samodzielna, trochę autsajderka, ale
bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, inteligentna obserwatorka

z czarnym łebkiem - Pat, próbuje całą uwagę skupić na sobie,
uwielbia pieszczoty

Cos tam jeszcze od siebie dodaj na konieć, Kasieńko.....

Posted

scarlet napisał(a):
spoko :) bo o ojcu nic nie wiadomo ale piękniutkie sa

no właśnie - ale raczej wielkie bernardyny czy owczark z nich nie wyrosną :loveu::loveu::loveu: