KORONA Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 Jakby mozna było składać zamówienie, to ja poproszę 7 :) Quote
bea100 Posted October 4, 2004 Author Posted October 4, 2004 Ej Korona, Korona...pomyśl o Didulce (i o sobie), uważam, że przy 6 jest już kawał roboty 8) ja życzę Ci przepięknej szósteczki bo to fajny miot (taki akuratny :P ). Jak ,,wykrakałam" i trafiłam to stawiasz mi :drinking: U mnie pięknie dzieci rosną (dobijają już do 4 kilo). Jedzą łapczywie i rozrabiają aż miło :lol: Dzisiaj nauczyły się ,,drapania" tylną łapką (po psiemu) i ponieważ się naśladują to było tak, że wszystkie jak na komendę siedziały i się drapały :lol: Kino całe :lol: No i zauważyam, jak dwa pieski się sobie ,,kłaniały" zapraszając do zabawy :D. No i widziałam, jak Bogdanka z udawaną złoscią rzuciła się ze straszliwym warkotem na Bohuna i chwyciła do ząbkami za kark :lol: Hmmmm...robią się z nich prawdziwe psy i migiem wyrastają mi ,,z pieluch" :P Quote
malawaszka Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 ahahahah dobre z tym drapaniem :lol: tylko przypadkiem czy ich coś nie zaczęło swędzieć jak tak wszystkie na raz zaczęły? :roll: Quote
tufi Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 A'propos drapania - moj TZ wygladal jak maly chlopiec z nowa zabawka, kiedy juz wie, jak dziala -wyczail, ze jak sie szczeniaczka tygodniowego podrapie za przednia lapka, to zaczyna tylna lapka sie drapac - taki odruch :D No i mial radoche i sprawdzal, czy kazdy "dziala" tak samo :lol: :lol: :lol: Quote
KORONA Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 Ale siódemnka jest szczęsliwa :) Choć zgadzam sie 6 szczeniat to optymalna liczba... A jeśli trafiłaś to zapraszam na :drinking: :D Bea, Twoje szczeniątka są teraz w moim ukochanym wieku, uwielbiam obserwować takie maluchy i bawić sie z nimi. Wyściskaj je mocno ode mnie.. :) Quote
Kika Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Szceniaczki są przecudne.Mnie najbardziej podoba sie zdjęcie, na którym - jak na komendę wszystkie trzy- ustawiły się w pozycji " na prawo patrz!" :D Biedne dzieci Poświatowskiej , z takimi poobgryzanymi uszyma do domu musiały wrócić.Ale szybko wróciły do normy - widziałam je w niedzielę - całe i zdrowe. :D Quote
Kika Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Macie tu śliczną TRÓJKĘ Od lewej BŁOGA- BOHUN-BŁAWAT. Prawda,że cudowne zdjęcie- do psiego kalendarza się nadaje. A może taki wydać ze szczeniętami różnych ras???MAmy już trochę pięknych zdjęć. 8) Quote
PIKA Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Koronko congratulation licznego miotu, :angel: coby jeszcze maluchy zdrowe były to już pełnia szczęścia będzie :drinking: :drinking: Bea maluchy rozrabiają i o to chodzi, :lol: znaczy zdrowe i pełne wigoru :lol: Tylko co z Twoim wigorem? :roll: Quote
bea100 Posted October 5, 2004 Author Posted October 5, 2004 ...Tylko co z Twoim wigorem? :roll: :lol: jak to (wychowująca w sumie samotnie) babcia wielo=raczków...chodzę po ścianach, nosem się podpieram...a wigoru BRAK :lol: Ale jak wezmę i przytulę i dostanę od :baby: buziaka, to...całe zmęczenie jakoś odchodzi...i mam siłę na kolejny dzień i kolejną noc :D Quote
MacRos Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Hej :) Oto jednodniowe basseciki artezyjsko-normandzkie Z Romiszówki. Na razie bardziej przypominają szczurki niz bassety :) Quote
tufi Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 cudenka! tfu - paskudy okropne, bleh ;) Niech sie zdrowo chowaja :angel: :angel: :angel: Quote
Poświata Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 (tfu, tfu, coś czerwonego by się przydało) śliczne :angel:. Niech chowają się zdrowo na pociechę hodowcy i przyszłych właścicieli :P . Quote
bea100 Posted October 7, 2004 Author Posted October 7, 2004 Łomatko jakie cudne :lilangel: Pierwszy raz widzę (nawet na fotkach) takie jednodniowe cudeńka :D Ogromnie przypominają małe ogórczaczki (oczywiście moje miały odrobinkę tylko bieli ...no i były trochę... ,,krótsze" :lol: ) Szczególnie podoba mi się maleństwo z regularną białą etolą na szyi :D To mój faworyt :P Czy mogę poznać jego (jej) imię ? Quote
MałGośka Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 No i dzięki Wam kochani zobaczyłam po raz pierwszy w życiu maleńkie ogarki, samojedki, bulliki i basseciątka... :D Śzkoda tylko, że nie na żywo :roll: A teraz czekam na dożątka :-) Kolejne rasy do kompletu poproszę! ;-) Quote
Szantina Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 MacRos - dzieciaki są....prześliczne :lilangel: . Wycałuj od nas wszystkie brzucholki a mamuśkę pocałuj w nosek. Czekam na dużo,dużo zdjęć. Moje maluchy rozrabiają na całego.Po serku wylizują sobie pyszczki.Mamuśka uczy je zabaw,a że ja mam przy tym stan przedzawałowy to inna sprawa :wink: Czasami traktuje je jak piłeczki do zabawy. Korona - ty mi się tu nie wykręcaj i przyjedź pomyziać białasy,bo jak sama zostaniesz babcią.....hihihi Pozdrawiam Quote
puz Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Witam Beatkow ogórkowy poranek. Co tam w przedszkolu ciekawego. ?Bohunek znalazł już dom wiemy że jeden zostanie u ciebie a co z pozostała czwórką? :lol: Quote
LAZY Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Slicznosci...kiedys mialam Baseta w domciu jak bylam malutka (jakies 7 latek)...To byl moj jedyny rasowy psiak..wygrany zreszta na wystawie psow...sunia byla nietyopwa bo o jasneijszym umaszczeniu i nie miala takich bardzo "smutnych" oczu... Nazywala sie OKAZJA... Smiesznei to brzmialo jak sie ja wolalo w parku... :lol: Niestety z braku czasu dla psiaka oddalismy ja w bardzo dobre rece..mieszkala blisko nas, czest ja widizelismy...bywala na wystawach weilokrotna zlota medalistka no i miala sliczne szczeniaczki :D Quote
malawaszka Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 MacROs - gratulacje wspaniałości :angel: :angel: :angel: niech się chowają zdrowo :P Quote
MacRos Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Bardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa i życzenia dla maluchów. Ściskamy je codzień (ostrożnie :)). Imion jeszcze nie przydzieliliśmy konkretnym zwierzakom, choć wiemy, że na pewno będą na "V". Tak się zaczynają imiona w tym roku we Francji, ojczyźnie rasy. Jak je "ochrzcimy" dam znać. :) Quote
PIKA Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 MacRos maluszki słodziaskie :angel: Życzymy teraz zdrówka i niech się dobrze chowają :D Quote
KORONA Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Ale fajniutkie są małe bassetki :) Zastanawiałam sie kiedyś jak długie sie rodzą i teraz juz wiem :lol: Śliczności :angel: Szantina jesteś naczelnym fotografem, dlaczego jest tak mało fotek białasów?? Wciąż nie mam mozliwosci ich wypieścić wiec chociaż pooglądać chciałam. Teraz mam starszą suczkę po sterylcę więc wychodzenie z domu mam ograniczone :( Pociesz mnie jakimiś zdjątkami... Bea, jak maluchy? szaleją bardzo? :lol: MałGośka A teraz czekam na dożątka JA TEŻ :) Lazy, czy ja dobrze zrozumiałam ze wygrałaś psa na wystawie. Jak to ?? :o Quote
MacRos Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Cześć :) To co mnie zawsze zastanawia u małych bassetów artezyjsko-normandzkich, to fakt, ze gdy dorastają, zmieniają im się szczególnie dwie rzeczy. Uszy bardzo się wydłużają (najpierw są takie jak u Basset Hounda) i w umaszczeniu czarny kolor ustępuje rudemu. Poczatkowo, jak widać na zdjęciach, rude plamki są niewielkie (pyszczek, łapki, spód ogona), z wiekiem staną się wręcz dominujące. Inne cechy nie ewoluują w tak znacznym stopniu. Quote
Besa Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Uszy bardzo się wydłużają (najpierw są takie jak u Basset Hounda) Z Twojej wypowiedzi wynika , Że Basset artezyjsko-normandzki ma dłuższe uszy niż basset hound, a to przecież nieprawda. Żeby nie być gołosłowną - z wzorca rasy Basset Artezyjsko - Normandzki: "Uszy osadzone możliwie jak najniżej, nigdy powyżej linii oczu; wąskie u nasady, skręcone, miękkie, delikatne, bardzo długie, sięgające co najmniej do końca kufy, pożądane spiczasto zakończone." I z wzorca rasy Basset Hound: "Uszy nisko osadzone, wyraźnie poniżej linii oczu. Długie, wyciągnięte do przodu sięgają wyraźnie poza wierzchołek nosa, ale nie przesadnie. Wąskie na całej długości, zawijają się do wewnątrz. Bardzo miękkie, delikatne i aksamitne." Stąd zresztą rekord świata w długości uszu -należący do Basset hounda. Pozdrawiam Quote
Poświata Posted October 8, 2004 Posted October 8, 2004 Śliczności, coraz bardziej zaczynają przypominać mięciutkie, puchowe psitulanki :P . Z ogromną chęcią zobaczyłabym je na żywo :P . Quote
Recommended Posts