Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PIKA - spokojnie

Zanim go podałyśmy to sprawdzałyśmy wszystkie za i przeciw.

Chyba znasz mnie już na tyle,że nie podam nic co może maluchom lub jej zaszkodzić.

Antybiotyk który dostała na maluchy ma tylko dobry wpływ - przestaną być zagazowane.Dawkę dostała najmiejszą z możliwych.

Poza tym pytałam też psiego położnika co o tym sądzi i potwierdził,że nic lepszego i bezpieczniejszego nie ma.Gdyby lek nie zadziałał ( co jest mało prawdopodobne w jej stanie) dostanie wtedy silniejszy, preparat na spalenie mleka i maluchy przejdą na butlę.

Wiem,że jesteś dobrą cioteczką i nie dasz maluszkom zrobić nic złego.Przyjdź i zobacz je, kluski ( 4 szt) ważą już ponad kilogram, śpią spokojnie,apetyt mają wspaniały i zaczynaja zwiedzać świat.

Pozdrawiam

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szantinka ja wierze, ze one się super rozwijają, ........teraz .......tylko, że antybiotyk to antybiotyk i ma wpływ na organizm, szczególnie tak młodziutki organizm, ale jak sprawdziłaś i jak skonsultowałaś z położnikiem to jest OK.

A wpadnę na pewno......... w ten weekend :wink:

Posted

Pika: aaaale ci zazdroszczę :roll: Ja walczę z przeziębieniem, więc wizytę u białasków muszę odłożyć :(

Padam na pysk i nie ma pomiłuj, więc w skrócie;

:baby: zjadły dzisiaj po raz pierwszy kaszkę (bez mleka) za to z surowym mielonym indykiem 8) Brzuszki nie bolą, smakowało im bardzo (wszystkim) a najmniejszy Bławacik zjadł nawet podwójnie :P

Wesołe, rozrabiają na całego, gryzą się w uszy i zaczepiają łapeczkami i....strasznie warczą :lol: Mam wyjątkowo,,grożne" przedszkole :lol:

No i dobra wiadomość: już 4 :baby: znalazły wymarzone domy :D

Pozostały mi jeszcze 2 pieski: śliczny Bochnar i słodki Bławat. Zobaczymy, nie ma pośpiechu. Ma być tak jakby chciała Rotti i jakbym ja sobie wymarzyła :P

Korona: pisz jak Didu (no i nie mogę się doprosić o zdjęcie Twojej ciężarówki :-? )

Posted

Ja też czekam, ja też :D

Apropos, MacRos: co słychać :-?

U mnie zarwana nocka, karmiłam o 24tej, suka wlazła do kojca i wszystko jedno...o 4tej rano obudził mnie wrzask i lament głodnego przedszkola :roll: Dałam kaszę z mlekiem na której ,,wytrzymały" do 6tej. Kurcze, czy jest jakiś dobry sposób by przespać noc? Długo tak nie pociagnę :(

Jedzą pięknie (a kupy jak ,,złoto" :lol: ) indyka z kaszą (2*) i jajko z kaszą (1) no i daję twarożek homo (1) i kaszę na mleku z miodem (1)...może powinnam coś jeszcze wprowadzić? a może dawać do kaszy mleko 3,2 już bez wody? Haniu?

Posted

Bea tak mi do głowy tera przyszło :roll:

Jakie ty mleko dajesz? UHT? Jesli tak to pomysl na jakimś innym bo to UHT to "wyjałowione" jest :roll: Nie lepiej poszukac pasteryzowanego?

Jest koło mnie w sklepie, jedyna wada to, to, że nie jest ważne rok, a zaledwie parę dni

a może kobyle albo kozie mleko - przeciez to juz mozna kupić

Hania?

Bluebird piesek śliczniusi :angel:

ale zmniejsz zdjęcie, albo zamień w link bo i tak Ci to mod wydziabie :wink:

Posted

Jeżeli są takie głodne to raczej posiłki mleczno - kaszkowe zamieniłabym na rozmoczoną suchą karmę.

I ustaliła stałe godziny karmienia 5xdziennie - wtedy się przystosują i nie będzie pobudek :-)

Posted

No Bluebird, jak się ,,wydało" to pisz tutaj obszerniej plizzz 8) To wspaniałe przecież wieści :smilecol:

Koleś cudny (ja mam słabość do Briardów :P ).

A gdzie Szantinka?

A gdzie MacRos?

:-?

Haniu :P : dzięki za radę. Dałam jako ostatni posiłek mięsko z gęstą kaszą i wytrzymały do 5tej. Godzinę dłużej niż wczoraj. Ja przygotowana byłam na wstawanko, więc miałam naszykowanego ,,gotowca" :lol: Zaczęły się ,,kręcić" to ja za miski. Nie dopuściłam do ogólnego ryku. Tak w pół śnie nakarmiłam. Zjadły migiem i dały mi pospać do 8,30. Nie jest żle. Spróbuję jeszcze się wstrzymać z tymi chrupkami.

Apropos: jakie mi polecasz ?

Ja nie jestem entuzjastą Eukanuby (już prędzej Royal lub ANF :-? )

Posted

Ale śliczny briardzik :)

Bea nie krzycz na mnie :wink: , zaraz wstawiam jeszcze cieplutkie fotki...

MacRos Trzymam kciuki, Nam jeszcze 16 dni zostalo :)

Tylko, że moja cyfrówka robi takie szarobure zdjęcia :( :-?

f6e0b8a1.jpg

f6e0b89c.jpg

f6e0b8a5.jpg

f6e0b89f.jpg

Taka jestem zamyślona...

f6e0b89b.jpg

Posted
No Bluebird, jak się ,,wydało" to pisz tutaj obszerniej plizzz 8) To wspaniałe przecież wieści :smilecol:

Koleś cudny (ja mam słabość do Briardów :P ).

To nie briard :o , tylko chiński grzywacz powder puff.

Bluedird gratulacje. Szczęśliwym tatusiem jest Ohar?

Posted

Oto Szelminka w drugiej dobie z maluszkami:

Image01_2.jpg

reszta fotek TUTAJ

Szelminka rodzila maluszki wczoraj od polnocy do 10 rano. Urodzila 12 szczeniat, niestety 3 byly martwe. Zostalo wiec 9 bullisiow - 5 dziewczynek i 4 chlopcow.

Mamy wiec kolejne dogomaniackie maluszki! Jahu - zdrowko za maluszki :drinking:

Ja mojego Tadzika fotke wstawie, jak tylko hodowca mi przysle porzadne zdjecie :)

Posted

Korona: wspaniała żółta mama, nareszcie mogę ją obejrzeć, no po prostu wygląda SUPER :iloveyou:

Co do szczeniaka-kolesia, :oops: byłam pewna, że to Briarduś :lol:

Bluebird: napisz kto jest tatą ? i jak się Twoja dziewczynka czuje? i na kiedy ma termin?

Tufi: czy Twój :baby: ma na imię ,,Tadzio" ? Ile ważył jak się urodził? Czy będzie białej maści ? Noooo napisz coś... :P

Buhahahahaha :lol: ale mamy tutaj piękne matki/niekoniecznie gończe/ale za to takie, że wszyscy nam mogą tylko pozazdrościć :D

Moje przedszkole po wizycie ,,dziadka" (P Grzegorza od Tropa) wraz z całą familią; wyszli zchwyceni :D

Maluszki coraz dzielniejsze i weselsze i coraz bardziej kontaktowe i takie przytulanki i jedzą pięknie (przestałam prawie dodawać wodę do mleka i gotuję gęstą kaszę). No i dzisiaj ugotowałam im delikatny bulion z indyka z kaszką i zjadły to z ogromnym smakiem 8)

Posted
To nie briard :o , tylko chiński grzywacz powder puff.

:o a to szczeniaki chińskich grzywaczy sa takie wielgachne? :o

Korona Didu wygląda super :D Ale, żeby lepiej ciąże było widać na zdjęciach trza jej było pstryknąc fotkę z jej mamcią byłoby widac róznicę w kształtach :lol: :lol:

Tuffi małe bulki słodziutkie :P

Posted

Jak miło wpaść po przerwie i upewnić się, że najsłodszy i 'najpłodniejszy' ;) temat nadal tak fajnie się rozwija :D

Tufi, ale masz fajnie :D

KORONA i MacRos, ale zaraz będziecie mieć fajnie ;) :D

No to za 'rozrodczy' topik, prawie gończy :drinking:

Posted

Widzę, że temat ma szanse nigdy się nie "zamknąc" - pojawiają się ciągle nowe mamy i maluchy :lol: A jakie rozległe robi sie pojęcie "gończe dziewczynki i matki"... :wink:

Korona - przecudny ten Twój grubasek... :-o Wiesz może ile tych fasolek w brzuszku nosi?

Bea - nikt z aparatem Cię nie odwiedza? Przeciez maluchy musiały już nieźle się zmienić - ulżyj mojej/naszej wyobraźni, coooo?.... :oops:

Tufi - dołączam się do pytanka Bei - Twój synek ma na imię Tadzik? Wiesz - my mamy olbrzymi sentyment do Tego imienia... :roll:

Posted

Miot jest na T - rodowodowe imie ciagle wymyslam... W domu juz od jakiegos czasu - od kilku miesiecy - mowimy o nim Tadzik. Moim marzeniem od kilku lat byl rudy bullek - no i sie urodzil mi taki :)

Maluszek moj jest rudy/plowy (zalezy jak sie wybarwi) z bialym kolnierzem, przednie lapy tez biale, umaszczenie symetrycznie rozlozone :) Urodzil sie 21 IX, a 23 IX wazyl juz 850g!

Mam kilka fotek, ale sa byle jakie, czekam na lepsze.

To co, konkurs na imie? 8)

Wiem o sentymencie, ja tez pamietam....