Szantina Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 PIKA - spokojnie Zanim go podałyśmy to sprawdzałyśmy wszystkie za i przeciw. Chyba znasz mnie już na tyle,że nie podam nic co może maluchom lub jej zaszkodzić. Antybiotyk który dostała na maluchy ma tylko dobry wpływ - przestaną być zagazowane.Dawkę dostała najmiejszą z możliwych. Poza tym pytałam też psiego położnika co o tym sądzi i potwierdził,że nic lepszego i bezpieczniejszego nie ma.Gdyby lek nie zadziałał ( co jest mało prawdopodobne w jej stanie) dostanie wtedy silniejszy, preparat na spalenie mleka i maluchy przejdą na butlę. Wiem,że jesteś dobrą cioteczką i nie dasz maluszkom zrobić nic złego.Przyjdź i zobacz je, kluski ( 4 szt) ważą już ponad kilogram, śpią spokojnie,apetyt mają wspaniały i zaczynaja zwiedzać świat. Pozdrawiam Quote
PIKA Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Szantinka ja wierze, ze one się super rozwijają, ........teraz .......tylko, że antybiotyk to antybiotyk i ma wpływ na organizm, szczególnie tak młodziutki organizm, ale jak sprawdziłaś i jak skonsultowałaś z położnikiem to jest OK. A wpadnę na pewno......... w ten weekend :wink: Quote
bea100 Posted September 24, 2004 Author Posted September 24, 2004 Pika: aaaale ci zazdroszczę :roll: Ja walczę z przeziębieniem, więc wizytę u białasków muszę odłożyć :( Padam na pysk i nie ma pomiłuj, więc w skrócie; :baby: zjadły dzisiaj po raz pierwszy kaszkę (bez mleka) za to z surowym mielonym indykiem 8) Brzuszki nie bolą, smakowało im bardzo (wszystkim) a najmniejszy Bławacik zjadł nawet podwójnie :P Wesołe, rozrabiają na całego, gryzą się w uszy i zaczepiają łapeczkami i....strasznie warczą :lol: Mam wyjątkowo,,grożne" przedszkole :lol: No i dobra wiadomość: już 4 :baby: znalazły wymarzone domy :D Pozostały mi jeszcze 2 pieski: śliczny Bochnar i słodki Bławat. Zobaczymy, nie ma pośpiechu. Ma być tak jakby chciała Rotti i jakbym ja sobie wymarzyła :P Korona: pisz jak Didu (no i nie mogę się doprosić o zdjęcie Twojej ciężarówki :-? ) Quote
LAZY Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Super rosna nam dogomaniackie maluchy...Juz czekam na kolejne... Quote
bea100 Posted September 25, 2004 Author Posted September 25, 2004 Ja też czekam, ja też :D Apropos, MacRos: co słychać :-? U mnie zarwana nocka, karmiłam o 24tej, suka wlazła do kojca i wszystko jedno...o 4tej rano obudził mnie wrzask i lament głodnego przedszkola :roll: Dałam kaszę z mlekiem na której ,,wytrzymały" do 6tej. Kurcze, czy jest jakiś dobry sposób by przespać noc? Długo tak nie pociagnę :( Jedzą pięknie (a kupy jak ,,złoto" :lol: ) indyka z kaszą (2*) i jajko z kaszą (1) no i daję twarożek homo (1) i kaszę na mleku z miodem (1)...może powinnam coś jeszcze wprowadzić? a może dawać do kaszy mleko 3,2 już bez wody? Haniu? Quote
Bluebird Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Heeeej, moze i niebawem, tzn za jakiś miesiąc i Bończak coś urodzi.. Pozdrawiam wszystkie ogórki :D A to nasz nowy koleś :wink: Quote
PIKA Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Bea tak mi do głowy tera przyszło :roll: Jakie ty mleko dajesz? UHT? Jesli tak to pomysl na jakimś innym bo to UHT to "wyjałowione" jest :roll: Nie lepiej poszukac pasteryzowanego? Jest koło mnie w sklepie, jedyna wada to, to, że nie jest ważne rok, a zaledwie parę dni a może kobyle albo kozie mleko - przeciez to juz mozna kupić Hania? Bluebird piesek śliczniusi :angel: ale zmniejsz zdjęcie, albo zamień w link bo i tak Ci to mod wydziabie :wink: Quote
Hania Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Jeżeli są takie głodne to raczej posiłki mleczno - kaszkowe zamieniłabym na rozmoczoną suchą karmę. I ustaliła stałe godziny karmienia 5xdziennie - wtedy się przystosują i nie będzie pobudek :-) Quote
bea100 Posted September 26, 2004 Author Posted September 26, 2004 No Bluebird, jak się ,,wydało" to pisz tutaj obszerniej plizzz 8) To wspaniałe przecież wieści :smilecol: Koleś cudny (ja mam słabość do Briardów :P ). A gdzie Szantinka? A gdzie MacRos? :-? Haniu :P : dzięki za radę. Dałam jako ostatni posiłek mięsko z gęstą kaszą i wytrzymały do 5tej. Godzinę dłużej niż wczoraj. Ja przygotowana byłam na wstawanko, więc miałam naszykowanego ,,gotowca" :lol: Zaczęły się ,,kręcić" to ja za miski. Nie dopuściłam do ogólnego ryku. Tak w pół śnie nakarmiłam. Zjadły migiem i dały mi pospać do 8,30. Nie jest żle. Spróbuję jeszcze się wstrzymać z tymi chrupkami. Apropos: jakie mi polecasz ? Ja nie jestem entuzjastą Eukanuby (już prędzej Royal lub ANF :-? ) Quote
MacRos Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Jestem, jestem :) Ciągle czekamy, brzuszek Sonaty już jakby nieco opadł, znaczy, że to lada dzień. :P Quote
malawaszka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 wow MAcRos :kciuki: za Sonatkę, niech jej gładko pójdzie :wink: Quote
KORONA Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Ale śliczny briardzik :) Bea nie krzycz na mnie :wink: , zaraz wstawiam jeszcze cieplutkie fotki... MacRos Trzymam kciuki, Nam jeszcze 16 dni zostalo :) Tylko, że moja cyfrówka robi takie szarobure zdjęcia :( :-? Taka jestem zamyślona... Quote
malawaszka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 kochana Didi - ale ciążę widać najbardziej na leżącej focie :wink: na stojąco nie tak bardzo 8) Quote
Poświata Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 No Bluebird, jak się ,,wydało" to pisz tutaj obszerniej plizzz 8) To wspaniałe przecież wieści :smilecol: Koleś cudny (ja mam słabość do Briardów :P ). To nie briard :o , tylko chiński grzywacz powder puff. Bluedird gratulacje. Szczęśliwym tatusiem jest Ohar? Quote
tufi Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Oto Szelminka w drugiej dobie z maluszkami: reszta fotek TUTAJ Szelminka rodzila maluszki wczoraj od polnocy do 10 rano. Urodzila 12 szczeniat, niestety 3 byly martwe. Zostalo wiec 9 bullisiow - 5 dziewczynek i 4 chlopcow. Mamy wiec kolejne dogomaniackie maluszki! Jahu - zdrowko za maluszki :drinking: Ja mojego Tadzika fotke wstawie, jak tylko hodowca mi przysle porzadne zdjecie :) Quote
malawaszka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 łooooooo Tufi :angel: :angel: :angel: przecudne małe bulinki :P koffane :angel: Quote
bea100 Posted September 26, 2004 Author Posted September 26, 2004 Korona: wspaniała żółta mama, nareszcie mogę ją obejrzeć, no po prostu wygląda SUPER :iloveyou: Co do szczeniaka-kolesia, :oops: byłam pewna, że to Briarduś :lol: Bluebird: napisz kto jest tatą ? i jak się Twoja dziewczynka czuje? i na kiedy ma termin? Tufi: czy Twój :baby: ma na imię ,,Tadzio" ? Ile ważył jak się urodził? Czy będzie białej maści ? Noooo napisz coś... :P Buhahahahaha :lol: ale mamy tutaj piękne matki/niekoniecznie gończe/ale za to takie, że wszyscy nam mogą tylko pozazdrościć :D Moje przedszkole po wizycie ,,dziadka" (P Grzegorza od Tropa) wraz z całą familią; wyszli zchwyceni :D Maluszki coraz dzielniejsze i weselsze i coraz bardziej kontaktowe i takie przytulanki i jedzą pięknie (przestałam prawie dodawać wodę do mleka i gotuję gęstą kaszę). No i dzisiaj ugotowałam im delikatny bulion z indyka z kaszką i zjadły to z ogromnym smakiem 8) Quote
PIKA Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 To nie briard :o , tylko chiński grzywacz powder puff. :o a to szczeniaki chińskich grzywaczy sa takie wielgachne? :o Korona Didu wygląda super :D Ale, żeby lepiej ciąże było widać na zdjęciach trza jej było pstryknąc fotkę z jej mamcią byłoby widac róznicę w kształtach :lol: :lol: Tuffi małe bulki słodziutkie :P Quote
jovka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Jak miło wpaść po przerwie i upewnić się, że najsłodszy i 'najpłodniejszy' ;) temat nadal tak fajnie się rozwija :D Tufi, ale masz fajnie :D KORONA i MacRos, ale zaraz będziecie mieć fajnie ;) :D No to za 'rozrodczy' topik, prawie gończy :drinking: Quote
MałGośka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Widzę, że temat ma szanse nigdy się nie "zamknąc" - pojawiają się ciągle nowe mamy i maluchy :lol: A jakie rozległe robi sie pojęcie "gończe dziewczynki i matki"... :wink: Korona - przecudny ten Twój grubasek... :-o Wiesz może ile tych fasolek w brzuszku nosi? Bea - nikt z aparatem Cię nie odwiedza? Przeciez maluchy musiały już nieźle się zmienić - ulżyj mojej/naszej wyobraźni, coooo?.... :oops: Tufi - dołączam się do pytanka Bei - Twój synek ma na imię Tadzik? Wiesz - my mamy olbrzymi sentyment do Tego imienia... :roll: Quote
malawaszka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 MałGośka - Szantina trzyma mnóstwo fotek tylko dla siebie i wtajemniczonych na swojej www :wink: :evilbat: Quote
MałGośka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Tam to ja często zaglądam :-) i przynajmniej z białaskami jestem na bieżąco... Quote
tufi Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Miot jest na T - rodowodowe imie ciagle wymyslam... W domu juz od jakiegos czasu - od kilku miesiecy - mowimy o nim Tadzik. Moim marzeniem od kilku lat byl rudy bullek - no i sie urodzil mi taki :) Maluszek moj jest rudy/plowy (zalezy jak sie wybarwi) z bialym kolnierzem, przednie lapy tez biale, umaszczenie symetrycznie rozlozone :) Urodzil sie 21 IX, a 23 IX wazyl juz 850g! Mam kilka fotek, ale sa byle jakie, czekam na lepsze. To co, konkurs na imie? 8) Wiem o sentymencie, ja tez pamietam.... Quote
bea100 Posted September 27, 2004 Author Posted September 27, 2004 ups... :o ..... :lol: ...nabijasz sobie posty :-? Quote
Recommended Posts