Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Boniu odpadłam CUDEŃKA no poprostu przepiekne :angel: :angel: :angel:

Dorota nie daruje Ci w poniedziałek jestem zdezynfekowana na maxa coby swinstwa żadnego nie przynieśc a mam wprawe bo u Bei juz byłam na oględzinach co skonczyło sie tym że jak zobaczyłam ogórki to sie spłakałam jak goopia takie są cudasne

Posted
Boniu odpadłam CUDEŃKA no poprostu przepiekne :angel: :angel: :angel:

Dorota nie daruje Ci w poniedziałek jestem zdezynfekowana na maxa coby swinstwa żadnego nie przynieśc a mam wprawe bo u Bei juz byłam na oględzinach co skonczyło sie tym że jak zobaczyłam ogórki to sie spłakałam jak goopia takie są cudasne

ahahah a to dobre :lol: no wiesz co Saida?? poryczeć się na widok małych piesków :lol: to słodkie :angel:

Posted

Pika - dzięki za wstawienie zdjeć.

Cieszę się,że podobają sie moje szczurki.Patrząc na nie nie mogę wyjść z podziwu jak z takiego prawie łysego malucha wyrośnie puszysta kulka z ''palemką''ogonem.Cud natury.....

A maluchy rosną jak na drożdzach.Dzisiaj ...odpadły pępowinki( a to 2 doba) Drą się , rozrabiają a Amarowi usało się dzisiaj...szczeknąć. No nie był to taki prawdziwy szczek, ale z piszczeniem mie miało już nic wspólnego.

Problem jest z Szantą - ma bardzo mało mleka.Dlatego ciągle małe wiszą na cycu i się drą.Ustalliłyśmy z wetką,że przestawiamy ją tylko na gotowane i zwiększamy ( chwilowo) dawkę wapna.Może to zadziała.

A mnie się marzy ...cicha noc.Moze wreszcie odeśpię ( choć troszkę) A i Szanta mogła by spokojnie się przespać.

Właśnie rozpoczynam kolejny nocny dyżur z maluszkami.Muszę jeszcze dostawiac 3 ostatnie do najlepszych cycochów, bo 3 pierwsze wyjadają im wszystko.

Spokojnej nocki wszystkim

Posted

Szantinka:

COŚ CUDNEGO :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Trzymaj się kochana Biała Babciu :buzi: i pisz jak z mlekiem u Szanty :niewiem:

Korona: wysłałam do Ciebie zdjątko swojego śpiącego przedszkola :saint1: z prośbą o wklejenie (ja się przenigdy nie nauczę :oops: )

Moje czarne dzieci chwilami zaczynają się już bawić (?) i złapałam Błogą jak obrabiała wstążeczkę Bohunowi :lol:

Posted

Dzięki Korona :D

A wspólną sesję zdjęciową mamy z Szantiną w planach (poczekajmy jak nam maluchy wyjdą z pieluch nieco :lol: )

Jestem właśnie po wzruszającym spotkaniu. Przyjechała do mnie przemiła pani z synem, niedawno pochowali psa/ogara. Zamawiali telefonicznie pieska...ale :lol: ... wybrali Błogą (bo największa miłośnica i przytulanka i przyszła sama do ich rąk i ich dosłownie oboje ,,wycałowała"), to była taka iskra i odruch serca...jakie to piękne :D No i sunia będzie wystawiana z czego jestem dumna jako hodowca. We wszystkim im pomogę.

Hmmmm

...no i jeszcze coś (oj Rotti, Rotti 8) )...ich Śp psiak miał na imię LUCKY a BŁOGA znaczy przecież =szczęśliwa :Fade-col:

Posted

Bea :angel: opowiadaj nam takie historie ciągle :modla: to jest niesamowite :P

ja też miałam kupić pieska, ale Luna mnie wybrała właśnie tak jak Błoga tych ludzi :D to wspaniałe uczucie :angel:

DARZ BÓR :drinking: :drinking: :drinking:

Posted
Bea :angel: opowiadaj nam takie historie ciągle :modla: to jest niesamowite :P

ja też miałam kupić pieska, ale Luna mnie wybrała właśnie tak jak Błoga tych ludzi...

Coś niebywałego prawda? To jest jak magia 8)

A zobaczcie jak na pierwszym planie śpią sobie Błoga (niebieska wstążeczka) z Bławatem (zielona) całując się nawet we śnie :lol:

To takie dwie moje największe przytulanki :D

Posted

Dzisiaj nowosci: moje :baby: dostały po raz pierwszy lekką kaszkę manną na mleku z wodą...ale im smakowało :D rzuciły się z łapami i wszystkim w ten posiłek :lol: ...są nadal całe ,,ubabrane" (nie dałam rady powycierać tej kaszy i suka też nie dała rady wymyć) ale teraz szczęśliwie sobie spią...teraz czekam...na rozwolnionko (lub nie) :lol:

Zostały też dzisiaj wieczorkiem przez moją super-teściową odrobaczone :P

Dzień pełen wrażeń :D

Ciekawa jestem jak minie ta noc 8)

Posted

Uffff, słuchajcie, noc spokojna i przespana (znaczy brzuszki nie bolały :P ).

Jedzonko prawdziwe dobrze się ,,przyjęło" :D Zuchy :baby:

No to jak tak im ,,służy" to dzisiaj tak dwa razy dokarmianko będzie.

Krowie mleko ale 1/2 na 1/2 z wodą i kaszka leciutka/ tylko tylko. Dzisiaj wprowadzam odrobinę jajka (całego) a potem po troszeczku będę wprowadzała miód :P. Każdy dzień coraz więcej. Potem rozmoczone chrupki. Stąd tylko krok do mielonego mięska samego a potem z ryżem. Każdy hodowca ma swoje metody/ ja wierzę swojej teściowej i tak poprowadzę maluszki :P

Korona; pisz jak tam Didulka ?

Szantinko: wiem, że u Ciebie teraz najgorsze urwanie głowy :-? , ale pisz jak minęła noc?

Posted
WOW tak szybko jedzą kaszkę? nie wiedziałam :oops: że tak można :oops:

Tak naprawdę to jak szybko zaczyna się dokarmiać szczeniaki zależy od nich, a nie od książkowych przepisów. Jakoś psy nie chcą się do nich stosować :lol:

Jak wczoraj zobaczyłam małe, piękne ogóreczki to wyglądało, że coś by zjadły :D . I nawet dobrze im poszło. A u mojej koleżanki beauceronka ma tyle mleka, że jej 5-tygodniowe maluchy jeszcze nie chciały jeść.

Maluchy jadły super - łącznie z pływaniem w misce :D i ssaniem uszu :lol:

Stosuję kaszkę jako pierwsze jedzenie-bazę u takich maluchów. Jakoś łatwiej im się to je niż rozmoczone suche. Potem do bazy dodaję inne rzeczy - jajka, mięso z indyka, miód, serki homogenizowane itp. Oczywiście nie wszystko naraz :lol:

Posted

Nie widzę rozwolnienia. Zjadły pięknie kaszkę...tzn ja dzisiaj uczyłam je ,,jeść" porządnie. Każdego oddzielnie przystawiałam do rondla i uczyłam, że łapki i brzuszki i plecki nie służą do jedzenia :lol: Najpiękniej jedzą te najmniejsze szkraby (Bajanka i Błogą wcale nie trzeba było uczyć 8) ). Pod wieczór dodam jajko. Teraz sobie szczęśliwe śpią...jak wstaną to hajda na ogród :D Mam taki sześciokątny spory kojec psi rozkładany i wbijany w ziemię (kupiłam na ostatniej klubówce), zobaczymy jak :baby: się spodoba wielki świat :D

Posted

Jesuuuuuu Bea nie za zimno? :o

ja to jakaś porąbana chyba jestem :stupid:

Ja siem martwie o te maluchy :oops: a one przeca w dobrych rekach som i pod czuła opieką :fadein:

Posted
Jesuuuuuu Bea nie za zimno? :o

ja to jakaś porąbana chyba jestem :stupid:

...

E tam, po prostu dobra mama chrzestna jesteś :D

Nie za wcześnie, ustaliłam to z Hanią, z Ogara nie może być chucherko i maminsynek :lol: