jovka Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Oj, to chyba jak zwykle przy ciąży i porodzie... tych co dopingują, podglądają i przeżywają jest dużo więcej od grona bezpośrednio 'zainteresowanych' ;) A Ogórkowa niech rodzi zdrowo jak ta rzepa lepiej, niż niech wygląda jak kabaczek :lol: to tak warzywnymi skojarzeniami lecąc :wink: Quote
bea100 Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 ...A Ogórkowa niech rodzi zdrowo jak ta rzepa lepiej, niż niech wygląda jak kabaczek :lol: to tak warzywnymi skojarzeniami lecąc :wink: Jovka: no no :lol: ...jak to dobrze, że nie jesteśmy same :D Będzie dobrze, nie może być inaczej, bo od początku nasza Rotti macza w tym wszystkim swoje delikatne paluszki 8) Quote
KORONA Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Nie tylko ciotka Pika...my wszyscy paluchy ściskamy (niedawno gadałam z Szantinką o Twojej malutkiej dziewczynce, więc pisz jak najszybciej co i jak ) Masz serdeczności od Łukasza Kiedy robisz USG ? My badamy sie na początku września, wtedu wszystko będzie jasne. Wyliczyłam, ze jeśli wszystko poszło po mojej myśli, psie dzieciaczki urodzą sie w moje urodziny :angel: Pozdrowienia również dla Marcina...on tez na pewno denerwuje się ogórkową matką :) Quote
bea100 Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 ...psie dzieciaczki urodzą sie w moje urodziny :angel: Pozdrowienia również dla Marcina...on tez na pewno denerwuje się ogórkową matką :) No, to byłby najpiękniejszy z prezentów :angel: Who's Marcin :-? Quote
KORONA Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Kurcze, nie wiem dlaczego Łukasz od początku dla mnie był Marcinem :oops: Nawet w rozmowie telefonicznej powiedziałam do niego Marcin i tak juz mi zostało... Ale moze Łukaszowi spodoba sie nowe imie... Quote
bea100 Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 Korona: hihihihi :lol: Wy obydwoje jesteście nieżle zakręceni :lol: Łukasz zrobił z Twojego psa ,,błękitnego" doga a Ty zrobiłas z Łukasza ,,Marcina" :crazyeye: A gdzie jest ,,ciocia" ogóreczków czyli Beata&Poświata ? 8) Hop hop.... :wink: Quote
puz Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Witam i jak tam imiona juz wybrane, ja ostatnio jak byłam z Puzonkiem na szkoleniu trafiłam na nietypowe imię suczki "Basza", spodobało mi się, ale wiadomo każdy ma swój gust i nie narzucam, tylko proponuje Quote
bea100 Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 Witam...trafiłam na nietypowe imię suczki "Basza", spodobało mi się, ale wiadomo każdy ma swój gust i nie narzucam, tylko proponuje Hmmm... a czy to czasem nie diadeł w ,,Panu Twardowskim" rozparł się ,,jak basza..." (śmieszy, tumani, przestrasza :lol: ). Coś mi się tak skojarzyło :P no a jesli tak, to ,,Basza" byłby rodzaju męskiego :wink: Mam dokonany wstepny wybór, lecz poczekam na pieski, na to jakie będą (bo np ,,Błoga" powinna być suczką spokojną i zadowoloną z życia a ,,Bajan" gadułą ciekawskim świata a ,,Bławat" samą słodyczą i miękkością jedwabną itd itd :P ) Quote
PIKA Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Korona: hihihihi :lol: Wy obydwoje jesteście nieżle zakręceni :lol: Łukasz zrobił z Twojego psa ,,błękitnego" doga a Ty zrobiłas z Łukasza ,,Marcina" :crazyeye: Wiesz to podejrzane jest :roll: Może Łukasz był u jakiejs innej dziewczyny z dogami a do Korony jakis Marcin przyszedł? :o Bea taki mi teraz przyszło do głowy damskie imie dla suni : Bogdanka, albo Bohdanka Quote
puz Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 No tak tak mój w twojej kategori powinien sie wabic bajanowski bławatek :) No warto poczekac na pieski powiązać wstążeczki i obserwować. My we wrzesniu za rok odbieramy wieksze mieszkanie, dotad nic nie mowilam ale rozgladam sie za suczka -ale za rok dla Puzonka do towarzystwa a jak bedzie mogl brykac zgodnie z prawem to małżonkę................... No nic czekam na urodziny małych putatków Quote
bea100 Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 ...Bea taki mi teraz przyszło do głowy damskie imie dla suni : Bogdanka, albo Bohdanka Bogdanka jest cool :D. Dopisuję do listy 8) Puz: Wstążeczek nie będziemy wiązać (chyba, że te czerwone ,,od uroku" :lol: :lol: :lol: ) bo jak się ma szczeniaczki na oku od urodzenia to one się jednak różnią miedzy sobą...i ja (jako walnięta na punkcie ogórkowych wnucząt babcia :lol: ) nie powinnam mieć problemów (hmmm...?) A ,,Bajanowski Bławatek"...dobre, dobre jest :angel: Quote
Hania Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Puz: Wstążeczek nie będziemy wiązać (chyba, że te czerwone ,,od uroku" :lol: :lol: :lol: ) bo jak się ma szczeniaczki na oku od urodzenia to one się jednak różnią miedzy sobą...i ja (jako walnięta na punkcie ogórkowych wnucząt babcia :lol: ) nie powinnam mieć problemów (hmmm...?) : Ja tam wole wiazac :D - no chyba, ze tak jak teraz byly tylko dwa. Albo maja wyraźnie się różniące białe znaczenia. Ale maluchy tak szybko rosną, że może sie pomieszać - szczególnie jak ktoś codziennie waży :D A Beata na wakacjach - a Poświata u nas. Pozdrawiam Quote
pasz Posted August 25, 2004 Posted August 25, 2004 Bea :laola: huuuuuuurrrrrrrra krąg ogarków się powiększy.... Gratulacje. Fajnie masz. Czy zamierzasz zostawić potomka Ogórkowej dla siebie? :D Quote
puz Posted August 25, 2004 Posted August 25, 2004 Odkad mam psa wszedzie jedze z nim na różne wypady i wakacje-w koncu psiakowi tez sie nalezy.No ale skoro Pani Hania przechowuje inne ogarki to czy moge podrzucić przy okazji trzy :lol: Quote
Mokka Posted August 25, 2004 Posted August 25, 2004 Bogatka Bogacz Bartosz Bojar Bohun Może cóś siem przyda :wink: Quote
bea100 Posted August 25, 2004 Author Posted August 25, 2004 ...Może cóś siem przyda :wink: No zgłosiłaś się :D ( dla nie wtajemniczonych, to Mokka wymysliła dla nas przydomek hodowlany 8) ) Bojara miałam, był wilczastym kaukazem, a imionom ludzkim jestem przeciwna. Kombinuj dalej kochana.... :lol: pasz: mam w domku opór materii w tej sprawie :( ( ale...zobaczymy !...póki co ciiiiii :P ) Quote
KORONA Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 I jak sie czuje przyszła mama ? Ostatnio sobie o Was myślałam i wymyśliłam, zę na szczęście dla Ogórkowej upał sie skończył bo biedula by sie wymęczyła... Imiona które mi sie podobają to Brawurka i Barburka. Quote
bea100 Posted August 26, 2004 Author Posted August 26, 2004 I jak sie czuje przyszła mama ? Ostatnio sobie o Was myślałam i wymyśliłam, zę na szczęście dla Ogórkowej upał sie skończył bo biedula by sie wymęczyła...Imiona które mi sie podobają to Brawurka i Barburka. Brawurka=super i podoba mi się Basztan (chociaż nie wiem co to oznacza, ale brzmi dumnie 8)). Wszystkie propozycje sobie notuję :P A te upały to było zabójstwo, ogórkowa leżała ,,jak z psa skóra" :wink: Teraz jest zdecydowanie ,,żywsza" chociaż przecież bardziej grubaśna :lol: A sutki jej wiszą pod brzuchem jakby już karmiła 8) Quote
Poświata Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 A gdzie jest ,,ciocia" ogóreczków czyli Beata&Poświata ? 8) Hop hop.... :wink: Jestem, jestem kochaneńka. My się byczymy, Wojtecki ciężko tyra, a Poświata w dobrych rękach ma swoje własne ogórkowe wakacje. . Wyjechałam do Szczawnicy przewietrzyć i poinhalować siebie i potforki. Teraz siedzę sobie u Agi 1215 i sprawdzam co się dzieje. Wracamy w niedzielę, pewnie wieczorkiem. W poniedziałek z rana zaraz się do Ciebie odezwę i zdasz mi szczegółową relację. Teraz dzieci mnie wyganiają od komputera, bo chcą trochę pograć. Całuje Ciebie i Ogórkową i trzymam kciuki z cała resztą :buzi: . Quote
jovka Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Ja wiem, że do gończaka (zwłaszcza z tak szlachetnym przydomkiem) pasują dostojne imiona... ale mnie przychodzą do głowy same 'niepoważne' :oops: Ale co tam może jakiś łobuziak się znajdzie ;) :lol: np.: Bagatel(k)a, Basałyk, Bakcyl I jeszcze różne, zupełnie pomieszane: Bajan, Ballada, Bies, Behemot, Bachus (trochę nie ta tradycja :P ), Baskerville ( :evilbat: - Bea, nie bij... :P ), Berdysz, Bilion, Brawada, Bułat, Bordun Quote
bea100 Posted August 26, 2004 Author Posted August 26, 2004 ...Albo maja wyraźnie się różniące białe znaczenia. Ale maluchy tak szybko rosną, że może sie pomieszać - szczególnie jak ktoś codziennie waży... Z tymi znaczeniami to nie wiem...bardzo bym chciała bo to jednak ,,piękna ozdoba" Ogara ( a Duni białe paluszki są... wzruszające jak mnie nimi gładzi po twarzy :D ) Krawat też ma duży i wyrażny. Trop nie ma znaczeń. Zobaczymy (albo będą...krawaty...albo wstążeczki :lol: ) Haniu: jeśli teraz nie potrzebujesz to czy mogłabym pożyczyć wagę dla szczeniaczków? A jeśli nie możesz. to mi doradż jaką mam najlepiej kupić (i gdzie) 8) Napisz mi proszę koniecznie kochana teściowo, co sądzisz o preperacie dla szczeniąt i ciężarnych suk: GELACAN BABY PLUS (prod Orling Czechy). Puszka 500 g kosztuje 120 zł u importera, jest tam napisane: dodatek żywieniowy z hydrolizatorem kolagenu Ca, P. Mg, Na, K (natywny), Beta Karoten, Wit C, odżywiajacy kości i stawy, wzbogacony wit E (alfa-tokoferol) i selenem. Quote
nice_girl Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Trzymam kciuki aby wszystkie wszystkie małe championki urodziły się zdrowiutkie :D Jak dla mnie wymyślacie naprawdę swietne imiona :D Całuski dla ogórkowej mamuśki :wink: Quote
Szantina Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 No to i ja się ujawnię z podglądacza :D Niedawno widziałam Ogóreczka - ona tak cudnie się ...toczy. A do godziny "0'' już niedługo... :multi: A póżniej ...drżyj monopolowy bo pępkowe za pasem :lol: I tu się podczepię ( wiem nie ładnie :oops: ) do wymyślania przez was imion. Może coś na A...dla białaska plisss.... Całuski dla Ogóreczka i głaski dla Bejusia Quote
Kika Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 A gdzie jest ,,ciocia" ogóreczków czyli Beata&Poświata ? 8) Hop hop.... :wink: Jestem, jestem kochaneńka. My się byczymy, Wojtecki ciężko tyra, a Poświata w dobrych rękach ma swoje własne ogórkowe wakacje. . Wyjechałam do Szczawnicy przewietrzyć i poinhalować siebie i potforki. Teraz siedzę sobie u Agi 1215 i sprawdzam co się dzieje. Wracamy w niedzielę, pewnie wieczorkiem. W poniedziałek z rana zaraz się do Ciebie odezwę i zdasz mi szczegółową relację. Teraz dzieci mnie wyganiają od komputera, bo chcą trochę pograć. Całuje Ciebie i Ogórkową i trzymam kciuki z cała resztą :buzi: . A Ty nie możesz koleżanko przez Nowy Targ wracać do tej swojej Warszawy? Quote
Recommended Posts