Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Kamcia_14
Posted

napiszę tu o moich maluchach bo na Przechlewku to troszkę nie w temat.

Małe już nie takie małe bo 7 tygodni skończyły. To gończaki, więc radzą sobie świetnie, aż sama jestem zdziwiona. SMUGA jeszcze karmi ale po mału ją odstawiamy, no cóż inaczej się nie da jak tylko odseparowywać od maluchów i mało karmić :cry: , no ale daje sobie radę i jest wesoła już figle jej w głowie i harce okrutne. Całe dnie spędzają w ogródku, już są zaszczepione i mogą biegać ile dusza zapragnie. Słodkie maleństwa wynajdują co rusz jakąś przerwę w ogrodzeniu i wyłażą na podwórko hi hi , stale mamy je na oku.
Rozstania to trudna rzecz, ale konieczna niestety w hodowli.Ale staramy się, aby trafiały do fajnych ludzi i lubimy z nimi potem kontakt utrzymywać. Do nowych domów pojechały już CZARNA i CYNAMON. W piątek odjeżdża CZCIBOR a w niedziele CZERTEŻ.
Jak Dominika pozwoli to wkleję jakieś zdjęcia maluchów, a na razie idziemy je karmić :lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest Kamcia_14
Posted

Dominika się uczy
[img]http://foto.onet.pl/upload/48/93/_480214_n.jpg[/img]

Posted

Psiara: no nareszcie sobie o nas przypomniałaś :P Cudne maluchy/ niech się zdrowo chowają, napisz cos więcej o nich, napisz też jakie imiona ostatecznie wybrałaś bo jestem ciekawa czy jest Chrobry?

Guest Kamcia_14
Posted

nie ma Chrobrego :cry:
mało mi pasował do reszty imion, choć samo imię bardzo mi sie podoba.

Co ja wymyśliłam
Czcibor- brat Mieszka I
Czerkies- no to czerkies
Czerenin- szczyt w Bieszczadach
Czerteż- toż samo
Cześnik- tez z Zemsty od Zamku w Odrzykoniu
Czuwaj- malutki i taki właśnie
Czarny- no bo czarny
Czujny- takowoż
Cynamon- to wymyślone przez moją córkę imię troche nie pasujące ale do pieska a jakże
no i dziewczyny
Czarna Morowa- od bieszczadzkiej piosenki kolonijnej
Czujna - od czujności :wink:

Guest Kamcia_14
Posted

a tymczasem leżę pod gruszą na dowolnie wybraanym boku i mam to co jest w życiu ???? mam spokój??? o nieeee gończaczki szczeniaczki za bardzo rozrabiają i nie dają mi spokoju, trzeba sie od nich stale odganiać, pełno ich wszędzie :lol:

już tylko sześć maluchów nam zostało.
[img]http://im.bobasy.pl/f/d/7353.jpg[/img]

Posted

Największe szczęście: dzieciaczek i szczeniaki na łonie natury :iloveyou: i czego chcieć więcej :fadein: chyba tylko zdrowia zdrowia zdrowia :fadein: i czasu żeby móc się tym wszystkim nacieszyć :wink:
Zdjęcia super :P
Pozdr., Magda i Kumpel

Posted

[quote name='musia'] Gratulacje dla psiary za Zw. Mł. w Lesznie Borowego.
...[/quote]
GRATULUJĘ :D
No to jak tak to: GRATULACJE dla ogarów/ dla Hani/ za ZW MŁ Rożka i dla Basetli za rasę :D

Uroczyście piszę na 100 stronie tego tematu :drinking:

Posted

[quote name='PIKA'][b]Puz[/b] łomatko :( Czy można jakoś Ci pomóc? :( [/quote]

Dziekuje bardzo Pika ale niestety nikt nie jest mi w stanie pomoc , ja wogole wam dziekuje wsyztskim za dobre słowo i wsparcie. W piatek miałam wolne i udało mi sie złozyc wnioski o dowod osobisty i prawko. Mama dostała na szczescie nowe tablice do auta i tymczasowy dowod rejetsracyjny, dzis staram sie złatwic duplikaty polic ACOC juz na nowe numery. Został mi do odkupienia nowy aparat cyfrowy. Juz dostałam od mamy piekny portfel a wczoraj od mojego TZ plecak na wedrowki z psiakiem, na pocieszenie bo mi tez ukradli. Niczym nie odbiega od starego i ma wiecej kieszonek. Straty wyceniam na 2000 tys. Na szczescie to kasa i jestem w stanie sie odrobic za jakis czas, najwyzej przyjaciele mnie tu wespra na jakis czas i Mirek. Narazie mama pokryła juz czesc kosztów,ona doskonale to rozumie bo ja kiedys tez okradli .
Rozłoze to jakos u niej na raty :lol:. Wczoraj Mirek kupił mi nowy tel na abonament w idei numer podam wszystkim wkrotce na gg i w mailach i na pw. Tym razem wzielismy na abonament bo koszty aparatów sa horyzontalne a na nowym mieszkaniu i tak nie załoze stacjonarnego wiec mamy juz dwie komorki. Za kilka godz bede miec juz aktywny numer :lol:

Posted

[quote name='bea100'][quote name='musia'] Gratulacje dla psiary za Zw. Mł. w Lesznie Borowego.
...[/quote]
GRATULUJĘ :D
No to jak tak to: GRATULACJE dla ogarów/ dla Hani/ za ZW MŁ Rożka i dla Basetli za rasę :D

Uroczyście piszę na 100 stronie tego tematu :drinking:[/quote]

Ja tez sie dołacze do gratulaqcji i powiem szczerze ze miałam zaszczyt poznac i wygłaskac te wybitne psiaki zwłaszcza Borowego który ujał mnie swoim spokojnym temperamntem i opanowaniem co było rzadkie wsrod obecnych samców gonczych. A Rożek achhh cudowny chłopak a Grajek zwany Graf równiez. Cudowne chłopaki takie typowe plutasy (od Pluto) :lol:

Guest Kamcia_14
Posted

:oops: ale mi miło :D

dziękuję bardzo za gratulacje, to ogromnie przyjemnie jest takie wiadomości dostawać właśnie dla takich chwil hoduje się psiaki :D

Tamten poprzedni miot był właśnie taki udany, szkoda,że nikt więcej nie dał sie skusić na wystawianie psiaków. Pracuję nad suczką z Rzeszowa, może da się namówić na Krosno, pomogę jej wystawić, bo dała plamę w Rzeszowie na zimowej, sunia się zestresowała i nie pokazała zębów, no a pańcia stwierdziła, że to nie dla niej takie wystawy za duży ruch itd. Zobaczymy jak będzie. No i Branka z Warszawy też w końcu gdzieś wystartuje, mam to obiecane na razie jej pani maturę zdaje więc nie nalegam niech się uczy wystawy potem.

No i nie powiem,żeby nie zapeszyć właśnie rosną następne sławy :D

Posted

[quote name='puz']a jak sie czuje Bajan?[/quote]

[b]Witaj Puz[/b] - widać oczywiście poprawę, są momenty kiedy chodzi prawie dobrze. Taką dużą poprawę zobaczyliśmy po kilku dniach upałów, kiedy wyszedł na spacer i prawie wcale nie kulał. Wniosek jest jeden - w upały prawie cały czas leżał i spał i to dało wyniki. Wystarczy jednak, że dlużej pochodzi lub "powariuje" i zaczyna kuleć. To młody psiak i nie wytrzymuje takiego bezruchu. Dzisiaj to dostaje kompletnego "szaleja" bo wreszcie jest chłodniej. Miałam już dołki na jego tle, ale pociesza mnie fakt, że jeśli są momenty dobrego chodzenia to znaczy, że nie ma trwałego uszkodzenia, a kulenie wynika z odciążania. Niestety miałam takie złe myśli :evilbat: , ale może teraz już będzie "z górki"?...
Jedno jest pewne, że i dla niego i dla nas to trudny okres i trwa stanowczo za długo :-?
serdecznie pozdrawiam

Guest Kamcia_14
Posted

[b]mmbbaj[/b] u nas tak było jak gończa belgijkę ugryzła w staw skokowy na przedniej nodze. Nawet niewiele było widać, tylko lekkie opuchnięcie, dostała zastrzyk przeciwzapalny, okłady z altacetu no i zakaz ruchu. Kulała ok. 2 miesiące. Potem były okresy nawrotu, gdzie wydawało się, że wcale jej nie przejdzie, kulała, skakała na 3 nogach, żeby za moment normalnie sprintem pognać za rowerem wzdłuż siatki. Zauważyłyśmy że kuleje jak patrzymy, a jak jest sama to normalnie chodzi. Przestałyśmy zwracać uwagę, bo do tej pory na każde jej kuśtykanie była reakcja , oglądanie nogi głaskanie. Całkowicie jej przeszło i zapomniała po ok. pół roku i teraz śladu kontuzji nie ma. Zyczymy Ci wytrwałości , będzie dobrze.

Posted

Cześc wszystkim!
Witam Was po tym weekendzie, byliśmy nad morzem Pałasz wogóle nie chciał wyłazić z morza, co prawda nie pływa ale powoli się przymierza do tego.
Wrócił tak wymęczony i poobijany że wczoraj ledwo się ruszał z miejsca ( to poobijanie to od biegania po kamieniach w wodzie) :D
A dzisiaj rano głaszczę go po łepetynce a tu co? Guz...odchylam sierść a tu kleszcz centralnie na czubku głowy. Teraz po wyciągnięciu ma tam wielkiego guza jakby się gdzieś uderzył.
Wkleję potem kilka fotek z jego harcy w wodzie.
Pozdrawiam wszystkich prawie czerwcowo
Asik :D

Posted

hej Asiu czekamy na zdjecia albo wklej je w naszym topicu. Barcai obaj byli nad morzem ale fajnie i oboje uwielbiaja morze, a puz zwłaszcza gonic mewy i biegac po wydmach. A co do kleszcza frontline juz chyba u nas tez nie działa zakrapaiłam tydz temu a sie wszczepiaja. Bohun tez mial na czubku głowy smiejemy sie ze mu mozg wyssał :lol:

Posted

A my po spacerze długim z ogarem RAGO Galicyjska Sfora. Psiury wybiegały się na leśnej polanie do upadłego. Oczywiście "sirotki" zapomniałyśmy cyfrówki więc bez fotek. Będą następnym razem.

Do zobaczenia na klubówce. 72 gończaki , 23 ogarusy. Będzie co poogladać.

Posted

[quote name='musia']...Do zobaczenia na klubówce. 72 gończaki , 23 ogarusy. Będzie co poogladać.[/quote]
Czy ktoś może jedzie z Wwy i ma jedno miejsce w samochodzie (dla mnie i szczeniaczka)? Powrót w tym samym dniu ( koniecznie). Zabrałabym się z Hanią ale ona wraca do Wwy następnego dnia , więc odpada :cry:

Posted

:cry: niestety mieszkam w Kraku Bea, moze wez od Hani liste ogórków mieszkajacych w Warszawie i sprawdz kto by Cie zabrał, jedyne rozwiazanie to moze Bajanek pojedzie albo jedz z Hania i wracaj ciufa