puz Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 a My dzis pogadamy osobiscie :lol: Niestety jak Szałamaja i Hałas znajda nowe domy bede sie czesciej usmiechac, Mirek sie smieje i pyta mnie "Czy te tez mam zamiar przygarnać"???? :2gunfire: a to dla nieodpowiedzialnych nic wiecej nie moge zrobic dalej szukac miec nadzieje Quote
Sabina1 Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 bea100 napisał(a):Pomóc nie mogę, ale będę śledziła tworzenie i postępy na stronie pozytywnie zakręconego" na Ogary Polskie :D Możesz, możesz, Beo, przecież świetnie już wiem, że Twoja wiedza i Hani o ogarach, jest przeogromna, a co najbardziej cenię - prawdziwa. Quote
KUMPELka Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Bardzo Wam wszystkim dziękuje w imieniu męża za ciepłe słowa :P "Zakręcony" :silly: - jak najbardziej ale tylko pozytywnie :wink: i udziela się to całej rodzinie 8) Oczywiście za każdą pomoc z góry dziękujemy i dziękujemy za już okazaną :modla: :laola: Ps. Zdjęcia rodziców bardzo dobry pomysł - że wcześniej nie wpadliśmy na to - postaramy się to nadrobić :thumbs: Quote
bea100 Posted June 17, 2005 Author Posted June 17, 2005 puz napisał(a):...:2gunfire: a to dla nieodpowiedzialnych nic wiecej nie moge zrobic dalej szukac miec nadzieje I Hałas i Szałamaja dostały się jak widać w ręce ,,ludzi" ( :x ) przypadkowych i kompletnie nieodpowiedzialnych. To mnie dobija i już opadają mi ręce. Rozumiem losowe historie (bywają/sporadycznie) ale to co się dzieje teraz to już przekracza moje pojmowanie. Człowiek to brzmi dumnie :cry: Psa można bezkarnie jak bezduszny przedmiot porzucić/ wyrzucić/oddać/zamienić/sprzedać (niepotrzebne skreślić 0X ) Puz: czy Hałas jest do oddania czy ( jak się domyślam :( ) do sprzedania? Sabina1: dzięki za miłe słowa ale sama widzisz co sie dzieje i nawet najlepsze chęci paru zakreńceńców tego nie zmienią :roll: Teraz moja (Hani, Puz) ,,wiedza" się skupia na szukaniu domów dla porzucanych ogarów. Przepraszam za gorycz, ale jakoś tak potwornie mi smutno :-? Quote
puz Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 trzymajmy kciuki sprawa sie rzostrzygnie z hałąsem we wtorek a z Maja mam nadziej e rowniez w tym tygodniu co bedzie :lol: Quote
bea100 Posted June 17, 2005 Author Posted June 17, 2005 Potrzebuję zdjęcia Kory ( jesli nadal są 2 to i jej siostry). Kumpelka, masz może? Trzymajcie kciuki za Szałamaję (może Korę) 8) Quote
Sabina1 Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 [quote name='bea100'][quote name='" Teraz moja (Hani, Puz) ,,wiedza" się skupia na szukaniu domów dla porzucanych ogarów. [/quote'] Ogromne zangażowanie i całe serce jakie PUZ wkłada w pomoc dla tej szlachetnej rasy i nie tylko, jest mi znane, dzięki czytaniu różnych tematów. Wszędzie tam, gdzie dzieje się coś niepokojącego, smutnego, Puz stara się pomóc ze wszystkich sił z energią a i z serdecznością, nie będąc zapatrzoną tylko we własne psy. Takie właśnie mam zdanie i przesyłam wyrazy szacunku i podziwu, za kompletny brak egoizmu i za wielką wrażliwość. Puz, bardzo proszę, nie gniewaj się już na mnie, jeśli możesz :P Quote
bea100 Posted June 18, 2005 Author Posted June 18, 2005 sabina1 napisał(a):...Ogromne zangażowanie i całe serce jakie PUZ wkłada w pomoc dla tej szlachetnej rasy i nie tylko, jest mi znane... Tak i to jest szczera prawda :D Puz ( i nie tylko 8) ) robi co może. A porzucanych/niechcianych psów nam przybywa i przybywa :( Teraz jest na allegro niespełna roczny gończy/brat Opusa naszej Musi: Onyx :cry: Quote
puz Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 Puz, bardzo proszę, nie gniewaj się już na mnie, jeśli możesz :P Ja sie nigdy nie gniewałam, nie wiem kto Ci takich bzdur nagadał ale sie juz powoli zaczynam domyslac-niewazne, ja zawsze to co robię i to co propaguje, niezaleznie co inni na ten temat mysla mnie nie obchodzi, juz to kiedys napisałam ja zawsze moge sobie popatrzec w lustro i nie wstydze sie tego odbicia Quote
bea100 Posted June 18, 2005 Author Posted June 18, 2005 Dziewczyny, ja zupełnie nie wiem o co tu chodzi :o , ale to chyba nic takiego wielkiego (prawda?) Musimy się wspierać ( i popierać :wink: ). Jest nas tak mało i musimy pamiętać, że w jedności siła 8). Sama napisałam tu mądry sloganik, a czasem i ja przeciez się wkurzam niepotrzebnie lub mam zły dzień/ jak wszyscy/i napiszę coś, czego potem żałuję. Quote
Sabina1 Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 Puziku, ja miałam na myśli dawną, dawną wymianę zdań na topiku "metody wychowawcze" i moje wypowiedzi , które mogły Ci sprawić przykrość. Tylko to. To było dawno. Nigdy z nikim o Tobie nie rozmawiałam. Gdybym rozmawiała, moje zdanie na Twój temat wyraziłabym takie, jak w poście powyżej. Urabiam sobie własne zdania o ludziach, czasem w ciagu długiego czasu, ale zawsze samodzielne. Bea - nic się nie dzieje, naprawdę nic i o nic nie chodzi. A nawiasem mówiąc, bardzo lubię czytac Twoje wypowiedzi, jak się "wkurzysz" :lol: Quote
bea100 Posted June 19, 2005 Author Posted June 19, 2005 No to ja zmieniam temat :lol: GRATULUJĘ Haniu: Basetli ( zgarnęła wszystko :D ) oraz Minorowi (bdb :D ). No i na temacie ,,Spotkania w Kraku" jest super fotkowy reportaż ze spotkania ogarów, coś cudnego, ech, mogę tylko powzdychać z zazdrości :fadein: . Puz: napisz mi kiedy dokładnie będziesz w Wwie, to skrzykniemy się i zrobimy tutaj spotkanie ogarów u mnie na ogrodzie ( zapraszam Wszystkich a co Wy kochani na to?) Quote
puz Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 Sabino ja nawet nie przypominam sobie czegos takiego :lol: Słuchaj wszystko jest ok, dzieki za komplementy , zapraszam do Kraka A co do Wawy Bea sierpien i przyjedziemy z Siostra i bartem 10-13 sierpnia odbieram brata Mirka z Lotniska przyjedziemy na chwile wczesniej Quote
bea100 Posted June 19, 2005 Author Posted June 19, 2005 puz napisał(a):...przyjedziemy na chwile wczesniej Jak to ,,na chwilę" ?!? :roll: Quote
Sabina1 Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 [quote name='"puz"']Sabino ja nawet nie przypominam sobie czegos takiego :lol: Słuchaj wszystko jest ok, dzieki za komplementy , zapraszam do Kraka To wobec tego bardzo sie cieszę Puziku. Niech żyje Kraków i krakowianie ! Quote
Sabina1 Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 puz napisał(a):Sabino ja nawet nie przypominam sobie czegos takiego :lol: Słuchaj wszystko jest ok, dzieki za komplementy , zapraszam do Kraka Wobec tego, bardzo sie cieszę Puziku. Niech żyje Kraków i krakowianie! :P Quote
KUMPELka Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 bea100 napisał(a):Potrzebuję zdjęcia Kory ( jesli nadal są 2 to i jej siostry). Kumpelka, masz może? Trzymajcie kciuki za Szałamaję (może Korę) 8) Wczoraj dowiedziałam się od właścicieli, że Kora znalazła dom w Berlinie :klacz: - dobra wiadomość na poniedziałek :wink: Zdjęcie drugiej postaram się załączyć jak tylko P. Opyd mi dostarczy. Quote
bea100 Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 Kumpelka: To doskonałe wieści o Korze ( a nie wiesz czasem ( dokładnie), kiedy to sie stało? bo mam podejrzenia, że to facet o nicku ,,OSTEON" /znam też imię i nazwisko/, którego tam ,,wysłałam mailowo" :lol: po tą suczkę, ale chciałabym to jakoś sobie potwierdzić 8) ). Jak ma na imię druga sunia/ siostra Kory? ( pozdrów P Opydów no i czekam pilnie na jej fotki) Quote
KUMPELka Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Szczególów nie znam :-? W sobotę wysyłaliśmy sms z prośbą o zdjęcia i dowiedzięliśmy się o Korze :P W sprawie drugiej siostry wiem jeszcze mniej. Czekam od P. Opydów na list i mam nadzieję, że tam będzie zdjęcie wraz z opisem. Wyślę jeszcze sms aby się przypomnieć. :wink: Ciężko jest mi dzwonić do właścicieli ponieważ kontaktujemy się tylko przez telefon komórkowy - a to jak wiadomo kosztuje :wink: Jeżeli czegokolwiek się dowiem - dam znać na dogo lub prv. Z tego wynika, że zatroszczyłaś się nie tylko o Kumpla :multi: Dziękujemy i pozdrawiamy. Quote
bea100 Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 Kumpelka: dzieki kochana, no to ja czekam na info o siostrze :P Przykro tylko, że Szałamaja nie ma jakoś szczęścia i pomimo starań do tej pory szuka docelowego domu :cry: No i są jeszcze 4 ogarki w Wwie ( po Udrze) :( A ,,wszystkie ogary są nasze" :D Quote
KUMPELka Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Napiszę Wam szczerze, że gdybym miała warunki to bym te wszystkie psiaki przygarneła :( - zresztą jak Wy wszystkie na pewno też 8) Po spotkaniu ogarzym w Krakowie, w piątek moim marzeniem jest kiedyś mieć kilka ogarów - marzenia prawie nierealne ale trzeba je mieć i liczyć, że się urzeczywistnią :wink: Przykro jest tak czytać o ogarkach, których nikt nie chce :cry: (i nie tylko o ogarkach ale o innych psiakach również). Mam tylko nadzieję, że może ludzie zmądrzeją i będą brać psiaki bardziej rozsądnie i zgodnie ze swoimi możliwościami a nie zachciankami :evilbat: Pozdrawiamy - szczęśliwi właściciele Kumpliska Quote
bea100 Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 KUMPELka napisał(a):...Przykro jest tak czytać o ogarkach, których nikt nie chce ... Ech, petsy. Najczęściej po ropowicy szczenięcej ( ale nie tylko). Dziwny zbieg okoliczności nie? Kupione/lub do sprzedania za przysłowiowy grosz od hodowców ( z zastrzeżeniem niehodowania dalej). Takich psiaków (patrz: Szałamaja) się pozbywa lekko bo jak się psa kupiło/dostało za ,,nic" to jakoś ,,nie żal" i jak rzecz można wyrzucić ze swojego życia :evilbat: . Mam nieodparte wrażenie, ze tutaj wyłazi natura ludzka. To dla mnie jest najbardziej..przykre... :cry: PS Choć, gwoli sprawiedliwości, musze dopisać, że dla paru ogarków-petsów udało się nam z Hanią znależć wspaniałe (pierwsze) domy u świetnych ludzi, gdzie są kochane i szcześliwe :P Quote
bea100 Posted June 22, 2005 Author Posted June 22, 2005 Napiszę uroczyście coś , co mnie dzisiaj ogromnie rozradowało: GRATULUJĘ Hani oraz jej wspaniałej Basetli/ Baście tytułu INTERA :B-fly: Quote
Hania Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 bea100 napisał(a):Jak ma na imię druga sunia/ siostra Kory? ( pozdrów P Opydów no i czekam pilnie na jej fotki) Druga siostra Kory ma na imie Knieja. Quote
Recommended Posts