Tosia2 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 To w ostatnim czasie kolejny tego typu apel z mojej strony.... Tylko do wieczora pewna baba moze na swoim podwórku przytrzymac znalezioną godzinę temu suczkę. O 20 ma przyjechac po nią samochód ze schroniska.... Suczka jest średnia, czarna, sierść śliska, dość długa, miała na sobie niebieską obróżke... Ma niezwykle łagodne usposobienie, szuka wyraźnie kontaktu z człowiekiem, chętnie uczestniczy w jego zajęciach... To idealny psiak do mieszkania szczególnie jej gabaryty sa przyjazne (nie jest "za mała" ani zbyt wielka, po prostu idealna), jest również bardzo grzeczna i naprawdę szybciutko umie się odwdzieczyć swoją psią miłoscią... Jest młodziutka, (nie ma nawet roku jeszcze) i naprawdę śliczna!!! Zdjecia zrobię jej wieczorem, ale gdy je wkleję to pewnie mała będzie juz w schronie.... Może wiecie czy ktoś jej nie szuka, moze ktoś jest w stanie zaoferować jej DT? Mała jest bardzo kontaktowa, miła i łagodna, jednocześie delikatna i wystraszona, przez co wejscie do schroniska, stado szczekających, obwąchujących psów, mokry boks i ustalanie hierarhi w schronisku bedzie dla niej traumatyczne, a przeciż takie cudo nie powinno mieć problemu ze znalezieniem DS............ Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 ......................................................................................................... Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Zostały 2 godziny...... Od 19:30 będę tylko pod komórką (508 430 284) Quote
sloneczko76 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 moze oglosic ja na forum belgow???????/ Quote
epe Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Tosia! A do Gajowej masz daleko? Bo skoro to sunia to może mogłaby ja przetrzymać? W Sosnowcu bodajże dziewczyna miała kłopot ze znalezionym psem też podobnym do owczarka belgijskiego i Gajowa była na wątku,ale pisała,że skoro to pies-a ona ma trzy samce! Może mogłaby? Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Ogłaszac gdzie się da.... Ja wkleję fotki, ale niestety bedzie juz za poźno.... Dlaczego w ludziach jest tak mało dobrej woli?! Nie ma zwierząt baba, sunia siedzi w ogrodzie... Nawet do rana nie może sie wstrzymać.... :angryy: Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Do góry!!! Została 1 godzina !!!!!! :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 epe napisał(a):Tosia! A do Gajowej masz daleko? Bo skoro to sunia to może mogłaby ja przetrzymać? W Sosnowcu bodajże dziewczyna miała kłopot ze znalezionym psem też podobnym do owczarka belgijskiego i Gajowa była na wątku,ale pisała,że skoro to pies-a ona ma trzy samce! Może mogłaby? u gAJOWEJ BYłOBY SUPER, MAM KAWAłEK ALE MOGE DOWIEść... tYLKO ZE TO HOTEL NA KTóRY NIE MAM KASY.... :( Quote
dalia 54 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Tosia a ty nie moglaabys wziac jej na pare dni jestem prawie pewna ze ktos ja wezmie a jak nie to do schronu pewnie trafi tak czy inaczej:placz:?? Quote
epe Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 A to szkoda- bo ja na tamtym watku zrozumiałam,że go weźmie tak!;) Bo dziewczyna przecież tez nie miała kasy,a nie miała duzo czasu na przechowanie psa! I Gajowa tak jakoś to napisała,ze zrozumiałam,że to bedzie za darmo! A nie mogłaby na kredyt? Skoro to taka ładna,młoda sunia,to może szybko dom znalazłaby? Tamten pies po 3 dniach ma chętnego z pensjonatem i ogrodem!;) Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Możesz podesłać Gajowej wątek? W razie czego jestem pod telefonem.... Jadę zrobić zdjęcia suni... Ok 20 jeśli ktoś do mnie zadzwoni będe chociaz w stanie potwierdzić inf na temat jej wieku i wyglądu..... Quote
anetek100 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 szybciutko zdaję relacje Tosi w sprawie suni..sunia jest młodziutka i zadbana,taka do kolana,no łepek odrobine podnad,sierść długa i lśniąca,ogonek długi,uszka klapnięte,z owczarkiem belgijsmik raczej mało ma wspólnego..na szyjce niebieska obróżka.zaraz będą zdjęcia...sunia niestety za parę minut jedzie do schroniska także sprawa aktualna szukamy miejsca gdzie moglaby zostać"przetrzymana",nie chcemy by trafila do schroniska gdzie na pewno przeżyje wielki szok i stres:( mam nadzieję,że niczego nie pomyliłam...sprawa PILNA Quote
anetek100 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 chwilowo mnie niebędzie niestety sila wyższa Quote
anetek100 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 nowe wiesci...sunia poki co jest u sleepingbyday...niestety z racji tego ,ze jest to mieszkanie i sunia bedzie kolejnym pieskiem,moze zrobic sie zamieszanie i pieski moga sie nie dogadac...sunia jest bardzo ladna,zadbana,ale sytuacja bardzo przerazona...musimy pomoc jej znaleźć nowy chocby tymczasowy domek...PILNEEEE!!!!!!!! Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Potwierdzam!!! Suczka siedziała już w samochodzie schroniskowym i w ostatniej chwili sleepingbyday ją uratowała... Jednak to tylko na moment więc z całego serca prosze by to nie było tylko odciągnięcie schroniska w czasie.... Zaraz wkleję zdjęcia, sunia ma ok. 8 mies, jest ufna miła, idealna gabarytowo do mieszkania... Naprawdę adopcyjna.... Jak zwykle liczę na Was! Czasu jest mało!!! Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Oto zdjęcia suczki... Wklejam chronologicznie... Tu jeszcze bidulka u baby.... Quote
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 ... Tu już w schroniskowym samochodzie obok pracownika... Trzęsła sie jak galareta... Myślałam że serce jej wyskoczy.... :( ...a tu już wybawiona w ostatniej dosłownie chwili...u Sleepingbyday.... Zobaczcie jak zmienia się mina...... Dziewczynki kochane, działamy, nawet DT potrzebny!!! Czasu jak zwykle mało.... Skoro miała już tyle szczęścia nie mozemy pozwolić by wylądowała w schronie... Ona jest niepewna siebie.... W normalnych warunkach taki pies szybko zapomni, ale tam....zdziczeje....i nigdy nie wyjdzie..... Quote
wanda szostek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Podnoszę sunię bo bardzo pomoc potrzebna Quote
Tosia2 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Dziękuję Pani Wando za zainteresowanie suczka! :roll: Quote
sleepingbyday Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 po nocy - suczka już się nie trzęsie, co to to nie:razz:... wieczorem wyszłam z nią jeszcze dwa razy, ne chiała wychodzić z mieszkania, ale jak wyszła to luźno zbiegła na dół.. do wyjścia z klatki też nie chciała iść, ale po wyjściu spoko... ciągnie na smyczy we wszystkie strony, miota się po prostu, trick ze staniem i czekaniem, aż poluzuje smycz nie działa... nie wiem, jak dam sobie radę, po pierwszym spacerze już byłam wykończona... aaa, wyszarpnęła mi się z obroży mimo zaciśnięcia, latała dookoła, ale na szczęście podeszłą w końcu i ją złapałam - docisnęłam obrożę tak, ze dziw, ze się nie udusiła.. ale oczywiście dostałam zawału, ze zwieje, czarny pies w nocy do ganiania to polka galopka...z tego wszystkiego zgubiłam klucze na chodniku... znalazły się na szczęście.. aha, potem nie chciała wracać do klatki, ale jak już weszła, to ok. na drugim nocnym spacerze zrobiła koopę, ale siku nie, i mimo, ze piła bardzo dużo, to nawet dziś rano siku nie zrobiła. jeszcze troche bała się wyjść. już się niestety zorientowałą, że zośka jest tchórz, więc podchodzi do niej, kiedy zośka warczy na maksa zjeżona i bezczelnie wącha jej odsłonięte dziąsła. nawet jej się raz odgryzła. zośka w maksymalnym stresie, trzęsie się cały czas, ogon cały czas na płucach, cały czas warczy i boi się - to już młoda ją odsuwa ode mnie. czasem też na zośkę powarkuje, ale czasem chciałaby się z nią bawić... Quote
Recommended Posts