orpha Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Tosia2 napisał(a):Jejku, kochana dziewczynka.... Teraz wyobraź sobie jak ona by się miała odnaleść w schronisku... Jest taka subtelna i delikatna w stresie... Do tego młodziutka... Schronisko mogłoby pozostawić trwały ślad w tej czarnej główce..... echhh schronisko to nie jest miejsce dla zadnego psiaka Śliwka ( optuje za tym imienieniem bo pasuje do niej idealnie) tez tam nie powinna trafic , ona łagodna jest i bardzo przyjazna ,kocha wszystkich bez zastrzezen z nami tez sie juz zakolegowala :) Quote
Tosia2 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 No ładnie, ładnie... Ile ona już cioć poznała... Jest lepsza ode mnie a ja na dogo już tyle siedze, no...... :mad: Cóż... Zaradna dziewczynka... ;) Quote
orpha Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Doginka napisał(a):No właśnie zauważyłam, że ona lubi mizianko:p oj lubi lubi Doginko a Ty masz pojecie ze Zocha i sunia zostaly u nas same bez panci przez jakies dwie godzinki ?? wyobraz sobie ze Zocha wylizala ucho jednej z moich kocic :) a i po wizycie u nas jakos bardziej przyjaznie zaczela traktowac Śliwke , nawet zaczepiala ja i chciala sie z nia bawic :multi:. Quote
orpha Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 a tak na marginesie dodam ze niezly sajgon mialam w domu :D:D:D 5 kotow , 5 psow - masakra :) Quote
Doginka Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 orpha napisał(a):oj lubi lubi Doginko a Ty masz pojecie ze Zocha i sunia zostaly u nas same bez panci przez jakies dwie godzinki ?? wyobraz sobie ze Zocha wylizala ucho jednej z moich kocic :) a i po wizycie u nas jakos bardziej przyjaznie zaczela traktowac Śliwke , nawet zaczepiala ja i chciala sie z nia bawic :multi:. Zawsze wierzyłam w Zosię:multi: No i przecież zostały razem same w domu jak Ola poszła do pracki i obie przeżyły:p Mi się też Śliwka podoba, tym bardziej, że to moja ksywka kiedyś była;) Quote
Tosia2 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 orpha napisał(a):nawet zaczepiala ja i chciala sie z nia bawic :multi:. Sbd chyba w to nie uwierzy.... hihi ;) ...a ja bym się zdziwiła gdyby nie przekonała sie do tak młodej i łagodnej suczki... ;) Quote
Tosia2 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 orpha napisał(a):a tak na marginesie dodam ze niezly sajgon mialam w domu :D:D:D 5 kotow , 5 psow - masakra :) No tak... Zapraszam do mojej mamy... 22 psy i 5 kotów...Jak się rozejda to nie ma gdzie 4 liter posadzic.... a przynajmniej należy robić to uwaznie bo kogoś można nie zauważyć, np Dudu 2,1kg.... :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 dziń dybry... zosia juz nie miała ochoty więcej się bawić ze sliwką, dalej spięte, ale chwilami mniej. proces przebiega. orpha z tezetem uratowali mnie wczoraj od jakiegoś niebezpiecznego wybuchu - ja nie moge mieć dzieci i szczeniąt - brak mi cierpliwości do nich.... zostawiłam im dziewczyny (w sumie dwie sztuki więcej to się juz nawet pewnie nie zauważa :evil_lol:) i poszłam sie położyć - nawet mi ból głowy przeszedł.. a potem całe towarzystwo psie (i ludzkie) wylądowało u mnie na ploty. aha, jak wróciłam wczoraj z pracy, to było morze żółte:cool3:. dzis rano też. śliwka ostatecznie tylko decyduje się na siku na dworzu.... dziwne jets to, że leje przy swojej misce. ale juz spokojniej chodzi na smyczy, choć ciagnie dalej niemilosiernie i jedno jest pewne - ona na smyczy nie chodziła:shake:. aha- szyja 44, piersię - 63cm czy mam wydrukować te plakaty, ktoś je w bielańskim i łomiankach może rozwiesić? (mogę je przekazać dziś na karmelicką). aha- śliwka jadła: wczoraj rano, po południu (dwa razy, u mnie i u orphy podwójnie -to juz daje cztery razy) i wieczorem jeszcze, ale już jej mniej dałam. dziś rano też czekała na michę - o niedoczekanie! Doginko, a kiedy ty ta ksywkę miałaś:diabloti:, bo w tym cholernym zamieszaniu wczoraj nie dopytałam się. dzięki za fotki, bo śliwka do tej pory nie miała żadnej porządnej w świetle dziennym . ze wszystkiego, co wymysliłam, śliwka pasi najlepiej. ale wiadomo,. że to tytuł roboczy tylko.... Quote
sleepingbyday Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Tosia2 napisał(a):No tak... Zapraszam do mojej mamy... 22 psy i 5 kotów...Jak się rozejda to nie ma gdzie 4 liter posadzic.... a przynajmniej należy robić to uwaznie bo kogoś można nie zauważyć, np Dudu 2,1kg.... :evil_lol: nie wiem, jak u twojej mamy, ale o ile pamiętam orpha zaposiada 36m2 :cool3:. Quote
mru Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Śliwka ładnie :D komu piekną młodą i trochę szaloną suczkę? :) Quote
sleepingbyday Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 dzieki mru za odwiedziny :p. dajcie dziewczęta znać, czy drukować ogłoszenia... wychodzę z pracy o 16.00... Quote
anetek100 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 ........................................................ Quote
anetek100 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 podnosimy sunie,ktora szuka stalego domku Quote
mru Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 z rana podnosimy patrzcie, jaka śliczna sunia młoda i jakie futerko i w ogóle ile radości :D Quote
mru Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 hop na górę! a dla węgierki (bo chyba nie mirabelki!): z ramką 100x150 lub bez! 100x 160 zdaje się... :) Quote
sleepingbyday Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 wow, jak to zrobiłaś:crazyeye:? a jak teraz wkleić, żeby działało jako podpis :oops:? LUDZISKA wielka prośba O ALLEGRO DLA ŚLIWKI węgierki :cool3:: Śliwka nie ma allegro, a wg znawców to najlepiej działa. a ja wysmazyłam dwa ogłoszenia- po francuskiemu i po angielskiemu - jutro z przyjaciółka porozwieszamy je na saksiej kępie- tam mieszka dużo francuskojęzycznych rodzin, byc może.... tu macie angielską wersję (francuska jest analogiczna): HAPPY TOGETHER ! I was very scared when the thunders begun last weekend. I started to run… I didn’t think clearly, but my owner should have… The next thing I remember were strange ladies petting me, and talking about my collar without any address or phone number. They were looking everywhere for my master, without any success. But I’m not unhappy - they didn’t give me away to the shelter. I’m a baby girl and to young to be there, to funny, to cheerful, to obedient… they say. I even met some kids and cats to see if I like them or not. Well, how cats or children can disturb, they like to play like me! I’m still not unhappy, but… I want to be happy – happy together with a Real Family, that think about ID tag! Want to meet me? Call my temporary guardian - 507 47 62 39 Quote
mru Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 baner jest podlinkowany :) zaznaczasz dajesz prawym :) kopiuj i potem w edycji podpisu wklejasz :D Quote
sleepingbyday Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 wiedziałam, że to musi być proste jak konstrukcja cepa :oops:. senks macz. PROSZĘ CHĘTNĄ OSOBĘ O ALLEGRO DLA ŚLIWKI :eviltong: Quote
Doginka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 sleepingbyday napisał(a): Doginko, a kiedy ty ta ksywkę miałaś:diabloti:, bo w tym cholernym zamieszaniu wczoraj nie dopytałam się.... Jarek do dziś woła do mnie Śliweczka:diabloti: MÓJ BYŁY BOYFRIEND MÓWIŁ DO MNIE "KOCHANA MIRABELKO":evil_lol: ...a co u Śliweczki ?:razz: Quote
Ninti Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 A to nie jest Pipi krzyczkowa? Bardzo podobna suńka miała być około 15 sierpnia wyadoptowana w okolice Warszawy, może nawiała swojej nowej Pani... http://krzyczki.jg1.pl/ Ona tam jest pokazana w części wielkopolskiej, zobaczcie, może to ona? Ale imię Śliwka jest super :evil_lol: Quote
Ninti Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ona tam co prawda na tej stronie jeszcze jest do adopcji, ale może po prostu jeszcze nie aktualizowano. Pamiętam, że mój Kumpel, też "made in Krzyczki" dopiero po kilku dniach zmienił status. Quote
mru Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 masz slicznego psiaka w awatarze :) Ninti czy to nie ta sama mordka? :hmmmm: cholera, podobna... Quote
Doginka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Śmiem twierdzić, że nawet bardziej niż bardzo podobna:crazyeye: Quote
Ninti Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 No to spróbuję zgłębić temat ze swojej strony ;) A na zdjęciu jest moja Gaja. Teraz mam spółkę "Gaja and garKumpel" :evil_lol: Quote
Recommended Posts