andzia69 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 ludzie - nie słyszeliscie o zaginionym huskym albo malamucie?:placz: w okolicy Miedzianej Góry plątał się pies, dzisiaj dostałam telefon o nim, kocha ludzi, lubi jazdę samochodem, bo pcha sie każdemu do samochodu, co ja mam z nim zrobic:placz::placz::placz: nie wiem czy to husek czy malamut - umaszczenie szaro-białe... jeszcze miałam nadzieję, ze to ten hasek z mojego poprzedniego watku...ale nie - tamten był rudy...a ten jest szary... wysłałam tz (ona jest w Kielcach, a ja nad morzem) - ma zrobić mu zdjecie i ew. moze go wziąść na 1 noc - potem pracuje i nie ma możliwosci, zeby pies został 12 h w domu - co mam z nim zrobic???? moze komuś zginął????:-( Quote
andzia69 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 pies jest wychudzony, zapchlony ale raczej zdrowy, łagodny do ludzi, goni koty.... co robić??? co robic!!!!:placz::placz::placz: czy jest jakieś forum malutkowo-hasiowe???? kto na dogo jest od tych piesów ???? Quote
ewelinka_m Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Andziu na szybko znalazłam wątek: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=1895&page=175 i ten http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=115494&page=2 for huskowych już szukam Quote
ewelinka_m Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 i coś takiego http://www.siberianhusky.pl/fora.htm Quote
Agata69 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Takie psy sa bardzo poszukiwane, moze warto go zabrać gdziekolwiek i poogłaszać? Quote
masienka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 kurde... wyglada calkiem jak moja gruba jak do nas trafila:shake: kawalek kojca by sie choc przydal... Moze komus zginal? Jakies namiary kontaktowe i miejsce gdzie zostal znaleziony? Wrzuce troche ogloszen w siec ale papierowe by sie bardziej przydaly. Quote
erka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Andziu69, a może do tego hoteliku , jakos by się zebrało kasę:roll:. Ja myślałam,że to ten, którego wcześniej ogłaszałaś, a który później zginął, ale to już nastepny biedak:placz:. Quote
masienka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 macie wolny hotelik?? ile? i jak dlugo moglby zostac? Quote
andzia69 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 erka napisał(a): Ja myślałam,że to ten, którego wcześniej ogłaszałaś, a który później zginął, ale to już nastepny biedak:placz:. no właśnie ja też myślałam w pierwszej chwili, że to może on...chociaz to cudem musiałby się przemiescić jakieś 50 km.... no ale po zdjęciach widać, ze to nie on:shake: Husko-malamutoznawcy - to jest malutek??? czy husek? Jest duży - mojemu mężowi (170) sięga do uda... no i co miałam powiedziec...pies jest u mnie w domu:-( 9 piętro, wieżowiec...mój mąż pracuje po 12 h....z psiem zostanie moja córka - która nota bene przed chwila dzwoniła i powiedziała....ze psa nie odda!:mad: podobno to typ przytulaka, umie jeździć samochodem, ciągnie trochę na smyczy - no to pewnie taki urok, musiałbyć mieszkaniowy - nie załatwia się w domu, nie znaczy terenu... na dobry początek mąż pojechał po fiprex, bo pchła na pchle i pchłą poganiała Kurde - ja nie mam pojecia o tych psach, nawet jeśli go ogłaszać to o co mam pytać????? Może jakiś znawca tej rasy weźmie na swoją głowę ewentualny przesiew chętnych....proszę:-( moje dane w razie co 604 27 55 53 a e-mail:[email protected] kazałam powiedzieć ,żeby w razie gdyby sąsiedzi się czepiali o kolejnego psa, ze pies jest kolezanki, która wyjechała....niedługo to pewnie na mnie petycje napiszą:angryy: Quote
masienka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Ok, to zaraz skombinuje kogos kto sie odsiewem debili zajmie bo ja za granica i nikt dzwonil nie bedzie na moj numer. Jak dlugo moze zostac? Jak do psow sie zachowuje? A najlepiej byloby sie dowiedziec jak do kotow jeszcze? Dzieci? Mamutek raczej tylko chyba mlody albo bardzo zabiedzony... jak go wiekowo oceniacie? edit: poczekamy do jutra, poszly wiesci do domku ze Skarzyska, zobaczymy co na chlopaka powiedza. Quote
andzia69 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Masienka - moja córka ma 13 lat o ile to cos może pomóc, do psów ok, do kotów ...chyba nie bardzo - jest nimi zainteresowany - na działce, gdzie go przetrzymano do przyjazdu mojego męża biega stado kotów - i o ile gdy ich nie widział to nie szczekał tylko - jak to określiła pani - coś w rodzaju wycia???było - to jak zobaczył koty to chciał biec za nimi i ze 2 razy próbował szczeknąć.. i dlatego nie mógł tam zostać nawet na przetrzymanie, bo pani bała się o koty...:shake: mój tz pi razy oko powiedział, ze ma ok. 3 lat, zęby ma ładne, białe Masienka - czy to jest malutek? tak mi się wydaje - ale czasem mi trudno odróżnic huska od malutka - tyle tylko, ze ten jest duży i ma migdałowe oczka - więc raczej nie husek:cool3: ile może zostać...nie wiem jak sobie z nim poradzą...ale na razie niech siedzi - w razie co to będę kombinować... acha - przeskakuje przez ogrodzenia!!! na działce znalazł się przeskakując po prostu siatkę! Quote
Hala Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Przesiewem debili powiadacie? :mad: mam pewne doswiadczenie Quote
masienka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Mutek raczej, mutek :razz: to raczej z kotami posprzatane...:cool1: jakie wysokie to ogrodzenie, przez ktore przeskoczyl? Potencjalnych chetnych trzeba uczulac. Podobno w okolicach Miedzianej Gory czesto psy wyrzucaja... a dzis gielda byla, nie? Moze sie nie sprzedal? Quote
masienka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Hala daj jakies namiary w razie czego bo dziewczyny, ktore ogloszenia robia juz maja dosc jak slysza o piesku do strozowania:cool1: Poczekamy na razie... moze akurat sie domek z Skarzyska zdecyduje. A jak nie to ruszymy z ogloszeniami Quote
andzia69 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 no niestety...giełda samochodowa a na niej psi targ...bardzo dużo potem niesprzedanych psiaków zostaje:-( sama miałam 2 maluszki, które mi oczywiście dobrzy sąsiedzi przynieśli:shake: to ogrodzenie...hmm - jakieś 1,60 - 1,80 Quote
andzia69 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 to z dzieckiem tej pani na działce jeszcze: Quote
andzia69 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Mały śpi jak zabity - mąż dał mu posłanie mojej Tory i ten legł w nim od razu. Musiał bidulek chyba być bardzo zmęczony:-( no i jak zobaczyła Masienka...jest zabiedzony - można mu policzyc kręgi i kosci miednicy i ma "piękne" wcięcie w talii:angryy: gdyby nie te kudły to pewnie by było widać... kolejny szkieletor, który do mnie trafił:shake: Quote
Linssi Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Pies piekny, ale taki zabiedzony... jak moja Bella... tez gdyby nie puchata siersc to by widac bylo wszystkie kosci :angryy: Chlopak wyglada na zdrowego, to moze sie znajdzie jakis domek? Ale taki skonczny kurcze... Quote
MaJa 75 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Dziewczyny napiszcie do jayo. Z innego wątku wiem, że szuka dwóch haskich dla maszerów z Litwy. Quote
andzia69 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 MaJa 75 napisał(a):Dziewczyny napiszcie do jayo. Z innego wątku wiem, że szuka dwóch haskich dla maszerów z Litwy. ale to jest mamutek...nie husky - ale napisać mogę Quote
MaJa 75 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Pisz pisz, nie wiem dokłanie jakiego psa szukają. Napewno ma to być szpic do sportu. Wyślij zdjęcia, a nóż widelec..;) Quote
andzia69 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Dzisiejsze wieści - psiak przespał całą noc, ok. 6 rano zaczął się kręcić, wiec moja córka chcąc nie chcąc wyszła z nim na spacer. potem mamutek wepchnął się na pieszczoty do wyrka do tz po czym po porcji pieszczot poszedł spać do "siebie":evil_lol: Acha - mój tz mówi, że takiego gadającego psa w życiu nie widział - mówi, ze psiak chodzi i cały czas wydaje z siebie rózne dxwięki - czy one tak mają???:razz: Quote
Recommended Posts