Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ludzie - nie słyszeliscie o zaginionym huskym albo malamucie?:placz: w okolicy Miedzianej Góry plątał się pies, dzisiaj dostałam telefon o nim, kocha ludzi, lubi jazdę samochodem, bo pcha sie każdemu do samochodu, co ja mam z nim zrobic:placz::placz::placz: nie wiem czy to husek czy malamut - umaszczenie szaro-białe...

jeszcze miałam nadzieję, ze to ten hasek z mojego poprzedniego watku...ale nie - tamten był rudy...a ten jest szary...

wysłałam tz (ona jest w Kielcach, a ja nad morzem) - ma zrobić mu zdjecie i ew. moze go wziąść na 1 noc - potem pracuje i nie ma możliwosci, zeby pies został 12 h w domu - co mam z nim zrobic???? moze komuś zginął????:-(

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pies jest wychudzony, zapchlony ale raczej zdrowy, łagodny do ludzi, goni koty....

co robić??? co robic!!!!:placz::placz::placz:

czy jest jakieś forum malutkowo-hasiowe???? kto na dogo jest od tych piesów ????

Posted

kurde... wyglada calkiem jak moja gruba jak do nas trafila:shake:

kawalek kojca by sie choc przydal... Moze komus zginal? Jakies namiary kontaktowe i miejsce gdzie zostal znaleziony? Wrzuce troche ogloszen w siec ale papierowe by sie bardziej przydaly.

Posted

Andziu69, a może do tego hoteliku , jakos by się zebrało kasę:roll:.

Ja myślałam,że to ten, którego wcześniej ogłaszałaś, a który później zginął, ale to już nastepny biedak:placz:.

Posted

erka napisał(a):

Ja myślałam,że to ten, którego wcześniej ogłaszałaś, a który później zginął, ale to już nastepny biedak:placz:.

no właśnie ja też myślałam w pierwszej chwili, że to może on...chociaz to cudem musiałby się przemiescić jakieś 50 km.... no ale po zdjęciach widać, ze to nie on:shake:

Husko-malamutoznawcy - to jest malutek??? czy husek? Jest duży - mojemu mężowi (170) sięga do uda...

no i co miałam powiedziec...pies jest u mnie w domu:-( 9 piętro, wieżowiec...mój mąż pracuje po 12 h....z psiem zostanie moja córka - która nota bene przed chwila dzwoniła i powiedziała....ze psa nie odda!:mad: podobno to typ przytulaka, umie jeździć samochodem, ciągnie trochę na smyczy - no to pewnie taki urok, musiałbyć mieszkaniowy - nie załatwia się w domu, nie znaczy terenu...

na dobry początek mąż pojechał po fiprex, bo pchła na pchle i pchłą poganiała

Kurde - ja nie mam pojecia o tych psach, nawet jeśli go ogłaszać to o co mam pytać?????

Może jakiś znawca tej rasy weźmie na swoją głowę ewentualny przesiew chętnych....proszę:-(

moje dane w razie co 604 27 55 53 a e-mail:[email protected]

kazałam powiedzieć ,żeby w razie gdyby sąsiedzi się czepiali o kolejnego psa, ze pies jest kolezanki, która wyjechała....niedługo to pewnie na mnie petycje napiszą:angryy:

Posted

Ok, to zaraz skombinuje kogos kto sie odsiewem debili zajmie bo ja za granica i nikt dzwonil nie bedzie na moj numer.
Jak dlugo moze zostac? Jak do psow sie zachowuje? A najlepiej byloby sie dowiedziec jak do kotow jeszcze? Dzieci?

Mamutek raczej tylko chyba mlody albo bardzo zabiedzony... jak go wiekowo oceniacie?

edit: poczekamy do jutra, poszly wiesci do domku ze Skarzyska, zobaczymy co na chlopaka powiedza.

Posted

Masienka - moja córka ma 13 lat o ile to cos może pomóc, do psów ok, do kotów ...chyba nie bardzo - jest nimi zainteresowany - na działce, gdzie go przetrzymano do przyjazdu mojego męża biega stado kotów - i o ile gdy ich nie widział to nie szczekał tylko - jak to określiła pani - coś w rodzaju wycia???było - to jak zobaczył koty to chciał biec za nimi i ze 2 razy próbował szczeknąć..

i dlatego nie mógł tam zostać nawet na przetrzymanie, bo pani bała się o koty...:shake:

mój tz pi razy oko powiedział, ze ma ok. 3 lat, zęby ma ładne, białe

Masienka - czy to jest malutek? tak mi się wydaje - ale czasem mi trudno odróżnic huska od malutka - tyle tylko, ze ten jest duży i ma migdałowe oczka - więc raczej nie husek:cool3:

ile może zostać...nie wiem jak sobie z nim poradzą...ale na razie niech siedzi - w razie co to będę kombinować...

acha - przeskakuje przez ogrodzenia!!! na działce znalazł się przeskakując po prostu siatkę!

Posted

Mutek raczej, mutek :razz:

to raczej z kotami posprzatane...:cool1:

jakie wysokie to ogrodzenie, przez ktore przeskoczyl? Potencjalnych chetnych trzeba uczulac.

Podobno w okolicach Miedzianej Gory czesto psy wyrzucaja... a dzis gielda byla, nie? Moze sie nie sprzedal?

Posted

Hala daj jakies namiary w razie czego bo dziewczyny, ktore ogloszenia robia juz maja dosc jak slysza o piesku do strozowania:cool1:
Poczekamy na razie... moze akurat sie domek z Skarzyska zdecyduje. A jak nie to ruszymy z ogloszeniami

Posted

no niestety...giełda samochodowa a na niej psi targ...bardzo dużo potem niesprzedanych psiaków zostaje:-( sama miałam 2 maluszki, które mi oczywiście dobrzy sąsiedzi przynieśli:shake:

to ogrodzenie...hmm - jakieś 1,60 - 1,80

Posted

Mały śpi jak zabity - mąż dał mu posłanie mojej Tory i ten legł w nim od razu. Musiał bidulek chyba być bardzo zmęczony:-( no i jak zobaczyła Masienka...jest zabiedzony - można mu policzyc kręgi i kosci miednicy i ma "piękne" wcięcie w talii:angryy: gdyby nie te kudły to pewnie by było widać... kolejny szkieletor, który do mnie trafił:shake:

Posted

Pies piekny, ale taki zabiedzony... jak moja Bella... tez gdyby nie puchata siersc to by widac bylo wszystkie kosci :angryy: Chlopak wyglada na zdrowego, to moze sie znajdzie jakis domek? Ale taki skonczny kurcze...

Posted

MaJa 75 napisał(a):
Dziewczyny napiszcie do jayo. Z innego wątku wiem, że szuka dwóch haskich dla maszerów z Litwy.

ale to jest mamutek...nie husky - ale napisać mogę

Posted

Dzisiejsze wieści - psiak przespał całą noc, ok. 6 rano zaczął się kręcić, wiec moja córka chcąc nie chcąc wyszła z nim na spacer. potem mamutek wepchnął się na pieszczoty do wyrka do tz po czym po porcji pieszczot poszedł spać do "siebie":evil_lol:

Acha - mój tz mówi, że takiego gadającego psa w życiu nie widział - mówi, ze psiak chodzi i cały czas wydaje z siebie rózne dxwięki - czy one tak mają???:razz: