supergoga Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Niestety moje wakacje i spokój się skończyły. Więc czas wrócić do pracy i do naszych podopiecznych. Fajny jest Mikrus. Musze poprosić Pawła o fotki, zanim same tam pojedziemy. To może potrwać, mam niestety domowe problemy i nie wiem, jak sobie teraz poradzę ze wszystkim. Dobrze, żeby Mikrus nie czekał długo. Wstawie go na strone Fundacji, wszak został naszym podopiecznym. I na cafeanimal i eurocity. Także na alegratke i kupsprzedaj. Tylko potrzebne są foty. Pisze do Pawła. Quote
supergoga Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Postaramy się o fotki lepsze. W najbliższych dniach pojade po szczeniorke, to zabiorę aparat. A może i cioteczka Rene zabierze się też - niekoniecznie z aparatem, bo on w torbie podróżuje, a tam niewygodnie by było. Ale tak ogólnie, byłoby super. Quote
supergoga Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 No i mamy fotki. Czy lepsze nie wiem, bo zywy chłopak jest. Ale są. Widziałam Mikrusa pierwszy raz - śliczności pies. Oto ja - Mikrus Cioteczko Rene - zabierz mnie na rączki A to moi kumple: Misiek (ten duży) i Majka (ta mała ruda). Quote
supergoga Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 A tu jeszcze jestem ze stara ciotką Korą I ja na wybiegu - prawda że ładny facet ze mnie. Quote
Rene@Rabik Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Mikrus jest zsocjalizowany z psim towarzystwem i duzym i małym.:lol: Ale swoje za uszkami ma - mianowicie nie dopuszcza do swojej michy kolegów (tego go niestety życie nauczyło, tam gdzie przebywał było 5 psów, a jedzenie rzadko podawane, więc kazdy musiał walczyc o swoje) i lubi sobie sam pospacerować - taki Jasiu Wędrowniczek - więc chyba lepiej, żeby był w mieszkaniu niz na ogrodzie, bo znajdzie dziure i pójdzie w rejs...:scared: Quote
Rene@Rabik Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 A w ogóle jak człowiek jedzie do schronu to żałuje, że ma tylko 2 ręce - bo czasami to zdecydowanie za mało :-D Quote
supergoga Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Zwłaszcza jak Paweł wypuści swoją sforę - i obłazi człowieka naraz kilka psiaków np. 10. Quote
supergoga Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Potwierdzam, wszak poznałam go osobiście. Przytulaśny, miły w dotyku - ot cud miód. Tylko nikt tego nie widzi, nikt z tych, którzy mogliby dać mu dom. Quote
Rene@Rabik Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 W nim jest zero agresji - i do człowieka i do zwierząt, z którymi koegzystuje bez najmniejszego problemu. Czyli nie nalezy sie zastanawiać tylko brać puchatego kurdupla i zapewnic mu dom.:lol: Quote
Rene@Rabik Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Wczoraj ze schronu zabieraliśmy ostatniego szczeniora, więc zajrzałam do Mikruska. Jak zobaczy człowieka to wspina się na te krótkie nóżki i zaczyna sie płacz i lament :placz: On tak bardzo chce do człowieka - tylko człowiek nie chce jego :shake: Quote
Margolka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Przytulaśny futrzak szuka domu na wczoraj:razz: Quote
supergoga Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Mikrus na jednym tylko wygrał - ma nie kojec a apartament. Chyba 3 budy do wyboru, wielkie pomieszczenie. Ma gdzie urzędować. Tylko swego człowieka tam nie ma - i to boli Mikrusa najbardziej. Quote
auraa Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Mikrusku na tych zdjęciach wyglądasz wspaniale! Szybko do domku!!! Quote
Rene@Rabik Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Człowiek pilnie potrzebny - dla Mikruska !!! :razz: Quote
Margolka Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Mikrusik ładnie śpiewa, może kto do chóru rodzinnego go przygarnie:loveu: Quote
supergoga Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ja nie rozumiem. Mikrus naprawde jest piękny. Jak się ręce zatopi w tym miękim futrze to się nie chce przestawać głaskać. Cudny miły pies. DOMKU Mikrusa, gdzie jesteś. Quote
Rene@Rabik Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Daj domek, no daj, przywiozłaś mnie tu i co ? Quote
supergoga Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Żal wielki, że Mikrus nie rozumie, iż to dla jego bezpieczeństwa jest tam gdzie jest. Ma michę jedzenia, duzy kojec, ciepłą budę. Czasem ktos pogłaszcze. Ale to nie dom, własny dom i własny człowiek. Nikt nie szuka małego kudłatka. Quote
Rene@Rabik Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 supergoga napisał(a):Nikt nie szuka małego kudłatka. No niestety nikt... Głupio mi, bo zawiozłam go do Pawła i zostawiłam własnemu losowi. A to jest fajny pies, milutki, dogadujący się bezproblemowa zarówno z samcami jak i sukami. Futro ma takie inne, dwukolorowe : czarno - przyrudawe miejscami. Tęsini za człowiekiem, płacze :placz: On będzie wdzięcznym towarzyszem spacerów. Quote
Rene@Rabik Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Puchate szczęście chce miec swoje miejsce na ziemi !!! Quote
Rene@Rabik Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Pokaż się Mikrusku światu !!!! Quote
Recommended Posts