Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety moje wakacje i spokój się skończyły. Więc czas wrócić do pracy i do naszych podopiecznych.
Fajny jest Mikrus. Musze poprosić Pawła o fotki, zanim same tam pojedziemy. To może potrwać, mam niestety domowe problemy i nie wiem, jak sobie teraz poradzę ze wszystkim.

Dobrze, żeby Mikrus nie czekał długo.
Wstawie go na strone Fundacji, wszak został naszym podopiecznym.
I na cafeanimal i eurocity.
Także na alegratke i kupsprzedaj. Tylko potrzebne są foty. Pisze do Pawła.

Posted

Postaramy się o fotki lepsze. W najbliższych dniach pojade po szczeniorke, to zabiorę aparat. A może i cioteczka Rene zabierze się też - niekoniecznie z aparatem, bo on w torbie podróżuje, a tam niewygodnie by było.
Ale tak ogólnie, byłoby super.

Posted

No i mamy fotki. Czy lepsze nie wiem, bo zywy chłopak jest. Ale są.
Widziałam Mikrusa pierwszy raz - śliczności pies.

Oto ja - Mikrus

Cioteczko Rene - zabierz mnie na rączki

A to moi kumple: Misiek (ten duży) i Majka (ta mała ruda).

Posted

Mikrus jest zsocjalizowany z psim towarzystwem i duzym i małym.:lol:

Ale swoje za uszkami ma - mianowicie nie dopuszcza do swojej michy kolegów (tego go niestety życie nauczyło, tam gdzie przebywał było 5 psów, a jedzenie rzadko podawane, więc kazdy musiał walczyc o swoje) i lubi sobie sam pospacerować - taki Jasiu Wędrowniczek - więc chyba lepiej, żeby był w mieszkaniu niz na ogrodzie, bo znajdzie dziure i pójdzie w rejs...:scared:

Posted

W nim jest zero agresji - i do człowieka i do zwierząt, z którymi koegzystuje bez najmniejszego problemu.

Czyli nie nalezy sie zastanawiać tylko brać puchatego kurdupla i zapewnic mu dom.:lol:

Posted

Wczoraj ze schronu zabieraliśmy ostatniego szczeniora, więc zajrzałam do Mikruska. Jak zobaczy człowieka to wspina się na te krótkie nóżki i zaczyna sie płacz i lament :placz:

On tak bardzo chce do człowieka - tylko człowiek nie chce jego :shake:

Posted

Mikrus na jednym tylko wygrał - ma nie kojec a apartament. Chyba 3 budy do wyboru, wielkie pomieszczenie. Ma gdzie urzędować. Tylko swego człowieka tam nie ma - i to boli Mikrusa najbardziej.

Posted

Żal wielki, że Mikrus nie rozumie, iż to dla jego bezpieczeństwa jest tam gdzie jest. Ma michę jedzenia, duzy kojec, ciepłą budę. Czasem ktos pogłaszcze. Ale to nie dom, własny dom i własny człowiek.

Nikt nie szuka małego kudłatka.

Posted

supergoga napisał(a):
Nikt nie szuka małego kudłatka.

No niestety nikt...

Głupio mi, bo zawiozłam go do Pawła i zostawiłam własnemu losowi.
A to jest fajny pies, milutki, dogadujący się bezproblemowa zarówno z samcami jak i sukami. Futro ma takie inne, dwukolorowe : czarno - przyrudawe miejscami. Tęsini za człowiekiem, płacze :placz:

On będzie wdzięcznym towarzyszem spacerów.